czarek_sz 29.04.15, 14:50 wpolityce.pl/polityka/242653-prokurator-chcial-stawiac-zarzuty-grabarczykowi-stracil-sledztwo-uklad-chroni-swoich No i co Rav, dalej murem będziesz stał za postkomuną ? Człowieku otrząśnij się. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rena-ta49 Re: Sitwa się trzyma 29.04.15, 15:21 Osły też niewinne wyborcza.pl/1,75248,17835426,Sledztwo_w_sprawie__kilometrowek__umorzone__Poslowie.html Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Sitwa się trzyma 29.04.15, 15:30 Wiesz Reniu ? w PRL gdy pracowałem w akordzie takie wałki nie przechodziły. Przechodziły na grosze. Talony na samochód stanowisko majstra ale nic więcej. I każdy wiedział o co biega. Tu flaszka tam flaszka ale rozumiesz - była symbioza - że my wam krzywdy ale wym nam też nie. I tak to się toczyło. Przynosiłem prasę w stanie wojennym ale majster chociaż wiedział o tym trzymał pysk krótko i nie zakapował. Kto zakapował to dopiero dowiedziałem się po 89 tym. Odpowiedz Link
ravenheart1 Re: Sitwa się trzyma 29.04.15, 15:58 szkoda że w większości to osły PiS-owskie Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Sitwa się trzyma 29.04.15, 16:25 ravenheart1 napisał: > szkoda że w większości to osły PiS-owskie > To było tak jak z SKOK-ami,chcieli umoczyć konkurencje,ale durniom nie udało się i sami się Sikorskim umoczyli,dlatego umorzyli? Odpowiedz Link
ravenheart1 Re: Sitwa się trzyma 29.04.15, 15:57 czarek_sz napisał: > wpolityce.pl/polityka/242653-prokurator-chcial-stawiac-zarzuty-grabarczykowi-stracil-sledztwo-uklad-chroni-swoich > No i co Rav, dalej murem będziesz stał za postkomuną ? Człowieku otrząśnij się. A czy to pierwszy raz odsuwa sie niewygodnego prokuratora ? Już w 2007 przeciez od sprawy Blidy odsunięto nie dośc gorliwego prokuratora .. Racje masz w jednym sitwy Po-wska i PiS-owska nie pozwolą sobie zrobić krzywdy. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Sitwa się trzyma 29.04.15, 16:06 Dlaczego Rav Tobie wszystko kojarzy się z PiS ? jesteś młody i mało wiesz i nie obraź się ale taka prawda. Mógłbym powiedzieć że jak ja byłem w opozycji to Ty majtki w zębach nosiłeś tylko po co miałbym to powiedzieć. Posłuchaj czasem Rav ludzi którzy coś przeżyli przetraw to i przemyśl i skomentuj. Poza tym jesteś fajny i inteligentny gość Rav ale uważam że odmóżdżony. Nie gniewaj się o to przepraszam. Odpowiedz Link
ravenheart1 Re: Sitwa się trzyma 30.04.15, 08:47 czarek_sz napisał: > Dlaczego Rav Tobie wszystko kojarzy się z PiS ? Może kiedys zrozumiesz, że PiS i PO to w zasadzie jedno i to samo g...., a jedyna różnica polega na tym bogoojczyźnianym pierdolamencie, w którym lubuje się Kaczyński i jego funfle. > jesteś młody i mało wiesz i nieobraź się ale taka prawda. Mógłbym powiedzieć że jak ja byłem w opozycji to Ty > majtki w zębach nosiłeś tylko po co miałbym to powiedzieć. Posłuchaj czasem Ra > v ludzi którzy coś przeżyli przetraw to i przemyśl i skomentuj. Zrozum, że dla pokolenia dzisiejszych 30- czy 40-latków liczy się głównie to żeby im wystaczyło do 1-go, żeby mieli za co posłac dzieci do przedszkoli, czy szkół, albo żeby mieli zagwarantowaną godną emeryturę. To czy ktoś w zamierzchłych czasach był w opozycji, czy u władzy to już kwestia mało istotna. Nie da się ciągle żyć przeszłością, w dodatku dla wielu znaną tylko z przekazów innych. Poza tym jesteś > fajny i inteligentny gość Rav ale uważam że odmóżdżony. Nie gniewaj się o to p > rzepraszam. Nie gniewam się, każdy ma prawo do swoich własnych poglądów. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Sitwa się trzyma 30.04.15, 11:30 "Zrozum, że dla pokolenia dzisiejszych 30- czy 40-latków liczy się głównie to żeby im wystaczyło do 1-go, żeby mieli za co posłac dzieci do przedszkoli, czy szkół, albo żeby mieli zagwarantowaną godną emeryturę. To czy ktoś w zamierzchłych czasach był w opozycji, czy u władzy to już kwestia mało istotna. Nie da się ciągle żyć przeszłością, w dodatku dla wielu znaną tylko z przekazów innych. " I za to Twoje pokolenie zapłaci wysoką cenę. Za to - a co mnie obchodzi ci kiedyś. Za nie wyciąganie wniosków tylko nie bo nie bo TVN i GW tak rzeczą. Odpowiedz Link
ravenheart1 Re: Sitwa się trzyma 30.04.15, 15:51 czarek_sz napisał: > I za to Twoje pokolenie zapłaci wysoką cenę. Za to - a co mnie obchodzi ci kied > yś. Za nie wyciąganie wniosków tylko nie bo nie bo TVN i GW tak rzeczą. Żyje sie chlebem, a nie ideami. Odpowiedz Link
rena-ta49 To dzisiaj-29.04.2015! 29.04.15, 16:43 Dzień Umarzania Win Jedynie Słusznej Władzy. Państwo teoretyczne? Skąd. Jak obywatel pomyli się o 2 zł w rozliczeniu - dopadną bez żalu Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: To dzisiaj-29.04.2015! 29.04.15, 16:45 pbs.twimg.com/media/CDw_8w9WoAANv7t.png Strona RMF dzisiaj! Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: Sitwa się trzyma 30.04.15, 11:21 czarek_sz napisał: > wpolityce.pl/polityka/242653-prokurator-chcial-stawiac-zarzuty-grabarczykowi-stracil-sledztwo-uklad-chroni-swoich ----------------------- A pomyśl Czarek, czy Ty widząc przyjaciela w potrzebie nie pomógłbyś mu??? To takie ludzkie przecież. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Sitwa się trzyma 30.04.15, 11:33 Pomógłbym Tadku ale nigdy żeby do przestępstwa namawiać. Owszem, gdyby była niska szkodliwość czynu to pewnie tak ale żeby ze szkodą dla państwa i społeczeństwa to nie. Co to to nie. Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: Sitwa się trzyma 30.04.15, 11:59 Wróg mojego przyjaciela jest moim wrogiem! Szcególnie wtedy, gdy mamy wspólne byznesy i gdyby go zamknęli straciłbym na tym sporo! Więc lepiej dla mnie aby wroga kolegi udupić! A państwo? A co mnie to obchodzi? Hasło "co dobre dla mnie to dobre dla państwa, jeśli to wzajemnie koliduje ze sobą, tym gorzej dla państwa!! To mechanizm na którym od zawsze bazują wszelkie sitwy. System wzajemnych powiązań! Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Sitwa się trzyma 30.04.15, 16:05 Ale gdy społeczeństwo jest zorganizowane i wiedzące co i jak nigdy nie dopuści sitwy do władzy. Wywiesza złodziejstwo po latarniach pogoni gdzie pieprz rośnie ale do władzy nie dopuści. W III RP jest na odwrytkę. Odpowiedz Link
zak-1 Re: Sitwa się trzyma 30.04.15, 20:00 Jakoś PO nie znajduje tu więcej obrońców prócz Rava .On cały czas sądzi , że ma rację , według reguł demokratycznych - nie ma Odpowiedz Link
ravenheart1 Re: Sitwa się trzyma 06.05.15, 13:19 Jak ktoś jest przeciw PiS to musi być za PO ? Jak ktos jest przeciw manipulacjom w idei dowalenia rządowi to tez musi być za rządem ? Chyba kupię sobie czarno-biały telewizor, żeby mieć taki sam pogląd na rzeczywistość polityczną jak Ty. Odpowiedz Link
ravenheart1 Re: Sitwa się trzyma 06.05.15, 13:17 czarek_sz napisał: > Ale gdy społeczeństwo jest zorganizowane i wiedzące co i jak nigdy nie dopuści > sitwy do władzy. Wywiesza złodziejstwo po latarniach pogoni gdzie pieprz rośnie > ale do władzy nie dopuści. W III RP jest na odwrytkę. Na razie to nasze społeczeństwo sie zorganizowało na tyle, że pogoniło sitwę PiS-owską od koryta. Cierpliwości - pogoni i PO-wską, tylko musi być jakaś inna alternatywa niż powrót do władzy sitwy PiS-owskiej. Odpowiedz Link
rena-ta49 Bronek mówi: nie mamy dla was pieniędzy, 06.05.15, 13:51 ale zawsze możemy wam zrefundować jakieś invitro. Odpowiedz Link