12.09.10, 20:35
zaczął się sezon grzybowy i trochę tęsknie za wyprawami do lasu. za samymi grzybami nie przepadam, raczej nie jem, ale uwielbiam zbierać, nie przeszkadza mi też ich obieranie. jak mieszkałam z rodzicami, czyli kupę lat temu :) las był blisko, mieszkałam na wsi i często na te grzyby się chodziło. a teraz niestety, wielkie miasto, las daleko, dzieci małe, a nawet jak bym się już wybrała, to nie wiem gdzie. szkoda, bo mi tej atmosfery grzybobrania brakuje.
Obserwuj wątek
    • k1234561 Re: grzyby 14.09.10, 11:24
      Na pewno gdzieś w okolicy macie jakiś las.A z doświadczenia wiem,że chyba tylko noworodki są za małe na spacer po lesie.
      Ostatecznie wybierz się z dziećmi do lasu,na spacer,a przy okazji może jakiś grzyb się znajdzie.Dzieciaki będą miały frajdę szukać,wybiegają się,no i nawdychają się świeżego powietrza.Potem można zrobić piknik,jeśli nie na trawie to może w specjalnym miejscu wyznaczonym do tego w lesie,a jeśli nie ma takiego miejsca, to jako stół szwedzki świetnie sprawdza się maska samochodu,przykryta kocykiem.Polecam,przerabiałam z 5 dzieci i 4 osobami dorosłymi.
    • iloneczka27 Re: grzyby 20.09.10, 16:53

ja dzis bylam - zebrałam cała reklamowke kurek - bo tylko kurki zbieram bo tylko kurki jem:) Ludzi w lesie wiecej niz grzybow... ale kosze pełne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka