26.07.04, 09:58
Był tu mały "dworek"- kamienica ? Na tyłach zaczęła się budowa już jakiś czas
temu. Ostatnio widzę, że już nie ma połowy budynku, a tylko szkielet dwóch
ścian. Budowa- rozbudowa kolejnego budynku zabytkowego w ciągle rujnowanej
Warszawie.
Obserwuj wątek
    • hp_lovecraft Re: Nulla 13 26.07.04, 13:49
      Pamiętam ten "dworek". Swego czasu często bywałem w tej okolicy. Szkoda go. Czy
      wiecie może o nim coś więcej?
      • jawix Re: Nulla 13 27.07.04, 19:58
        Nie ma co przesadzac-pewnie w srodku do niczego sie nie nadawal-zniszczyl go kwaterunek-poza tym niedlugo zobaczycie jaki piekny obiekt sie wyloni....bardziej martwie sie o budowe apartamentowca na tejze ulicy kilkadziesiat metrow dalej-co do obaw-zobaczcie jaka kamienica wylania sie spod rusztowan na Placu Zbawiciela-moim zdaniem calkiem udanie ja przebudowano-nie ma co sie stresowac-czasem tak trzeba zeby cos uratowac...smutne to ale prawdziwe....
        • atemak Re: Nulla 13 28.07.04, 09:20
          jawix napisał:

"bardziej martwie sie o budowe apartamentowca na tejze ulicy kilkadziesiat
          metrow dalej"
          Wygląda na to że owa stara kamienica będzie częścią wspólną z owym
          apartamentowcem.
          Co do placu Zbawiciela to owszem tak jak na drugim końcu Mokotowskiej czyli na
          placu Trzech Krzyży. Pięknie ale nie do końca.
          • jawix Re: Nulla 13 28.07.04, 11:19
            Jednak mimo wszystko tutaj nadbudowa ladnie koresponduje z odtworzona fasada-natomiast na Placu Trzech Krzyzy nieco ja prztlacza-od strony Mokotowskiej budynek prezentuje sie ladnie-poza tym nadbudowa zaslonila ten paskudny blok mieszkalny na Mokotowskiej-i to jest jej niezaprzeczalna zaleta-poza tym z tego typu inwestycjami jest jak z zastrzykiem lub operacja-boli ale w ostatecznym rozrachunku pomaga-czasem trzeba dac sobie uciac reke zeby uratowac zycie...osobiscie wole tak przebudowane obydwa obiekty niz taki stan jaki ogladalismy jeszcze kilka lat temu-dzicy lokatorzy-syf i malaria-odrapane elewacje-teraz przynajmniej beda cieszyc nasze oczy-zawsze moze byc lepiej ale moze byc takze gorzej i o tym nalezy pamietac
            • pan_pndzelek Re: Nulla 13 29.07.04, 11:22
              jawix napisał:
              > poza tym nadbudowa zaslonila ten paskudny blok mieszkal
              > ny na Mokotowskiej-i to jest jej niezaprzeczalna zaleta

Masz na myśli sąsiedni dom na Mokotowskiej, ten sąsiadujący ściana w ścianę?
              Jeśli tak to należałoby użyć sformułowania "zasoniła ślepą ścianę szczytową"
              sąsiedniego domu. Sama kamienica gdyby ją wyremontować nie byłaby na
              pewno "paskudnym blokiem mieszkalnym"...
    • atemak Re: Nulla 13 29.07.04, 10:00
      No i wszystko się wyjaśniło, ile to szczęścia ma ten budynek
      miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34896,2142414.html
      • jawix Do Pndzelka:))) 29.07.04, 13:49
        Nie drogi Pndzlu-nie mam na mysli tej kamienicy-trzebaby ja rzeczywiscie wyremontowac-ponoc przed wojna na je podwoku byl teatr na wolnym powietrzu-jeszcze do niedawna na fasadzie znajdowala sie rama w której przed wojna obsadzona byla reklama owego teatru-ja natomiast mam na mysli wielki 10-pietrowy blok mieszkalny stojacy ukosem do ulicy Mokotowskiej-u jego ponozy znajduje sie okraglak a w nim restauracja-przyznasz mi mam nadzieje ze blok jest rzeczywiscie paskudny.Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka