rena-ta49 29.11.13, 06:58 tak pomiędzy 5,45-6,15, ojjj wtedy bym spała Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rena-ta49 Re: Najlepiej się śpi 29.11.13, 14:19 Czasem budzę się przed brzęczeniem budzika, ale stwierdziwszy ,że mogę jeszcze podrzemać chwilkę natychmiast zasypiam. W czasie półgodzinnej drzemki tyyyyle mi się śni,ile nie wyśniłam w trakcie całej nocy Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Najlepiej się śpi 29.11.13, 14:23 Miałem kolegę w pracy który do budzenia nastawiał trzy budziki, oczywiście każdy na inną godzinę. Każdy dzwonił dziesięć minut później po poprzednim. Taką metodę stosował żeby zmotywować się do wstania do pracy. A i tak zasypiał nieraz i się spóźniał Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: Najlepiej się śpi 29.11.13, 14:29 Bo trzeba przyzwyczaić organizm do wczesnego kładzenia sie spać. Wcześniej się położysz = wcześniej wstaniesz, tylko rzecz w tym, że teraz "życie nocne" jest modne Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Najlepiej się śpi 29.11.13, 14:35 Każdy śpi inaczej i nie każdy potrzebuje dużo snu. Moja na ten przykład śpi dwa razy tyle co ja, może przez leki które garściami od lat zażywa i przez choroby których wiele w życiu przeszła. Osłabiony i schorowany organizm potrzebuje znacznie więcej odpoczynku. Mi potrzebna cztery góra pięć godzin i już jestem jak nowo narodzony. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Najlepiej się śpi 29.11.13, 14:54 Ja chodzę o jednej godzinie spać ,ale wstawać rano nigdy nie lubiłam, najgorszą zmianą kiedy jeszcze pracowałam na zmiany była ranna zmiana. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Najlepiej się śpi 29.11.13, 16:22 Ja miałem odwrotnie, nie cierpiałem drugiej zmiany a zwłaszcza dwunastogodzinnej czyli od osiemnastej do szóstej rano. Masakra była bo nie dość że dzień stracony to jeszcze i noc. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Najlepiej się śpi 29.11.13, 18:09 Czyli trzeba po dobranocce chodzić spać? Odpowiedz Link