lvova Re: 13-grudnia... 12.12.12, 14:14 Kaczyński rżnie bohatera o 30 lat za późno,jeszcze okaże sie że to on był przywódcą strajków i to on stworzył Solidarność. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13034661,Kaczynski__To__ze_mnie_nie_internowali__bylo_dla_mnie.html Dziś oglądałem wypowiedź Zbigniewa Janasa działacza KOR i Podziemnej Solidarności,był oburzony,stwierdzi wprost,że Kaczyński nigdy nie był w żadnych strukturach Podziemnej Solidarności i chwalenie sie tym że go UB nie aresztowało jest żenujące tak samo jak ten cały marsz 13 grudnia. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: 13-grudnia... 12.12.12, 14:16 Teraz można ludzi na ulicę wyprowadzać , bo mu za to nie grozi internowanie. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: 13-grudnia... 12.12.12, 14:27 Oczywiście że nie ,najwyżej jakiś głupek wyprowadzony przez niego na ulicę dostanie. Odpowiedz Link
scenery Re: 13-grudnia... 12.12.12, 15:54 Internowanie nie, ale na podżeganie do buntu paragraf jest. Zdaje się ten sam co wtedy Odpowiedz Link
darima_ka Re: 13-grudnia... 12.12.12, 17:44 Jakiś głupi marsz to jeszcze nie bunt,w demokracji jeśli marsz jest zgłoszony władzom miasta , to mogą se maszerować. Chyba ,że wywołają jakieś burdy , wtedy paragraf jest. Odpowiedz Link
lvova Re: 13-grudnia... 12.12.12, 18:22 Tu nie chodzi o to czy ma prawo do marszu czy nie,po to jest demokracja by każdy mógł wyrażać swoje zdani. Tu chodzi o datę,ten człowiek nie szanuje żadnych świętości a do tego ten tekst,że on miał gorzej niż internowani.Ludzie po tej dacie GINĘLI ,byli maltretowani w ubeckich katowniach,narażli życie,a ta kanalia co siedział w domu chce im dorównać. Odpowiedz Link
scenery Re: 13-grudnia... 12.12.12, 20:12 To, że każdy może, nie oznacza, że każdy powinien .) A konkretnie to Kaczyński już dawno przekroczył granice absurdu. Odpowiedz Link
scenery Re: 13-grudnia... 12.12.12, 20:10 Nie pamiętam dokładnie, ale za obalanie rządu przez kiboli to właśnie z tego paragrafu poszły zarzuty. A zaczęło się od legalnej demonstracji. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: 13-grudnia... 13.12.12, 13:35 Kiboli powinno się traktować z całą surowością kiedy dochodzi do wandalizmu. Odpowiedz Link
scenery Re: 13-grudnia... 13.12.12, 19:41 Oczywiście. Z całą surowością i jeszcze kopa w d... Ale mam wrażenie, że tam usiłowano też zastosować ten paragraf "polityczny". Nie będę się kłócił, bo nie pamiętam Odpowiedz Link
darima_ka Re: 13-grudnia... 12.12.12, 17:42 To żenujące, co można usłyszeć tylko od megalomana i frustrata. Odpowiedz Link
wikr82 Re: 13-grudnia... 12.12.12, 20:09 Ludzie czy ten człowiek ma jeszcze trochę rozumu. To wystąpienie jest poniżej wszelkiej czci dla tych co walczyli o wolną Polskę. Do tej pory nie zabierałem głosu bo było mi wstyd że uciekłem z Polski w 1980 roku. A gdyby policja była bardziej aktywna to na pewno bym nie uciekł z Polski. Tylko ciemnota wśród policjantów pozwoliła mi wylecieć za granice. Dlatego że pozostawiłem swoich kolegów samych a nie podzieliłem ich losu było mi bardzo ciężko. Dlatego próbowałem to wynagrodzić moim towarzyszom niedoli. Po wprowadzeniu stanu wojennego podjąłem się ciężkiej pracy fizycznej w porcie Hamburskim. Tylko przy pomocy kolegów z którymi pracowałem mogłem realizować swoje zobowiązania wobec integrowanych. Odbierałem od marynarzy czy też kapitanów polskich statków wiadomości od internowanych. Nieraz te wiadomości docierały na zachód na skrawkach papieru po torebkach z cukru. Nigdy tego nie opisywałem, ale kiedy ten kretyn mówi że żałuje że nie był integrowany. Teraz jest dobrze się przechwalać ale to jest nieprzyzwoicie, niechlubne ale i niegodne katolika, za którego uważa się J. K. Ja podejrzewam że on nie wie co to była walka o wolność, tak jak powiedział prezydent L.Wałęsa "kiedy inni walczyli o wolność to on chował się pod stołem" Odpowiedz Link
darima_ka Re: 13-grudnia... 12.12.12, 21:04 Też uważam ,że nie powinien akurat on tej historycznej daty profanowć , jakimiś marszami. Odpowiedz Link
rena-ta49 Frasyniuk o wypuszczeniu Kaczyńskiego 13.12.12, 13:41 natemat.pl/43047,frasyniuk-o-wypuszczeniu-kaczynskiego-13-grudnia-albo-byl-niedojda-albo-podpisal-deklaracje-wspolpracy Odpowiedz Link
lvova Re: Frasyniuk o wypuszczeniu Kaczyńskiego 13.12.12, 13:49 I co nie powiedział prawdy? Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Frasyniuk o wypuszczeniu Kaczyńskiego 13.12.12, 14:04 Oczywiście ,że Frasyniuk prawdę mówi. Odpowiedz Link
lvova Re: Frasyniuk o wypuszczeniu Kaczyńskiego 13.12.12, 14:05 A dam sobie łapcię odrąbać jak sie zaraz nie okaże,że jest teczka Frasyniuka jako agenta. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Frasyniuk o wypuszczeniu Kaczyńskiego 13.12.12, 14:10 Teczkę miał każdy opozycjonista ,zależy tylko na ile wyczyszczona Niektórzy sobie zdążyli wyczyścić vide Wałęsa ,vide Kaczyński. Odpowiedz Link
lvova dobre :D 12.12.12, 17:09 Komentarz jednego z nautów na temat tego,że Kaczyński miał o wiele gorzej niż internowani w stanie wojennym. nebukadnezar 2 godziny temu Oceniono 30 razy 26 "Jego zasług nie można policzyć, bo we wszystkim w czym mógł-uczestniczył już od dziecka do chłopców się garnął, nazywając ten ruch solidarność. Pod Grunwaldem sam dowodził wojskiem rad udzielał Curie-Skłodowskiej, strzelił bramkę na Wembley Anglikom, Dzięki niemu się zrodził Palikot. Sam usypał kopiec Kościuszki i przepędził znad Wisły w dal Ruskich, on Szymborskiej wiersze dyktował ,,Wszystko płynie,, - to jego są słowa. Wstrzymał słońce, by ziemię poruszyć, to on w raju Adama miał kusić. Do powstania się właśnie gotował, kiedy weszła na oddział salowa..." Odpowiedz Link
lvova i jeszcze jeden :) 12.12.12, 17:11 prusak2 godzinę temu Oceniono 15 razy 15 Mama mówiła : - Nie wierz nikomu Więc on ulotki rozrzucał w domu Okna zasłonił, zamek zasunął I na tapczanie walczył z komuną Jarka nie wzięli do internatu Całą więc sławę zawdzięcza bratu A że podobni do siebie byli Wielu do dzisiaj ich z sobą myli Jarek domowe przyjął zadanie Czołgi rozstawił se na tapczanie Sam stanął z prawej, z lewej - wiadomo Naprzeciw Jarka stanęło ZOMO Rozpoczął starcie wznosząc okrzyki Mama zabrała mu żołnierzyki Ale spokojnie, jest na to rada Kiedyś tę walkę IPN zbada. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: 13-grudnia... rózne opinie o tym dniu. 13.12.12, 14:05 www.tvn24.pl/jaruzelski-i-kiszczak-to-nie-sa-ludzie-honoru-powinni-zostac-osadzeni,294236,s.html Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: 13-grudnia... rózne opinie o tym dniu. 13.12.12, 14:07 www.tvn24.pl/kutz-dzieki-jaruzelskiemu-wszystko-przeszlo-lagodniej,294250,s.html Osobiście nie mogę tego człowieka słuchać! Odpowiedz Link