Dodaj do ulubionych

Dobra nowina

02.01.06, 19:14
Drogie panie pytacie często o Diane 35 czy pomaga czy ktoś stosował i jakie
efekty. No wiec: biust powiekszyl mi sie 5 cm a biore dopiero 4 opakowanie
diane. Wiec jest szans ze owiekszy mi sie do tych 12cm w ciagu roku brania.
To by było na tyle, tez sadzilam ze to gowno ale jednak warto brac biust
powieksza sie powoli i stopniowo wiec po 1 miesiacu nie nalezy spodziewac sie
wielkiech efektow. pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • venus-87 Re: Dobra nowina 02.01.06, 20:21
      witaj:) ja tez biore diane ale dopiero 1,5 listka... napisz mi jak to było u
      Ciebie-po ktorym miesiacy widziałas efekt??? jak na razie widze iz biust lekko
      sie zaokraglił-moze ten 1 cm jest wiecej. troche mnie boli... ale da sie
      wytrzymac. aha... jesli zapomniesz wziac tabletki o okreslonej porze to co
      robisz? bierzesz pozniej <np. wieczorem, o jeden dzien dłuzej kuracja trwa> czy
      juz jej nie bierzesz?
      • evil.86 Re: Dobra nowina 02.01.06, 22:23
        Venus, na ulotce na pewno jest opisane postepowanie w razie zapomnienia. Jednak
        te wszytskimi tabletkami jednofazowymi jest tak samo, wiec moge ci powiedziec ze
        jak zapomnialas to bierzesz te tabletke jak najszybciej, czyli jak tylko sobie
        przypomnisz, a nastepna juz o normalnej porze brania (bez wzgledu na dzielacy je
        czas). Jezeli bierzesz tabletki tez w ich wlasciwym celu przeznaczenia, czyli w
        celu antykoncepcyjym to radzilabym uwazac przez nastepny tydzien, podobno od
        jednej tabletki zapomnianej nic nie powinno sie stac, ale jak sie ma te 18 czy
        19 lat to lepiej chuchac na zimne (przynajmniej ja tak robie). Ja biore
        Microgynon 21, biust powiekszyl mi sie moze z 1 cm ale w czasie przerwy w braniu
        zazwyczaj wraca do swoich normalnych rozmiarow... Jednak nie w tym celu biore
        hormony...
        Pozdrawiam
        • madzi1 Re: Dobra nowina 03.01.06, 17:17
          a mi sie nie powiekszyl wogole od diane, ale ostatnio troche mi sie przytylo i
          sie powiekszyl :D ale to nie specjalnie bylo :/
          • venus-87 Re: Dobra nowina 04.01.06, 14:36
            ok ok.... zapomniałam tabletki wiec powinna zjesc jak najszybciej (czytałam
            ulotke) ale jesli przypomne sobie dopiero po 12 godzinach albo na nastepny
            dzien? to co wtedy? juz jej nie brac? ps. nie wspołzyje obecnie.
            • evil.86 Re: Dobra nowina 05.01.06, 17:31
              Venus, na ulotce moich tabletek jest dokladnie opisane postepowanie takze w
              przypadku nie przyjecia tabletki i przerwy powyzej 12 godzin, wiec
              prawdopodobnie na twojej tez powinno byc. No ale jesli nie ma to napisze co
              wyczytalam: Jezeli to tydzien 1 - przyjac pomineta tabletke i dokonczyc cale
              opakowanie, dodatkowa metoda antykoncepcji cie nie dotyczy, Tydzien 2. to samo,
              tydzien 3-przyjac pomineta tabletke, dokonczyc opakowanie, nie robic 7-dniowej
              przerwy i zaczac nowe opakowanie LUB odstawic pozostale tabletki z opakowania,
              zrobic od razu 7-dniowa przerwe i zaczac po niej NOWE opakowanie.
              No ale to sa rady, aby uniknac ciazy,czyli zeby zabezpieczenie trwalo,czyli aby
              zatrzymana pozostala owulacja. Mysle ze dla organizmu zapomnienie tabletki i tak
              jest niezla zmyla i czyms niezbyt przyjemnym, wiec w sumie mozesz zrobic
              ckolwiek, a organizm ponownie przystosuje sie do przyjmowania hormonu od
              poczatku nowego opakowania. Masz przynajmniej tez komfort psychiczny ze w ciazy
              nie bedziesz...
              Mam nadzieje ze troche pomoglam.Jak nie to pisz dalej. Pozdrawiam
    • wzr1 Re: Dobra nowina 04.01.06, 22:25
      a gdzie tu dobra nowina?
      • tygrysek27 Re: Dobra nowina 05.01.06, 08:55
        Prosze Pań.
        Rzeczywiście dobrej nowiny tu nie widzę. Dobra to byłaby ona gdyby po
        odstawieniu Diany35 okazało się że powiększony biuścik zostaje. Niestety tak nie
        jest, po zaprzestaniu brania tabletek wszystko wraca do normy. Poza tym nie u
        wszystkich Pań w ogóle cokolwiek "rośnie". No i nie wszystkie mogą je brać. A
        nawet jeśli to jak - brać do końca życia?]

Także nie jest to wcale jakiś przełom. Pozdrawiam.
        • venus-87 Re: Dobra nowina 05.01.06, 21:26
          to nie prawda ze zawsze biust wraca do swoich poprzednich rozmiarow-czesto jest
          inaczej.
          • fr-edza Re: Dobra nowina 13.01.06, 20:52
            Ja brałam Diane-35 przez rok i biust nic mi nie urusł,okres też wyrególował
            siętylko na chwile:(
            • vigga Re: Dobra nowina 14.01.06, 19:37
              Mi też trochę urosły piersi jak brałam hormony ale później wszystko wróciło do
              normy :(
              • redaa Re: Dobra nowina 27.01.06, 03:32
                dziewczyny, a mi z malego B najpierw (po ok.3miesiacach) skoczylo co C a teraz
                D juz mam, co prawda tabletki zazywam od juz 4,5 roku (na poczatku dosc dlugo
                diane-35, z rok chyba) ale z przerwami na 2 cykle (ok 2,5 miesiaca) wczasie
                ktorych nic sie nie zmienia...
                • prigi Re: Dobra nowina 27.01.06, 08:00
                  ech.... musze przyznać, że po 6 latach brania różnych pigułek(właśnie je
                  odstawiałam), w tym przez ponad 3 lata łykania diane, nie pojawił się w moim
                  ciele ani jeden cm więcej :-( a szkoda, przydałoby się. inaczej mówiąc,
                  niestety, nie ma reguły
    • dzikoozka Dziewczyny nie dajcie się 27.01.06, 08:57
      zwariować !!!
      Brałam kiedys Diane (12 lat temu!!!) i to przez pieć lat!!! Związane to było z
      antykoncepcją ale i też trądzikiem. Pomogło na trądzik, owszem, Ale piersi mi
      WCALE nie urosły (a też mam nie za duze: 70B). Diane 35 to tabletka zawierająca
      b. dużą dawkę hormonów, technologicznie lek już przestarzały i dajacy skutki
      uboczne. Ja po tych kilku latach nabawiłam się okropnej skłonności do
      przbarwień na twarzy, obecnie musze unikać słońca i każdej porze roku.
      • maith Tabletki mogą głównie zaszkodzić 15.05.06, 20:34
        Też czytałam, że tabletki grożą otyłością (i to tym razem trwałą), zakrzepicą
        itp. Znałam panią, która właśnie przez tabletki z figury modelki zmieniła się w
        naprawdę grubą kobietę, nie w trakcie brania, a po odstawieniu. Pokazywała mi
        wcześniejsze zdjęcia, była prześliczna i szczupluteńka. A jak ją poznałam, to
        nic jej nie pomagało, nie mogła schudnąć. A biust jej się nie zmienił, był cały
        czas niewielki. I to ona pokazywała mi linki do stron o skutkach ubocznych
        tabletek hormonalnych, zaznaczając, że większość problemów przychodzi po
        odstawieniu po dłuższym braniu. Oczywiście wtedy słuchałam piąte przez
        dziesiąte, ale do tego na pewno da się dotrzeć. A już używanie tabletek
        przestarzałych jest szczególnie groźne, bo tabletki nowej generacji są
        wprowadzane właśnie dlatego, że te starsze okazuje się, że mają skutki uboczne.
        Jak wyłapią następne problemy przy nowych, to wprowadzają jeszcze nowsze i tak w
        kółko. Dlatego też bym Wam to odradzała. Do tego mam wrażenie, że biust prędzej
        urośnie osobom z już dużym niż osobom z małym. To jak z tyciem i chudnięciem.
        Biuściasta dziewczyna tyje i biust rośnie, chudnie i zwiększa się różnica, więc
        też się rozmiar powiększa. W ostateczności tyje i chudnie poza biustem. A jak
        dziewczyna ma mały biust, to on jej przy utyciu wiele nie urośnie, ale za to
        przy chudnięciu pierwszy zmaleje. I tu jest podobnie, a nawet gorzej, więc na
        pewno nie warto niszczyć sobie zdrowia.

Natomiast ew. można spróbować z naturalnymi hormonami i jeść potrawy sojowe. Nie
        wiem, czy to pomoże, ale w odróżnieniu od tabletek na pewno nie zaszkodzi :-)
    • m.dmowska Re: Dobra nowina - obalenie mitów 27.01.06, 10:19
      Ja brałam Diane 35 ponad rok i nie zauwazyłam żadnych zmian. Dziewczyny, jeśli
      Diane "powiększa" biust, to efekt ten opadnie po skończeniu kuracji. Tzw.
      powiększenie piersi, czy wzrost ich jędrności to efekt działania hormonów. A to
      zależy od wrażliwości organizmu na wprowadzone hormony. Często u osób
      przyjmujących Diane wystepuje dodatkowo wzrost, ale... wagi. Diane jest jednym
      leków starszej generacji, które zatrzymują wodę w organizmie. Tak naprawdę
      jedynym zabiegiem powiększającym biust trwale jest...operacyjne powiększenie
      piersi...
    • slonik14 Re: Dobra nowina 23.02.06, 12:07
      co ty gadasz za pierdoły?! branie hormonów nic nie daje!!!!!!!!!! brałam chyba
      4 lata i nadal mam małe :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka