Dodaj do ulubionych

JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 19

• mra_26 mra_26 24.01.14, 21:40
      wymiary:
      w biuście normalnie - 75
      w biuście w zwisie - 80
      pod biustem luźno - 64
      pod biustem ścisło- 60

Jakie rozmiary noszę? Bardzo różne. Rozmiary, które aktualnie posiadam: 65B , 65D, 70B, 75A, zdarzają się 80tki (B) w których skracam oczywiście obwód, kilka no-name bez metek, więc rozmiaru nie określę. Miękkie, push up, sportowe i inne, których nazw nie znam, albo zgubiły pierwotne właściwości po przeróbkach.

Teraz najczęściej noszę jeden stanik 75A ze względu na wygodę (uwielbiam go za prostotę, niestety ten rozmiar!), chociaż najchętniej bym nosiła 65B, jednak jest to góra od stroju :)
      • mra_26 mra_26 75/80/64/60 24.01.14, 21:42
        Przepraszam, umknęły mi wymiary w tytule, dlatego podwójnie
    • ag.go Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 19 ag.go 30.01.14, 11:01
      Pod biustem 69/72
      biust 83/87

Zawsze nosiłam 75B ale zupełnie przestał mi pasować... Mam wrażenie, że miseczka jest za mała a obwód za duży..
    • anielka.bu Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 19 01.02.14, 13:04
      Witam serdecznie. Juz kiedys korzystalam z Waszej pomocy. Schudlam. I potrzebuje nowego ostanikowania.
      82 – w staniku (bez 81)
      84 – w staniku pochylona (bez 85)
      71 – luzno pod
      69 – scislo max pod
      Obecnie nosze rio 30D – obwod pasuje idealnie, obrecz miseczek tez, gorna polowa miseczki bardzo luzna.
      Dziekuje bardzo : )
    • mimi.mik Re: JAKI ROZMIAR STANIKA - 19 mimi.mik 05.02.14, 17:47
      w biuście normalnie - 90
      w biuście w zwisie - moje piersi są idealnie stojące ze względu na ich mały rozmiar
      pod biustem luźno - 79
      pod biustem ścisło- 76

prosiła bym o odp również w rozmiarów-ce kontynentalnej
    • meditta meditta 80/83/66/68 08.02.14, 03:17
      Do tej pory nosiłam staniki w rozmiarówce 70A, 75A, 70B, 75B. Któryś z nich leży całkiem przyzwoicie, niestety nie wiem, który, bo metka dawno się sprała. Reszta jednakże lata sobie po moim biuście, jak jej się podoba.
      Kiedy zmierzyłam się i ustaliłam, że powinnam nosić 65C, poszłam do sklepu, kupiłam prześliczny stanik Damy Kier, idealnie dopasowany, w którym mój biust wreszcie prezentował się jak biust. Nic nie odstawało, wszystko super. Jednak gdy założyłam go na cały dzień, fiszbiny zaczęły mi się wbijać w mostek (nie w piersi, ale w mostek). Pomyślałam, że może jakoś to się rozciągnie/dopasuje/cokolwiek, ale niestety - stanik mam już któryś miesiąc i mimo że miseczki są idealnie dopasowane, fiszbiny wciąż mnie uwierają. I chyba w ogóle się nie rozciągnął, gdyż mam też lekkie ślady na obwodzie. Przez głowę przeszło mi, że może powinnam zejść z obwodu, ale według przeróżnych tabel skutkowałoby to z powrotem 70A, który - z doświadczenia już wiem - jest zbyt luźny. Chociaż może akurat w asortymencie Damy Kier rozmiar ten zdałby egzamin, kto wie...
      Znajoma zasugerowała, że może to po prostu kwestia fasonu. Może to i prawda, ale wolę się upewnić, czy to nie po prostu źle dobrane wymiary. Albo może da się coś zrobić z tym uwieraniem? Bo miseczki naprawdę ładnie zbierają biust i w życiu nie miałam tak stabilnego stanika.
    • kizia.fizia kizia.fizia 79/84, 72/70 12.02.14, 00:07
      Wymiary bez stanika:
      w biuście normalnie - 79 cm
      w biuście w zwisie - 84 cm
      od biustem luźno - 72 cm
      pod biustem ścisło- 70 cm

Nosiłam zawsze 75B, jako, że nigdy nie mogłam znaleźć mniejszych staników, które nie wyglądałyby na dziecięce. Niestety, po jakimś czasie miseczka odstawała, nawet jeśli fiszbiny wbijały mi się w mostek. I raczej nie zagarniam piersi, bo zawsze boki wypływają już po kilku minutach :( Proszę o pomoc :)
    • kiyoi Kiyoi 75, 77, 71, 67 13.02.14, 17:42
      w biuście normalnie - 76
      w biuście w zwisie - 78
      pod biustem luźno - 71
      pod biustem ścisło- 67
      Bez stanika około po 1 cm mniej.
      Mierzyłam się w biustonoszu 75B miękkim. Zapinam najmocniej,a materiał rozciąga się, dzięki czemu stanik w całości przylega do ciała. Jest on wygodny. Na odmianę stanik z fiszbiną 32AA (70aa) zapięty najmocniej pozostawia po dniu noszenia głębokie ślady na ciele, jednak gdy go zapnę lżej to przesuwa się do góry, zwłaszcza podczas chociażby krótkiego biegu do autobusu.
    • lucy-lu Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 19 27.02.14, 21:36
      w biuście normalnie - 74
      w biuście w zwisie - 78
      pod biustem luźno - 67
      pod biustem ścisło- 64

Zawsze miałam mały biust, ale po dwóch ciążach i zakończeniu karmienia prawie go nie ma :)
      Noszę staniki 70B, są trochę za luźne, ale dotychczas jakoś mi to nie przeszkadzało, pewnie dlatego, że jeszcze nie miałam na sobie idealnego. Moim dużym problemem w doborze staników jest to, że piersi mam bardziej po bokach niż z przodu. Czy możecie zasugerować odpowiednią firmę/model dla takiego układu piersi? Jeszcze trudniej niż staniki jest dobrac strój kąpielowy, czy w tej kwestii też mogę prosić o radę przy tak małym biuście?
    • bialamewa2014 bialamewa2014 66/70/83 06.03.14, 19:59
      w biuście normalnie - 77
      w biuście w zwisie - 83
      pod biustem luźno - 70
      pod biustem ścisło- 66
      Obecnie mam biustonosz 70B, ale utrudnia mi on momentami oddychanie. Mam jeszcze 75B, ale podchodzi mi on do góry, ma za szeroki obwód i przesuwa się bez przerwy. Obliczałam sobie już rozmiar na kalkulatorach różnych, ale nie w każdym wyniki były takie same. Osobiście wydaje mi się, że dobry byłby 65c i chcę sobie taki właśnie na allegro zamówić (w sklepie takich nie widuje), ale nie chcę wyrzucać pieniędzy w błoto, więc wole się przed zakupem skonsultować z kimś, co zna się na rzeczy ;). Mam 17 lat, także nie byłam w ciąży ani nic takiego. Czekam na odpowiedź. Dzięki.
    • burda11 Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 19 12.03.14, 16:32
      Również chciałabym prosić o pomoc w znalezieniu odpowiedniego rozmiaru.

Moje wymiary:
      w biuście normalnie - 83
      w biuście w zwisie - 86
      pod biustem luźno - 75
      pod biustem ścisło- 72

Mam 24 lata, żadnych ciąż.
      Staniki noszę bazarkowe, kupowałam zazwyczaj bez mierzenia w rozmiarach 70A, 75A. Staniki są za luźne, miseczki z małe. Chciałabym w końcu coś porządnego :)
    • neko114 Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 19 14.03.14, 18:18

w biuście normalnie:
      - ze stanikiem - 88 cm
      - bez stanika - 84 cm
      w biuście w zwisie:
      - ze stanikiem - 89 cm
      - bez stanika - 87 cm
      pod biustem luźno - 75 cm.
      pod biustem ścisło- 74 cm.
    • donia.0902 Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 19 21.03.14, 13:50
      donia.0902
      w biuscie normal.-78
      w zwisie-82
      pod bius.luzno-75
      pod biustem scisło-74
      zawsze nosilam 75b ,po porodzie to nawet c. ponad rok nie karmie piersią i od tego czasu wydaje mi sie ze maleja ciagle. ;-( bylam nawet u pani ginekolog ale powiedziala ze pewnie schudlam i ni sie wydaje. doradzila misecze b pusch ap . ale tak-góra odstaje, srodek wbija mi sie w ciało, ogólnie miseczka wydaje sie pusta patrzac z góry... pod pachami mam takie faldki , jakb te piersi mi sie tam wylaly. myslicie ze jest taki stanik co to troche naprawi? moj facet ma chyba większe ode mnie...jestem załamana
    • normajeanemortenson normajeanmortenson - 67 / 70 / 82 / 84 23.03.14, 12:49
      w biuście normalnie - 82 cm
      w biuście w zwisie - 84 cm
      pod biustem luźno - 70 cm
      pod biustem ścisło- 67 cm

Obecnie noszę 70B
      Wszystkie biustonosze jakie obecnie nosze na codzień mają pushup, niektóre z wypełnieniem grubości nawet 3-4 cm. Problem w tym, że dobrze wyglądam dopiero po "poprawieniu" piersi, niestety w trakcie dnia "uciekają" one jakby niżej (jakkolwiek ich nie ułoże ubierając biustonosz nie utrzymują się w tym miejscu nawet przez godzine).
      Jeszcze jedno ważne pytanie: czy zmieni się rozmiar miseczki jeśli chce wybrać biustonosz z pushupem niż gdybym wybrała biustonosz miękki?

• pucyk_kony pucyk_kony 65/79 15.04.14, 23:05
      w biuście normalnie - 79cm
      w biuście w zwisie - 80cm
      pod biustem luźno - 69cm
      pod biustem ścisło - 65cm

Noszę 70C i muszę co chwila poprawiać :\
    • foka223 Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 19 22.04.14, 23:19
      84/85/76/73 tak mi wyszło po zmierzeniu siebie. Kobietki kochane liczę bardzo na pomoc, bo stanik jest dla mnie koszmarem. Do tej pory kupowałam zwykle 70-75 A, ale i tak to chyba źle, nie czuję się wygodnie w nich. Właściwie nie wiem czy w ogóle mieszczę się w jakimś rozmiarze, mały biust i duże problemy:). Pozdrawiam.
    • mryfka Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 19 24.04.14, 11:57
      Witam, moje wymiary to:
      w biuście normalnie: 86
      w biuście w zwisie: 90
      pod biustem luźno: 73
      pod biustem ścisło: 71
      Wszystkie wymiary bez stanika, bo nie mam żadnego miękkiego. Obecnie noszę 75A, ale jest mi słabo wygodnie. Mierzyłam ostatnio 70C i było o niebo lepiej, ale nie wiem czy taki powinnam kupić czy może próbować z innymi rozmiarami?
    • monika204monika monika204monika 72/83 rozmiar kontynentalny 26.04.14, 21:16

Obwód pod biustem luźno 75
      Obwód pod biustem ściśle 72

Obwód w biuście bez stanika
      Obwód w biuście normalnie 82
      Obwód w biuście w zwisie 83

Obwód w biuście w staniku identycznie

Stanik, który do tej pory nosiłam profesjonalnie dobrany:
      przeróbka 75 D triumph miękki
      po przeróbce jego długość wynosi jakieś 66 cm bez rozciągania, z tym, ze to już po dwóch latach noszenia, gdy zapinam się na trzecią haftkę.

Zamówiłam stanik w sklepie internetowym
      Gorteks
      65 D wg tabeli rozmiarów, obwód jest ok, ale miseczka zdecydowanie za mała. I to bardzo. Fiszbiny uciskają piersi po bokach. Jak w takim razie traktować tabele rozmiarów?

tabela rozmiarów, z której korzystałam
      www.e-lady.pl/index.php?d=info&i=rozmiary&m=157
      Z góry dziękuję Paniom za pomoc
      Monika

• darija215 Re: darija215 05.05.14, 11:59
      w biuście normalnie - 82
      w biuście w zwisie - 85
      pod biustem luźno - 72
      pod biustem ścisło- 67

Noszę 75A za małe miseczki, za duży obwód.

Proszę również o polska rozmiarówkę.
      Dziękuję.
    • 0cyan 0cyan 80/81/72/71 07.05.14, 19:40
      > biuście normalnie - 80
      > w biuście w zwisie - 81
      > pod biustem luźno - 72
      > pod biustem ścisło- 71
      Mam bardze małe piersi. Moje wymiary w biuście są większe też dlatego, że mam wystające łopatki, które zwiększają trochę wymiary. Chciałabym poznać swój rozmiar kontynentalny, o ile jest to możliwe. Mam na pewno bardzo mały rozmiar, po zdjęciach wydaję mi się, że takie płaskie 65-70AA by było idealne. Liczę na to, że odpowiecie, pozdrawiam :-)
    • kaskaaa0504 Kaskaaa0504 79, 81, 74, 72 11.05.14, 17:35
      Witam, obecnie noszę rozmiar 75A wydaje mi się najlepszy przy mierzeniu ale ciągle go poprawiam, czasami wbijają mi się miseczki. Nie wiem co robię nie tak.
      Moje wymiary to:
      w biuście normalnie - 79
      w biuście w zwisie - 81
      pod biustem luźno - 74
      pod biustem ścisło- 72.
      Bardzo proszę o radę.
    • ladnyusmiech Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 19 22.05.14, 17:39
      w biuście normalnie - 85
      w biuście w zwisie - 87
      pod biustem luźno - 80
      pod biustem ścisło- 75

Noszę 80A. Zakończyłam niedawno karmienie drugiego dziecka. I wtedy stało się coś co nie miało prawa się zdarzyć, mój mały biust znikł i nie zostało prawie nic :/ Pewnie mi napiszecie, że mam w ogóle stanika nie nosić :P
      • ladnyusmiech kostkacukru 85 75/80 85/87 23.05.14, 13:29
        w biuście normalnie - 85
        w biuście w zwisie - 87
        pod biustem luźno - 80
        pod biustem ścisło- 75

Noszę 80A lub 75B (mniejszy obwód sprawia, że pomimo małej masy ciała tworzą mi się bułeczki bo się stanik wcina w ciało). Zakończyłam niedawno karmienie drugiego dziecka. I wtedy stało się coś co nie miało prawa się zdarzyć, mój mały biust znikł i nie zostało prawie ni c :/ Pewnie mi napiszecie, że mam w ogóle stanika nie nosić :P
    • karmazynowaaa78 karmazynowaaa78 73/77/85/88 29.05.14, 22:01
      Rozmiar 70A - za ciasny
      70B lepiej ale obciera mnie w obwodzie i pod pachami,
      70C trochę się dopasował w obwodzie ale miseczki odstają i się odchylają a fiszbiny wciskają mi się w mostek
      75A luźniejszy w obwodzie ale tylko zakrywają piersi a jak podciągnę ramiączka biust wtedy podnosi się do góry jest lepiej wyeksponowany ale cały obwód podchodzi do góry
      75B podobnie luźno w miseczkach
      Dziś kupiłam 65E biust lepiej wyeksponowany, ładniej zbiera biust i wydaje się większy (prawie się zachwyciłam) miseczki bardziej przylegają choć nie do końca bo troszkę jednak odstaje. Ale jest bardzo ciasno w obwodzie i ramiączka uwierają mnie pod pachami i wyszły mi bułki. I teraz nie wiem czy wybrałam zły model czy po prostu poszukać lepszego70C. Ten obwód na 65 mnie trochę przeraża bo jest bardzo ciasne (prawie jak 70A)
    • samaniewiem11 Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 19 03.06.14, 20:07

w biuście normalnie - 85
      w biuście w zwisie - 87
      pod biustem luźno - 73
      pod biustem ścisło- 71

noszę 75B- obwód jest za luźny, a miseczki za małe.
    • graszszka1979 Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 19 05.06.14, 13:03
      pod biustem ciasno - 75 cm
      pod biustem luźno - 77 cm
      w biuście normalnie - 90 cm
      w biuście w zwisie - 91 cm

jak rozmiar dla mnie najlepszy?
    • lsk2006 Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 19 06.06.14, 10:12
      lsk2006

w biuście normalnie - 99
      w biuście w zwisie - 101
      pod biustem luźno - 80
      pod biustem ścisło- 77

Właściwie chyba żaden z moich biustonoszy nigdy nie był dobrze dobrany-bo albo za lużny albo piersi wypływają...masakra

Proszę o rozmiar brytyjski ale i inne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka