flisy1 07.12.11, 12:08 Jejku jejku tak mi się pić chciało że z " gwinta " całego litra wypiłem Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ryszq Re: Wypiłem litra z" gwinta " :D 07.12.11, 12:13 Ale stare hasło "Pij mleko będziesz wielki" z Hołowczycem już nie jest aktualne. No ale potęga reklamy niekiedy działa nawet po latach Odpowiedz Link
flisy1 Re: Wypiłem litra z" gwinta " :D 07.12.11, 12:22 Oooooooo tak reklama działa i to po wielu wielu latach,,,,będąc dzieckiem byłem zafascynowany sprzętem RTV niemieckiej firmy na G,,,,do tego stopnia że ze 3 lata temu jej uległem kupując telewizor marki G ,,,, szczerze mówiąc sprzedawcy należy sie flaszka za to że bardzo ale to bardzo mi odradzał kupna,,,,Tak więc telewizor marki G po za nazwą to nie ma juz nic wspólnego z tamtym sprzętem marki G,no ale reklama zadziałała Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Wypiłem litra z "gwinta" 07.12.11, 13:12 flisy1 napisał: > (...) byłem zafascynowany sprzętem RTV niemieckiej firmy na G,,,,do tego stopnia że ze 3 > lata temu jej uległem kupując telewizor marki G (...) W Niemczech niemiecka firma na G przed kilkoma laty splajtowala. Produkcje tej firmy razem z nazwa kupili Chinczycy. To co Ty kupiles nie mialo juz nic wspolngo z niemieckim wyrobem, pozostala tylko stara nazwa. Aktualnie, tak samo jest z samochodami Rover i Saab. Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Wypiłem litra z "gwinta" 07.12.11, 13:23 A'propos picia z "gwinta": Przed wielu laty, w Polsce, bylem swiadkiem jak moj znajomy wypil z "gwinta", "duszkiem", 1/2l. czystej wodki. Chodzilo o zaklad (nie ze mna), czy on tego dokona? Glupota ludzka nie zna granic. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Wypiłem litra z "gwinta" 07.12.11, 13:31 No wiadomo kto mógł wykupić ,jak nie Chińczycy Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Wypiłem litra z" gwinta " :D 07.12.11, 13:30 Jeśli dobrze przyjrzeć sie fotkom , to do Piotra ta reklama ma odniesienie Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Wypiłem litra z" gwinta " :D 07.12.11, 13:28 Coś to podejrzane Piotrek, za komuny wypijało się mleko z pod drzwi sąsiadowi kiedy kaczor męczył : Przyznaj się do pomikołajowego kaca Odpowiedz Link
flisy1 Re: Wypiłem litra z" gwinta " :D 07.12.11, 13:38 Za komuny to było tak,,,miałem taki zwyczaj,gdy wracałem rano z nocnej zmiany kupowałem sobie butelkę mleka i idąc bulwarami nad Brdą wracałem spacerkiem do domciu pijąc mleczko Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Wypiłem litra z" gwinta " :D 07.12.11, 13:43 I nigdy nie wypiłeś sąsiadowi? Odpowiedz Link
flisy1 Re: Wypiłem litra z" gwinta " :D 07.12.11, 13:51 Jakoś sie nie zdarzyło Był w Bydzi taki sklep w którym można było kupić mleko przed jego otwarciem,tzn mleko było przywożone gdzieś koło 3-4 rano i ustawiano skrzynki z mlekiem przed sklepem,sklep otwierano o 6:00,dla kogos kto chciał je kupić wcześniej była wystawiona specjalna "skarbonka" do której wrzucano kasę za mleko,,,wypadki gdy ktoś wziął mleko a za nie nie zapłacił były bardzo sporadyczne,,,,ludzie chyba byli bardziej uczciwsi niż teraz Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Wypiłem litra z" gwinta " :D 07.12.11, 14:14 Pamiętam te czasy kiedy mleko roznosiciele stawiali pod drzwiami. Często ginęła czyjaś butelka , i wtedy posądzano tych co poprzedniego dnia byli nagrani Odpowiedz Link
flisy1 Re: Wypiłem litra z" gwinta " :D 07.12.11, 14:16 Też to pamiętam,,,,tylko ze u mnie,na mojej dzielnicy nie ginęło Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Wypiłem litra z" gwinta " :D 07.12.11, 14:24 To jacyś nienormalni tam mieszkali,,albo abstynenci sami : Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Wypiłem litra z "gwinta" 07.12.11, 13:52 flisy1 napisał: > (...) idąc bulwarami nad Brdą wracałem spacerkiem do domciu (...) To pewnie jestes Bydgoszczaninem? Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Wypiłem litra z "gwinta" 08.12.11, 13:54 flisy1 napisał: > Od 5 pokolenia. W Bydgoszczy studiowalem, a ja jestem Toruniakiem. W tamtych latach Bydgoszcz i Torun rywalizowaly ze soba, nie wiem, czy jest tak nadal? Gdzies czytalem, ze padla propozycja utworzenia dwojmiasta Bydgoszcz-Torun. Na ile jest to realne, tez nie wiem? Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Wypiłem litra z "gwinta" 08.12.11, 14:05 Chris napisał : "W tamtych latach Bydgoszcz i Torun rywalizowaly ze soba" Podejrzewam ,ze antagonizmy pozostały , to tak jak pomiędzy Katowicami a Sosnowcem Odpowiedz Link
darima_ka Piotr.... 07.12.11, 18:45 Jeeeeeeee, Piotr o to co w tytule wątku Cię nie posądzałam Odpowiedz Link
darima_ka Re: Piotr.... 07.12.11, 19:52 Ja chyba też , pamiętam raz w latach liceum piłam tak wino marki wino z gwinta . Raz i nigdy więcej !! Odpowiedz Link
darima_ka Re: Od wściekłej krowy? 07.12.11, 19:50 No nie wiem ,ale w najgorszym przypadku możesz toaletę okupować Odpowiedz Link
flisy1 Re: Od wściekłej krowy? 07.12.11, 20:26 Ja mam żołądek ze stali,nawet stal trawi Odpowiedz Link