Dodaj do ulubionych

Operacja US-985D to 70mln

21.10.13, 18:35
nagranych rozmów ,tylko w ciągu miesiąca.
Tak się zastanawiam ile naszych rozmów mają,
jesteśmy inwigilowani nie tylko przez nasze służby.
www.tvn24.pl/operacja-us-985d-70-mln-nagranych-rozmow-ambasador-usa-wezwany-do-msz-francji,364756,s.html
Obserwuj wątek
    • grzech_o_1 Re: Operacja US-985D to 70mln 21.10.13, 18:50
      Dari. NSA, to Narodowa Agencja Bezpieczeństwa. To już twór analityczny.
      Natomiast rejestruje wszystko i w razie potrzeby nagrywa system światowego nasłuchu ECHELON. On rejestruje wszystko. Dari. On rejestruje każde użycie twego telefonu komórkowego, każde twoje wejście do internetu. Rejestruje miliardy takich zdarzeń na świecie dziennie. To wszystko funkcjonuje od wielu lat i nie jest żadną tajemnicą. System jest bardzo skomplikowany i zaawanasowany technologicznie. Sztuka polega na tym, że USA absolutnie niczego nie publikuje. NIC.
      Oczywiście taki system posiadają też Rosjanie od dawna [jedna z baz nałsuchowych na Kubie], a także Francja [jedna z baz w Gujanie Francuskiej].
      I na sto procent te trzy kraje znają dokladnie treść rozmowy prezydenta Lecha K z bratem Jarosławem tuż przed próbą lądowania w Smoleńsku.
      • czarek_sz Re: Operacja US-985D to 70mln 21.10.13, 18:56
        'I na sto procent te trzy kraje znają dokladnie treść rozmowy prezydenta Lecha K z bratem Jarosławem tuż przed próbą lądowania w Smoleńsku.' To tak.
        Nie dodałeś ,że mają również zdjęcia satelitarne z końcowego lotu tupolewa. Zgadza się Grzesiu ? bo albo trzeba iść na całość, albo zamilknąć.
      • darima_ka Re: Operacja US-985D to 70mln 21.10.13, 19:02
        Hmmm,niby nie jestem terrorystą ,wiec nie mam nic do ukrycia.
        A jednak kiedy sobie uświadamiam,że takie "opiekuńcze" państwo
        jak USA mnie podsłuchuje to trochę mnie to bulwersuje.
        Przecież to łamanie podstawowych praw wolności, gwarantowane przez demokrację,
        Snowden dlatego ,że to ujawnił jest ścigany,jeśli to nie tajemnica ,to dlaczego go ścigają?
    • darima_ka Re: Operacja US-985D to 70mln 24.10.13, 14:36
      Hamerykańce podsłuchują wszystkich,
      Wielki Brat Czuwa:
      wpolityce.pl/wydarzenia/65441-dyplomatyczne-echa-skandalicznej-inwigilacji-merkel-przez-usa
    • tadeusz_ski.51 Przecież to idioci 24.10.13, 18:41
      Już się zatkali nadmiarem informacji do tego stopnia, że nie są w stanie wyselekcjonować informacji ważnych od zwykłego bełkotu.
      • darima_ka Nasz rzad dobrowolnie przekazuje 30.10.13, 19:25
        dane swoich obywateli?
        fakty.interia.pl/prasa/news-el-mundo-polska-wsrod-krajow-wspolpracujacych-z-nsa,nId,1050731
        • czarek_sz Re: Nasz rzad dobrowolnie przekazuje 30.10.13, 21:36
          Nie tylko Amerykańce, Ruskie też od nas dostają wszystko na tacy. Bo po co niby te tajne kontakty polityków PO z Ruskimi bez tłumacza czy wizyta szkoleniowa 'naszej' PKW w Moskwie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka