13.09.13, 15:46
Wczoraj wieczór poczytałem portale i na niektórych z nich piszą że jest b duży wysyp grzybów. Trzeba skorzystać z okazji ,koniecznie !! bo za rok czy dwa nie wiadomo czy nie będzie posuchy. Więc wiaderka i scyzoryki w ręce żarełko popitka i ćwiartka do plecaka i do lasu rodacy smile
Obserwuj wątek
    • darima_ka Re: Na grzyby 13.09.13, 17:48
      Czarek życzę obfitych zbiorów ,ja nie potrafię zbierać ,
      ale uwielbiam jeśćbig_grin
      Jeśli jest wysyp,to będą na targowiskach,się kupibig_grin
      • czarek_sz Re: Na grzyby 13.09.13, 18:30
        Dzięki smile nie wiem jak u Ciebie ale w Wawie na targowiskach na których byłem podgrzybki są po ok 23 zł za kilogram. Nie lepiej samemu nazbierać powietrza świeżego łyknąć i jeszcze forsa w kieszeni ? smile
        • czarek_sz Re: Na grzyby 14.09.13, 04:37
          Wszystkim którzy będą dziś w lesie /i nie tylko dziś/ darz bór smile
          • rena-ta49 Re: Na grzyby 14.09.13, 08:46
            Po ulewach wczorajszych w lesie pewnie mokro i zimnosmile
            Widzę że ruszyłeś do lasu zbierać,
            obfitych zbiorów życzę.
        • rena-ta49 Re: Na grzyby 14.09.13, 08:44
          U nas też po 22 zł podgrzybki.
      • ls48 Re: Na grzyby 14.09.13, 22:47
        Dorotko...to odwrotnie niz ja. Uwielbiam zbierac i zaraz moge je oddać......ha,ha,ha
    • lvova Re: Na grzyby 14.09.13, 12:34
      Czaruś ćwiarteczka czy aby nie za mało big_grinwink
      • darima_ka Re: Na grzyby 14.09.13, 14:25
        Każdy kupuje tyle na ile go stać,i ile potrafi wypić?
        • czarek_sz Re: Na grzyby 14.09.13, 17:39
          Kiedyś było więcej, bywało że nawet literek na czuprynkę był i grzyby też były ale latka lecą i dziś ćwierć kilo do lasu to jak w sam raz wink nic na siłę myślę że jasno się wyrażam. Ok 20 kg przywieźliśmy - 80 % to podgrzybki reszta to prawusy koźlarze i kurki. Super udany wypad na grzyby i chociaż kopyta bolą to satysfakcja jest duża. Za tydzień chyba ponowimy z Janeczką bo prognozy co do pogody są dobre.
          • skuter44 Re: Na grzyby 14.09.13, 17:41
            A jak tam kleszcze ? Pozdrowiły Was ?
            • czarek_sz Re: Na grzyby 14.09.13, 17:48
              Skuter jeszcze nie wiem smile jak wiesz kleszcz na wżarcie się potrzebuje trochę czasu a na napęcznienie się jeszcze więcej niż trochę. Jutro będę wiedział czy mam jakiegoś krwiopijcę przy cycku czy nie big_grin
              • czarek_sz Re: Na grzyby 15.09.13, 07:21
                Nogi Boże moje nogi !!!! ale mnie napieprzają kopyta. Ale co się zebrało to się zebrało smile
                • darima_ka Re: Na grzyby 15.09.13, 12:09
                  To macie z tą ilością roboty,współczuję żonie big_grin
          • darima_ka Re: Na grzyby 15.09.13, 12:08
            Za taką ilością grzybów trzeba było się chyba uchodzić?
            • czarek_sz Re: Na grzyby 15.09.13, 13:08
              Uwierz że warto było smile naprawdę. Nogi schodziliśmy ale dwa duże wiadra grzybów, gdy dotarliśmy do chałupy zrobiły pozytyw smile fakt, żonka narobiła się wczoraj bo przebieranie grzybów /do suszenia marynowania i duszenia/ i gotowanie to robota nielekka biorąc pod uwagę km w nogach. Dlatego na ostatnich nogach poleciałem do marketu po czekoladę z orzechami i winogrona na otarcie łez dla małżonki smile a sobie po browara big_grin zaraz lecę po słoiczki do piwnicy na marynowane podgrzybki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka