Dodaj do ulubionych

Wasze początki

13.02.14, 09:57
Jakie trzy piosenki zagraniczne i polskie wciągnęły Was w muzykę, powiedzmy "młodzieżową", a być może i ukształtowały smile ? U mnie było tak:
1. The Ventures - Besame Moucho (słuchane na bambino, z pocztówki dźwiękowej w 74 r.)
www.youtube.com/watch?v=wETpuy1gcG4
2. Boney M - rivers of babilon (albo na jakiejś dyskotece, albo w studio 2 Linka sobie i wam daruję)
3. Bay city rollers - bye bye baby
www.youtube.com/watch?v=yUwW108ITzw
1. Budka Suflera - przechodniem byłem między wami (cała płyta, ale "Noc nad Norwidem" szczególnie)
www.youtube.com/watch?v=YjWfrUfrUnw
2. SBB - W Kołysce Dloni Twych (w sumie cała płyta, kupiona w kiosku Ruchu)
www.youtube.com/watch?v=3Q0h5G3xldw
3. TRZY KORONY - (Nie) Przejdziemy do historii (byłem pewien, że to śpiewał Test...)
www.youtube.com/watch?v=-jrFSr54L9g
Obserwuj wątek
    • kkkkk121 Re: Wasze początki 15.02.14, 10:35
      1.The Guess Who American Woman
      2.Free All Right Now
      3.Ten Years After I Can`t Keep From Crying Sometimes, wersja z Isle of Wight `70.

Polskich inspiracji nie miałemsmile
    • ilnyckyj Re: Wasze początki 16.02.14, 18:25
      Moje początki wcześniejsze. Na ślizgawce na Agrykoli grali "Hey Baby" Bruce Channel, "Speedy Gonzalez" Pat Boone (z gramofonu słynne pocztówki dźwiękowe), rok później nastali The Beatles i Rolling Stones, Yardbirds, Kinks, Hollies, Bob Dylan.
      Od początku śledziłem listę przebojów Rozgłośni Harcerskiej, no i w niedzielne wieczory, po 23 Radio Luxemburg Top 20 NME
      • ilnyckyj Re: Wasze początki 20.02.14, 21:49
        Dodam, że dużo ciekawego działo się u nas. Z tych mniej znanych a może lepszych od tych znanych przytoczę np. KLAN:
        Z BRZYTWĄ NA POZIOMKI
    • krol-czy-krolik Re: Wasze początki 22.02.14, 17:41
      Moje początki są tu:
      www.youtube.com/watch?v=TsfQjqwvrmI

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka