100krotna Re: Pomoc dla Marakuia n/t 29.06.08, 18:58 Jak dla mnie, to Freya Ines za mała, na zdjęciu z profilu wychodzi buuuuła :) (Niech mnie dziewczyny poprawią, jeśli się mylę) Adore nie potrafię zdiagnozować, ale stawiałabym, że nie twój fason Odpowiedz Link
marakuia Re: Pomoc dla Marakuia n/t 30.06.08, 21:18 Ale całościowo, powinnam zostać przy 30E? Czy pójść literkę w dół albo w górę? Zdaję sobie sprawe z tego, że są różne modele, ale chyba powinnam mieć jakiś mniej więcej ustalony rozmiar a nie wiem na czym stoję ;( Wiem, że wiele sie teraz działo (zjazd biuściastych itd.) ale czy mogę prosić o jeszcze kilka porad? Ten staniczek z Adore jest nie noszony, powinnam go sprzedać, czy mogę zatrzymać? (100krotna-moja pupa też zdecydowanie nadrabia wszelkie deficyty ;)) Odpowiedz Link
babajaga87 Re: Pomoc dla Marakuia n/t 30.06.08, 21:36 Ten Adore leży jakoś dziwnie i ja bym go nie zostawiała. Trudno powiedzieć, co z nim nie tak, ale zdecydowanie coś. Jeśli zaś chodzi o Ines, to wg mnie 1) za wąskie fiszbiny 2) miska mogłaby być większa, bo buły nie mają się gdzie schować. Na Twoim miejscu spróbowałabym coś szerokofiszbinowego miskę wyżej, czyli 30F. Odpowiedz Link
bibea Re: Pomoc dla Marakuia n/t 30.06.08, 22:00 adore jest plungem. plunge mają to do siebie, że kuleczek z piersi nie robią, bo nie do tego celu zostały stworzone. co do tego konkretnego stanika - zobacz, że obwód nie leży poziomo, a leci w dół (za duży? rozciągliwiec straszliwy?). Odpowiedz Link
bibea Re: Pomoc dla Marakuia n/t 30.06.08, 22:01 ines jest za mała. ja przy 73/86 nosiłam 30dd i wtedy była ok. teraz ok. 88-89 i dużo bułkuje (od początku miała wąskie fiszbiny, ale takiemu cudeńkowi nie mogłam się oprzeć) Odpowiedz Link
marakuia Dzięki :) 01.07.08, 11:23 Dzięki wielkie za pomoc. Adore tylko przymierzałam, więc go sprzedam. Nadal odnoszę wrażenie, że oprócz totalnego niedopasowania jest za duży... We Frayi jestem zakochana, cóż zrobić...może wymienię ją na lepszy model? Skoro zostałam zdiagnozowana jako szerokofiszbinowa postaram się wcelować w cos w tym stylu (Panache?) i może jeszcze z większą literka. Poszukam w wątkach. Dzięki wielkie jeszcze raz! Pozdrawiam. Odpowiedz Link
babajaga87 Re: Komentarze dla vicky1 29.06.08, 20:23 Primo, nie zmniejszyłaś zdjęć do szerokości 560. Secundo, nie przeczytałaś regulaminu i nie zmniejszyłaś zdjęć do szerokości 560.... Odpowiedz Link
polka_w_brukseli Re: Komentarze dla vicky1 29.06.08, 20:26 Vicky wiesz ze masz dzis w galerii spora konkurencje, bo babajaga wrzucila prototyp od Effuniak ze zlotu ;) Ale juz spiesze skomentowac Twoje staniki. Inferno - ja bym sobie w ogole darowala ten model. On sie sprawdza rewelacyjnie w naprawde duzych biustach, gdzie pancerna konstrukcja jest do tego kroju potrzebna. Co do rozmiaru - 60DD lezy lepiej, ale nie widac co on Ci robi z biustem pod gabka. Gossard - skoro nie obejmuje calej piersi to chyba wiesz co z nim zrobic... Jeanie - mozna zostawic, marszczy sie bardziej na lewej piersi ktora jest chyba mniejsza. Czy to jest jeden z pierwszych stanikow? Bo jesli tak to moze sie wypelnic. Bridgette - przy widoku z przodu wyglada jakby miski lezaly najlepiej ze wszystkich stanikow, ale martwi mnie to ze odstaje pod pacha. Czy moze sie ktos wypowiedziec kto tak mial i co to oznacza? Co do bulek - IMO to ze sa (bo sa pod pacha) nie oznacza ze stanik jest zle dobrany, bo takie wieloletnie "zlogi" same do miski nie wskocza (tez mam). Trzeba masowac, masowac... Odpowiedz Link
bibea Re: Komentarze dla vicky1 30.06.08, 21:50 dawno mnie nie było. lubego do samolotu wsadziłam. wracam do życia forumowego. gossard: za mały. nie obejmuje całej piersi - odeślij. one w ogóle na niewielu osobach leżą dobrze. mnie gossardy mega spłaszczały. jeannie: zostaw ją. masz bułę, ale i masz miejsce w misce na rozlokowanie buły podpachowej. bridgette: odstaje pod pachą. ja tak miałam z freyą maisie - i to chyba było spowodowane zbyt ciasnym obwodem... albo miską za mała i zbyt ciasnym obwodem. któreś z dwojga. Odpowiedz Link
plica Re: Komentarze dla vicky1 01.07.08, 07:32 gossard odpada na bank. ta fantasie - mi sie z kolei wydawalo, ze ta zmarcha to od za luznego obwodu. a ta jeanie - tez jakos tak nie idealnie. wydaje mi sie, ze fiszbina za blisko, ze od boku nie obejmuje piersi calej. chociaz z tych wszystkich jak nie masz w czym chodzic to ten bym zostawila. Odpowiedz Link
elmilinden Re: komentarze dla justychaa 01.07.08, 09:56 Wydaje mi się, że fiszbiny są za wąskie. Co oznacza, że albo należy wypróbować o rozmiar większą miskę, albo inny fason stanika, albo w ogóle inną firmę. Tak, żeby fiszbiny celowały w środek pachy. I wydaje mi się, że się za dobrze nie "powygarniałaś", a jak to zrobisz, to stanik może się wydać jeszcze mniej dopasowany. Odpowiedz Link
inkageo Re: komentarze dla justychaa 01.07.08, 10:17 Mi się Eva marszczyła jeszcze bardziej, podobnie jak Mitzy i Pollyanna, a mam podobne wymiary. Może spróbuj przymierzyć jak najwięcej staników z innych firm. Odpowiedz Link
joankb Re: komentarze dla justychaa 01.07.08, 10:38 Zbyt wąskie fiszbiny, a jeśli Eva nie leży to chyba freyki możesz sobie odpuścić. Z tego co pamiętam: Panache Flamenco, Panache Ophelia, Adore, jeszcze jakiś niezły model Panache widziałam na zlocie, dziewczyny, przypomnijcie! Odpowiedz Link
justychaa Re: komentarze dla justychaa 01.07.08, 12:52 dzieki dziewczyny, czas na dalsze poszukiwania; mam tez freye tigerlilly i ona z kolei w dolnej czesci miski lezy ekstra, jest fajnie wypelniona, ale gora wieje pustką, pewnie dlatego ze jest za bardzo zabudowana i nie ma sie czym wypełnić niestety Odpowiedz Link
evunaa Re: komentarze dla justychaa 01.07.08, 12:58 Fiszbiny chyba za wąskie, plus chyba nie cała pierś w miseczce... (nie do końca wygarięte jakby, no i te fiszbiny) Rozmiarowo on jak dla mnie jest na styk, no i jednak powinnaś spróbować szerszych fiszbin. Odpowiedz Link
justychaa Re: komentarze dla justychaa 01.07.08, 13:07 wygarniałam z całych sił, ale chyba jeszcze brak mi doświadczenia ;) Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: komentarze dla justychaa 01.07.08, 14:03 Jak dla mnie, to ten stanik jest za maly. Przymierz 60E. Odpowiedz Link
kaczencja Re: komentarze dla justychaa 01.07.08, 15:34 Za mały i za wąskie fiszbiny, dokładnie tak jak mówią Ci dziewczyny. W sumie nie powinno to dziwić - Ty masz 82cm pod biustem a Eva to małomiseczkowiec. Jest szansa, że w 60E byłoby lepiej - miska byłaby większa, dzięki czemu może udałoby Ci się wmasować buły do stanika (sądzę, że teraz nie jesteś nawet w stanie wgarnąć wszystkiego do misek, bo są za małe, a wąska, nisko zabudowana od zewnątrz fiszbina nie obejmuje całej piersi, więc nie trzyma porządnie tego, co próbujesz wgarnąć do stanika). Może się okazać oczywiście, że to po prostu nie Twój fason, albo że w ogóle Freya nie jest dla Ciebie. ale skoro pod bluzką wygląda fajnie, to może warto spróbować to 60E. Odpowiedz Link
joankb Re: komentarze dla anonimowej 01.07.08, 10:37 Zbyt wąskie fiszbiny, a jeśli Eva nie leży to chyba freyki możesz sobie odpuścić. Z tego co pamiętam: Panache Flamenco, Panache Ophelia, Adore, jeszcze jakiś niezły model Panache widziałam na zlocie, dziewczyny, przypomnijcie! Odpowiedz Link
mefistofelia Re: komentarze dla anonimowej 01.07.08, 13:44 na razie wydaje sie byc ok, ale skoro to twoj pierwszy stanik to pewnie szybko zrobi sie za maly. jesli nie podoba ci sie ksztalt to moze po prostu sprobuj innego modelu? usztywniany na poczatek nie jest dobrym pomyslem Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: komentarze dla anonimowej 01.07.08, 14:00 Na mnie tak lezaly pierwsze Freye, ktore kupilam. Szybko zrobily sie za male, baardzo za male. IMO zly fason. Odpowiedz Link
polka_w_brukseli Re: komentarze dla anonimowej 01.07.08, 18:07 Czy link jest zly podpiety, czy o co chodzi? Bo jak zagladam w zdjecia to nie widze ani usztywnianego stanika, ani zlego fasonu - widze za to Lole truflowa, ktora wlascicielka nazywa Arabella...? Jesli o Loli mowa, to lezy bardzo dobrze - nie ma bulek, obwod siedzi prosto, prawie sie nie marszczy, nie wbija sie. Jedyne "ale" jest takie, ze na dlugo nie wystarczy, bo jest w sam raz. Odpowiedz Link
fruuzia Re: komentarze dla anonimowej 01.07.08, 19:32 link jest prawidłowy, w opisie właścicialka stanika (i biustu) narzeka na jego kształt pod bluzką i pyta czy kupować usztywniany, stąd takie komentarze Odpowiedz Link
ireen Re: komentarze dla domek_na_drzewie 01.07.08, 15:22 Czy ja wiem, wydaje mi się, że jest w porządku, a do tego ładny. Nie widzę co prawda tego miejsca na migrację, ale może to kwestia zdjęcia. Odpowiedz Link
kaczencja Re: komentarze dla domek_na_drzewie 01.07.08, 15:44 Ja też właśnie nie widzę tego zapasu migracyjnego, a z pierwszego zdjęcia wnioskuję, że stanik szybko może zacząć bułkować, tym bardziej, jeśli dopiero zaczynasz nosić dobre staniki. Bardzo podoba mi się, jak stanik zachowuje się pod pachami - ładnie wszystko zbiera, dzięki czemu nie ma żadnych buł. Ogólnie wygląd w samym staniku jest OK, ale kształt w bluzce faktycznie stożkowaty. Stanik ładny, rozmiar wydaje się dobry "na teraz", ale kształt, jaki nadaje ten stanik to naprawdę duży minus. Ciekawa jestem, jaki kształt robiłyby Ci panachowe balkoniki - plunge mi się wydaje, że bardziej zbiera do środka, niż podnosi i przez to powstaje wrażenie niepełnej góry. Odpowiedz Link
mefistofelia Re: komentarze dla domek_na_drzewie 01.07.08, 16:47 a wedlug mnie nie po to zaczelas nosic prawidlowy rozmiar stanika by straszyc dziobami. na pewno mozesz znalezc stanik, ktory bedzie ci ladniej ksztaltowal biust i do tego bedzie przyjazniejszy migracji. Odpowiedz Link
domek_na_drzewie a czy zdjecia kaylani zaginęły w akcji? 01.07.08, 18:54 Zalezy mi na radzie, bo czas na odesłanie ucieka. Dzieki za komentarze dot. panache. Zostawię go chyba, właśnie ze względu na to, jak wygląda w okolicach pachy i na kolor, który jak dla mnie jest jak marzenie. Jakiejś ogromnej przestrzeni na migrację w miskach nie ma, ale trochę miejsca się znajdzie. Mam wrażenie, że część moich bułek, to wina nie tyle za luźnego, ale za ciasnego obwodu. Wąski obwód nie ujawnił ich, tylko się do nich przyczynił. Mam nadzieję, że daisy chain to pozbiera, a obwód ma luźniejszy niż Freya Antoinette 60. Kształt ma szansę się zmienić, założyłam go tylko na trochę do zdjęcia, więc nie wiem jak wyglądają w nim piersi po całym dniu. Odpowiedz Link
mefistofelia Re: a czy zdjecia kaylani zaginęły w akcji? 01.07.08, 20:04 kalyani zostal wstawiony przez zawsze_zielona., ale nie zalinkowany na forum. tez sie zdziwilam, ze nie masz dostepu. moze popros?:) przeklejam komentarze: plica 2008/06/28 23:51:39 mi sie wydaje, ze fiszbiny na Ciebie za waskie. tym bardziej, ze chyba fiszbina nie jest do konca w tuneliku ? rozmiar wiekszy moze miec je niewiele szersze. ja bym sobie darowala ten model na Twoim mijescu. - babajaga87 2008/06/28 23:51:49 Dziewczyny, co to za szturm na galerię! Ja nie zdążyłam skomentować, a już te posty są na drugiej stronie! Wyluzujcie trochę :))) A co do stanika - wg mnie za luźny obwód i jakaś totalnie dziwna fiszbina, chyba za wąska, bułki spod pach wychodzą, a kształt piersi nie najlepszy (coś jak ja w Finesse Mileny). Ja bym odesłała. - polka_w_brukseli 2008/06/29 00:33:10 A mozesz dac link do tego Baby Blue? Ten jest przede wszystkim za waski w fiszbinach. Normalne 65D powinno byc na Ciebie dobre, raczej nie bralabym DD. - sophie999 2008/06/29 20:02:03 chyba wszystko przez skrajnie wąskie fiszbiny, nie wiem, czy obwód też nie za luźny, bo kalyani raczej luźne chyba są? nie ma sensu go zostawiać, bo przy tak wąskich i krótkich fiszbinach żadna bułka nie zostanie w staniku... - elmilinden 2008/06/30 12:45:12 No oczywiście fiszbiny są dramatycznie za małe. I chyba stanik też trochę za mały. - bibea 2008/06/30 21:54:20 te fiszbiny jakieś nieudane są. zamiast półkola, jakieś dziwne kształty... ps: czy którakolwiek wyglądała dobrze w staniku z tej serii neonowej? Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: a czy zdjecia kaylani zaginęły w akcji? 01.07.08, 20:26 Bardzo przepraszam, bylam tak przekonana, ze masz dostep, ze nie sprawdzilam w uzytkownikach. Napisz do joankb o dostep. Odpowiedz Link
domek_na_drzewie Re: a czy zdjecia kaylani zaginęły w akcji? 01.07.08, 21:13 Fiszbiny faktycznie są w nim dziwne. Miseczki płytki i maławe, raczej podłóżne (albo to ja mam manię naciągania fiszbin ile się da :P) i juz same w sobie mają kształt stożków z zagłębieniem na sutek, więc nie wiem jak pełne musiałabym mieć piersi żeby przeforsować sensowny kształt. Wepchnęłam je do środka, to "pięknie" w dół patrzyły, podniosłam - to się zrobiły bułki. Obwód taki sobie. Jednak zamówiłam, bo czytałam, że z Kaylani jest jednym z węższych. Co do odsyłania, to bardzo proszę o radę w wątku ratunkowym . Z góry dzięki. Odpowiedz Link
ireen Re: komentarze dla betsi28 01.07.08, 15:25 Wydaje się, że jest dobry, wygląda też bardzo fajnie. Ale czy to naprawdę jest 65F? Przy wymiarach 73/85 to wydaje mi się podejrzane trochę, bo ja przy 69/84 noszę 65DD :) Więc to trochę duża różnica, albo ten model jest jakiś wyjątkowo małomiseczkowy? Podciągnęłaś dobrze ramiączka? Odpowiedz Link
betsi28 Re: komentarze dla betsi28 01.07.08, 15:47 chyba ten model taki małomiseczkowy.sprzedawała do osoba o wymiarach 70/86 i był na nia za mały.po jej zapewnieniu ze to raczej 65DD zdecydowałam sie kupić.po całym dniu noszenia stwierdzam, że chyba jest bardzo ścisły. strasznie uwiera w mostku -nie wiem czy to kwestia przyzwyczajenia czy ze cos z nim nie tak? Zastanawiam się czy te fiszbiny nie są za szerokie -moje dotychczasowe staniki (ale te 75A) konczyły się trochę bliżej. A co do ramiączek to własnie nie wiem jaka ma byc długość.Na filmiku instruktażowym mowia zeby stanik był w jednej lini a jak podciagam bardziej ramiaczka to tył sie podnosi i juz nie jest w jednej linii. Będe pewnie dalej szukać z innych modeli frei czy panache ale radzicie ten narazie zostawić? Odpowiedz Link
kaczencja Re: komentarze dla betsi28 01.07.08, 15:47 Wydaje mi się, że jest dobry, naprawdę fajnie w nim wyglądasz. Tylko też odnosze wrażenie, że ramiączka są za długie, przez co biust "patrzy" w dół. Skróciłaś je na maxa, czy może po prostu ich nie wyregulowałaś? Odpowiedz Link
joankb Re: komentarze dla betsi28 01.07.08, 16:11 betsi pisze w mailu 30E/65F - sadzę, że to małomiseczkowe E. Ramiączka faktycznie do skrócenia, ale jak tył podjeżdża to nic to nie da. Dziwny rozmiar wygląda dodatkowo na rozciągliwy, przecież 65 powinno być dobre. Odpowiedz Link
kaczencja Re: komentarze dla betsi28 01.07.08, 16:32 Właśnie. A uczucie ścisłości może być wywołane uwieraniem fiszbin w mostek. Wówczas ciężko jest wytrzymać nawet w takim staniku, w którym obwód jest zdecydowanie za luźny. Odpowiedz Link
polka_w_brukseli Re: komentarze dla betsi28 01.07.08, 17:52 No wlasnie. Na zdjeciach wyglada jakby tyl podjezdzal. Najlepiej strzel sobie fote z samowyzwalaczem to zobaczysz sama. Jesli juz na wstepie jest luzny to chocby najpiekniej lezal, leipiej odeslac. Odpowiedz Link
betsi28 Re: komentarze dla betsi28 01.07.08, 18:27 dobrze rozumie ze jezeli obwod bedzie odpowiednio scisły to nawet jak podniose ramiaczka to obwod bedzie ciagle w linii prostej? Odpowiedz Link
babajaga87 Re: kizombalover - komentarze 02.07.08, 11:30 Kochana, ten brązowy robi Ci tak koszmarny kształt, że natychmiast go wyrzuć, oddaj, sprzedaj albo spal!!! Ale błagam Cię, nie chodź w nim! Poza tym, nie mieszczą Ci się w nim całe piersi, tylko mega buły wychodzą pod pachami. Do niczego. A biały i czarny trudno ocenić, bo kiepskie zdjęcia. Czy fiszbiny przylegają Ci do mostka? We wszystkich masz poza tym bułki podpachowe, trzeba się tym zająć koniecznie. Odpowiedz Link
kizombalover Re: kizombalover - komentarze 02.07.08, 21:26 We wszystkich trzech fiszbiny przylegają do mostka bardzo dobrze. Teraz siedzę w białym zapiętym na drugą haftkę, i nie drętwieje mi już ręka - niezłe tempo rozciągania ma ;-) Prawda jest brutalna, nie oszczędziłyście mnie ;-), ale wydaje mi się, że już bardziej niż w tym białym buł zlikwidować się nie da -stanik sięga mi praktycznie pod pachę, wygarnęłam wszystko, co się dało. Jak się tych fałdek pozbyć? Odpowiedz Link
mefistofelia Re: kizombalover - komentarze 02.07.08, 13:21 podpisuje sie pod wypowiedzia baby jagi wszystkimi konczynami! Jak patrze na ta gaje to wzbiera we mnie nienawisc do polskich producentow. czy oni #@$#!#$% nie widza, ze to mozliwy najgorszy kroj dla srednich biustow???!! Znam jedna jedyna osobe, ktorej przy podobnym rozmiarze poziome ciecie przez miseczke slicznie zaokragla piersi (no i kilka na tym forum, ale to i tak malo bo na wiekszosci chyba lezy jak na tobie) sprzedaj go! ale juz! zainwestuj w cos polskiego 70F albo brytyjskiego 70E (musi byc na poczatek troszke za duzy, zebys mogla wmasowac do niego bulki). a ten od ktorego ci dretwieje reka wyrzuc czym predzej. nie ma prawa ci tak robic Odpowiedz Link
plica Re: kizombalover - komentarze 02.07.08, 15:06 zgadzam sie z kolezankami. ten brazowy - za maly i jeszcze kaczy dziub. jestes pewna, ze to 70F az tak bardzo za duze by bylo? ten biały - ciezko stwierdzic co by sie stalo jakbys ta bulke z pachy zebrala do srodka, mogloby sie okazac, ze jest za maly. potrzebujesz cos ciutke wiekszego jednak. ten czarny - piers wylatuje z niego bokiem, pewnie ma tez za luzny obwod. co z tego, ze z przodu dekolt wyglada ladnie i ponetnie - zostawilabym go tylko na naprawde specjalne-specjalne okazje. tak np. na pol godziny. poza tym zaczynalam na tym forum z calkiem podobnymi wymiarami do Ciebie. Na oko ksztalt biustu tez podobny. zakupilam na poczatek polyyanne 70DD i chodze w niej do teraz. polecam, chociaz obawiam sie, ze z niej juz wyrastam. poza tym mam 1 elle macpherson 70DD - lekko maly, wiec polecam 70E albo wcale, bo wiekszych nie robia :) calkiem w porzadku z ciasnymi obwodami trafiaja sie staniki firmy M&S - mozesz sprobowac scisle 70DD lub 70E (jesli ma mniejsza miseczke)lub la senze - 70DD/70E ewentualnie jakiegos panache lub inna freye, tylko wtedy w zaleznosci od modelu, rozciagliwe freyki raczej 65F panache w sumie tez 65F. Odpowiedz Link
kizombalover Re: kizombalover - komentarze 02.07.08, 21:35 Dzięki za wskazówki. A czy są jakieś modele, które oprócz zbierania buł spod pachy robią też rowek? Czy to tylko moje marzenia? 70 F przymierzałam tylko kilka modeli z różnych firm, wszystkie były typu wąska fiszbina - wielki biust (którego nie ma) z przodu ;-( Wyglądały mniej więcej jak paśnik dla mojego królika - sterczący od pionu klatki ;-)), żeby było łatwo ząbkami uszczypnąć.... sianko ;-)) Odpowiedz Link
kizombalover Re: kizombalover - komentarze 02.07.08, 21:28 Nie widzą, że to najgorszy krój dla średnich biustów, bo przewidują pakowane do niego biusty ogromniaste ;-P Dzięki za komentarz. Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: komentarze dla sadzka 02.07.08, 13:28 Adore Daisy: za maly, za maly i jeszcze raz za maly. Az mnie cycki rozbolaly od patrzenia... Curvy Kate 60DD: fiszbiny minimalnie za szerokie. Gdyby nie to, ze jest strasznie niewygodny, to bym radzila zostawic i masowac. Ale jesli noszenie sprawia bol, to odeslac i juz. Jakos mi sie wierzc nie chce w to 75 w biuscie, bo na zdjeciach wyglada zupelnie inaczej... Probowalabym 60DD, jak w Curvy Kate. Ten stanik ma chyba wieksze miski niz standard.. Odpowiedz Link
quleczka Re: komentarze dla sadzka 02.07.08, 17:46 ja tylko jedna uwaga - niech ktos zmieni w galerii jesli moze to Kurvy w tytule na Curvy ;) ja nie mam uprawnien do edycji postow innych co do samego stanika to moim zdaniem jesli jedyne co Ci przeszkadza to fiszbiny na mostku to bym je odgiela - czesc dziewczyn ma tak, ze kazde choc troche wyzsze fiszbiny sie tam wbijaja no a stanikow w fasonie plunge takim niskim jak adore jest malo co do samej szerokosci fiszbin to nie wiem - roznie na roznych zdjeciach wyglada :/ "Jaki jest mój rozmiar stanika? Czy próbować z 60D czy w 60DD?" To chyba jednak niestety zalezy od modelu wszystko - ja bym sprobowala 60D z tej kate jesli mozesz :) Odpowiedz Link
sadzka przepraszam za błędy 02.07.08, 18:12 i jeśli da się poprawić, to bardzo proszę, bo mi wstyd. Odpowiedz Link
quleczka Re: przepraszam za błędy 02.07.08, 18:46 spokojnie, nie ma sie czego wstydzic :) mnie po prostu rozbawila ta Kurvy...fajnie sie kojarzy ;) Odpowiedz Link
fruuzia aaa to ja przepraszam :o 02.07.08, 20:05 to chyba z tej ilości fotek mi się w oczach i głowie pomieszało, już poprawiłam :) no i się spieszyłam żeby jak najwięcej powstawiać :o:D Odpowiedz Link
u-lotka Re: komentarze dla zuza.to.ja 03.07.08, 23:46 Z 85 może lepiej celować w 60F? Bo 60E jest szyte na 84 z tego, co pamiętam. No i w Zecie wygląda jakby się górna krawędź miseczki wbijała w pierś. Piszesz też, że Antośka spłaszcza. Kolejny objaw zamałości. Ponadto na zdjęciach z profilu wygląda jakby i w tym modelu górna krawędź miseczki wbijała się w pierś. Z tego co widzę marszczy się też na czubeczku. Czyżby pomarańcza w szklance? Myślę, że warto spróbować obu w 60F. Albo 65DD jeśli Ci za ciasno. [ja z 68-69/88 celuję raczej w 65E, 60 biorę z rozciągliwców na razie]. Odpowiedz Link
zuza.to.ja Re: komentarze dla zuza.to.ja 04.07.08, 08:51 Po pierwsze bardzo przepraszam wprowadziłam was ( i siebie) w błąd, chyba źle sie wymierzyłam początkowo, ale wczoraj zrobiłam jeszcze raz dokładne mierzenie i wyszło mi że mam pod-67, a "w" 82. Nie wiem skąd wzieły mi sie te dodatkowe centymetry, chyba bardziej chciałabym mieć tyle:) Dziękuje za potwierdzenie moich obaw,mnie także wydaje sie że oba staniczki wbijają sie w góre piersi, ale że nigdy wcześniej nie miałam aż tak zabudowanych staników, to nie wiedziałam jak ma to wyglądać. Obwód 60 jest ok, Antośka faktycznie wbijała sie niemiłosiernie przez pierwsze dwa dni a teraz jest super:) Co do miski, przymierze jeszcze faktycznie F, bo też mam wrażenie tych pomarańczy:) cóż piersiątka nadal pozostają małe, z pustego to i Salomon nie naleje;), ale dobry komfortowy stanik to jest to:) Odpowiedz Link
joankb Re: komentarze dla anonimowej Zety 04.07.08, 09:49 Zostaw ją sobie żebyś miała coś ładnego do chodzenia :)). I szukaj czegoś większego, to będzie zaraz na styk. Zwłaszcza, że zetka jest raczej dużomiseczkowa. Przy następnych zdjęciach postaraj się zrobić takie ujęcie żeby było widać fiszbinę z boku. Zeta jest przezroczysta, coś widać, te fiszbiny wydaja się ok, ale przy innych stanikach nic nie zobaczymy. Odpowiedz Link
ireen Re: komentarze dla anonimowej Zety 04.07.08, 09:50 Moim zdaniem on jest za mały i nie ma w ogóle miejsca na migrację. Generalnie ten krój wydaje się dla Ciebie OK, więc możesz spróbować większą miskę. Odpowiedz Link
bananela Re: komentarze dla anonimowej Zety 04.07.08, 10:30 Witam, dziękuję za porady:-) Czy on faktycznie jest za mały? Mierzyłam pollyannę 60 E i była za duża:-( odesłałam. Czy możecie mi poradzić jaki rozmiar powinnam teraz brać? Odpowiedz Link
polka_w_brukseli Re: komentarze dla anonimowej Zety 04.07.08, 11:41 Nie masz zdjec tej Polyanny? Bo czy naprawde byla za duza, to nie jest takie oczywiste... Moje pierwsze mierzone staniki 60D i DD wydawaly mi sie najpierw za duze, potem przymierzylam porzadnie i zostal najwiekszy z nich. Probuj 60E. Odpowiedz Link
bananela Re: komentarze dla anonimowej Zety 04.07.08, 12:05 Prawdę mówiąc to polyannę odrzuciłam bo ledwo się dopięłam i z trudem w niej oddychałam zbyt ciasna dla mnie. A miseczki wyglądały naprawdę na duże i się przeraziłam;-) Czy 65D jest większe od 60E? Odpowiedz Link
u-lotka Re: komentarze dla anonimowej Zety 04.07.08, 13:38 Przyjmuje się, że 65D jest takie samo jak 60E, ale jak dla mnie to mniejsze, bo przecież jest na tyle samo w biuście, ale więcej pod, czyli siłą rzeczy jest mniej miejsca na piersi. No i miseczki są bardziej płaskie. Odpowiedz Link
u-lotka Re: komentarze dla anonimowej Zety 04.07.08, 13:39 Hej, nie jesteś już anonimowa. <-; Odpowiedz Link
bananela Re: komentarze dla anonimowej Zety 04.07.08, 15:44 To może lepiej jak wezmę 65D? na początek... Odpowiedz Link
bananela Re: komentarze dla anonimowej Zety 04.07.08, 15:46 aaa ale nadal nie wiem co z tą zetą zrobić czy jeszcze w niej trochę pochodzić (oprócz niej tylko za mały 70a- to jest cała moja "kolekcja" staników) czy lepiej sprzedać i kupić większy. Jak radzicie? Odpowiedz Link
nicol.lublin Re: komentarze dla anonimowej Zety 04.07.08, 18:41 moim pierwszym stanikiem też jest zetka i dlatego radzę: zostaw ją sobie, bo jest prawie dobra. zetki tak mają, ze gryzą pod pachami (tzn miedzy pachą a ramieniam) i piją w mostek. w międzyczasie zamawiaj inne modele, najlepiej innych firm. jak znajdziesz coś lepszego, to wtedy pchniesz zetkę w swiat jako uzywaną. a swoją drogą, to nie ode mnie ją kupiłaś??? p.s. wywal stare staniki natychmiast!!! Odpowiedz Link
bananela Re: komentarze dla anonimowej Zety 04.07.08, 19:19 Wywaliłam wszystkie stare staniki!!! Został mi tylko ten 70a żebym miała co włożyć ;-) W zetce posiedziałam dziś kilka godzin i odcisnęła mi pięknie fiszbiny :-( ps. nie mam pojęcia czy od Ciebie ją kupiłam, z allegro jest:-) Odpowiedz Link
nicol.lublin he he 05.07.08, 23:54 to chyba ode mnie, bo niedawno sprzedawałam :-) a jesli chodzi o zetkę, to na poxczatek noś przedłuzkę, chociaż parę dni. zobaczysz, to wszystko minie. Odpowiedz Link
bananela Re: he he 06.07.08, 09:42 nicol.lublin napisała: > to chyba ode mnie, bo niedawno sprzedawałam :-) > a jesli chodzi o zetkę, to na poxczatek noś przedłuzkę, chociaż parę > dni. zobaczysz, to wszystko minie. Możliwe, że od Ciebie:-) zdecydowałam się jednak ją zostawić dopóki nie kupię czegoś innego. Zawsze to lepiej niż 70 A ;-) Już się przyzwyczaiłam do ciasnego obwodu i gniecenia w mostek w zasadzie to czuje się w nim całkiem dobrze:-) Wprawdzie mam wszystko pięknie odciśnięte potem na ciele ale cale szczęście po ok 2h znika. Teraz się zastanawiam czy 65 nie będzie za szerokie w obwodzie ;-) Odpowiedz Link
babajaga87 Re: Pomoc dla anonimowa_32 n/t 08.07.08, 19:34 Wszytkie Freye oraz Masquerade mają wg mnie ZA WĄSKIE FISZBINY. Przez to miseczki są takie głębokie, a pod pachami buły. Takie jest moje zdanie. Odpowiedz Link
plica Re: Pomoc dla anonimowa_32 n/t 08.07.08, 19:40 aragon i freyki - za waskie fiszbiny. rio za duzy, ale to wielokomichowiec, wiec rozmiar mniejszy bylby lepszy. najblizej jest chyba tango czarny (patrze na wieksza piers), i chyba raczej fiszbiny panachowe sa dla Ciebie. czy tych tang - bialego i czarnego nie da sie troche wyzej zalozyc, podciagnac szeleczek, dokladnie wygarnac spod pach? Odpowiedz Link
100krotna Re: Pomoc dla anonimowa_32 n/t 08.07.08, 19:53 Masquerade Aragon - jak dla mnie za mały, za wąskie fiszbiny Freya Matisse - podobnie, to pod pacha, to piersi, których stanik nie obejmuje Freya Rio - za duże :) Panache Tango plunge - chyba najlepiej leży. Spróbuj jeszcze lekko podnieść stanik na obwodzie, porządnie wszystko do niego wygarnąć (nawet po kilka razy) i skrócić ramiączka. (jak zwykle, jesli coś napisałam nie tak, niech mnie poprawią bardziej doświadczone dziewczyny :)) Odpowiedz Link
100krotna Re: Pomoc dla anonimowa_32 n/t 08.07.08, 19:56 oo, pominęłam jeden :) Panache, Tango II - fiszbiny chyba ok, ale czy tam nad krawędzią nie robi się mini-bułeczka? Odpowiedz Link
elmilinden Re: Pomoc dla anonimowa_32 n/t 08.07.08, 20:19 Tak, Matisse dramatycznie za mała, tak samo Aragon. Myślę, że powinnaś wypróbować Pollyannę 60E albo 65DD. Gdybyś dobrała dobry rozmiar wyglądałaby na pewno lepiej niż te Panache, które maja nie taki kształt miski, jaki pasuje na Ciebie, i lepiej niż Freye ze zdjęcia. Odpowiedz Link
babajaga87 Re: Pomoc dla anonimowa_32 n/t 08.07.08, 21:17 Ja uważam, że bez sensu jest polecanie jej Pollyanny jest bez sensu, skoro fiszbiny Frei są na nią za wąskie. Odpowiedz Link
plica Re: Pomoc dla anonimowa_32 n/t 08.07.08, 21:25 pollyanna ma troszeczke szersze fiszbiny niz inne freye. chociaz ja raczej stawian na panache Odpowiedz Link
polka_w_brukseli Re: Pomoc dla anonimowa_32 n/t 08.07.08, 23:24 Moim zdaniem to jest glownie kwestia za waskich fiszbin i niekompatybilnego modelu, a nie zamalosci. Bo "sa za male", to brzmi jakby anonimowa miala probowac rozmiar wiekszy, a to nie rozwiaze problemu. Matisse i Tango maja podobnie, obydwa sa na biust ktory bardziej "wystaje do przodu", ilu osobom albo robia dzioby, albo sie wcinaja gorna krawedzia a na gorze zmarcha. Sama mialam ten problem w obydwu. Moim zdaniem najlepiej pasuje Rio, choc jest zdecydowanie za duze. Czemu nie nierzesz pod uwage wymiany? Ja bym radzila sprobowac 60DD. Odpowiedz Link
zawsze_zielona Odpowiedz od anonimowa_32 16.07.08, 11:01 Super, bardzo Wam dziekuje za odpowiedzi. :) Po Waszych sugestiach (i jednej mojej obcykanej kolezanki - choc ona jest z wielkobiusciastych) zastanawiam sie nad zostawieniem czarnego tango, tylko nie wiem czy wlasnie zostawic i liczyc, ze cos tam sie wypelni i nie bedzie tak zalosnie wygladalo, czy tez jednak zamienic na 60 DD? Jak myslicie?? Dodam, ze skrocilam ramiaczka (jak moglam na to nie wpasc?? :O) i lewa piers wyglada znacznie lepiej (a prawa pewnie tez az tak bardzo nie tonie)... Zaraz poszukam w wyszukiwarce o bulach i wygarnianiu, ale jesli kojarzycie jakis konkretny watek poswiecony tej kwestii (bo pobocznie potraktowanych to pewnie znajde mase), to bede wdzieczna. Bardzo juz bym chciala zaczac nosic ten, powiedzmy, wlasciwy - i sprawdzic czy cos sie zmieni... A polyanne sprawdze, tzn. juz sprawdzilam - na razie w necie - i nawet mi sie podoba, gdyby nie te szerokie ramiaczka... Wyglada na to, ze polowe podkoszulkow na cienkich ramiaczkach bede musiala komus oddac...? :( Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link
mefistofelia Re: komentujemy dla ewakul 08.07.08, 21:01 jak dla mnie to on moze stac sie za chwile za maly o ile grozi ci migracja. teraz jest ok Odpowiedz Link
plica Re: komentujemy dla ewakul 08.07.08, 21:23 przesliczny. w sumie na razie tez nie widze tego, ze za maly. Odpowiedz Link
ewakul Re: komentujemy dla ewakul 08.07.08, 21:54 lewa piers troche bulkuje, tak minimalnie, pol numeru wiecej i byloby ok. tylko nie mialam jak od tej strony zdjecia zrobic bo sa przyczepione metki i nie za bardzo widac. no i jako pierwszy dobry stanki to pewnie dlugo by mi nie posluzyl. choc przyznam ze mnie jeszcze kusi... Odpowiedz Link
u-lotka Re: komentujemy dla ewakul 08.07.08, 22:11 Wydaje mi się, że jest minimalnie za nisko założony. Może jak go podciągniesz do góry, to znajdzie się trochę miejsca na migrację. Odpowiedz Link
nicol.lublin Re: komentujemy dla ewakul 08.07.08, 22:48 ale jakim cudem przy twoich wymiarach wybralaś akurat ten stanik? obwód ci nie podjeżdża? ale stanik cuuuuuuuudo. zdradź jaka cena. Odpowiedz Link
ewakul Re: komentujemy dla ewakul 08.07.08, 23:17 chodzi ci pewnie ze obwod 30 przy 67cm "w" :))? poczytaj sobie watek elle, te staniki sa super scisle i jak dla mnie ta 30 jest bardziej scisla niz przecietna 28 z freya czy panache. zastanawialam sie czy nie brac 30dd ale jako ze wiekszosc elle sa malomiseczkowe to zaryzykowalam no i prawie trafilam. kupiony na figleavesclearance (ostatnia sztuka w tym rozmiarze :) za 30L (razem z przesylka). byl przeceniony a teraz jest przeceniony jeszcze bardziej ale z malych obwodow jest juz tylko 30DD. www.figleavesclearance.co.uk/p/Womens_Bras/MC-E75-488.htm?size= ten moj pojdzie chyba na gielde. Odpowiedz Link
polka_w_brukseli Re: komentujemy dla ewakul 08.07.08, 23:08 Hm, wpatruje sie tam gdzie metki i nie widze bulki... widze ze to ciut odstajacy brzeg i zmarszczenia w gornej czesci miski. Moim zdaniem on naprawde jest w sam raz. Stanik jest taki ladny ze jesli wyrosniesz powinien sie bez problemu sprzedac. Odpowiedz Link
babajaga87 Re: komentujemy dla ewakul 08.07.08, 23:25 A ja widzę te bułki przy metkach. Tu przy zgięciu pachy są. Nie wiem jednak, czy większa miska rozwiąże tak od razu ten problem, to raczej coś, z czym trzeba walczyć przez lata.. :) Może gdyby ramiączka były szerzej, to nie byłoby tych buł. No i piękny ten stanik. Ja bym chyba go zostawiła.. Odpowiedz Link
ewakul Re: komentujemy dla ewakul 09.07.08, 00:00 tak troche ponuro zabrzmialo z ta walka latami... ;) buki pachowe sa tez ale ja mowilam o bulce gornej nad krawedzia lewej miseczki (wieksza piers). tego na zdjeciu nie ma, nie mam jak od tej strony pstryknac bo zaslaniaja metki, probowalam ale na zdjeciu nie wychodzi. teraz to te bulki i buleczki beda mi sie pewnia snic. zobacze jutro, zaloze wyzej jak mowila u-lotka i pomysle. pozdrawiam i dziekuje za komentarze! Odpowiedz Link
babajaga87 Re: komentarze dla kizombalover 10.07.08, 20:36 O rany, na Tobie leży 100 razy lepiej niż na mnie, ale wg mnie nadal jest za mały, bo nie masz gdzie upchnąć tych buł spod pach. Pisałaś mi w mailu, że Ci stanik odcina pachy - to właśnie są buły podpachowe - za dużo mięska, które nie mieści się w misce. Jakby miska była większa, to można by było je tam upchnąć. A tym, że Ci spod biustu giną centymetry, to się nie przejmuj, wszystkie tak mamy :) Mi też giną, a w biuście wciąż tyle samo. Odpowiedz Link
kizombalover Re: komentarze dla kizombalover 10.07.08, 21:04 Heh, dalej nie wiem, jaki rozmiar powinnam wypróbować. Ten Inferno, stwierdziłam po pierwszym zachwycie, nie tylko bułkuje pod pachami, ale i nieciekawie z boku wygląda. Mimo że mały rowek robi, to spłaszcza mi biust - jak to możliwe??? Odpowiedz Link
babajaga87 Re: komentarze dla kizombalover 10.07.08, 21:07 No bo on ma taki dziwny kształt sam w sobie.. Im większy biust, tym to Inferno lepiej wygląda. A próbowałaś to wszystko spod pach zgarnąć do miseczek? Odpowiedz Link
kizombalover Re: komentarze dla kizombalover 10.07.08, 21:11 Próbowałam, ale jak tylko ruszyłam rękami to wracało skąd przypłynęło ;-(( Odpowiedz Link
babajaga87 Re: komentarze dla kizombalover 10.07.08, 21:29 No to nie wiem.. Może szerzej rozstawione ramiączka byłyby dla Ciebie lepsze.. Nie wiem, poczekajmy na opinie bardziej doświadczonych dziewczyn :) Odpowiedz Link
lavaenn Re: komentarze dla kizombalover 10.07.08, 20:53 przyzwoicie leży, ale chyba większy byłby lepszy. a co do twojego pytania o zmiany wymiarów - to co ucieka z obwodu idzie w jakość, a nie w centymetry :) Odpowiedz Link
kizombalover Jeszcze pytanie 10.07.08, 21:02 Dzięki za komentarz. Większy, czyli 70 F? Byłby chyba za luźny w obwodzie - ten też przy drugim założeniu nie był straszliwie ciasny. Czyli 65, ale z jaką literką? Aha, dziś byłam w Berlinie, przymierzałam na Alexander Platz kilka Frei 70 E/F (poniżej 70 nie mieli), i wszystkie były dużo za luźne! O wiele luźniejsze niż ten Inferno. Próbować 65 (jedna do mnie jedzie), czy już może 60? Z jaką literką? Odpowiedz Link
babajaga87 Re: Jeszcze pytanie 10.07.08, 21:06 Patrycja, bo Freye generalnie mają luźniejsze obwody od Panache. Ale mi się coś wydaje, że ty jesteś raczej Panachowy typ niż Frejowy. Odpowiedz Link
lavaenn Re: Kometujemy dla i-l-o-n-a n/t 11.07.08, 16:32 zupełnie inny stanik, super wygląda :) Odpowiedz Link
idid Re: Kometujemy dla i-l-o-n-a n/t 11.07.08, 19:26 Ja bardzo off - jaki masz piękny widok z okna :D Odpowiedz Link
brethil4 Re: Kometujemy dla i-l-o-n-a n/t 11.07.08, 19:26 a czy on nie jest za mały? ja bym skróciła ramiączka Odpowiedz Link
i-l-o-n-a Re: Kometujemy dla i-l-o-n-a n/t 11.07.08, 20:24 skrocilam wlasnie troszke ramiaczka i jest lepiej, fajniej sie zebraly piersi, lepszy ksztalt. Dziasiaj obciachalam tez czarną casablanke, ktora dokupilam niedawno, teraz mam 2 szt po tunningu, bez obciecia tych koronek przy ramiączkach chyba bym nie wyrobila, za bardzo mnie drapaly... Co do widoku z okien - dziekuje :) przy okazji zapewne widac tez jakie brudne mam okna.... :) Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: komentarze dla betsi28 12.07.08, 15:30 Szkoda, że nie ma zdjęcia z boku. Z przodu wygląda OK, choć fiszbiny wbijają się w ciało z boku piersi. No i nie widać, gdzie leży fiszbina... Odpowiedz Link
paula_aulap Re: komentarze dla betsi28 12.07.08, 16:04 Zdjęcie z boku już jest;] Moim zdaniem możesz zostawić jeśli jest ci w nim wygodnie;) ładnie leży, tylko chyba powinnaś wybierać staniki praktycznie bez odstępu między fiszbinami żeby się nie wbijały z przodu jak w tym., a i jeszcze coś, obwód trochę podjeżdża czy to tylko jakieś złudzenie optyczne mam? hehh:)) Odpowiedz Link
lavaenn Re: komentarze dla betsi28 12.07.08, 17:03 z przodu leży bardzo ładnie, wydaje mi się tylko, że mogłabyś go podnieść trochę wyżej. za to bok wygląda dziwnie - albo tnie ci pierś, czyli za wąskie fiszbiny, albo to tłuszczyk podpachowy, który zaraz ci zmigruje i stanik zrobi się za mały... i faktycznie ten obwód z tyłu jakby lekko podjeżdża? Odpowiedz Link
betsi28 Re: komentarze dla betsi28 13.07.08, 11:31 ubrałam go jeszcze raz i dokładnie obejrzałam ten obwód.z tyłu wszystko ładnie w lini prostej, ale materiał pod pachami trochę się marszczy i może to sprawia wrażenie jakby podjezdzał.jak podniose ramiączka wyżej to wydaje mi że strasznie spłaszcza. Odpowiedz Link
pitupitu10 Re: komentarze dla betsi28 13.07.08, 14:15 Bardzo ładnie, chociaż miejsca na migrację nie ma za grosz. Odpowiedz Link
polka_w_brukseli Re: komentarze dla betsi28 13.07.08, 18:11 A ja uwazam ze miejsce na migracje sie znajdzie, widac szczegolnie na zdjeciu z profilu. Bardzo ladnie lezy, ja bym zostawila. Odpowiedz Link
betsi28 Re: komentarze dla betsi28 13.07.08, 18:50 dziekuje za komentarze, chyba go zostawię, wygodnie mi w nim i faktycznie troche miejsca w miseczce jest w okolicy srodka więc moze cos tam zmigruje :) Odpowiedz Link
mefistofelia Re: komentarze dla kizombalover 13.07.08, 12:49 nie wbija ci sie przypadkiem w piersi troszke? wyglada jakby byl akurat/ na styk, nie ma zadnego luzu na migracje. fiszbina tez zdaje sie byc idealna. jak go zdejmiesz to sklady po niej okalaja piers? co do bul podpachowych to polly niestety ma sredniej dlugosci fiszbiny i przez to moga wyplywac, ale tu chyba podstawowym problemem jest brak miejsca na nie w miskach. druga sprawa, czy ty sie aby nie garbisz? ;> jesli tak to na pewno jak sie wyprostujesz stanik bulkuje. mam racje?:) Odpowiedz Link
kizombalover proszę o więcej komentarzy i pomoc 13.07.08, 22:14 Dzięki za komentarz. Nie garbię się - taką mam budowę, nawet jak jestem na max wyprostowana (a często jestem - nawyk z jogi), to mi się każą prostować, podchodzą, próbują ramiona odginać, a tu lipa - nie da się bardziej. Od góry nie bułkuje, nawet jest trochę luzu, ale pod pachami - jak u Popeye ;-(( Dlatego mam pytanie, czy z tego modelu 65 FF ma szansę być dobry? Czy może jest to stanik "wyjątkowo rozciągliwy" i powinnam wg. kalkulatora celować w 60 HH ? Czy fiszbiny z kolei nie będą za daleko? W tym 65 F rzeczywiście fiszbiny okalają pierś tak, jak powinny. Wysłałam też zdjęcia wcześniejszego stanika, bo że jest niedobry, już wiem, ale nie wiem jakiego powinnam szukać następnego rozmiaru. Odpowiedz Link
mefistofelia Re: komentarze dla kizombalover 13.07.08, 23:20 a probowalas wszystko porzadnie wygarnac spod pachy? jak odczuwasz ten obwod? polly karmelowa jest ogolnie uwazana za scisliwa. dla mnie jest ciasna, a mam 71 pod biustem. wiec w 60tce mozesz sie nie dopiac. 65F ma fiszbiny dokladnie takiej samej szerokosci co 65FF, a przynajmniej tak wynika z moich pomiarow, bo przerobilam oba rozmiary :) moze sprobuj wymienic na 65FF na razie (jesli zamowilas ze sklepu) i wtedy zobaczymy. komentarze do inferno powinny sie pojawic tam gdzie poprzednie. jednak nikt na razie nie skomentowal. nie bede sie rozdrabniac i napisze tu. jak dla mnie fiszbiny ma sporo za szerokie, wiec chyba sobie powinnas dac z nim spokoj. mozesz sobie zostawic na specjalne okazje, bo tworzy ci ladny dekolt, ale na codzienny stanik sie raczej nie nadaje. zwlaszcza, ze to stanik usztywniany, jakich na pierwszy raz nie polecamy :) skoro polly ma dla ciebie idealne fiszbiny- jestes typem sredniofiszbinowym (freye maja zwykle waskie fiszbiny, a panache szerokie- polly jest z tych szerszych). celuj wiec w staniki, o ktorych nie pisza ani ze maja skrajnie waskie fiszbiny ani skrajnie szerokie. Odpowiedz Link
babajaga87 Re: Kometarze dla oanamihaela n/t 18.07.08, 22:21 Jakie tam za duże, Rio leży na Tobie najlepiej! Spojrz na zdjęcia trzeźwym okiem - piersi najładniej zebrane, miski wypełnione, brak bułek, marzenie! A ten Triumph taki koszmarny, że aż mnie zabolało, jak Cię zobaczyłam... Odpowiedz Link
zarin Re: Kometarze dla oanamihaela n/t 18.07.08, 22:24 To Rio jest może trochę za duże, ale leży bardzo ładnie, a Ty masz zapasy pod pachą, więc dobrze zrobisz zostawiając je. Zobaczysz, że za jakiś czas zrobi się za małe :). Z Pollyanny lepszym pomysłem jest raczej 65F, przy regularnym wygarnianiu szybko przestanie się marszczyć. Ta mniejsza chyba nie ogarnia całej piersi z boku i jest mniej perspektywiczna. Odpowiedz Link
zarin Re: Kometarze dla oanamihaela n/t 18.07.08, 22:26 Swoją drogą, masz to szczęście, że (chyba?) pierwsze zamówione staniki i to na dodatek klasyki polecane na początek (co na tym lobby często nie wypala) okazały się pasujące i świetnie leżą :). Odpowiedz Link
stary_dywanik Re: Kometarze dla oanamihaela n/t 18.07.08, 22:34 W kategori "pod bluzką" wygrywa Rio. Ja nie widzę by było za duże. Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: Kometarze dla oanamihaela n/t 18.07.08, 22:43 Mnie się wydaje, że fason Poly nie jest zbyt kompatybilny. I tak 65E jest chyba trochę za małe albo na styk a 65F robi klasyczną frejową zmarchę. Rio też wcale nie za duże, tylko źle się układa. A toto 70B precz! Tylko na składnie ofiar kapłankom stanikowym się nadaje;) Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: Kometarze dla oanamihaela n/t 18.07.08, 22:44 Mnie się wydaje, że fason Poly nie jest zbyt kompatybilny. I tak 65E jest chyba trochę za małe albo na styk a 65F robi klasyczną frejową zmarchę. Rio też wcale nie za duże, tylko źle się układa. A toto 70B precz! Tylko na składnie ofiar kapłankom stanikowym się nadaje;) A bluzce najlepszy kształt masz IMO właśnie w Rio.. Odpowiedz Link
bibea Re: Kometarze dla oanamihaela n/t 19.07.08, 11:16 rio wcale za duże nie jest. ba, jest idealne. pięknie zbiera ci biuścik i ani się obejrzysz jak wskoczysz na rozmiar większy. pollyanka ci iust spłaszcza. co widać na zdjęciach w bluzkach. 70b nie jest fajne. choć ja swoich 70b używam jak chcę mieć dolinkę w bluzkach z dużym dekoltem, bo mają mikrusie miseczki i to się ta uroczo zbiera w srodku ;) ps: ja mam 71/88(89) Odpowiedz Link
oanamihaela Re: Kometarze dla oanamihaela n/t 23.07.08, 04:18 Piszesz, że Rio nie jest za duże ale źle się układa - myślisz, że zwyczajnie nie odpowiada mi fason czy po regularnym wgarnianiu powinno być OK? Odpowiedz Link
jud.yta Re: Kometarze dla oanamihaela n/t 20.07.08, 12:21 Mi też się wydaje, że własnie to Rio leży na Tobie idealnie, a pod bluzką lepiej niż ten gąbkowy Triumph. Też kiedyś taki miałam, ale sprzedałam na allegro, był piękny, wtedy mi się tak wydawało, bo nie wiedziałam, że może być coś ładniejszego i coś co by lepiej leżało. A Rio będzie moim następnym zakupem, bo naprawdę ładnie leży. Odpowiedz Link
oanamihaela Re: Kometarze dla oanamihaela n/t 22.07.08, 01:12 dziękuję Wam bardzo za komentarze :) Rzeczywiście - są to moje 3 pierwsze, zamówione staniczki, jeszcze ich nie odesłałam - czekałam na Wasze opinie :) Przyznam szczerze, że rozważałam pozostawienie Polly 65F ale te RIO? Aż nie chce mi się wierzyć, że kiedyś moje piersi wypełnią te za duże miseczki (na prawdę są za dużeee... pierś nie wypełnia miseczki stąd te marszczenia)... ale jak przypomnę sobie, jak pierwszy raz poleciłyście mi stanik w rozmiarze 65E i śmiałam się do rozpuku (wraz ze wszystkimi moimi koleżankami ;) ) to szczerze rozważam przesiadkę na tego wielkiego Rio... Staniczki otrzymałam przed wyjazdem na wakacje, nie mogąc doczekać się eksperckich opinii zdarłam metki z Polly 65E... 65F wtedy mocno odstawało... nie wiem czy to możliwe, ale jak teraz po 2-3 tygodniach jak zakładam Polly65F (zdjęcia) to już mam czym wypełnić te miski! Może i RIO mi będzie odpowiadało... choć zaczynam dietę a wiadomo, że w pierwszej kolejności lecą w dół piersi :( Odpowiedz Link
lavaenn Re: Komentarze dla maggie26 n/t 20.07.08, 17:34 dopiero w odpowiednio ciasnym obwodzie widać czy bułki sa, czy ich nie ma - a jeśli to twój pierwszy dobry stanik, to mają tam prawo być przez jakiś czas :) po kilku tygodniach wygarniania powinny zniknąć. żeby ocenić fiszbiny, potrzebne jest zdjęcie z boku, możesz dosłać? zmierz też szerokość fiszbiny, być może jakieś Freye w tym rozmiarze będą miały podobną i nie musisz ograniczać się do Panache :) Odpowiedz Link
maggie26 Re: Komentarze dla maggie26 n/t 21.07.08, 00:44 mam nadzieje, ze pobeda tam tylko jakis czas ;) wygarniam w miare mozliwosci (no, ale daleeeko mi do 100x dziennie) tyle, ze one zaraz wracaja :/ co do zdjecia, to dla mnie troche problematyczne, bo cos mi sie popsulo i nie moge przegrywac zdjec bezposrednio z aparatu wiec jesli daloby sie bez, to chetniej :) zreszta, co do pytania o szerokosc fiszbin, to mam nadzieje, ze sprawdze naocznie w tym tygodniu na zbiorowym mierzeniu roznych modeli w moim miescie :) wiec te buly-niebuly gnebia mnie znacznie bardziej no bo - czy to nie jest tak, jak (ktos gdzies juz cos takiego pisal) ze zbyt waskimi spodniami (czy samym waskim paskiem(, w ktorym nagle wylewa sie sadelko? a i nienastoletni wiek sprawia, ze cialo nie tak jedrne, wylewa sie z czegos sciskajacego nawet tam, gdzie tego sadelka faktycznie za wiele nie ma? jak rozroznic buly prawdziwe od takich, jak ww? przebrnelam przez kilkanascie stron roznych watkow, zwiazanych z tematem, na forum... i nadal nie znam odpowiedzi ale moze mi umknela po prostu? Odpowiedz Link
maggie26 Re: Komentarze dla maggie26 n/t 22.07.08, 19:32 lavaen, wlasciwie to sie kapnelam, ze przeciez macie tam zdjecia moje z boku... sprawdz anonimowa_32 :) fakt, ze to z samego poczatku bylo i biustonosz byl mniej dopasowany, bo nie wpadlam na to, zeby ramiaczka skrocic ;) ale co do fiszbin, to raczej nic sie nie zmienilo Odpowiedz Link
joankb Dla ma_lgosia, pilne! 21.07.08, 18:12 Ze względu na termin zwrotu stanika komentarze pilne. Odpowiedz Link
ksiezniczka256 Re: Dla ma_lgosia, pilne! 21.07.08, 18:27 jeśli możesz się zapiąc na ostatnią haftkę, od razu odsyłaj. Wg mnie fiszbina jest za wąska. No i na zdjęciu nr 2 widac wg mnie buły (albo mi się wydaje), co w połączeniu z pustymi czubkami misek jest pięknym przykładem za małej miski. Odpowiedz Link
ma_lgosia Re: Dla ma_lgosia, pilne! 21.07.08, 18:44 Tak mi się właśnie wydawało, że jednak miski mogą być za małe. Jaki w takim razie rozmiar teraz najlepiej byłoby spróbować? Może 30F, bo chyba 30 FF to już mógłby być dużo za duży? I czy próbować dalej z tym modelem czy jednak spróbować czegoś innego? (Stanik sam w sobie mi się podoba, tylko myślałam że nie będzie aż taki głęboki i chyba wolałabym coś, co nadawałoby się też do bluzek z dekoltami) Odpowiedz Link
joankb Re: Dla ma_lgosia, pilne! 21.07.08, 18:55 30F będzie dosłownie troszeczkę większe - czyli nadal pewnie za mały. 30FF będzie na pewno bardziej zabudowane i fiszbiny sporo szersze niż w tym 32DD. Może panachowe dziewczyny tu coś lepiej doradzą, bo chyba jesteś szerokofiszbinowcem, choć wąskość fiszbiny wynika też ze zbyt małego rozmiaru. Fiszbinę oceniamy dopiero w dobrym rozmiarze. Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: Dla ma_lgosia, pilne! 22.07.08, 10:23 Mnie tez sie wydaje, ze miski sa za male, o rozmiar, moze nawet mniej niz rozmiar. Jesli od razu zapinasz sie na ostatnia haftke, to odsylaj. Bez sensu zostawiac taki stanik, za chwile troche sie rozciagnie i w ogole nie bedziesz go mogla nosic. Ja bym chyba jednak obstawiala 30F, ktory jest szyty na ten sam rozmiar w biuscie co 32DD. Ale miska bedzie troche glebsza. IMO 32FF ma szanse byc za duze... Odpowiedz Link
ma_lgosia Re: Dla ma_lgosia, pilne! 22.07.08, 12:22 Dziękuję wszystkim za pomoc. Właśnie odesłałam stanik . Zastanawiam się ciągle nad rozmiarem i modelem - ale chyba spróbuję już inny (trochę mniej zabudowany). Odpowiedz Link
kaczencja Re: Komentarze dta nurit n/t 28.07.08, 16:45 Oglądając Twoje zdjęcia rzuca mi się w oczy jedna rzecz: masz bardzo mały odstęp między piersiami. To widać w tej Polyannie, która rozdziela Ci biust końcami fiszbin. Brakuje mi natomiast zdjęcia z boku, które mogłoby ukazać linię biustu i tę bułę, o której mówisz. Z resztą, wspomniana bułka jest widoczna również z przodu, a skoro pojawia się, gdy podciągniesz ramiączka, wnioskowałabym, że stanik jest za mały - przynajmniej na lewej piersi, która wręcz ucieka ponad fiszbiną w bok. Szukałabym na Twoim miejscu modeli dla dziewczyn z małym odstępem między piersiami. Zawsze dobieraj stanik na większą pierś - nie może ona bułkować. Odpowiedz Link
figa84 Re: Komentarze dta nurit n/t 28.07.08, 18:46 Jak ja teraz żałuję, że nie zrobiłam sobie w niej zdjęcia. Nie uwierzyłybyście ile przy tych samych wymiarach, ta sama Polly była na mnie zaduża. Piszesz, że zapinasz się na najciaśniejszą haftkę. Ja miałam z tym problem przy 68 pod biustem. Zastanwiam się czy to Twoje 69 pod jest aby na pewno zmierzone bardzo ciasno. Ja miarkę wbijam tak mocno jakbym była sznurkiem obwiazana. Moim zdaniem mogłabyś spróbować większej miski. Podpinam się też pod komentarz wyżej - zrób zdjęcia z boku, żeby można było zobaczyć jak daleko sięga fiszbina. I musisz szukać czegoś wąskiego na mostku. Odpowiedz Link
nurit Re: Komentarze dta nurit n/t 28.07.08, 23:36 Dziekuje paniom bardzo! Zdjecie z boku tez wyslalam (b. mi zalezalo na pokazaniu wstretnych zwisow), wyslalam jednak osobnym emailem przez pomylke, wiec pewnie sie zgubilo, mea culpa. Poprosze o jeszcze jedna rade: mam, rowniez "pierwszy dobry" stanik w rozmiarze 65 F, tez Freya, Eve, w ktorym czuje sie o niebo lepiej i mam wrazenie, ze nie bulkuje, a i zwisy mniejsze. Wiec moe jednak obwod tej Pollynny jest dla mnie za ciasny? Czy mozliwe jest, zeby obwod byl zaciasny, mimo ze czlowiek sie swobodnie zapina? Figo, wydaje mi sie, ze mierze sie ciasno, ale jestem debiutanka, wiec wszystko jest mozliwe. Dziekuje za komentarz i pozwole sobie wyslac do galerii jeszcze zdjecia w tym drugim biustonoszu, bo nie wiem co w takiej sytuacji myslec o romiarze. Jeszcze raz dziekuje Odpowiedz Link
luliluli Re: Komentarze dta nurit n/t 29.07.08, 09:44 moim zdaniem masz zwyczajnie za małą miskę:) dlatego m.in. ciśnie Cie obwód (za mało miejsca "w klacie") i wypychają Ci się buły, podobny problem miała inna forumka też w Polyannie, rozwiązałabym go większą miseczką z takim samym jak w tym egzemplarzu obwodem. Buły wejdą do miski, przestaną się robić nawisy i zniknie uczucie ucisku (przynajmniej wszystko na to wskazuje) Nigdy nie dobieraj stanika na mniejszą pierś - to tylko zdeformuje większą. Fiszbiny mogą przestać się wciskać w biust, jeśli dasz piersiom trochę miejsca w miseczkach. Poza tym gryzienie w przód pach jest a) spowodowane wspomnianą za małą miską lub b) może pozostać, bo Polyanna ma te cholerne gryzące "koronki", tu pomaga pranie w płynach zmiękczających i używanie - gryzienie niweluje się z czasem. Reasumując - bierz większą miseczkę - 60G przynajmniej:) Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: Komentarze dta nurit n/t 29.07.08, 14:01 Za maly, za malay i jeszcze raz za maly. Nic dziwnego, ze jest niewygodny, skoro pol piersi Ci z miski wystaje. Koniecznie wiekszy rozmiar. Nawet na mniejszej piersi jest jakby mala bulka. Stanik kupujemy zawsze na wieksza piers. A tak przy okazji, bo na karmieniu sie nie znam. Czy nie istnieje ryzyko, ze taka asymetra utrzyma sie nawet po zaprzestaniu karmienia? Rozumiem, ze masz powody karmic jedna piersi, pytam po prostu z ciekawosci. Odpowiedz Link
nurit nie tylko o karmieniu 29.07.08, 20:36 dziekuje dziewczyny i ide szukac g (alez to brzmi). zawsze zielona - noie znam przyszlosci, licze, ze asymeria zniknie, najwyzej bedzie roznica jakosciowa jesli chodzi o wyglad sory, tego pewnie nie unikne. kolezanka karmil jedna i sie wyrownalo, ale faktem jest, ze karmila tak krotko. jak w koncu uda mi sie zakonczyc karmienie (nie wierze), opowiem ci jaki dalo to efekt piersi :-) jeszcze raz dziekuje Odpowiedz Link
jud.yta Re: o karmieniu 29.07.08, 23:06 Ja karmiłam po 1,5 roku x 2. Karmiłam co prawda dwoma piersiami i miałam dość dużą asymetrię w czasie karmienia, teraz jest tez asymetria, ale niewielka, prawie niewidoczna, także zobaczysz wszystko się wyrówna. Sama będziesz wiedziała, kiedy odstawić ssaka od piersi i zobaczysz szybko to pójdzie i gładko. To my mamusie bardziej przeżywamy rozstanie z cyckiem niż dziecko. Bedzie dobrze :) A co do staniczka, bo to w końcu o nim mowa, to tak jak dziewczyny piszą, za mała miska. Odpowiedz Link
ksiezniczka256 zapełnie OT o karmieniu 30.07.08, 22:58 jud.yta napisała: > To my mamusie > bardziej przeżywamy rozstanie z cyckiem niż dziecko. Bedzie dobrze :) Oj, niestety nie zawsze ;) Moje dziecko nadal przeżywa to (już 3 miesiące po) i bez biustonosza pokazać mu się nie mogę, bo rozpoczyna atak ;) Odpowiedz Link
sylwiastka Re: Komentarze dta nurit n/t 30.07.08, 09:08 A ja powiem tak. Inny krój. Najlepiej plunge (bo wyższe balkoniki będa cię ramiły w piersi na mostku) i inny rozmiar. Spróbuj 60G ale też 65FF. Jesli Eva odpowiadała Ci krojem, to spróbuj Lolę albo Jeanie. Polly odpuść sobie, przy większej misce bedzie wygladać na jeszcze bardziej zabudowaną. Odpowiedz Link
kaczencja Re: Komentarze dla agacior_ek n/t 28.07.08, 16:36 Czy mi się wydaje, czy fiszbiny wyraźnie odstają Ci od skóry? Na każdym zdjęciu odnoszę takie właśnie wrażenie, poza tym stanik robi jakiś dziwny kształt. Z tymi wkładkami to wiesz ... ja sądzę, że mogłaby zdać egzamin taka zwykła wkładka jak wkłada się do push-upów. Jeżeli bałabyś się, że wyleci, a stanik byłby na Ciebie naprawdę dobry, mogłabyś taką wkładkę delikatnie zahaczyć nicią o podszewkę stanika. Odpowiedz Link
ksiezniczka256 Re: Komentarze dla agacior_ek n/t 28.07.08, 21:16 Też mi się wydaje, że fiszbiny odstają. A poza tym - że tył podjeżdża (albo tylko mam zwidy). Tak jakbyś naciągnęła sobie ten biustonosz z przodu - ale z kolei sama nie wiem, co z tym odstającym przodem. Odpowiedz Link
agacior_ek Re: Komentarze dla agacior_ek n/t 28.07.08, 21:45 Odstaje fiszibn od mniejszej piersi, od prawej. Ten pod lewą ładnie leży. To odstawanie jest dość logiczną konsekwencją tego, że cała miska cofa mi się pod pachę, fiszbin się obniża i cała konstrukcja zaczyna się przechylać względem ciała, bo miska nie jest dość obciążona. Dlatego mam wątpliwość, czy taka pushupowa wkładka wystarczająco obciąży miskę, a może wystarczy, że materiał będzie po prostu naciągnięty i nie będzie jechał do tyłu. Ja nigdy nie nosiłam pushupów, więc nawet nie wiem, jak takie wkładki wyglądają. Kształt bardzo mi nie przeszkadza. Arabelka też mi taki robi, tylko jest mniej wygodna, bo muszę fiszbinę w niej zsuwać z tej prawej piersi. Ta mniejsza pierś jest jakoś tak bardziej pod pachę schowana.. Stanika idealnego, który robiłby piękne jabłuszka jeszcze nie znalazłam. Myślałam, że któraś z Was może miała podobny problem z asymetrią i jakieś doświadczenie z noszeniem wkładek. Odpowiedz Link
mefistofelia Re: Komentarze dla agacior_ek n/t 28.07.08, 22:38 jak dla mnie ksztalt jest ok mam taki sam problem z asymetria i niestety dalej z tego powodu cierpie. moge ci jedynie odradzic pushupowe wkladki, ktore po pierwsze rzeczywiscie nie maja szans obciazyc miski, a po drugie w miekkich stanikach zwykle nieladnie sie odznaczaja (kilka razy probowalam taka zainstalowac- niestety bez zadowalajacego efektu). silikonowych nie zdazylam jak na razie przetestowac, ale jesli mi sie uda na pewno o tym napisze Odpowiedz Link
agacior_ek Re: Komentarze dla agacior_ek n/t 28.07.08, 23:35 Dzięki. A może, jeśli nie wkładki, da się jakoś zmniejszyć miseczkę? Wymyślam.. ale po prostu szukam rozwiązania.. bo niestety okaże się, że choć w 75B nie miałam biustu, ale też nic mnie nie piło, nie wbijało mi się w pachę :/ Odpowiedz Link
agacior_ek Re: Komentarze dla agacior_ek n/t 08.08.08, 10:44 Mefistofelio, ja się już zaopatrzyłam w żelowe wkładki. Mam dwa rozmiary - większa i mniejszą. Wkładki są w kształcie ... ryby... takie wydłużone jaja.. Wkładam je w poprzek miseczki, na dole.. W tym chantilly spełniają swoją funkcję: wypełniają miskę i miska już tak się nie cofa pod pachę. Przestało mnie uwierać. Wkładka się nie odznacza. W moim drugim biustonoszu: Ballet Definition sprawa już tak pięknie nie wygląda. On jest bezszwowy, przezroczysty. Wkładka się wyraźnie odznacza, nie za bardzo wiem, jak ją dobrze ułożyć. Ale ogólnie, to polecam takie żelowe wkładki. Nadzieja dla nas jednak jest! Zobacz, co effuniak napisała w wątku "wkładki" :) :) :) Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: Komentarze dla agacior_ek n/t 29.07.08, 14:03 Za luzny obwod, wiadac ze podjezdza. Poza tym stanik odstaje, co zwykle oznacza za mal miske. Nie wiem, czy produkuja 28 z tego modelu, chyba nie. Odeslalabym. Odpowiedz Link
agacior_ek Re: Komentarze dla agacior_ek n/t 29.07.08, 23:24 Odesłac nie odeślę, bo kupowałam od dziewczyny, na którą nie pasował. to odstawanie fiszbin w prawej piersi naprawdę jest spowodowane rozjeżdżaniem się stanika na mniejszej piersi. Potrzebuje sposobu na wypełnienie i obciążenie prawej miski... Ten stanik i tak jest dla mnie ściśliwy. Nie wyobrażam sobie chodzenia w obwodach 28. To aż 14 cm różnicy między obwodem stanika a moim rozmiarem pod biustem. Nie wierzę, że takie staniki będą dobrze leżec. Odpowiedz Link
luliluli Re: Komentarze dla agacior_ek n/t 30.07.08, 11:36 a mierzyłas kiedykolwiek coś z Frei? moze okaże sie, ze tamte fiszbiny są dla Ciebie lepsze, mnie tam ten stanik wcale sie nie podoba:/ staniki są po to, zeby nie bolało ich noszenie i nie mają sie nigdzie wbijac - wypróbuj coś lepszego, a ten sprzedaj:) Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: Komentarze dla agacior_ek n/t 30.07.08, 11:51 Ale mi chodzi o TEN konkretny stanik. Ten model jest za luzny i zle lezy, wiec gdyby produkowano 28, to moglabys przymierzyc. Nie znaczy to wcale, ze wszystkie staniki powinnas przymierzac 28. Nie ma co przywiazywac sie do rozmiaru, bo w roznych modelach mozesz miec rozne rozmiary. Taka np Arabelka, gwarantuje, dopiero 28 bylaby na Ciebie dobra w obwodzie, bo sie rozciaga strasznie. Poszukaj czegos lepszego a ten sprzedaj. Odpowiedz Link
agacior_ek Re: Komentarze dla agacior_ek n/t 02.08.08, 22:41 Mam arabelkę i fiszbiny lądują mi na piersiach a nie pod piersiami. Najgorzej jest znowu z prawą piersią, bo ona jest bardziej pod pachą schowana i z niej normalnie muszę zsuwać fiszbin w arabelce. Więc raczej freye nie dla mnie.. Tzn. znowu może dla mnie na lewą pierś, ale nie na prawą. Nie wiem, taka jestem nie równa po prostu. Chociaż chętnie spróbowałabym innego modelu, niż arabella tylko one drogie są strasznie. Koleżanka wysłała mi żelkowe wkładki. Spróbuję wypełnić tą prawą miseczkę. Jeśli chodzi o statniki po zmianie rozmiaru: żaden z tych 3 które mam nie pasuje mi idealnie.. ale co mam zrobić? Do peachfield nie pójdę, bo nie mam 200 zł na stanik, w avocado byłam i na moje pryszcze nic tam nie ma (nie mam zamiaru kupować ich rozciągliwców w dziwnych rozmiarach, które i tak mi nie powiedzą nic o moim prawdziwym rozmiarze). Poza tym prawa pierś nagle nie urośnie i muszę wymyślić jakiś sposób na nią. Więc tak sobie szukam.. Chciałabym upolować masquerade casablanca.. biały.. 30DD.. ale nie wiem, kiedy mi się to uda. Odpowiedz Link
kokainistka Re: Komentarze dla agacior_ek n/t 29.07.08, 23:55 etam za luzny. nie damy sie zwariowac :) zeby przy tych wymiarach podjezdzal obwod, agata musialaby miec na sobie przynajmniej 75... imho problem jest w asymetrii. chociaz fiszbiny w moje freyi talulah *wygladaja* jakby odstawaly od ciala, a stanik swietnie lezy - ot taki ich urok. Odpowiedz Link
pitupitu10 Re: Plomykowka - Matilda 30.07.08, 10:52 Jak patrzę na ostatnie zdjęcie, to widzę pół piersi pod pachą, nie przymierzając... Czy na pewno dobrze wszystko wygarniasz i podciągasz ramiączka? Fiszbina chyba za wcześnie się kończy, nie celuje w środek pachy. Odpowiedz Link
plomykowka Re: Plomykowka - Matilda 03.08.08, 11:30 Fiszbina celuje idealnie pod pachę. No i oczywiście że wygarniam. Ramiączka tez mam podciągnięte. Naprawdę za mały...? Wydawało mi się, że jest ok... Odpowiedz Link
kizombalover Re: Plomykowka - Matilda 30.07.08, 11:06 Piszesz, że śliczne jabłuszka, ale moim zdaniem jeszcze ładniejsze jabłuszka by były w staniku w większą miseczką - pozgarniałyby z boków, tam masz jeszcze "potencjał". A w ogóle to ciekawy fason mi się wydaje - stosunkowo wysoko zabudowane boki ma jak na tę miseczkę, nie uważacie? Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: Plomykowka - Matilda 30.07.08, 11:54 Tez mi sie wydaje, ze za maly ten stanik. Chyba dosc niedbale zalozylas ten stanik. Widac bule pod pacha, a miejsca w misce juz nie ma. Sprobuj zalozyc ten stanik zgodnie z zasadmia, czyli wygarnac wszystko spod pach i wyregulowac ramiaczka. Gwarantuje, ze wyjda jeszcze wieksze buly. Odpowiedz Link
100krotna Re: Plomykowka - Matilda 30.07.08, 21:10 Dziewczyny już napisały, że za mały :) No i koniecznie poszukaj czegoś z szerszymi fiszbinami. Dopiero wtedy zobaczysz, jakie masz ładne "jabłuszka" Odpowiedz Link
plomykowka Re: Plomykowka - Matilda 04.08.08, 09:11 Dzięki Wam Dziewczyny za odpowiedź i rady. Zaczęłam w takim razie rozglądać się za 60DD... I spróbuję też szerszych fiszbin, ale nie jestem przekonana, bo jak zdejmuję stanik to odciśnięty ślad po fiszbinach dokładnie okala piersi i nic mi się nie wbija. To zdjęcie jakieś takie chyba niefortunne wyszło, bo naprawdę wydaje mi się, że szerokość fiszbin jest ok. W każdym razie dzięki:) Odpowiedz Link
kaczencja Re: komentarze dla mazya 02.08.08, 13:22 Coś mi się zdaje, że jesteś typem freyowym, sądzę, że te fiszbiny w Panache Tango Floral są u Ciebie za szerokie. Ponadto po tych zdjęciach widać, że jesteś jedną z tych osób, którym służy mały odstęp między miseczkami - piersi masz chyba z natury blisko siebie, i np. Tango Floral i ta jasna Freya robią efekt toru między piersiami. Nie mogę powiedzieć, że spłaszczają, bo profil zwłaszcza w tej Freyi masz naprawdę fajny. W Tango Floral natomiast zdjęcie robione lekko pod kątem wskazuje, że stanik robi ładny kształt nosków, choć zdjęcie już z pełnego profilu sugerowałoby jak dla mnie spłaszczenie. Najbardziej podoba mi się jak wygląda na Tobie Eva - na tym przykładzie widać, że miseczki blisko siebie bardzo Ci służą. Mam wrażenie, że ten stanik podobnie jak Floral jest już na Ciebie "na styk". Piszesz, że w ciągu dnia górne krawędzie Freyi bardziej lub mniej przecinają pierś. Jeśli tak to chyba znak, że pora rozejrzeć się za większym rozmiarem, którego niestety nie podałaś przy żadnym z modeli. Odpowiedz Link
mazya Re: komentarze dla mazya 02.08.08, 21:25 No właśnie wydawało mi się, że jestem szerokofiszbinowcem bo mam rozsmarowany biust, a tu okazuje się, ze zarówno w Evie (60E) jak i Mitzy (60E) fiszbiny są w porządku. Tylko w żółtej Freyi (28DD) byly chyba zbyt wąskie i irytował mnie ponad 1cm pustego kanalika więc włożyłam tam inne (ze starego Reservedowego stanika:)). Wydaję mi sie tez ;D..że wcale nie mam tych piersi tak blisko. A szkoda. Mam wrazenie, ze uciekają troche pod pachy.. Może za mało się biustów naoglądałam no i nie mam porównania ;-P. Zmierzyłam, są w odległości ok 3.5cm. Nie mam pojęcia czy to blisko. Co do wiekszych rozmiarów, to może rzeczywiście.. Chociaż nie zauważyłam od początku noszenia właściwego rozmiaru (to była Freya Aztec jak już podpowiedziala idid :); gdzieś w okolicach marca '08) aby coś migrowało czy robiły sie co raz większe bułki. Prostowanie marszczen owszem. A centymetr to nawet pokazuje mniej! ;P Ale nie wykluczam, że na początku źle się mierzyłam. Myślę, że dam szanse Evie 60F. Może jak będzie więcej miejsca to sie powoli wypełni. Dziękuję za błyskawiczne wstawienie zdjęć no i za wyczerpujący, bardzo przydatny komentarz również ;-). Odpowiedz Link
kaczencja Re: komentarze dla mazya 02.08.08, 22:00 Z tego co dotąd przeczytałam na forum wnioskuję, że sporo dziewczyn, które myślały, że mają biust rozstawiony po bokach, właśnie w dobrym staniku stwierdziło, że jest wręcz przeciwnie i że biust potrzebuje jak najwęższego połączenia miseczek. Myślę, że wiele problemów, jak i cech biustu wychodzi właśnie przy mierzeniu konkretnych biustonoszy. O tym, że Twój biust potrzebuje staników z małym odstępem między miseczkami piszę tylko na podstawie tych kilku zdjęć, z których wg mnie wynika, że właśnie w Evie wyglądasz dużo lepiej niż w tym Tango Floral, czy Freyi Aztec. Może to być jednak kwestia kroju, fiszbin, albo jeszcze czego innego. Mam nadzieję, że jeszcze ktoś się wypowie w sprawie Twoich zdjęć, jestem ciekawa opinii innych. Odpowiedz Link
idid Re: komentarze dla mazya 02.08.08, 13:42 Ta żółto kremowa to na 100% model Aztec. Odpowiedz Link
mazya Re: komentarze dla mazya 02.08.08, 21:33 No proszę, to musi być chyba jakiś staaaary model bo ja sie naszukałam tyle, a znalazlam tylko b. podobna Freya Mosaic.. Dzięki ;) Odpowiedz Link
malagracja Re: komentarze dla mazya 04.08.08, 11:03 A ja sprzedalam forumce zolty chyba 60GG (mial 30cm glebokosc miseczki) Odpowiedz Link
mefistofelia Re: komentarze dla mazya 02.08.08, 13:44 podalam juz rozmiary. nie zauwazylam, ze byly tylko w nazwach zdjec :) Odpowiedz Link
malagracja Re: komentarze dla mazya 04.08.08, 11:04 W Aztec masz obwod za luzny. Poza tym wszystkie staniki zalozylas za nisko :) Odpowiedz Link
mazya Re: komentarze dla mazya 04.08.08, 16:07 Ochhh, bo ja chyba mam tak nisko te piersi... ;-P Obwod w Aztec faktycznie nie jest za ścisły chociaz na ostatniej haftce. Planuje podszycie bo pod bluzka wygląda całkiem nieźle ;-). Myślę też nad zplungowieniem go, bo czasami mam wrazenie, że sięga po szyje..;/ P.S. Przed Wami to się NIC nie ukryje! ;D Odpowiedz Link
lavaenn Re: Komentarze dla 2kpi n/t 05.08.08, 14:40 nie podjeżdża ci ta Fiesta odrobinę? poza tym jak dla mnie wygląda przyzwoicie, chyba możesz zostawić. Lemon nie leży w ogóle, raczej sobie odpuść. Odpowiedz Link
babajaga87 Re: Komentarze dla 2kpi n/t 05.08.08, 19:17 Popieram. Fiesta leży fajnie! A może trochę podjeżdżać przez te ramiączka tak wysoko podciągnięte, też tak często mam mimo ścisłych obwodów. Odpowiedz Link
fruzia01 Re: Komentarze dla 2kpi n/t 06.08.08, 08:51 mam podobne wymiary do twoich (2cm mniej w biuscie i pod biustem) i lemon sorbet pasuje na mnie w rozmiarze 60f; ten, który prezentujesz na zdjęciach wygląda dramatycznie źle Odpowiedz Link
babajaga87 Re: pollny_mak i zetka, komentujemy 05.08.08, 19:16 Pollny_mak - a cóż Ci przyszło do głowy, żeby kupować stanik w rozmiarze 65D na 86cm w biuście?... Skoro w tabeli jak wół jest, że powinnaś nosić 65DD?.. Ta Zeta jest za mała! Robi się buła nad miseczką. To jest też powód, że stanik robi się pusty na czubkach (pomarańcza w szklance! przeczytaj ten artykuł na balkonetce). Fiszbiny są za wąskie, bo rozmiar jest za mały. Ale nie wiem, czy nie powinnaś w ogóle kupować szerokofiszbinowych staników. I co najmniej o 1 miseczkę większych. Odpowiedz Link
plica Re: pollny_mak i zetka, komentujemy 05.08.08, 19:23 ja bym ta zetke odpuscila. rozmiar wiekszy chyba tez nie bedzie dobrze lezec. predzej cos sredniofiszbinowego. moze jakies elle? miescisz sie w rozmiarowke. Odpowiedz Link
kaczencja Re: pollny_mak i zetka, komentujemy 05.08.08, 19:50 Miska zdecydowanie za mała - tak jak mówi babajaga, kupiłaś po prostu za mały rozmiar. Fiszbiny za wąskie i to jest powodem wrażenia wylewającego się biustu spod pachy - fiszbina nie tyle jest za krótka, co za wcześnie się kończy - przed linią biustu, ugniatając i tworząc bułę boczną w miejscu, w którym pierś powinna być zebrana z boku i wypchnięta do przodu przez szerszą fiszbinę. Gdybyś kupiła zamiast 65D rozmiar 65DD, czyli taki, jak wychodzi Ci z tabelki, problem mógłby się rozwiązać, ale pewności nie mam, bo fiszbina jest mocno za wąska - ja mam podobnie w wąskofiszbinowcach: 65D ma mocno za wąską fiszbinę, 65DD zaś jest dobre, ale jakoś kształt fiszbiny nie zawsze mi pasuje. Dużo lepiej czuję się w Panache, szukam więc modeli szerokofiszbinowych ze standardowymi, albo dużymi miskami, bo gdybym miała brać małomiseczkowca z większą literką niż zwykle, fiszbiny pewnie byłyby za szerokie. Jeżeli ogólnie nie pasuje Ci kształt tych fiszbin, spróbuj może dla odmiany Panache - ale już oczywiście w rozmiarze 65DD. Skoro kupujesz na ebayu, to z fajnych modeli mogę polecić Panache Lara - bardzo fajny krój, stanik ładny, miękki i miły w dotyku. O tym samym kroju jest Panache Monet - ona są ze starych kolekcji i oba można kupić w atrakcyjnej cenie na aukcji. Odpowiedz Link
lavaenn Re: pollny_mak i zetka, komentujemy 05.08.08, 20:16 wszystko już zostało powiedziane - ja tylko dodam na marginesie że śliczna ta zielona Zetka, nigdzie jej nie widziałam wcześniej... Odpowiedz Link
pollny_mak Re: pollny_mak i zetka, komentujemy 05.08.08, 23:34 Wielkie dzięki za cenne uwagi. Kupiłam miseczkę D bo jakoś ciężko było mi się przekonać do DD, no bo niby co ja tam włożę ;)- chyba większość początkujących tak ma ;). Artykuł na balkonetce o "pomarańczy w szklance" oczywiście czytałam, ale hehehe... stwierdziłam, że to na pewno mnie nie dotyczy i że stanik jest po prostu na mnie za mały. W między czasie mierzyłam jeszcze "redherring DEBENHAMS", również 65D ale to już była totalna porażka, dlatego nawet nie uwieczniłam tego na zdjęciach. Dzisiaj tak z rozpędu, zanim jeszcze pojawiły się wasz komentarze, porwałam się na Pour Moi? Provence, ale już 65DD- zobaczymy co to tym razem będzie. Oczywiście sfotografuję się i dam do oceny. Muszę dodać, że biust na zdjęciach wydaje się bardziej okazały niż w rzeczywistości, szczególnie w przezroczystych biustonoszach, dlatego chętnie go uwiecznię po raz kolejny :D Jeszcze raz dziękuję za pomoc, a szczególnie za sugestię konkretnych modeli, tak będzie łatwiej szukać. Odpowiedz Link
anna-pia Re: pollny_mak i zetka, komentujemy 06.08.08, 09:59 To się szybko przekonaj do DD, bo na moje oko za jakiś czas będzie potrzebne E. Resztę napisały dziewczyny wyżej :) Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: pollny_mak i zetka, komentujemy 06.08.08, 10:56 Mialam zapytac o to samo co Babajaga, skad pomysl na 65D? Ten stanik jest za maly. Sprobuj 65DD, mysle ze fiszbiny powinny byc OK. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Pomoc dla armyofme 06.08.08, 13:20 Odnośnie wałeczków powtórzę raz jeszcze - nie wszystkim wałki znikają. Ja dobre staniki noszę od paru lat, obwód pod biustem mam podobny bo 79, staników mierzyłam pewnie setki, ale zawsze, niezależnie od obwodu, wałeczki na plecach mam. Większe, mniejsze, ale są. Pewnie gdybym zaczęła trenować, chodzić na siłkę, ćwiczyć mięśnie grzbietu, tłuszcz by zniknął. Ale mi się nie chce ;)) Aha, dla uściślenia, wałeczki podpachowe też posiadam. Po prostu niektóre osoby mają mniejsze a niektóre większe pokłady tłuszczyku i tyle. Pewnych rzeczy przeskoczyć się nie da. Odpowiedz Link
plica Re: Pomoc dla armyofme 06.08.08, 20:51 czasem bywa tak, ze wlasnie za luzny stanik obciera. bo nie jest w 1 miejscu i lata po ciele. jesli spokojnie mozesz nosic 32, to na co czekasz? :) moze ustapi troche to obcieranie jak zalozysz cos ciasniejszego. jako pomoc dodatkową proponuję peelingi (nie same piersi, tylko np. boki czy okolice pach) na zmianę z balsamowaniem ciała gruuuubo i duuuuuuuzo. poza tym naprawde przydalby sie Tobie mniej wykrojony stanik. masz biust dosc wysoko zawieszony i nawet przy dobrze dobranym rozmiarze boki moga obcierac. moze jakies maskaradki? mierzylas cos z tego? Odpowiedz Link
armyofme Re: Pomoc dla armyofme 06.08.08, 21:30 plica napisała: > czasem bywa tak, ze wlasnie za luzny stanik obciera. bo nie jest w 1 miejscu i > lata po ciele. jesli spokojnie mozesz nosic 32, to na co czekasz? :) moze ustap > i troche to obcieranie jak zalozysz cos ciasniejszego. jako pomoc dodatkową pro > ponuję peelingi (nie same piersi, tylko np. boki czy okolice pach) na zmianę z > balsamowaniem ciała gruuuubo i duuuuuuuzo. > poza tym naprawde przydalby sie Tobie mniej wykrojony stanik. masz biust dosc w > ysoko zawieszony i nawet przy dobrze dobranym rozmiarze boki moga obcierac. moz > e jakies maskaradki? mierzylas cos z tego? Problem w tym , że w 32 jest tak samo :( Do tego miska idzie w górę więc zabudowane są jeszcze mocniej :( Maskaradek nie mierzyłam jeszcze. Odpowiedz Link
armyofme Re: Pomoc dla armyofme 08.08.08, 11:02 Dodam że w międzyczasie byłam na mierzeniu staników. Biorąc 32 musiałam zwiększyć miskę i fiszbiny miałam na łopatkach. W 34 jest lepiej ale to nie to samo co ... w 36! 36DD Freya leżała na mnie idealnie, fiszbiny tam gdzie powinny, miska w całości! bez zmarchy! wypełniona i sięgająca tam gdzie powinna a nie pod obojczyk wskutek czego nic nie obcierało przy pachach. Buły naplecne i podpachowe najmniejsze... tyle że to obwód 80 przy.. 83 pod biustem... Odpowiedz Link
yaga7 Re: Pomoc dla armyofme 08.08.08, 13:15 Powtórzę - ja przy 79 pod biustem zaniżam do 75 i jest git. Owszem, nie wszystkie marki / modele itp, ale większość. To nie jest tak, że każda z nas _musi_ zaniżac o 10-15 cm. Każda z nas jest inna. Ważne, aby obwód stanika nie szedł do góry, buł wynikających z zzamałości miski nie było i już. Army - możesz zrobić foty w tym 36?? Odpowiedz Link
armyofme Re: Pomoc dla armyofme 08.08.08, 14:50 yaga7 napisała: > Powtórzę - ja przy 79 pod biustem zaniżam do 75 i jest git. Owszem, nie > wszystkie marki / modele itp, ale większość. > To nie jest tak, że każda z nas _musi_ zaniżac o 10-15 cm. Każda z nas jest inn > a. > Ważne, aby obwód stanika nie szedł do góry, buł wynikających z zzamałości miski > nie było i już. > > Army - możesz zrobić foty w tym 36?? Jak jeszcze nie urodzę do jutra :D to jadę pomierzyć, wezmę że sobą aparat do przymierzalni :D Naprawdę w tym 36 czułam się super wygodnie, dosłownie jakbym bez stanika była, cudo :D Odpowiedz Link
armyofme Re: Pomoc dla armyofme 09.08.08, 22:22 Zatem... mierzyłam dziś z obwodem 36. Fakt że miski leżą ładnie, mniej uwierania ( bo miska niżej się kończy) ale te obwody luźne. W każdej 36 jak poschylałam się i podnosiłam ręce tył szedł lekko do góry :/ Pewnie tak nie ma być... Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: Pomoc dla armyofme 08.08.08, 14:43 Jak juz gdzie spisalam, scisliwosc to kwestia osobnicza. Ja mam 69 pod i nosze 65. Owszem, zapinam sie w 60, ale nie jest mi super wygodnie. Jesli sie dobrze czujesz w 36, to szukaj scisliwcow w tym rozmiarze albo (niestety) podszywaj obwody. Odpowiedz Link