Dodaj do ulubionych

Styczeń 2017

01.01.17, 08:35
Powitaliśmy Nowy Rok w spokoju ,nie wszędzie tak byłosad
Obserwuj wątek
    • rena-ta49 1.01 2017 01.01.17, 08:38
      Nowy Rok wita nas słońcem i niewielkim mrozem.
      Wypoczywamy po nocnych zabawachsmile
      • rena-ta49 Re: 1.01 2017 01.01.17, 10:30
        https://pbs.twimg.com/media/C1EzHsCWEAAj6Ce.jpg
        • rena-ta49 Re: 1.01 2017 01.01.17, 11:03
          https://pbs.twimg.com/media/C1E7JpcXUAAdGCm.jpg
          • rena-ta49 Re:2.01 2017 02.01.17, 06:45
            Nowy dzień,nowy tydzień Nowego Roku niech będzie spokojny i miłysmile
            Mrozik lekki trzyma .
            • rudka-a Re:2.01 2017 02.01.17, 17:58
              Powoli zasypuje mnie śnieg smile w takim tempie, to rano z łopatą trzeba bedzie sie przelecieć....zima się obudziła smile)
              • rena-ta49 Re:2.01 2017 03.01.17, 06:51
                rudka-a napisała:

> Powoli zasypuje mnie śnieg smile w takim tempie, to rano z łopatą trzeba bedzie si
                > e przelecieć....zima się obudziła smile)

Fajnie jest obserwować przez okno jak sypie,
                ale już odśnieżanie fajne nie jest.
                Mokry ten śnieg ,ciężki.
                • rena-ta49 Re:3.01 2017 03.01.17, 06:54
                  Zimowo ,bajecznie za oknem.
                  Kiedy wyjdę z domu pewnie już tak pięknie nie będzie-ślisko?
                  • rudka-a Re:3.01 2017 03.01.17, 18:28
                    Już sie nacieszyłam, wiec może zniknąć wink
                    kiedyś, to była frajda, a dzisiaj uciążliwość smile))
                    ładnie wygląda - fakt smile)
                    • rena-ta49 Re:3.01 2017 04.01.17, 13:31
                      rudka-a napisała:

> Już sie nacieszyłam, wiec może zniknąć wink
                      > kiedyś, to była frajda, a dzisiaj uciążliwość smile))
                      > ładnie wygląda - fakt smile)

Zwłaszcza kiedy ma się własny domek,nikt Cię nie odkopie,jak sama tego nie zrobisz.
                      Sypie dalej,ale temp. na razie do zniesienia.
                      • rena-ta49 Re:4.01 2017 04.01.17, 13:34
                        Dobrze mi się dzisiaj spało i zaspałam trochęsmile
                        Przed pracą miałam wizytę u lekarza.
                        O 8,30 się łaskawie zjawiła,chociaż na tabliczce na drzwiach godziny przyjmowania na środy to 7,15.Więc to zaspanie nawet na dobre mi wyszło,gdybym była punktualnie to bym kwitła pod gabinetem.
                        • rudka-a Re:4.01 2017 04.01.17, 16:08
                          Jaka to strata czasu takie ślęczenie pod drzwiami. Punktualność lekarzy też woła o pomstę do nieba...nie mówię, że wszyscy, ale można rzec, że to nagminne zjawisko.
                          • rena-ta49 Re:4.01 2017 05.01.17, 06:44
                            rudka-a napisała:

> Jaka to strata czasu takie ślęczenie pod drzwiami. Punktualność lekarzy też woł
                            > a o pomstę do nieba...nie mówię, że wszyscy, ale można rzec, że to nagminne zja
                            > wisko.

Gdybym trochę nie przyspała ,to ile czasu bym kfitła pod tym gabinetem!
                            Ja miałam wizytę na 8,40 ,ale chciałam być pierwsza i postanowiłam pojechać wcześniej.
                            Byłam po 8,00 lekarka przyczłapała o 8,30.Faktem jest ,że oni mają pacjentów w dupie.
                            • rena-ta49 Re:6.01 2017 05.01.17, 06:45
                              Kurzy śniegiem,i temp. ma spadać.
                              Jutro pierwszy w tym roku długi weekendsmile
                              • rudka-a Re:6.01 2017 05.01.17, 23:50
                                Mrozi ostro smile...
                                weekend będzie zimny, jak diabli...może potem coś odpuści...
                                niech wymrozi robale skutecznie i powróci przyjemniejsza temp wink))
                                • al-szamanka Re:6.01 2017 06.01.17, 07:29
                                  U mnie w tej chwili -10 i zastanawiam się czy jechać do pracy samochodem, bo zupełnie zaśnieżony, co oznacza prace. Ponoć w sobotę ma być -20... brrrrr, nie lubię!
                                  • rena-ta49 Re:6.01 2017 06.01.17, 07:33
                                    al-szamanka napisała:

> U mnie w tej chwili -10 i zastanawiam się czy jechać do pracy samochodem, bo zu
                                    > pełnie zaśnieżony, co oznacza prace. Ponoć w sobotę ma być -20... brrrrr, nie l
                                    > ubię!

U mnie -15 nigdzie nie wyłażę.Dobrze ,że nie muszę do pracy.
                                    Takich temp. też nie lubię ,kilka stopni mrozu by wystarczyło.
                                  • rena-ta49 Re:6.01 2017 06.01.17, 07:35
                                    Takie temp. mamy dziś rano:
                                    https://pbs.twimg.com/media/C1d5XuCVQAIxsJv.jpg
                                    • rena-ta49 Re:7.01 2017 07.01.17, 07:22
                                      Siarczyste mrozy w całej Polsce.
                                      Ubieramy się na cebulkę!
                                      • rena-ta49 Re:8.01 2017 08.01.17, 07:02
                                        Siarczystych mrozów cd..
                                        Dużo ciepła w niedzielę,która jest ostatnim dniem długiego weekendusmile
                                        • rena-ta49 Re:9.01 2017 09.01.17, 06:44
                                          W poniedziałek szczęśliwi ,którzy nie muszą wychodzić na -20 st mróz.
                                          Lekka przesada z tym mrozemsmile
                                • rena-ta49 Re:6.01 2017 06.01.17, 07:31
                                  rudka-a napisała:

> Mrozi ostro smile...
                                  > weekend będzie zimny, jak diabli...może potem coś odpuści...
                                  > niech wymrozi robale skutecznie i powróci przyjemniejsza temp wink))

Mrozi,mrozi,dobrze ,ze to weekend.Nie trzeba łazić po tym mrozie.
                                  Fakt ,niech wymrozi robale i wszelkie zarazkismile
                                    • rena-ta49 Re: przymarznięte nogi 10.01.17, 06:46
                                      W zimie najgorzej mają zwierzęta,bez dokarmiania nie poradzą sobie.
                                      Biedny ptaszeksad
                                      • rena-ta49 10.01. 17 10.01.17, 06:48
                                        Mróz nie odpuszcza ,chociaż trochę jest mniejszy.
                                        Zaraz zaczną się ferie zimowe,zima się utrzyma?
                                        • rena-ta49 Re: 11.01. 17 11.01.17, 06:47
                                          U mnie znów -20C za oknemsad
                                          Środa będzie ciekawasmile
                                          • rena-ta49 Re: 12.01. 17 12.01.17, 06:52
                                            Nagła zmiana.Mróz odpuścił za to śniegiem kurzy.
                                            Teraz tylko -4C ,to w porównaniu do wczorajszego -18C ciepłosmilesmile
                                            • rena-ta49 Re: 13.01.17 13.01.17, 06:46
                                              Trzynastego w piątek zaraz zaczyna się łikendsmilesmile
                                              Diametralna zmiana pogody,temp. plusowa.
                                              Dzień dłuższy jest już zauważalny.
                                              • rena-ta49 Re: 14.01.17 14.01.17, 07:04
                                                Zmiany w pogodzie niczym w Kalejdoskopie.
                                                Zasypie nas śniegiem.
                                                Dla dzieci które wyjeżdżają na ferie zimowe to gratka,dawno takiej zimy nie mieliśmy.
                                                • rena-ta49 Re: 15.01.17 15.01.17, 07:24
                                                  Już połowa miesiąca.
                                                  Niedziela śnieżna z umiarkowanym mrozemsmile
                                                  • rena-ta49 Re: 16.01.17 16.01.17, 06:49
                                                    Znów mamy nowy tydzień. W poniedziałek trzymajcie się ciepłosmilesmile
                                                    Zima ma się dobrze,nic nie wskazuje by chciała odpuścić.
                                                  • rena-ta49 Re: 17.01.17 17.01.17, 06:44
                                                    Ferie zimowe i luz w autobusach i tramwajach.
                                                    Trzymajcie się ciepłosmile
                                                  • rena-ta49 Re: 18.01.17 18.01.17, 06:43
                                                    Mamy środek tygodnia,zima trzyma.
                                                    Trzymajmy się cieplosmile
                                                  • rudka-a Re: 18.01.17 18.01.17, 20:01
                                                    Jeszcze 2 miesiące i można będzie prawię odtrąbić zimę...
                                                    zleci wink
                                                    jeszcze trochę, trzeba wykrzesać cierpliwość z siebie wink)
                                                  • rena-ta49 Re: 18.01.17 19.01.17, 06:41
                                                    rudka-a napisała:

> Jeszcze 2 miesiące i można będzie prawię odtrąbić zimę...
                                                    > zleci wink
                                                    > jeszcze trochę, trzeba wykrzesać cierpliwość z siebie wink)

Masz rację,aby do wiosnysmilesmile
                                                  • rena-ta49 Re: 19.01.17 19.01.17, 06:43
                                                    Nie chce być inaczej na moim termometrze,jest -10C.
                                                    Miłego czwartkusmile
                                                  • rudka-a Re: 19.01.17 19.01.17, 14:09
                                                    Spogladam na prognozę...do 12go lutego noce mroźne w kratkę...
                                                    i -4 i -9....taka mała hustawka
                                                    ale ponoć luty ma być bardzo ciepły...
                                                    zobaczymy na ile im sie wróżba sprawdzi smile
                                                  • rena-ta49 Re: 19.01.17 20.01.17, 06:51
                                                    rudka-a napisała:

> Spogladam na prognozę...do 12go lutego noce mroźne w kratkę...
                                                    > i -4 i -9....taka mała hustawka
                                                    > ale ponoć luty ma być bardzo ciepły...
                                                    > zobaczymy na ile im sie wróżba sprawdzi smile

Wreszcie prawdziwa zima.
                                                    Ja lubię zimę,pod warunkiem że obserwuję ją z za oknasmile

• rena-ta49 Re: 20.01.17 20.01.17, 06:58
                                                    Cieszy piątek, jak zwyklesmile

• rena-ta49 Re: 21.01.17 21.01.17, 07:14
                                                    Dzisiaj gości przyjmujesmile
                                                  • rena-ta49 Re: 19.01.17 20.01.17, 13:47
                                                    rudka-a napisała:

> Spogladam na prognozę...do 12go lutego noce mroźne w kratkę...
                                                    > i -4 i -9....taka mała hustawka
                                                    > ale ponoć luty ma być bardzo ciepły...
                                                    > zobaczymy na ile im sie wróżba sprawdzi smile

Długoterminowe prognozy rzadko się sprawdzają.,w kazdej chwili może zmienić się front atmosferyczny i następuje zmiana.
                                                  • rudka-a Re: 19.01.17 20.01.17, 22:47
                                                    Najlepsze są te na...25 dni wink wink
                                                    ale prognoza na luty obwieszczająca, że bedzie ciepły..niech sie sprawdzi wink)))
                                                  • rena-ta49 Re: 19.01.17 21.01.17, 07:13
                                                    rudka-a napisała:

> Najlepsze są te na...25 dni wink wink
                                                    > ale prognoza na luty obwieszczająca, że bedzie ciepły..niech sie sprawdzi wink)))

Jak dla mnie to mogłaby się potwierdzić taka prognozasmile
                                                    Szkoda ,że na święta zimy nie mieliśmy,teraz już wystarczy.
                                                  • rudka-a Re: 19.01.17 21.01.17, 23:56
                                                    ..bo to przeważnie jest tak, że jak potrzebne i by się chciało, to nie ma wink
                                                    chwilowo wszystko zaczyna się zmieniać w breję, bo temp podskoczyła...
                                                    a co dalej? zobaczymy....ale to jeszcze nie koniec zimowych epizodów wink)
                                                  • rena-ta49 Re: 19.01.17 22.01.17, 07:01
                                                    rudka-a napisała:

> ..bo to przeważnie jest tak, że jak potrzebne i by się chciało, to nie ma wink
                                                    > chwilowo wszystko zaczyna się zmieniać w breję, bo temp podskoczyła...
                                                    > a co dalej? zobaczymy....ale to jeszcze nie koniec zimowych epizodów wink)

To prawda.Ale gdyby było jak chcemy, to nie mielibyśmy na co narzekaćsmilesmile
                                                    Nie wiadomo co gorsze,czy ten mróz ,albo ta odwilż.

• rena-ta49 Re: 22.01.17 22.01.17, 07:06
                                                    Niedziela niech będzie miła dla wszystkich ,a zwłaszcza dla Dziadkówsmile
                                                  • rena-ta49 Re: 22.01.17 22.01.17, 08:46
                                                    https://pbs.twimg.com/media/C2wjIvLXcAAvIi8.jpg
                                                  • rena-ta49 Re: 23.01.17 23.01.17, 06:45
                                                    Znów poniedziałek,znów mówimy aby do piątku.
                                                  • rena-ta49 Re: 24.01.17 24.01.17, 06:59
                                                    Mróz nie odpuszcza,a ja chcę już ciepłasad
                                                  • rena-ta49 Re: 25.01.17 25.01.17, 06:39
                                                    https://pbs.twimg.com/media/C2_hCerXEAE7i6C.jpg
                                                  • rudka-a Re: 25.01.17 25.01.17, 22:41
                                                    Wszyscy mamy już dość zimy smile
                                                    przebidujemy luty i........i zaczniemy odcinać kupony wink)
                                                  • rena-ta49 Re: 25.01.17 26.01.17, 06:46
                                                    rudka-a napisała:

> Wszyscy mamy już dość zimy smile
                                                    > przebidujemy luty i........i zaczniemy odcinać kupony wink)

Dobrze ,że luty to krótki miesiąc,jest pocieszkasmile
                                                  • rena-ta49 Re: 26.01.17 26.01.17, 06:47
                                                    Nooosmilesmile
                                                    https://pbs.twimg.com/media/C3EsVUGWgAAr989.jpg
                                                  • rudka-a Re: 26.01.17 26.01.17, 17:39
                                                    Wychyliwszy sie na chwilkę za drzwi powiem...
                                                    będzie mróz!....jakieś takie 'siarczyste' to powietrze jest....
                                                    wybije robaki.....albo i nie wink smile))
                                                  • rena-ta49 Re: 26.01.17 26.01.17, 19:38
                                                    rudka-a napisała:

> Wychyliwszy sie na chwilkę za drzwi powiem...
                                                    > będzie mróz!....jakieś takie 'siarczyste' to powietrze jest....
                                                    > wybije robaki.....albo i nie wink smile))

Już teraz u mnie -8C ,słońce dziwnie zachodziło.Niebo czerwone się zrobiło.
                                                    Do rana zapewne jeszcze spadnie temp.
                                                  • rudka-a Re: 26.01.17 26.01.17, 20:11
                                                    Czerwone niebo w zimie zwiastuje mróz, jak diabli....
                                                    to bedzie bardzo zimna noc....
                                                    nastepna również taka ma być..
                                                    dopiero od poniedziałku coś lżej..... smile
                                                  • rena-ta49 Re: 27.01.17 27.01.17, 06:44
                                                    Siarczyste mrozy znów wróciły.
                                                    Dobrze ,że piątek mamy,w łikend nie trzeba wyłazić smilesmile
                                                  • rena-ta49 Re: 26.01.17 27.01.17, 06:44
                                                    rudka-a napisała:

> Czerwone niebo w zimie zwiastuje mróz, jak diabli....
                                                    > to bedzie bardzo zimna noc....
                                                    > nastepna również taka ma być..
                                                    > dopiero od poniedziałku coś lżej..... smile

I tak jest, u mnie teraz -12C
                                                  • rudka-a Re: 26.01.17 27.01.17, 20:33
                                                    Najważniejsze, że dwa dni wolnego...
                                                    miałam w pracy "bogaty" tydzień, wiec czekałam piatku, jak zmiłowania....
                                                    wink
                                                  • rena-ta49 Re: 26.01.17 28.01.17, 06:55
                                                    rudka-a napisała:

> Najważniejsze, że dwa dni wolnego...
                                                    > miałam w pracy "bogaty" tydzień, wiec czekałam piatku, jak zmiłowania....
                                                    > wink

Ja czwartek zrobiłam sobie wolny,wczoraj jakoś przetrwałamsmile
                                                    Ale weekend zawsze cieszy,można więcej w domu zrobić i niekoniecznie trzeba wychodzić z domu.
                                                  • rena-ta49 Re: 28.01.17 28.01.17, 07:00
                                                    Cały styczeń mroźny i śnieżny.
                                                    Prawdziwie zimowy.Niech sobota będzie miłasmile
                                                    https://pbs.twimg.com/media/C3OjhgNWYAA_3z8.jpg
                                                  • rena-ta49 Re: 28.01.17 28.01.17, 07:47
                                                    Ale już za.. 50 dni zaczyna się wiosnasmilesmile
                                                  • rena-ta49 Re: 28.01.17 28.01.17, 07:52
                                                    rena-ta49 napisała:

> Ale już za.. 50 dni zaczyna się wiosnasmilesmile

Chyba ,że przyjdzie wcześniej:
                                                    tvnmeteo.tvn24.pl/informacje-pogoda/prognoza,45/pogoda-na-16-dni-wiosna-na-poczatku-lutego,222244,1,0.html
                                                  • rudka-a Re: 28.01.17 28.01.17, 19:57
                                                    To jest dobra wiadomość......
                                                    styczeń prawie już mamy z grzywki....jeszcze luty jakoś pogonić i....wieeelkieee oczekiwanie smile)))
                                                  • rena-ta49 Re: 28.01.17 29.01.17, 07:49
                                                    rudka-a napisała:

> To jest dobra wiadomość......
                                                    > styczeń prawie już mamy z grzywki....jeszcze luty jakoś pogonić i....wieeelkiee
                                                    > e oczekiwanie smile)))

Już odezwała się w nas tęsknota za ciepłemwink
                                                  • rena-ta49 Re: 29.01.17 29.01.17, 07:51
                                                    Zyczę wszystkim udanej niedzieli.
                                                    Niech ta okropna zima się wreszcie skończy...
                                                  • rena-ta49 Re: 30.01.17 30.01.17, 06:44
                                                    Styczeń się kończy,mróz nie odpuszcza.
                                                    Kończy się leżing w autobusach i tramwajach.
                                                    Młodzi do szkół wracająsmile
                                                  • rena-ta49 Re: 31.01.17 31.01.17, 06:37
                                                    Zelżał trochę mróz,już nie dwucyfrowy,teraz-6C.
                                                    Tak kończy się styczeń.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka