tadeusz_ski.51 05.09.12, 13:59 pochodzi od małpy to pojawia sie pytanie od której? Jaki to gatunek a właściwie część gatunku w ten sposób wyewoluował, że stał sie homo sapiens? Goryl? Szympans? Może orangutan albo kapucynka? Hmmmm... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
darima_ka Re: Jeśli człowiek 05.09.12, 20:05 A czy to takie ważne od jakiej małpy? Jedni gadaja ze od mały pochodzimy a inni ze od Boga? Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: Jeśli człowiek 05.09.12, 21:51 Bardzo ważne! Bo jeśli człowiek pochodzi od szympansów to tym naszym pra pra pra... pra przodkom należą się chyba większe prawa niż pozostałym zwierzętom, nie? Odpowiedz Link
skuter44 Re: Jeśli człowiek 07.09.12, 10:35 Jeśli powstał od małpy to bezpośrednio od tej która swoim wyglądem i rozwojem mózgu jest najbardziej zbliżona do człowieka. Nagród żadnych tym szympansom bym nie dawał. ......Bo szympans by pomyślał , że od człowieka pochodzi..... - Oj , chyba odpowiedź na to pytanie nie jest ważniejsza od podstawowego. Jak powstał świat, wszechświat. ? Odpowiedz Link
zak-1 Re: Jeśli człowiek 07.09.12, 13:07 A może jesteśmy tylko wrzodem na tyłku jakiegoś olbrzyma ? nie musimy wszystkiego mierzyć swoją miarą . Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Jeśli człowiek 07.09.12, 13:24 Hahaha ,to też możliwe jest We wszechświecie mogą istnieć inne cywilizacje. Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Dobra Skuter ale powiedz mi 07.09.12, 15:58 dlaczego jakaś tam część szympansów obrała taki kierunek rozwoju, że stała się homo sapiens? Dlaczego żaden inny gatunek nie poszedł podobną drogą? Dlaczego ewolucja małpa-człowiek przebiegła w sposób niesłychanie gwałtowny (jeśli rozpatrywać to w kontekście innych ewolucji)? Odpowiedz Link
skuter44 Re: Dobra Skuter ale powiedz mi 07.09.12, 16:16 Szukasz w tym Boga ? Mogę Ci dać adres do takiego starszego pana, który to wszystko wie. Jest apostołem Nauki Boga Ojca. Ma swoje forum. Napisał kilkadziesiąt wątków, w których wyłożył Naukę Ojca. Ja z nim podjąłem dyskusję na wątku - "Wstęp" a forum jego (teraz go otworzył) nazywa się "Podrzutek Judasza - Jezus". Zadajesz pytania: Dlaczego jakaś tam część szympansów obrała taki kierunek rozwoju, że stała się homo sapiens? wg mnie - trafiła na dobre warunki rozwoju (klimat, roślinność, duże zadrzewienie terenu - konieczność chodzenia po drzewach w sylwetce wyprostowanej, bliskość innych grup szympansów) co dawało coraz lepsze genetycznie następne pokolenia, Dlaczego żaden inny gatunek nie poszedł podobną drogą? wg mnie - inne miały gorsze warunki bytowania Dlaczego ewolucja małpa-człowiek przebiegła w sposób niesłychanie gwałtowny (jeśli rozpatrywać to w kontekście innych ewolucji)? nie mogę tu dyskutować. Nie sądzę jednak by w innych gatunkach by inaczej. Z gadów biegających szybko stosunkowo wykształtowały się ptaki i płazy. Ale nas gimnastykujesz. !! Odpowiedz Link
darima_ka Re: Dobra Skuter ale powiedz mi 07.09.12, 17:51 Bo z Tadzia to "filozof" hahaha Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Jeśli człowiek 10.09.12, 14:21 Jeśli człowiek pochodzi od małpy,to dlaczego duże koty polują na małpy ,a nie polują na ludzi? Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Jeśli człowiek 07.09.12, 18:52 Podobno szympans jest bardzie wyewolucjonowany.... Podobno brakuje takiego małego ogniwa między ludźmi a zwirzatkami. Podobno podobno Czy to ważne od kogo pochodzimy? Ważne dokąd zmierzamy... Odpowiedz Link
darima_ka Re: Jeśli człowiek 10.09.12, 17:57 Myślę że nie mniej ważne od tego dokąd zmierzamy, ale to moje zdanie. Odpowiedz Link