rena-ta49 19.04.14, 07:27 Z czym Wam się kojarzy? Po wczorajszych opadach deszczu, dzisiejszy poranek pachnie cudownie wiosną. Ten zapach świeżości,świeżej trawy,kwitnących kwiatów, poranna rosa na trawie, wszystko to mnie urzekło. Miłego dnia wiosennego Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tropem_misia1 Re: Zapach wiosny 26.04.14, 08:37 Ostatnio przechodziłam koło takich małych smukłych drzewek obsypanych kwieciem.Tak zapachniało ... Odpowiedz Link
darima_ka Re: Zapach wiosny 26.04.14, 12:18 Teraz kwitną bzy,co za odurzający zapach.... Czym będzie pachniał Maj? Bzy zazwyczaj kwitną w Maju. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Zapach wiosny 26.04.14, 13:02 Mnie zapach wiosny kojarzy się z pączkowaniem i kwitnieniem roślin z nasilającym się śpiewem ptaków a także z dodatnimi temperaturami i ciepłym słoneczkiem, to wszystko powoduje w człowieku gwałtowny przypływ sił witalnych oraz dużo optymizmu Odpowiedz Link
darima_ka Re: Zapach wiosny 27.04.14, 11:14 czarek_sz napisał: > Mnie zapach wiosny kojarzy się z pączkowaniem i kwitnieniem roślin z nasilający > m się śpiewem ptaków a także z dodatnimi temperaturami i ciepłym słoneczkiem, t > o wszystko powoduje w człowieku gwałtowny przypływ sił witalnych oraz dużo opty > mizmu To prawda ,po zimie wstępuje w nas radość życia. Odpowiedz Link
grzech_o_1 Re: Zapach wiosny 26.04.14, 17:02 Kwitnącymi kasztanami. A bzy już kwitną? Bo co by nie powiedział, wiosna wczesna. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Zapach wiosny 27.04.14, 11:15 Ja już widziałam rozkwitły bez,uwielbiam jego zapach. Odpowiedz Link
grzech_o_1 Re: Zapach wiosny 26.04.14, 17:01 Pachnie, pachnie. Wczoraj u nas na osiedlu kosili trawniki. Pachnie dzisiaj wiosenna zieleniną, że hej. Szkoda że dziś pokrapuje. Ale niedaleko mam do dzikich, normalnych łąk. Gdzie rośnie wszystko i już zaczyna kwitnąc. Tam sobie w słońce pospacerować. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Zapach wiosny 26.04.14, 18:13 Żadne perfumy nie pachną tak pięknie jak świeżo skoszona trawa i gnojowica Odpowiedz Link
darima_ka Re: Zapach wiosny 27.04.14, 11:15 czarek_sz napisał: > Żadne perfumy nie pachną tak pięknie jak świeżo skoszona trawa i gnojowica Z tym pierwszym się zgodzę,ale z tym drugim już nie Odpowiedz Link