Dodaj do ulubionych

Ludzie wolności

01.06.14, 19:17
GW i TVN ogłosiły plebiscyt pod nazwą ludzie wolności który wkrótce a więc 4.06.2014 r doczeka się ogłoszenia laureatów. Jako że zorganizowały go media wiadomego sortu stawiam na - bądź na duet Jaruzelski Kiszczak a więc twórców III RP bądź ich podkomendnych czyli tw a więc Lech Wałęsa i Tadeusz Mazowiecki ,obydwaj znani jako twórcy grubej kreski oraz zagorzali przeciwnicy lustracji i dekomunizacji w Polsce. A może będzie mieszanka np ludzie wolności to Wojciech Jaruzelski i Lech Wałęsa ?
Obserwuj wątek
    • admarela Re: Ludzie wolności 01.06.14, 19:49
      Po akcji pogrzeb roku realne szanse zyskał aktor Daniel Olbrychski.
      • czarek_sz Re: Ludzie wolności 01.06.14, 20:21
        Aktor ? może kiedyś. Dziś pełnym ryjem tow Szmaciak smile
    • darima_ka Re: Ludzie wolności 01.06.14, 20:33
      Zobaczysz ,że i dla Owsiaka coś przewidzieli.
      • czarek_sz Re: Ludzie wolności 01.06.14, 20:42
        Wiesz Admarelo ? jak sobie przypomnę lata 80 - 89 to wyć mi się chce. Za tymi latami. Bo inny kurs wielu z nas wtedy by obrało /ja na pewno/ na inne konie byśmy postawili. Było minęło i nie wróci.
        • admarela Re: Ludzie wolności 01.06.14, 21:04
          Kiedyś obciachem było iść pod rękę z rządzącymi. Teraz obciachem jest popierać opozycję, a kto moher i pod prąd ten frajer. Eh, tak łatwo się zeszmacić i nikt tego nie dostrzega sad
      • admarela Re: Ludzie wolności 01.06.14, 20:58
        Zobaczysz ,że i dla Owsiaka coś przewidzieli.
        Darimo bingo! Właśnie w tvn-ie leci na żyw ceremonia towarzystwa wzajemne adoracji. Jak mogłam zapomnieć o człowieku wypromowanym przez system i media? Matka Kurka "się ucieszy"wink
        • czarek_sz Re: Ludzie wolności 01.06.14, 21:15
          Nie oglądam tego gówna. A co do Twojego wcześniejszego Admarelo to łapę bym prędzej sobie odgryzł niż kolaborował z kontraktową opozycją i komunistami - wide Wałęsa Mazowiecki Tusk Komorowski i tym podobne sprzedajne Judasze. Nie ma i nie będzie takiej ceny bym zeszmacił się jak w/w. Miłego Admarelo smile
          Ps. Wielki szacun dla A Gwiazdy i Małżonki.
    • skuter44 Re: Ludzie wolności 01.06.14, 22:57
      Każdy może być w błędzie. Ale są też tacy co potrafią wyjść z błędu. Błędy bywają dziedziczne, z braku wiedzy i rzetelnej informacji, z uporu i przekory, by być w opozycji - dla zasady. A wystarczyłoby uczciwie problem ocenić, dopuścić opinie większości i zastanowić się, że bardzo często większość ma rację.
      • czarek_sz Re: Ludzie wolności 01.06.14, 23:13
        Znaczy się gówno wybrało gówno - prawa fizyki i termodynamiki zostały zachowane - że kurwa zawsze wybierze kurwę a porządny porządnego. Można było nie robić tego cyrku oszczędzić takim ludziom jak Dwa Filary cyrku pod tytułem człowiek wolności który obalił demokrację ? można było. Przepraszam Filarku ja warchoł zwolennik demokracji a wróg komuny bez której Ty dychać nie możesz. Muranów zawsze czerwony ? co na to pejsate które walczyli tam a Ty tam takie rzeczy rzeczesz ?
    • ravenheart1 Re: Ludzie wolności 02.06.14, 08:25
      W takim razie jakich rozstrzygnięć sam byś oczekiwał ?
      • czarek_sz Re: Ludzie wolności 02.06.14, 08:45
        Co do wyborów na człowieka wolności to pierwszą Solidarność bym wybrał która trwała do powołania tej drugiej - czerwonej i zdradzieckiej do której nigdy nie wstąpiłem. I chwalić Boga.
    • rena-ta49 Re: Ludzie wolności 02.06.14, 13:57
      Do tej ferajny zapomnieli dołączyć tej co tramwaj zatrzymywała?
      A ci co naprawdę zostali przy swoich przekonaniach,ci co najwięcej
      na tym stracili ,o tych ani słowa."Elita" się lansuje?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka