Dodaj do ulubionych

M&S rozmiarówka

06.12.08, 23:09
Kupiłam stanik M&S w prezencie w ramach krzewienia wiedzy, ale
gdzieś przeczytałam, że rozmiarówka jest inna niz w pozostałych
firmach? Nie mogę znaleźć więcej informacji a szczerze mówiąc trochę
się zestresowałam.
Czy to prawda, że M&S ma inną rozmiarówkę?
Obserwuj wątek
    • mokta Re: M&S rozmiarówka 07.12.08, 00:06
      Czy inna... Nie ma tam rozmiaru FF.
      W większoci mają normalne miski ale zdarzaja sie oczywiscie odstępstaw od normy.
      Są ścisłe.
      • vin_rouge Re: M&S rozmiarówka 07.12.08, 23:45
        Mam narazie jeden stanik w rozmiarze 30C (pink silk underwired), i na moje 65/82
        jest sporo za maly. Nie czuje tez, aby byl specjalnie scisly. Czekam na dwa
        kolejne w tym samym roziarze i mam nadzieje, ze okaza sie dobre... Slyszalam, ze
        roznie z tymi stanikami bywa, niektore maja standardowe miseczki, inne mniejsze
        (zwlaszcza push-upy), obwody ponoc scisle, chociaz zdazaja sie rozciagliwe...
    • zabka_rzw Re: M&S rozmiarówka 08.12.08, 13:53
      Moze pomoze Ci to, ze przy rozmiarach 68/81-82 30C jest na mnie w sam raz,
      wersja miekka. Mam tez kilka push-upow 30D, i moge stwierdzic, ze jest ogromna
      roznica miedzy 30C miekkim, a 30D gabczasty. 30D niestety duzo za duze.
      Wszystkie z serii Ceriso.
      • kura_aga Re: M&S rozmiarówka 08.12.08, 14:08
        Mój pierwszy stanik po prawidłowym zmierzeniu to właśnie M&S push-up (o, taki
        photos01.allegro.pl/photos/oryginal/501/55/96/501559692_1 ). I chwała
        Bogu, bo jako jako jedyny z trzech zamówionych okazał się dobry w 100%! Nie wiem
        czy to dlatego, że źle się zmierzyłam, ale Freya ma za małe miski, a Panache to
        już w ogóle robiły buły... Wszystkie są rozmiaru 65D.
        • zabka_rzw Re: M&S rozmiarówka 08.12.08, 16:45
          kurko ago;) Mogłabys podać wymiary i rozmiar biustonosza pasujacy na Ciebie
          wlasnie tego ze zdjecia? Widzialam go mnostwo razy na necie i chyba sie wlasnie
          skusiłam:), ale nie wiedzialam ze to push up. Czy on jest gruba gabka podszyty
          czy wyjmowane ma te farfocle?
          • kura_aga Re: M&S rozmiarówka 10.12.08, 22:42
            65D - 71/84. Nie chce mu robić mega reklamy, mogę mówić tylko o własnych
            przeżyciach :) Gąbka jest ale cieniutka.
            Nie wiem co masz na myśli pisząc o farfoclach, bo w Poznaniu mówimy tak na
            okruszki albo drobne nitki itede :) W każdym razie nic wyjmowanego nie ma :)
            Stanik jest bardzo wygodny, nosze go cały dzień i nie narzekam, nic mi się nie
            wrzyna ale jednocześnie porządnie leży. Jakbyś jednak nie była z nim
            kompatybilna to na allegro mają wzięcie, więc o zbyt nie masz się co martwić.
        • agajan3 kura_aga 23.03.09, 16:25
          mogłabyś jeszcze raz podać linka jak wygląda ten model?
          bo ten podany wyżej nie działa niestety :(
      • vin_rouge Re: M&S rozmiarówka 08.12.08, 22:43
        Hm wlasnie nieco mnie dziwi, ja mam 65 pod i 82 cm w biuscie, czyli podobnie do
        Ciebie, a wszytskie 3 zamowione staniki M&S w rozm. 65C - w tym dwa z serii
        Ceriso ( dwa lekko usztywnioane, i jeden push up z gabka) sa sporo za male,
        straszne mi buly robia... A mierze sie dobrze. Zdziwiwlam sie, bo myslalam ze
        powinny byc dobre, z tabelki mi 65C wychodzi.
        • zabka_rzw Re: M&S rozmiarówka 09.12.08, 13:40
          w takim razie to musi byc kwestia tych 3 cm, ja mam 68 pod i to po wielkim
          scisnieciu i na mnie stety niestety 65C dobre. Nic nie bułkuje, a ładnie mieści
          się w środku. Nie chcesz przypadkiem sprzedać tych za małych?;)
          • vin_rouge Re: M&S rozmiarówka 11.12.08, 15:51
            Sprzedalabym z checia, ale mieszkam w Norwegii, a stad przesylka bedzie troche
            kosztowac, wiec sie nie opaca... (Moge sie ewentualnie dowiedziec), no i te
            przelewy bankowe... Mozesz popatrzec na ebayu :) pozdrawiam.
      • kiokodyl Re: M&S rozmiarówka 23.03.09, 21:16
        Mam takie wymiary jak ty i w 65D to sie nijak nie zmieszczę. Nie
        umiem ocenić rozmiarów tych misek. Może akurat w tym stanku są małe.
        Wogóle nie jestem "normalna" wymiarowo i może stąd ten problem. ale
        z M&S to raczej już nic nie kupię, chyba że da się zmierzyć
        stacjonarnie, bo to loteria z tymi rozmiarami..
        • madaa86 CERISO 24.03.09, 20:55
          Dzisiaj do mnie przyszedł M&S model Ceriso...taki gladki czerwony z czarna
          koronka u góry. Rozmiar z metki 65C. Moje wymiary 66/77. Tabelkowo nosic
          powinnam 60C, badz 65A. Zdecydowalam sie na C bo wczesniej Triumpha A i La Senzy
          B były zdecydowanie za male. Ten M&C z miseczka C jest idealny. Moim zdaniem
          rozmiarowke maja zanizoną. Obwod jest ciasny, ale nie mocno. Lezy ok. Zobaczymy
          jak po dluzszym noszeniu i praniu bedzie sie trzymal...
    • jo-ana77 Re: M&S rozmiarówka 23.03.09, 15:22
      M&S ma przeważnie mniejsze miseczki niz normalnie ( ale niz zawsze
      zalezy od modelu) na wymiary 65/84 mam jeden 65DD na granicy za
      małości ( nie wiem jaki model) Natomiast model 8140 456 taki w cętki
      lamparcie niebiesko biały 30dd było na mnie trochę za małe, czego
      strasznie żałuję bo stanik genialny, jeszcze tak mieciutkiego i
      miłego ciału stanika nie mierzyłam, ramiączka tez milutkie, wogóle
      sie nie wpijały ( kilka warstw materiału albo mięciutka gąbeczka)no
      ale był za mały, a większego rozmiaru nie znalazłam. Generalnie
      rozmiarówka raczej podobna do la senxy i masquerade, czyli zaniżóna
      o około 1 rozmiar
    • ptasia Re: M&S rozmiarówka 24.03.09, 21:00
      nie powiedziałabym, że rozmiarówka zaniżona z zasady o 1 rozmiar (zresztą, La
      Senza ma po prostu swoją rozmiarówkę, de facto zaniżoną o rozmiar, ale piszą o
      tym jasno i wyraźnie w ich tabelce). Natomiast zgadza się, że totalny rozmiarowy
      totolotek. Jak ostatnio mierzyłam, wszystkie były inne. Obwód 32 w 3-4 modelach
      zupełnie różny, miski jw. (np. jedno 32DD było prawie dobre, a normalnie noszę 32E).
      Mam wrażenie - i gdzieś to też czytałam - że seria Ceriso jest ścisława.
    • martvica Re: M&S rozmiarówka 24.03.09, 22:25
      Inną jak inną - po F jest G.
      A tak poza tym to czysta loteria, bo co model, to inny. Przy wymiarach z
      sygnaturki posiadam dwa miękkie plunge 32E z Truly You, dobre miskowo i za
      luźne, miękkiego plunge z Ceriso 30F (mierzyłam G i jest za duży w miskach),
      balkonik padded Ceriso 30G (dobry, tylko chyba ma wadę konstrukcyjną, powinnam
      mu przeszyć ramiączka ale mi się nie chce) oraz dwa identyczne half-cupy padded,
      jasny i ciemny róż, najśliczniejszy model na świecie, 30G, idealne ogólnie. Po
      świętach dostanę błękitny, też half-cup, mam nadzieję że 30G będzie dobry, bo F
      był za mały.
      Moja siostra mówi że często padded są małomiseczkowe, ale to wcale nie jest
      reguła. I bądź tu babo mądra.
      • madaa86 Re: M&S rozmiarówka 25.03.09, 19:22
        To są staniki Made in China :>
        • ptasia Re: M&S rozmiarówka 25.03.09, 20:06
          > To są staniki Made in China :>

jak wiele rzeczy, które kupujemy. pomijając etykę/prawa człowieka, nie zawsze
          musi to oznaczać złą jakość.
          a poza tym, nie wszystkie. M&S dużo szyje na Sri Lance, i stamtąd jest m.in.
          jeden mój stanik (i jedna Fantasie, jak się okazało, i Figleaves Basics także).
          Większość bielizny dla Eveden (Fantasie, Freya itd) jest produkowana w Tunezji;
          oczywiście, w jakich warunkach w tamtych pracują, nie wiem - jeśli o to Ci chodzi.
          swoją drogą, zauważyłam, że wiele firm bieliźniarskich w ogóle nie umieszcza
          kraju produkcji na metce; brak info np. na mojej Curvy Kate, Masquerade i Ballet.
          • madaa86 Re: M&S rozmiarówka 25.03.09, 22:57
            Made in China zle mi sie kojarzy przez wszytskie bazarkowe staniki. U mnie w
            miescie tylko takie sprzedaja.... Ale na moj nowy nabytek nie narzekam. Jestem
            zadowolona. Tylko zdziwiłam sie widzac na metce Made icn China.
            • ptasia Re: M&S rozmiarówka 26.03.09, 10:50
              Mado, to praktyka większości sieciówek w średnim przedziale cenowym: H&M, Zara,
              "nasz" Reserved, by obniżyć koszty.
    • kalia2010 Re: M&S rozmiarówka 26.03.09, 14:24
      Na prawdę rozmiarówka M&S jest dziwna.. Jak kupiłam sobie pierwszy stanik we
      właściwym rozmiarze czyli 34G to okazał się zdecydowanie za wielki i w obwodzie
      i miska była przeogromna. A dzisiaj doszły do mnie 3 staniczki M&S w rozmiarze
      32F i tak: jeden pasuje świetnie, jeden ma za dużą miseczkę a jeden za małą i
      jest strasznie ciasny. Dwa sobie zostawię a jeden będę musiała wydać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka