n.est.ce.pas 18.04.11, 09:15 Jak dobrze, że wróciłaś! Tęskniłam za Tobą Jak było na Kujawach? Trochę Ci zazdroszczę tych wyjazdów z ukochanym mężem. To takie piękne, że wciąż się kochacie Macie wielkie szczęście A swoją drogą szczęście bywa takie ulotne... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilidae Re: Lilidae:) 18.04.11, 10:11 Dzień dobry Teraz będę jeździć na działkę niemal co weekend, ale zawsze po powrocie się zamelduję Piotr, masz święta rację )) Na Kujawach rzeczywiście jest wyjątkowo pięknie Czekam tylko niecierpliwie, kiedy woda w jeziorze będzie cieplejsza. Mój pies już zażywał kąpieli Dla mnie jeszcze jest za zimno Odpowiedz Link
flissy Re: Lilidae:) 18.04.11, 10:15 Tak sobie płynąć ze 20m od brzegu,opłynąć całe jezioro dookoła,bajka Odpowiedz Link
lilidae Re: Lilidae:) 18.04.11, 10:23 A jaka cisza i spokój Jest tam strefa ciszy i niewiele ludzi, jezioro niewielkie, ale bardzo ładne. Latem są tam całe dywany grążeli )) Wieczorem wrzucę zdjęcia. Teraz muszę popracować Do później Odpowiedz Link
n.est.ce.pas Re: Lilidae:) 18.04.11, 11:17 Do później, kochany Kwiatuszku* Czekam z niecierpliwością na zdjęcia tej baśniowej krainy Odpowiedz Link
n.est.ce.pas Re: Lilidae:) 18.04.11, 11:19 Liluś, czy pozwolisz mi dodać siebie do przyjaciół na wizytówce? Proszę Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Lilidae:) 18.04.11, 13:44 Dla mnie jeziora wszędzie są piękne , i otaczające je lasy, świergot ptaków o poranku, zazdroszczę Lili, ja byłam tydzień na urlopie ale w górach , które też mają swój urok Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Lilidae:) 18.04.11, 13:45 Wszyscy za Lili tęsknimy kiedy Jej nie ma . Ja też się cieszę że wróciła , może jakiś wiersz nam wrzuci Odpowiedz Link
n.est.ce.pas Re: Lilidae:) 18.04.11, 14:04 O, tak! Koniecznie wiersz! Najlepiej o miłości Liluś tak pięknie pisze do swojego ukochanego męża na blogu Szkoda, że on tam nie zagląda, bo wiedziałby jak bardzo jest mu oddana Witaj Renatko Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Lilidae:) 18.04.11, 14:10 Witaj n.est.ce.pas , trochę mnie nie było , widzę nowe nicki , bardzo sympatyczne Może Mąż Lili jednak zagląda na bloga, tak w tajemnicy i jest mu miło na serduchu ? Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Lilidae:) 18.04.11, 13:47 Szczęście bywa ulotne , dlatego trzeba je pielęgnować ,ale i pełnymi garściami z niego czerpać Odpowiedz Link
n.est.ce.pas Re: Lilidae:) 18.04.11, 14:07 Już zapomniałam jak smakuje szczęście... W zamian czuję wszystkie smaki zemsty. Od goryczy piołunu po mdlącą słodycz. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Lilidae:) 18.04.11, 14:12 nNest.ce.pas po "latach chudych" zawsze przychodzą te "tłuste" muszą przyjść, nie ma innej opcji, powtarzaj sobie kochana to co dnia "zła passa musi się odwrócić, pamiętaj będzie dobrze , i będziesz jeszcze szczęśliwa. <tulę Cię > Odpowiedz Link
n.est.ce.pas Re: Lilidae:) 18.04.11, 14:23 Dziękuję, Renatko Ja wierzę w powracającą falę. I wierzę w to, że do każdego wróci to, co innym wyrządził. Może nie w ten sam sposób, ale równie mocno. Ciężko jest żyć, kiedy każdego dnia czuje się ciężar przeszłości. Chciałabym oddać chociaż jej część. Podzielić równo swoim bólem tych, którzy mi go sprawili. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Lilidae:) 18.04.11, 17:56 W taki , czy inny sposób wyrządzone zło do złoczyńcy powraca, tak jest . Ale nie warto tylko na tym się skupiać , warto cieszyć się tym co każdy nowy dzień przynos tzn. piękną wiosną otaczającą nas naturą . Dobrze by było żebyś mogła chociaż na jakiś czas wyjechać odpocząć ,żeby myśli skierować na inny "tor". Może po świętach jakieś "disko" z znajomymi , zresztą obojętnie co, byle nie siedzieć w domu i nie roztrząsać przeszłości. Odpowiedz Link
n.est.ce.pas Re: Lilidae:) 18.04.11, 19:56 Szczerze powiedziawszy, Darimko, wolałabym z Wami przegadać to, co mnie boli. Liczę zwłaszcza na Lilidae, bo to wyjątkowa kobieta. Aż chciałoby się do niej przytulić Odpowiedz Link
darima_ka Re: Lilidae:) 18.04.11, 20:13 Jeśli to przynosi Tobie chociaż w jakiejś części ulgę , to oczywiście pisz , rozmawiajmy. Wiem ,że nie każdemu wracanie do przykrych zdarzeń przynosi ulgę , niektórzy bardziej cierpią , ale każdy z nas jest inny. Ja bym bardzo chciała żebyś mogła swoje myśli kierować na coś bardziej pozytywnego,co wywoływało by uśmiech na Twojej twarzy. Ja gdybym mogła, też bym Cię chętnie przytuliła do serducha , tak mocno i serdecznie. Może nie mam aż takich dużych pokładów ciepła w sobie jak nasza Lili , nie mniej bardzo mocno Cię tulę . Jestem z natury osobą skrytą , nie potrafię uzewnętrzniać uczuć ,a zwłaszcza tych negatywnych. Może dlatego uważana jestem za oschłą osobę ,a tak nie jest. Bywało ze ja się "odkrywałam" i był to powód dla niektórych do wyśmiewania mnie. Odpowiedz Link
n.est.ce.pas Re: Lilidae:) 18.04.11, 20:29 Nie mam leku na swoje cierpienie, Darimko. Macam na oślep, szukam czegokolwiek, co przyniosłoby mi ulgę. Nigdy nie przypuszczałam, że psychiczne cierpienie może mieć wymiar fizyczny. Ale tak jest. Boli mnie nie tylko dusza, ale i ciało. Ja nie jestem młoda, Darimko. Swoje przeżyłam. Ta miłość miała być nagrodą za wszystko, co mnie w życiu spotkało. Uwierzyłam zapewnieniom, dałam się złapać w misterną sieć obietnic. Ja - stara wyga - wygasiłam czerwone światełko i oddałam siebie do końca. Oszustowi. Zrobił to samo z moją, wtedy, przyjaciółką. Nie, nie usprawiedliwiam jej. Nie ma usprawiedliwienia dla kogoś, kto zdradza przyjaciela. To wszystko mnie przerosło. Nigdy, przez całe swoje życie, nie zostałam tak bardzo skrzywdzona. Tylko dlatego, że uwierzyłam w prawdziwą przyjaźń i w prawdziwą miłość. Odpowiedz Link
jokej.z.reszek Re: Lilidae:) 18.04.11, 20:42 Dziękuję za miłe powitanie Bardzo ładne forum Odpowiedz Link
darima_ka Re: Lilidae:) 18.04.11, 20:47 To ja dziękuję za miłe słowa pod adresem piszących tutaj Forumowiczów , bo to Oni tworzą atmosferę Forum, nie admim . Moja w tym najmniejsza zasługa. Odpowiedz Link
jokej.z.reszek Re: Lilidae:) 18.04.11, 22:05 To prawda, masz całkowitą rację Admin też jest ważny, nadaje ton, i ustala reguły, zasady, według swojego smaku i kultury Odpowiedz Link
darima_ka Re: Lilidae:) 19.04.11, 17:50 Jeśli admin zbyt dużo narzuca , to ogranicza tym samym piszących. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Lilidae:) 19.04.11, 13:50 Witaj , miło widzieć kolejny nick męski . Piotruś z Kazikiem są tu "rodzynkami" Odpowiedz Link
darima_ka Re: Lilidae:) 18.04.11, 21:32 Kochana , jeśli to oszust, to miał z pewnością doświadczenie jak w swoją sieć zwabić kobiety.My jesteśmy bardziej uczuciowe i jeśli ktoś misternie sieć utka , to nie ma siły każda nawet najbardziej ostrożna kobieta w nią wpadnie . Nie wyrzucaj sobie ,że dałaś się złapać w taką siec. Taki facet potrafi doskonale mówić i robić to czego oczekujemy. Każdy taki przypadek jak Twój , czy mój i wielu innych kobiet powoduję ze we mnie narasta"mur" i nie wiem czy ja kiedykolwiek zaufam . Odpowiedz Link
n.est.ce.pas Re: Lilidae:) 18.04.11, 21:48 Nie sądziłam, że to możliwe, Darimko. Wielokrotnie zachwycało mnie to, że on zawsze wie co powiedzieć. Jakby znał moje myśli, moje potrzeby. Teraz już wiem, że jestem schematyczna w swoim pojmowaniu relacji damsko-męskich. Głupia baba. Ot, i tyle Odpowiedz Link
darima_ka Re: Lilidae:) 19.04.11, 17:55 Nie jesteś głupia. Człowiek uczciwy wierzy ,że wszyscy są tak jak on uczciwi, i nie mają wobec niego złych intencji, a tak nie jest. Czasem jesteśmy naiwne, potrafimy wierzyć że wszyscy ludzie są dobrzy, a tak nie jest. Jeśli ktoś bardzo pragnie uczucia , to najmniejsza czułość okazana może być brana za wielkie uczucie, i na tym bazują niektórzy . Odpowiedz Link
jokej.z.reszek Re: Lilidae:) 19.04.11, 09:06 To naturalne, że kobiety są zawsze bardzo uczuciowe, pozbawione logiki, to odwieczna prawda Mężczyzna kieruje się rozumem i intelektem Odpowiedz Link
panidemonka Re: Lilidae:) 19.04.11, 09:37 Wiesz coś o tym, bo czytasz Platona w oryginale? Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Lilidae:) 19.04.11, 13:54 jokej.z.reszek napisał: > To naturalne, że kobiety są zawsze bardzo uczuciowe, pozbawione logiki, to odwi > eczna prawda > Mężczyzna kieruje się rozumem i intelektem Tak nas stworzono kobietę do uczuć ,a mężczyznę do polowań . Co nie przeszkadza wcale facetom wpadać w sidła "cwanych" kobiet . Takie przypadki wcale nie są odosobnione. Uczucia ma przecież każdy ,rzecz w tym że nie każdy żeruje na cudzych uczuciach. To moje skromne zdanie . Odpowiedz Link
jokej.z.reszek Re: Lilidae:) 19.04.11, 14:11 Tak, ależ oczywiście Kobiety są tylko do uczuć stworzone, nie ma wszakże kobiet chirurgów, pilotów, matematyków ani astrofizyków, prawda? Kto słyszał o kobiecie na najwyższych szczeblach władzy państwowej, to nie do pomyślenia Kobiety nadają się tylko do uczuciowości, tak już dobry Bóg nas stworzył i tacy jesteśmy Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Lilidae:) 19.04.11, 14:23 Nadinterpretujesz to co napisałam.Ja nie napisałam że nie ma kobiet bardzo dobrze wykształconych, bo są i zajmują ważne stanowiska .Ale czy kobieta chirurg , pilot,polityk itp.itd...jest pozbawiona uczuć ? Czy uczucia są zależne od wykonywanego zawodu? To samo dokładnie tyczy się mężczyzn, oni też są przecież porzucani ,zdradzani , czego dowodem mogą być fora na których szukają pomocy i pocieszenia. Sądzę ze zranić uczucia można każdemu zarówno kobiecie jak i meżczyźnie, i nie ma tu nic do rzeczy wykształcenie . Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Lilidae:) 19.04.11, 13:57 Gdyby wszyscy mężczyźni ,i kobiety , generalnie cały ludzki ród kierował się rozumem, to nie byłoby tyle rozwodów , tyle zawiedzionych uczuć , tyle tragedii. Co do intelektu niektórych , tez można mieć poważne wątpliwości , chyba że myli się cynizm z intelektem. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Lilidae:) 19.04.11, 18:03 A może generalizujesz?, ja słyszałam wiele razy że mężczyźni zawsze myślą głową...faceci też, tylko nie tą co trzeba Odpowiedz Link
darima_ka Re: Lilidae:) 18.04.11, 17:50 Ależ nie zapomniałaś , bo tego się nie zapomina . Na tą chwilę przeważającym uczuciem jest gorycz, ale to minie . Odpowiedz Link
n.est.ce.pas Re: Lilidae:) 18.04.11, 21:30 A gdzie obiecane zdjęcia? Ja też chcę do tego kujawskiego raju Odpowiedz Link
darima_ka Re: Lilidae:) 18.04.11, 21:33 Lilusia czasem późno w nocy pisze , być może i dzisiaj tak będzie ? ;D Odpowiedz Link
darima_ka Re: Lilidae:) 19.04.11, 17:47 Chyba się nie doczekałaś, może dzisiaj wpadnie chociaż na chwilkę Odpowiedz Link