Dodaj do ulubionych

13-grudnia...

12.12.12, 14:06
https://tiny.pl/hk6m6
Obserwuj wątek
    • lvova Re: 13-grudnia... 12.12.12, 14:14
      Kaczyński rżnie bohatera o 30 lat za późno,jeszcze okaże sie że to on był przywódcą strajków i to on stworzył Solidarność.
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13034661,Kaczynski__To__ze_mnie_nie_internowali__bylo_dla_mnie.html
      Dziś oglądałem wypowiedź Zbigniewa Janasa działacza KOR i Podziemnej Solidarności,był oburzony,stwierdzi wprost,że Kaczyński nigdy nie był w żadnych strukturach Podziemnej Solidarności i chwalenie sie tym że go UB nie aresztowało jest żenujące tak samo jak ten cały marsz 13 grudnia.
      • rena-ta49 Re: 13-grudnia... 12.12.12, 14:16
        Teraz można ludzi na ulicę wyprowadzać , bo mu za to nie grozi internowanie.
        • lvova Re: 13-grudnia... 12.12.12, 14:19
          O tak,pałom też nie dostanie pajac jeden.
          • rena-ta49 Re: 13-grudnia... 12.12.12, 14:27
            Oczywiście że nie ,najwyżej jakiś głupek wyprowadzony przez niego na ulicę dostanie.
        • scenery Re: 13-grudnia... 12.12.12, 15:54
          Internowanie nie, ale na podżeganie do buntu paragraf jest. Zdaje się ten sam co wtedy smile
          • darima_ka Re: 13-grudnia... 12.12.12, 17:44
            Jakiś głupi marsz to jeszcze nie bunt,w demokracji jeśli marsz jest zgłoszony władzom miasta ,
            to mogą se maszerować.
            Chyba ,że wywołają jakieś burdy , wtedy paragraf jest.
            • lvova Re: 13-grudnia... 12.12.12, 18:22
              Tu nie chodzi o to czy ma prawo do marszu czy nie,po to jest demokracja by każdy mógł wyrażać swoje zdani. Tu chodzi o datę,ten człowiek nie szanuje żadnych świętości a do tego ten tekst,że on miał gorzej niż internowani.Ludzie po tej dacie GINĘLI ,byli maltretowani w ubeckich katowniach,narażli życie,a ta kanalia co siedział w domu chce im dorównać.
              • scenery Re: 13-grudnia... 12.12.12, 20:12
                To, że każdy może, nie oznacza, że każdy powinien .)
                A konkretnie to Kaczyński już dawno przekroczył granice absurdu.
            • scenery Re: 13-grudnia... 12.12.12, 20:10
              Nie pamiętam dokładnie, ale za obalanie rządu przez kiboli to właśnie z tego paragrafu poszły zarzuty. A zaczęło się od legalnej demonstracji.
              • rena-ta49 Re: 13-grudnia... 13.12.12, 13:35
                Kiboli powinno się traktować z całą surowością kiedy dochodzi do wandalizmu.
                • scenery Re: 13-grudnia... 13.12.12, 19:41
                  Oczywiście. Z całą surowością i jeszcze kopa w d... smile
                  Ale mam wrażenie, że tam usiłowano też zastosować ten paragraf "polityczny". Nie będę się kłócił, bo nie pamiętam smile
      • darima_ka Re: 13-grudnia... 12.12.12, 17:42
        To żenujące, co można usłyszeć tylko od megalomana i frustrata.
      • wikr82 Re: 13-grudnia... 12.12.12, 20:09
        Ludzie czy ten człowiek ma jeszcze trochę rozumu. To wystąpienie jest poniżej wszelkiej czci dla tych co walczyli o wolną Polskę. Do tej pory nie zabierałem głosu bo było mi wstyd że uciekłem z Polski w 1980 roku. A gdyby policja była bardziej aktywna to na pewno bym nie uciekł z Polski.
        Tylko ciemnota wśród policjantów pozwoliła mi wylecieć za granice. Dlatego że pozostawiłem swoich kolegów samych a nie podzieliłem ich losu było mi bardzo ciężko. Dlatego próbowałem to wynagrodzić moim towarzyszom niedoli. Po wprowadzeniu stanu wojennego podjąłem się ciężkiej pracy fizycznej w porcie Hamburskim. Tylko przy pomocy kolegów z którymi pracowałem mogłem realizować swoje zobowiązania wobec integrowanych. Odbierałem od marynarzy czy też kapitanów polskich statków wiadomości od internowanych. Nieraz te wiadomości docierały na zachód na skrawkach papieru po torebkach z cukru. Nigdy tego nie opisywałem, ale kiedy ten kretyn mówi że żałuje że nie był integrowany. Teraz jest dobrze się przechwalać ale to jest nieprzyzwoicie, niechlubne ale i niegodne katolika, za którego uważa się J. K. Ja podejrzewam że on nie wie co to była walka o wolność, tak jak powiedział prezydent L.Wałęsa "kiedy inni walczyli o wolność to on chował się pod stołem"
        • darima_ka Re: 13-grudnia... 12.12.12, 21:04
          Też uważam ,że nie powinien akurat on tej historycznej daty profanowć ,
          jakimiś marszami.
        • rena-ta49 Frasyniuk o wypuszczeniu Kaczyńskiego 13.12.12, 13:41
          natemat.pl/43047,frasyniuk-o-wypuszczeniu-kaczynskiego-13-grudnia-albo-byl-niedojda-albo-podpisal-deklaracje-wspolpracy
          • lvova Re: Frasyniuk o wypuszczeniu Kaczyńskiego 13.12.12, 13:49
            I co nie powiedział prawdy?
            • rena-ta49 Re: Frasyniuk o wypuszczeniu Kaczyńskiego 13.12.12, 14:04
              Oczywiście ,że Frasyniuk prawdę mówi.
              • lvova Re: Frasyniuk o wypuszczeniu Kaczyńskiego 13.12.12, 14:05
                A dam sobie łapcię odrąbać jak sie zaraz nie okaże,że jest teczka Frasyniuka jako agenta.
                • rena-ta49 Re: Frasyniuk o wypuszczeniu Kaczyńskiego 13.12.12, 14:10
                  Teczkę miał każdy opozycjonista ,zależy tylko na ile wyczyszczona smile
                  Niektórzy sobie zdążyli wyczyścić vide Wałęsa ,vide Kaczyński.
    • lvova dobre :D 12.12.12, 17:09
      Komentarz jednego z nautów na temat tego,że Kaczyński miał o wiele gorzej niż internowani w stanie wojennym.

nebukadnezar
      2 godziny temu

Oceniono 30 razy 26

"Jego zasług nie można policzyć,
      bo we wszystkim w czym mógł-uczestniczył
      już od dziecka do chłopców się garnął,
      nazywając ten ruch solidarność.

Pod Grunwaldem sam dowodził wojskiem
      rad udzielał Curie-Skłodowskiej,
      strzelił bramkę na Wembley Anglikom,
      Dzięki niemu się zrodził Palikot.

Sam usypał kopiec Kościuszki
      i przepędził znad Wisły w dal Ruskich,
      on Szymborskiej wiersze dyktował
      ,,Wszystko płynie,, - to jego są słowa.

Wstrzymał słońce, by ziemię poruszyć,
      to on w raju Adama miał kusić.
      Do powstania się właśnie gotował,
      kiedy weszła na oddział salowa..."
      • lvova i jeszcze jeden :) 12.12.12, 17:11

prusak2
        godzinę temu

Oceniono 15 razy 15

Mama mówiła : - Nie wierz nikomu
        Więc on ulotki rozrzucał w domu
        Okna zasłonił, zamek zasunął
        I na tapczanie walczył z komuną

Jarka nie wzięli do internatu
        Całą więc sławę zawdzięcza bratu
        A że podobni do siebie byli
        Wielu do dzisiaj ich z sobą myli

Jarek domowe przyjął zadanie
        Czołgi rozstawił se na tapczanie
        Sam stanął z prawej, z lewej - wiadomo
        Naprzeciw Jarka stanęło ZOMO

Rozpoczął starcie wznosząc okrzyki
        Mama zabrała mu żołnierzyki
        Ale spokojnie, jest na to rada
        Kiedyś tę walkę IPN zbada.
    • rena-ta49 Re: 13-grudnia... rózne opinie o tym dniu. 13.12.12, 14:05
      www.tvn24.pl/jaruzelski-i-kiszczak-to-nie-sa-ludzie-honoru-powinni-zostac-osadzeni,294236,s.html
      • rena-ta49 Re: 13-grudnia... rózne opinie o tym dniu. 13.12.12, 14:07
        www.tvn24.pl/kutz-dzieki-jaruzelskiemu-wszystko-przeszlo-lagodniej,294250,s.html
        Osobiście nie mogę tego człowieka słuchać!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka