Dodaj do ulubionych

Jeśli człowiek

05.09.12, 13:59
pochodzi od małpy to pojawia sie pytanie od której? Jaki to gatunek a właściwie część gatunku w ten sposób wyewoluował, że stał sie homo sapiens? Goryl? Szympans? Może orangutan albo kapucynka? Hmmmm...
Obserwuj wątek
    • darima_ka Re: Jeśli człowiek 05.09.12, 20:05
      A czy to takie ważne od jakiej małpy?
      Jedni gadaja ze od mały pochodzimy a
      inni ze od Boga?
      • tadeusz_ski.51 Re: Jeśli człowiek 05.09.12, 21:51
        Bardzo ważne! Bo jeśli człowiek pochodzi od szympansów to tym naszym pra pra pra... pra przodkom należą się chyba większe prawa niż pozostałym zwierzętom, nie?
        • rena-ta49 Re: Jeśli człowiek 06.09.12, 06:59
          Toteż żrą banany tongue_out
        • rena-ta49 Re: Jeśli człowiek 06.09.12, 13:21
          Chcesz do domu takiego zaprosić?
    • skuter44 Re: Jeśli człowiek 07.09.12, 10:35
      Jeśli powstał od małpy to bezpośrednio od tej która swoim wyglądem i rozwojem mózgu jest najbardziej zbliżona do człowieka. Nagród żadnych tym szympansom bym nie dawał.
      ......Bo szympans by pomyślał , że od człowieka pochodzi..... -wink

Oj , chyba odpowiedź na to pytanie nie jest ważniejsza od podstawowego.

Jak powstał świat, wszechświat. ?

• zak-1 Re: Jeśli człowiek 07.09.12, 13:07
        A może jesteśmy tylko wrzodem na tyłku jakiegoś olbrzyma ? smile nie musimy wszystkiego mierzyć swoją miarą .
        • rena-ta49 Re: Jeśli człowiek 07.09.12, 13:24
          Hahaha ,to też możliwe jest smile
          We wszechświecie mogą istnieć inne cywilizacje.
      • tadeusz_ski.51 Dobra Skuter ale powiedz mi 07.09.12, 15:58
        dlaczego jakaś tam część szympansów obrała taki kierunek rozwoju, że stała się homo sapiens? Dlaczego żaden inny gatunek nie poszedł podobną drogą? Dlaczego ewolucja małpa-człowiek przebiegła w sposób niesłychanie gwałtowny (jeśli rozpatrywać to w kontekście innych ewolucji)?
        • skuter44 Re: Dobra Skuter ale powiedz mi 07.09.12, 16:16
          Szukasz w tym Boga ? Mogę Ci dać adres do takiego starszego pana, który to wszystko wie. Jest apostołem Nauki Boga Ojca. Ma swoje forum. Napisał kilkadziesiąt wątków, w których wyłożył Naukę Ojca. Ja z nim podjąłem dyskusję na wątku - "Wstęp" a forum jego (teraz go otworzył) nazywa się "Podrzutek Judasza - Jezus".

Zadajesz pytania:
          Dlaczego jakaś tam część szympansów obrała taki kierunek rozwoju, że stała się homo sapiens?
          wg mnie - trafiła na dobre warunki rozwoju (klimat, roślinność, duże zadrzewienie terenu - konieczność chodzenia po drzewach w sylwetce wyprostowanej, bliskość innych grup szympansów) co dawało coraz lepsze genetycznie następne pokolenia,

Dlaczego żaden inny gatunek nie poszedł podobną drogą?
          wg mnie - inne miały gorsze warunki bytowania

Dlaczego ewolucja małpa-człowiek przebiegła w sposób niesłychanie gwałtowny (jeśli rozpatrywać to w kontekście innych ewolucji)?

nie mogę tu dyskutować. Nie sądzę jednak by w innych gatunkach by inaczej. Z gadów biegających szybko stosunkowo wykształtowały się ptaki i płazy.

Ale nas gimnastykujesz. !!
          • darima_ka Re: Dobra Skuter ale powiedz mi 07.09.12, 17:51
            Bo z Tadzia to "filozof" hahaha big_grin
      • rena-ta49 Re: Jeśli człowiek 10.09.12, 14:21
        Jeśli człowiek pochodzi od małpy,to dlaczego duże koty polują na małpy ,a
        nie polują na ludzi?
    • tropem_misia1 Re: Jeśli człowiek 07.09.12, 18:52
      Podobno szympans jest bardzie wyewolucjonowany....tongue_out
      Podobno brakuje takiego małego ogniwa między ludźmi a zwirzatkami.
      Podobno
      podobno
      Czy to ważne od kogo pochodzimy?

Ważne dokąd zmierzamy...
      • darima_ka Re: Jeśli człowiek 10.09.12, 17:57
        Myślę że nie mniej ważne od tego dokąd zmierzamy,
        ale to moje zdanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka