Dodaj do ulubionych

Państwowy terror

16.09.17, 22:55
Skór-wiele preforsowali ustawe o obowiazkowych szczepieniach. Za szkody spowowane nimi na zdrowiu oczywiscie nie odpowiada nikt. Niestety, Polską rzadzą korporacje. Nic sie nie zmienia.

zmianynaziemi.pl/wiadomosc/rodzice-musieli-porwac-ze-szpitala-wlasne-dziecko-chroniac-je-przed-polskim-panstwem-trwa
Obserwuj wątek
    • rena-ta49 Re: Państwowy terror 17.09.17, 10:53
      Mam bardzo mięszane uczucia.Dziecko jest wcześniakiem,
      czyli powinno być w inkubatorze,czy rodzice nie narazili życia i zdrowia swojego dziecka.
      • al.1 Re: Państwowy terror 17.09.17, 12:08
        rena-ta49 napisała:

> Mam bardzo mięszane uczucia.Dziecko jest wcześniakiem,
        > czyli powinno być w inkubatorze,czy rodzice nie narazili życia i zdrowia swojeg
        > o dziecka.

Ale juz chcieli go szprycowac. Nie wolno szczepic noworodków. To jest zbrodnia. Po pierwsze szczepionki zawieraja neurotoksyny, po drugie dostaja sie one bezposrednio do mózgu. Szczepionki to jeden z tysiecy sposobów depopulacji i wpedzania w choroby, które sa na reke kartelom farmaceutycznym. Producenci szczepionek nie ponosza zadnych konsekwencji za spowodowanie choroby lub zgonu.

• czarek_sz Re: Państwowy terror 17.09.17, 14:13
          Gdzieś przeczytałem że dziecko urodziło się w 37 tyg ciąży a to już nie jest wcześniak. W sumie sprawa kontrowersyjna bo są słowa przeciwko słowom ale nie sądzę by rodzice chcieli krzywdy własnego dziecka więc coś jest na rzeczy. A lekarze w tym położnicy bywają różni, żona gdy rodziła naszego najmłodszego /w Wielki Piątek 1.IV/ to lekarz położnik był tak pijany że nie był w stanie odebrać porodu - i całe szczęście. Gdy w innym szpitalu rodziła córkę to odbierający zerwał jej z głowy kawał skóry razem z cebulkami bo włosy w tym miejscu nie rosną. Urwali też łożysko i nie usunęli reszty co wyszło dopiero po trzydziestu latach. Tak więc bywa różnie.
          • rena-ta49 Re: Państwowy terror 17.09.17, 16:27
            czarek_sz napisał:

> Gdzieś przeczytałem że dziecko urodziło się w 37 tyg ciąży a to już nie jest wc
            > ześniak. W sumie sprawa kontrowersyjna bo są słowa przeciwko słowom ale nie sąd
            > zę by rodzice chcieli krzywdy własnego dziecka więc coś jest na rzeczy. A lekar
            > ze w tym położnicy bywają różni, żona gdy rodziła naszego najmłodszego /w Wielk
            > i Piątek 1.IV/ to lekarz położnik był tak pijany że nie był w stanie odebrać po
            > rodu - i całe szczęście. Gdy w innym szpitalu rodziła córkę to odbierający zerw
            > ał jej z głowy kawał skóry razem z cebulkami bo włosy w tym miejscu nie rosną.
            > Urwali też łożysko i nie usunęli reszty co wyszło dopiero po trzydziestu latach
            > . Tak więc bywa różnie.

W pierwszym momencie pomyślałam ,że rodzice to świadkowie Jehowy.
            Okazuje się ,ze szpital mija sie z prawdą.
            Nie wiem czy nie lepiej gdyby kobiety rodziły w domu z akuszerka.
        • rena-ta49 Re: Państwowy terror-Oświadczenie ojca 17.09.17, 16:25
          www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=nbiwye5C_go
      • al-szamanka Re: Państwowy terror 17.09.17, 16:52
        rena-ta49 napisała:

> Mam bardzo mięszane uczucia.Dziecko jest wcześniakiem,
        > czyli powinno być w inkubatorze,czy rodzice nie narazili życia i zdrowia swojeg
        > o dziecka.

Też mam mieszane uczucia. Czy nie za wcześnie z tymi szczepionkami. Sama jestem sceptykiem, na grypę szczepię się dopiero od trzech lat i będę to robić nadal, gdyż o cud, już po pierwszej minęły mi moje chroniczne, od młodości trwające bóle gardła.
        • rena-ta49 Re: Państwowy terror 17.09.17, 17:03
          Rano miałam wątpliwości,teraz mam jeszcze więcej.
          Kiedy obejrzałam wypowiedź ojca nie wiem komu wierzyc,
          ale wątpię by rodzice działali na szkodą własnego dziecka.
          • al-szamanka Re: Państwowy terror 17.09.17, 17:35
            Jak sobie pomyślę, że gdyby nie szczepionki, to do dzisiaj mielibyśmy w Europie np. polio, to też nie wiem, kto ma rację. Na pewno są plusy i minusy.
            • rena-ta49 Re: Państwowy terror 18.09.17, 10:58
              al-szamanka napisała:

> Jak sobie pomyślę, że gdyby nie szczepionki, to do dzisiaj mielibyśmy w Europie
              > np. polio, to też nie wiem, kto ma rację. Na pewno są plusy i minusy.
              >
              >
              Dokładnie.Ciekawe co się zmieniło na przestrzeni lat,ze kiedyś szczepionki chroniły ,
              teraz szkodzą?Czy to nie jest tak, jak z lekami?
              Nie każdy pacjent jednakowo reaguje na przepisany lek.
        • al.1 Re: Państwowy terror 18.09.17, 01:01
          al-szamanka napisała:

> Też mam mieszane uczucia. Czy nie za wcześnie z tymi szczepionkami. Sama jestem
          > sceptykiem, na grypę szczepię się dopiero od trzech lat i będę to robić nadal,
          > gdyż o cud, już po pierwszej minęły mi moje chroniczne, od młodości trwające bóle gardła.

Ja nie mam mieszanych uczuc. Wrecz przeciwnie. Nie powinno sie szczepic dzieci po urodzeniu, najlepiej w ogóle, a jesli zmuszaja, to bez neurotoksyn i z odpowiedzialnoscia za wyrzadzone szkody na zdrowiu.

Na grype nie powinno sie szczepic.

www.youtube.com/watch?v=ImR2FSfW5g8
          • rena-ta49 Re: Państwowy terror 18.09.17, 11:01
            Powinno to jednak działać w dwie strony.
            Jeśli nie zaszczepisz ,a dziecko zachoruje-pokrywasz 100% koszty leczenia?
            • al.1 Re: Państwowy terror 22.09.17, 11:31
              rena-ta49 napisała:

> Powinno to jednak działać w dwie strony.
              > Jeśli nie zaszczepisz ,a dziecko zachoruje-pokrywasz 100% koszty leczenia?

Jezeli zarazi inne. Ale okazuje sie ze szczepione dzieci czesciej choruja niz nie szczepione.

Przy okazji - przepychanie pneumokoków wolna-polska.pl/wiadomosci/skandal-przymus-szczepien-ekspresowo-przepychany-sejm-2017-09

• rena-ta49 Re: Państwowy terror 22.09.17, 19:20
                Musisz jednak przyznać,ze dzięki szczepionce wyeliminowano chyba całkowicie Chorobę Heinego-Medina.
                Naprawdę rodzice mają nie lada dylemat.My takich nie mieliśmy,szczepiliśmy dzieci.
                Kilkadziesiąt lat temu nie rodziło się tyle kalekich,czy chorych na różne raki tuż po urodzeniu.

• al.1 Re: Państwowy terror 27.09.17, 10:45
                  Nie wiem czy był to efekt szczepionki. Trzeba by zasiegnąć informacji ekspertów.

Represje za odmowę przyjęcia tzw. witaminy K są bezpodstawne i karygodne. Zaś ktoś komuś przemówił do ręki:

"Interpelacja w sprawie podawania witaminy K noworodkom

Panie Ministrze,
                  Od kilku lat wszystkie noworodki w Polsce w pierwszych godzinach życia dostają witaminę K w formie zastrzyku lub doustnie.

Najczęściej witamina K jest w postaci produktu leczniczego o nazwie Konakion. Tymczasem z informacji Wojciecha Łuszczyny, rzecznika Urzędu Rejestracji Produktów Leczniczych, Wyrobów Medycznych i Produktów Biobójczych: „Produkt leczniczy o nazwie Konakion nie posiada pozwolenia na dopuszczenie do obrotu wydanego przez Prezesa Urzędu i nie jest wpisany do Rejestru Produktów Leczniczych Dopuszczonych do Obrotu na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej. Produkt Konakion nie posiada także pozwolenia wydanego przez Komisję Europejską w drodze procedury zcentralizowanej i nie jest wpisany do Wspólnotowego Rejestru Produktów Leczniczych. W związku z tym Prezes Urzędu nie posiada informacji o tym produkcie, w szczególności o obowiązującym tekście jego ulotki”.

Istnieją podejrzenia, że wciąż w niektórych szpitalach podaje się produkt o nazwie Vitacon, o którym prof. dr hab. n. med. Anna Dobrzańska (Klinika Neonatologii, Patologii i Intensywnej Terapii Noworodka Instytutu „Pomnik-Centrum Zdrowia Dziecka” w Warszawie) i dr n. med. Justyna Czech-Kowalska (Klinika Neonatologii, Patologii i Intensywnej Terapii Noworodka Instytutu „Pomnik-Centrum Zdrowia Dziecka” w Warszawie) napisały w „Medycynie Praktycznej”: „Powszechnie stosowany w przeszłości preparat Vitacon (1 mg/0,5 ml) został wycofany z produkcji z powodu zawartości Cremophoru EL i alkoholu benzylowego. Substancje te, zgodnie z wytycznymi Unii Europejskiej, nie są dopuszczone do stosowania u noworodków i wcześniaków. Pozostający w sprzedaży Vitacon (10 mg/1 ml) również zawiera wymienione substancje i to w jeszcze większej dawce niż Vitacon (1 mg/0,5 ml), więc nie może być stosowany zamiennie. Zgodnie z opinią Instytutu Leków nie można go stosować u dzieci <2. roku życia”.

Produkt Konakion jest wprowadzony do obrotu czasowo decyzją Ministra Zdrowia w 2010 roku. Art. 4 ust. 8 Prawa Farmaceutycznego zezwala na taką decyzję w określonych przypadkach: „Minister właściwy do spraw zdrowia, a w odniesieniu do produktów leczniczych weterynaryjnych na wniosek ministra właściwego do spraw rolnictwa, może w przypadku klęski żywiołowej bądź też innego zagrożenia życia lub zdrowia ludzi albo życia lub zdrowia zwierząt dopuścić do obrotu na czas określony produkty lecznicze nieposiadające pozwolenia”.

W związku z tym proszę o odpowiedź na pytania:
                  1. Czy Pan Minister ma wiedzę, że jest na terenie Polski wciąż używany wycofany środek Vitacon? Jeśli tak, to jakie konsekwencje może ponieść szpital i/lub lekarz podający ten preparat?
                  2. Jakie „klęski żywiołowe bądź też inne zagrożenia życia lub zdrowia ludzi” trwają od siedmiu lat, które uzasadniają wprowadzenie do obrotu preparatu Konakion bez odpowiednich procedur bezpieczeństwa?

Z poważaniem,
                  Paweł Skutecki"
                  • rena-ta49 Re: Państwowy terror 27.09.17, 12:45
                    Nie ma tez zapewne dokładnych danych statystycznych co do szkodliwości
                    poszczególnych szczepionek.Zrozumiałym jest ,ze każdy rodzic chce mieć zdrowe dziecko.
                    Ta sprawa chyba jeszcze się nie zakończyła,jestem ciekawa jak sie zakończy.
                    • rena-ta49 Re: Państwowy terror 27.09.17, 12:47
                      Jestem ciekawa jak ma się sprawa obowiązkowych szczepionek i innych krajach UE?
                      Ktoś wie coś więcej n/t?
                      • rena-ta49 Takie cos znalazłam: 27.09.17, 17:58
                        https://pbs.twimg.com/media/DKLUPVLWkAAQQAq.jpg
                        https://pbs.twimg.com/media/DKLUPVRWAAMnVWM.jpg
                        https://pbs.twimg.com/media/DKLUPVNXUAENVkR.jpg
                        https://pbs.twimg.com/media/DKLUPVKXoAAsiOq.jpg
                        Liczba przypadków polio, odry, różyczki, WZW A w USA. Gruba czarna kreska to data wprowadzenia szczepień. Wnioski?
                        twitter.com/KabalaBartek/status/910523457699491840
                        • al.1 Re: Takie cos znalazłam: 27.09.17, 19:18
                          Ja bym nie bral oficjalnych danych powaznie. Rózne falszywe dane sa publikowane przez zainteresowanych producentów. Szczepionki naleza do jedego z narzedzi depopulacji!
                          Warto obejrzec:
                          www.youtube.com/watch?v=czv4GUJPtPs
                          Ponadto, o nagalazie(!):
                          www.youtube.com/watch?v=dCJY0QOgtxk
                          • rena-ta49 Re: Takie cos znalazłam: 27.09.17, 19:56
                            Może faktycznie trzeba dać społeczeństwu możliwość wyboru i decydowania o swoim potomstwu.
                            Na pewno obowiązkowe szczepienia to wielki biznes dla koncernów farmaceutycznych.
                      • al.1 Re: Państwowy terror 27.09.17, 19:07
                        rena-ta49 napisała:

> Jestem ciekawa jak ma się sprawa obowiązkowych szczepionek i innych krajach UE?
                        > Ktoś wie coś więcej n/t?

W bylych demoludach.
                        haptens.republika.pl/pusty/OSwUE.pdf
                    • al.1 Skutek szczepienia 09.10.17, 23:38
                      rena-ta49 napisała:

> Nie ma tez zapewne dokładnych danych statystycznych co do szkodliwości poszczególnych
                      > szczepionek.

Wlasnie wpadl mi artykul o szkodliwosci (uwazam, celowej) szczepionki na polio. Cytuje tylko przetlumaczony poczatek:
                      "Pochodzące ze szczepionek polio rozprzestrzeniania się w "wolnych od polio" Indiach
                      Jeszcze raz dzieci doznają paraliżu od doustnych szczepionek przeciwko polio"

i zalaczam zródlo:
                      www.greenmedinfo.com/blog/vaccine-derived-polio-spreading-polio-free-india
                      P.S.
                      Takich przypadków wywolywania szczepionkami wygaslych chorób bylo wiecej.

• rena-ta49 Re: Skutek szczepienia 10.10.17, 08:47
                        tu też wiele ciekawostek:
                        szczepienie.blogspot.com/2015/07/historia-walki-z-epidemia-polio.html
                        • rena-ta49 Re: Skutek braku szczepienia 16.10.17, 19:21
                          Zaatakowała odra,od nieszczepionych dzieci zarazili się dorośli.
                          Mamy już 18 przypadków zachorowań głównie wśród społeczności romskiej.
                          Romowie zgodzili się na szczepienia w/g TVPolsat
                          zdrowie.radiozet.pl/Choroby/Odra-18-przypadkow-zachorowan-u-niezaszczepionych-Romow-z-Poznania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka