Dodaj do ulubionych

ZAłAMKA, POMOCY:(

30.03.08, 00:34
Dziewczyny trochę się podłamałam, chyba się łudziłam, że można mieć ładne
piersi nosząc "normalny" stanik a nie push -upy.Więcej gąbki niż piersi. Moje
wymiary to 73/90, zakupiłam Panache Inferno 60E i to porażka, ledwo się
zapięłam a miseczki takie duże i w dodatku powyżej fiszbin załamują się tak
jak by do końca nie były wypełnione:/Jak założyłam bluzkę to się załamałam,
że jestem płaska jak decha:( i widać było lekkie buły jak sie wyprostowałam.
Następny mój zakup to Freya Retro 65F, tu nie powiem obwód super, nic mnie nie
ciśnie, wygodny ( nosiłam cały dzień)fiszbiny kończyły mi się tak w połowie
pachy a miseczki ... no właśnie miseczki do końca nie wypełnione, u góry hula
sobie wiatr:/ Starałam sie wszystko wygarnąć spod pach ale i tak nic nie
pomogło.Jeszcze do tego mam chyba szeroko rozstawione piersi,albo bardziej
zaokrąglone od zewnątrz,bo nie były zebrane do środka tylko tak jakby bliżej
pach:/ . Chciałabym taki stanik który, podniesie mi biust, bo u góry niestety
nie jest pełny i zbierze bardziej do środka.Czy jest dla mnie odpowiedni
stanik? Na jaki model powinnam zwrócić uwagę i w jaki rozmiar celować? Bardzo
proszę może mi coś doradzicie, bo już jestem w stanie zrezygnować z poszukiwań
i wrócić do push-upów, byle tylko było widać że "mam biust". Co byście
poleciły z Melissy ?
Obserwuj wątek
    • maith Pomyliłaś rozmiary. I 3 kwestie 30.03.08, 01:37
      1)Pomyliłaś rozmiary
      Na 90 w biuście jest 65E ew. 60FF. Naprawdę kupiłaś je odwrotnie?

Bo 60E jest na 84-86 w biuście - czyli musi Cię spłaszczać i robić buły, bo jest
      za ciasne.
      65F natomiast jest na dopiero 91,5 do 94 cm w biuście. Czyli musi Ci wiatr hulać.

2)Panache Inferno i Freya Retro to puszapy. Przymierz normalny, czyli całkiem
      miękki stanik na fiszbinach. Wtedy zobaczysz, w czym rzecz.
      Ale weź prawidłowy rozmiar (jeśli 65 to 65E, a jeśli 60 to 60FF). Upewnij się tu
      jeszcze najlepiej, jaki stanik bierzesz. Jeśli rozciągliwiec, to 60FF, jeśli
      ściśliwiec to 65E. Zainteresuj się też, czy nie jest mało/dużomiskowcem, żebyś
      na pewno się znowu nie pomyliła.

3)Co do załamań i bułek, to na to pomaga podniesienie stanika na obwodzie i
      dopiero potem wyrównanie ramiączek (większość osób błędnie zakłada stanik za
      nisko, a potem ciągnie za ramiączka).
    • maheda Przede wszystkim (popieram Maith) MIĘKKIE staniki 30.03.08, 10:00
      Nie kupuj usztywnianych push-upów, to nie jest dobry wybór na pierwsze zakupy.
      Twój biust potrzebuje pomocy po rozheblowywaniu go klatce piersiowej, a Ty mu dokopujesz stanikami, które trzeba kupować powiedzmy po dwóch miesiącach noszenia dobrze dobranego stanika, kiedy Twój biust wróci już do siebie.
      Poza powyższymi uwagami Maith, która jest doświadczoną Biuściastą, dodam od siebie, że do wakacji masz jeszcze trzy miesiące i możesz w ich trakcie albo wyglądać oszałamiająco, jeśli dobierzesz sobie prawidłowy miękki stanik na fiszbinach i będziesz te piersi codziennie po kilka razy wygarniać do stanika, albo możesz wyglądać mniej oszałamiająco, nosząc na klatce piersiowej byle co.

Z powyższych też powodów lepiej pierwszy stanik kupić w sklepie, żeby móc go sobie dobrać (czyli wymienić, jeśli rozmiar nie pasuje). Potem już można sobie kupować tu czy tam, ale na początek - błagam - SKLEP.

Skoro pytasz o Melissę - zacznij od rozmiaru 65F (Melissa ma rozmiarówkę RÓŻNĄ od brytyjskiej), a potem się zastanowisz, co dalej.
      Poczytaj wątki Melissy, w których dziewczyny opisują staniki, wybierz sobie coś na podstawie opinii użytkowniczek.
      • bambinia Bardzo dziękuję za cenne rady:) 30.03.08, 11:26
        Bardzo dziękuję za wszelkie podpowiedzi, u siebie nie mam możliwości nawet
        przymierzenia dobrej bielizny, dlatego postanowiłam zakupić coś Melissowego.
        Ewentualnie można wymienić. Porwałam się na usztywniane, bo do tej pory takie
        nosiłam i naprawdę ciężko mi sobie wyobrazić, że ja mogłabym nosić śliczny
        miękki stanik i do tego widać będzie że mam biust.Jednak dzisiaj już wiem że
        taki sobie zamówię.
        Jeżeli któraś z Was może polecić coś sprawdzonego z Melissy, to będę bardzo
        wdzięczna.
        • maith Co do Melissy 30.03.08, 15:51
          Wątek Melissy na LMB jest tutaj
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50580&w=75033653&v=2&s=0
          Ja tylko podpowiem, żebyś wybierała coś mniej zabudowanego, bo inaczej będziesz
          płakać. Mniej zabudowane, to np. 134, 135, 132, 145 (nie mylić z większym 146).
          Poczytaj sobie, jakie tu mają opinie, albo przed zakupem, w tutejszym wątku
          Melissy zapytaj o model, który Cię interesuje, jeśli nie znajdziesz odpowiedzi
          na swoje wątpliwości.
          • maith Re: Co do Melissy 30.03.08, 15:59
            I tak jak pisze Maheda - Melissa nie podpada pod brytyjską rozmiarówkę, a wg
            niej miałaś podane rozmiary, żebyś mogła sobie dobierać wśród staników Freyi,
            Panache, Kalyani itd.
            W Melissie faktycznie powinno Ci pasować 65F.
            (bo nie ma tam rozmiaru 65DD, więc 65E jest dopiero wielkości DD, a żeby uzyskać
            wielkość 65E, to trzeba brać następny, czyli 65F. To tak w skrócie).
        • maheda Kliknij w moim poprzednim poście 30.03.08, 16:53
          na wyróżnione na niebiesko słowa "wątki Melissy".
          Tam znajdziesz opinie o wieeelu modelach.
          • bambinia Re: Kliknij w moim poprzednim poście 30.03.08, 17:00
            Dziękuję :)
            • bambinia Jeszcze mam pytanie 30.03.08, 17:01
              Czy 125 lub 143 to też się nadają ?
              • maith Re: Jeszcze mam pytanie 30.03.08, 17:25
                Będą już bardziej zabudowane. A na pewno 125.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka