darima_ka Re: Tak mi sie chce.... frytek 01.09.11, 22:00 Po głębokim zastanowieniu , idę głodna spać Odpowiedz Link
darima_ka Re: Tak mi sie chce.... frytek 02.09.11, 18:35 No i nie odmówiłam sobie , a młody jak usłyszał o frytkach , to w sekundzie był w kuchni Odpowiedz Link
ksiezniczka-02 Re: Tak mi sie chce.... frytek 01.09.11, 22:06 Ja się nawcinkałam przed chwilą twarogu na słodko, uff chyba będą koszmary w nocy Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Tak mi sie chce.... frytek 02.09.11, 13:19 Na słodko ,to ja raczej nie,ale na ostro twarożek i owszem lubię Odpowiedz Link
piotr-wwa Re: Tak mi sie chce.... frytek 02.09.11, 09:13 Ja jak mam ochotę to robię i jem Nie odmawiam sobie Na głodnego nie ma co iść spać, bo potem koszmary są. Z resztą ja głodny nie umiem usnąć. Muszę mieć pełne sadełko. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Tak mi sie chce.... frytek 02.09.11, 18:38 Nie głodna ,ale i nie zbyt objedzona , bo ciężko zasnąć Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Tak mi sie chce.... frytek 02.09.11, 13:23 Ja późnym wieczorem nie jadam, jeśli głód mi mocno dokuczy to coś przegryzę, tylko po to żeby głód " uśpić". Gdybym się położyła spać najedzona, to w nocy miałabym horrory Odpowiedz Link
darima_ka Re: Tak mi sie chce.... frytek 02.09.11, 18:37 Ja nie bardzo lubię się objadać późno wieczorem, chociaż ostatnio łamię coraz częściej tę zasadę, a potem połowę nocy czytam książke , bo najedzona nie mogę zasnąć Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Tak mi sie chce.... frytek 02.09.11, 13:18 Mnie czasem zachciewa się placków ziemniaczanych wieczorem Wtedy ucieram jednego kartofla i smażę placki ze dwa . Dzisiaj placki na piątkowy obiad będą Odpowiedz Link
piotr-wwa Re: Tak mi sie chce.... frytek 02.09.11, 13:28 Placki miałem tydzień temu Teraz na weekend będą kotlety mielone z buraczkami i ziemniakami. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Tak mi sie chce.... frytek 02.09.11, 18:40 Ooo placki tez lubię , ale najlepiej mi smakują kiedy ktoś je usmaży Odpowiedz Link
piotr-wwa Re: Tak mi sie chce.... frytek 02.09.11, 19:46 nie ma sprawy - przyjedziesz, to poczęstuję Odpowiedz Link
darima_ka Re: Tak mi sie chce.... frytek 02.09.11, 20:50 Hmmm zachęcająco tylko że teraz trzeba do stolicy długo jechać Odpowiedz Link
piotr-wwa Re: Tak mi sie chce.... frytek 02.09.11, 21:24 Wtedy trzeba się wybrać nie tylko na placki żeby zrekompensować jakoś czas podróży. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Tak mi sie chce.... frytek 02.09.11, 21:32 Hahaha, nie no ja na krócej jak 2 -tyg , to nie jeżdżę Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Tak mi sie chce.... frytek 03.09.11, 10:00 W soboty zawsze obiad szybki ,bo sprzątanie ,pranie. U mnie dzisiaj żureki naleśniki z serem Niedzielny obiad typowo śląski , czyli rosół ,kluski biała pieczeń i czerwona kapusta Na deser ciasto ze śliwkami Odpowiedz Link
piotr-wwa Re: Tak mi sie chce.... frytek 03.09.11, 12:10 Za żurek podziękuję (objadłem się go swojego czasu), ale naleśniki z serem - dobry pomysł Odpowiedz Link
darima_ka Re: Tak mi sie chce.... frytek 03.09.11, 13:26 A ja żurek bardzo lubię ,i nie ważne czy z jajkiem ,czy z ziemniaczkami, on mi smakuje zawsze Naleśniki też lubię mogą być z serem , lub z dobrym dżemem Odpowiedz Link
piotr-wwa Re: Tak mi sie chce.... frytek 03.09.11, 18:48 Ciekawe, czy jak byś jadła przez rok co drugi dzień, to nadal by Ci smakował? Ja nie powiedziałem, że mi nie smakuje - po prostu się przejadł. P.S. Nie ja ten żurek tak gotowałem. Odpowiedz Link
deni.5 Re: Tak mi sie chce.... frytek 03.09.11, 18:55 pewnie żona gotowała ... ))))) ten żurek Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Tak mi sie chce.... frytek 04.09.11, 08:39 To nie istotne kto tak monotonnie gotuje , monotonia w każdym wykonaniu się "przejada" Odpowiedz Link
piotr-wwa Re: Tak mi sie chce.... frytek 04.09.11, 20:28 Są osoby, które lubią monotonię, a są osoby, które jej nie lubią. Z własnej wygody monotonię u siebie tolerujemy, ale już u kogoś nie. Ale prawda jest taka, że nigdzie i z niczyjej strony nie powinno jej być. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Tak mi sie chce.... frytek 04.09.11, 21:31 Nie sposób sie z tym nie zgodzić,monotonia nas ogranicza. Ale jeśli ktoś od najmłodszych lat tak został nauczony i nie zna niczego innego ,a nie chce się nauczyć czegoś innego ,to tak mu będzie dobrze , i będzie chciał narzucić drugiej osobie te swoje przyzwyczajenia? Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Tak mi sie chce.... frytek 05.09.11, 13:33 Nie takie znów straszne ,wystarczy trochę dobrej woli, i można takiej osobie pokazać coś innego ,zmobilizować do wspólnego robienie czegoś innego ,równie dobrego? Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Tak mi sie chce.... frytek 04.09.11, 08:36 Oczywiście ,że każda potrawa może się nam przejeść, wtedy długi czas jej nie tykamy,aż znów nam na nią ochota przyjdzie , tak przynajmniej ja mam Odpowiedz Link
darima_ka Re: Tak mi sie chce.... frytek 03.09.11, 13:28 Zupy mnie nigdy się nie przejadają, wcale nie musiałabym mieć drugiego dania ,ważne by zupa była I grzyby nigdy mi się nie przejedzą Odpowiedz Link
piotr-wwa Re: Tak mi sie chce.... frytek 03.09.11, 18:49 Ja nie wybrzydzam - jem wszystko, tylko wszystko musi mieć zdrowy rozsądek. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Tak mi sie chce.... frytek 04.09.11, 08:34 Też nie jestem wybredna,nie ma potraw których bym nie lubiła. Odpowiedz Link
evikon Re: Tak mi sie chce.... frytek 03.09.11, 13:39 Te naleśniki chyba spapuguję, ale z jabłkami Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Tak mi sie chce.... frytek 04.09.11, 08:37 Z jabłkami najbardziej mi smakują racuchy Odpowiedz Link
piotr-wwa Re: Tak mi sie chce.... frytek 04.09.11, 10:07 O tak. Jabłka do racuchów, a do naleśników albo twaróg, albo dżem truskawkowy (mam własnej roboty) Odpowiedz Link