Dodaj do ulubionych

POSZUKUJEMY MODELEK

30.01.09, 13:52
Witam,

Firma So Chic!, będąca dystrybutorem marek Panache i Emily B,
poszukuje Pań do prezentacji bielizny.
Spotkania mają na celu przedstawienie współparcującym z So Chic!
sklepami najnowszej kolekcji Panache z sezonu jesień/zima '09.
Prezentacje odbędą się kolejno w poszczególnych miastach :
13.02.2009 Gdańsk
16.02.2009 Poznań
17.02.2009 Wrocław
18.02.2009 Kraków
mniej więcej około godz.13/14 i potrwają do ok.godz.17/18.
Wszystkie chętne Panie zamieszkujące w okolicach w.w. miejscowości,
posiadające wymiary
74-78cm pod biustem i 94cm w biuście
oraz
78-83cm pod biustem i 89cm w biuście,
prosimy o kontakt mailowy na adres dystrybucja@sochic.pl

Pozdrawiam
Agnieszka Matłoka
SO CHIC!

Obserwuj wątek
    • quleczka Re: POSZUKUJEMY MODELEK 30.01.09, 15:17
      Szkoda, ze ten mniejszy rozmiar w takij malo popularniej wersji z 78-83cm pod
      biustem.

Dziewczyn o różnicy obwodów w granicach 6-11cm jest tu naprawdę sporo ale jednak
      mało która ma ok. 80cm pod biustem, większośc jednak w okolicy 70cm.
    • quleczka Re: POSZUKUJEMY MODELEK 30.01.09, 15:22
      Za to modelki z podaną większą różnicą obwodów czyli z rozmiarem biustonosza ok.
      70E (lub nawet 65FF) to chyba jednak łatwiej znaleźć na sąsiednim Lobby
      Biuściastych.
      • catalinka7 Re: POSZUKUJEMY MODELEK 30.01.09, 15:25
        no ja bym się prawie łapała z moimi wymiarami, ale żadne miasto mi nie pasuje,
        nie ma Warszawy ani Śląska.
      • yaga7 Re: POSZUKUJEMY MODELEK 30.01.09, 16:29
        Nie do końca. Sądzę, że dziewczyny z przedziału 70E/65FF zaglądają na oba fora.
        Ja nawet z moim 34FF zaglądam na oba fora, bo i tu, i tu znajdę trochę
        informacji :) A na LB zaraz się zaczną teksty, że 65FF to mały biust i LMB jest
        lepsze w tym celu ;))
        • quleczka Re: POSZUKUJEMY MODELEK 30.01.09, 16:47
          > Nie do końca. Sądzę, że dziewczyny z przedziału 70E/65FF zaglądają na oba fora.

Ale ja nie mowie, zeby tu nie ma czy zeby tu wykasowac czy cos...

Tylko zeby tam takze dodac informacje bo jej nie ma, a forum jakby nie bylo jest
          starsze wieksze i czesciej odwiedzane :)
          • joankb Re: POSZUKUJEMY MODELEK 30.01.09, 17:22
            Znając życie - będą po prostu dwa rozmiary...
            Najbardziej sensowne byłoby gdyby te rozmiary podać.
            Wyobrażenie nasze i producentów co i kto powinien nosić lekko się różni, a
            wolałybyśmy sklepom zaprezentować dobrze dobrane staniki.
            Sądząc po podanych wymiarach równie dobrze może to być coś w rejonie 34D.
            • quleczka Re: POSZUKUJEMY MODELEK 30.01.09, 17:47
              masz racje z rozmiarami byloby prosciej

byc moze jak szukaja 74-78 to chodzi o 75(34):/

ale wtedy to drugie to co 80 AA? :D Ja sadze, ze jednak "nieistniejace" 75B ;)
    • pana.cotta Re: POSZUKUJEMY MODELEK 30.01.09, 18:24
      ponadto wymiary to nie wszystko! ja mam np waskie plecy.
      przy 67/84 nosze 30e (wlasciwie jestem na granicy dd i e, powinno byc dd i pol
      ;))), wiec przy wymiarach jakih szukaja moga przyjsc naprawde roznie biusciaste
      kobiety..
    • maheda Prosimy o podanie rozmiarów staników n/t 30.01.09, 18:58

• psuj-ka 70E 30.01.09, 19:26
        Z tego, co się dowiedziałam, to pokazowe modele są w 70E - to chyba dotyczy tego większego obwodu.
        • quleczka Re: 70E 30.01.09, 19:49
          to dobrze zgadlam :)

ze 70E i wtedy 75B pewnie ten drugi ;)
          • zawsze_zielona Re: 70E 30.01.09, 21:04
            Ale Panache chyba nie robi 75B, CK tez nie..
            • quleczka Re: 70E 30.01.09, 21:46
              Robi, robi...to dziwne cos co sie zwie panache atlantis z zelowymi wkladkami,
              bylo tu o tym kiedys i tragicznej rozmiarowce tego...

sochic.pl/strona.php?grupa=33
              no i w tym nawet jest 80AA, wiec moga i tego szukac ;)
              • psuj-ka Re: 70E 30.01.09, 21:59
                Hm, to mają być kolekcje Superbra, Masquerade i Cleo więc chyba jednak nie chodzi o 75B :P
                • quleczka Re: 70E 31.01.09, 10:39
                  z 83/89 to wiecej niz B za nic wyjsc nie chce...szczegolnie jesli ten mniejszy
                  obwod pod to 70E ;)

jak rozumiem to z nimi rozmawialas? ale moze tobie udzielili info tylko o tym co
                  bedzie prezentowac ta bardziej biusciasta modelka :)

kurcze, zaintrygowalo mnie to 78-83/89 ;)
    • rockiemar Re: POSZUKUJEMY MODELEK 30.01.09, 21:30
      Te pierwsze wymiary ok, ale te drugie?? Nie znam nikogo i jestem pewna, ze nigdy
      w zyciu nikogo z 83cm pod i 89cm w biuscie nie poznam ;)
      • quleczka Re: POSZUKUJEMY MODELEK 30.01.09, 21:48
        A ja mam wrazenie, ze znam jedna osobe majaca ok 80/90 cm ...ale fakt, czeste to
        nie jest :)

O ile pamietam w rozmiarowym trafilo sie jakies, ze tak powiem prawdziwe 75B :)

Pomijajac to to i tak troche dziwny ten model pokazowy sobie wyborali...zamiast
        typowego to taki nie typowy mocno :)
        • agacia2025 no pewnie ze bardzo nietypowe 30.01.09, 23:12
          Jezeli juz dziewczyna nosi rozmiar 70 po biustem, to naprawde zadko ma 70E, za
          zwyczaj sa to od FF-K i taka jest prawda. Jak ktos jest okraglejszy to od razu
          ma duzo wiekszy biust. Jak ja kiedys przytylam to z 75B przeszlam na 75D bo mi w
          cycki bardzo duzo poszlo, wiec wybrali sobie nietypowe rozmiary, Tym bardziej ze
          nie widzialam ani jednej modelki Panache ani Curvy Kate ktora nosilaby taki
          rozmiar, no chyba ze jej zly zalozyli, bo taka tez jest mozliwosc
          • agacia2025 Re: no pewnie ze bardzo nietypowe 30.01.09, 23:13
            oczywiscie to 75B i 75D bylo jeszcze niezly kawalek przed oswieceniem
          • quleczka Re: no pewnie ze bardzo nietypowe 31.01.09, 10:43
            70E nie wydaje mi sie jakos specjalnie nietypowe - sa szczuple dziewczyny ze sporym biustem :)

nawet na stanikomanii jest 70E stanikomania.blox.pl/2007/06/Biust-tygodnia-po-raz-trzeci.html

za to ok.80/89 to juz wedlug mnie moze byc naprawde nie najlatwiej znalezc...patrzac po naszym watku rozmiarowym :)
            • agafka88 Re: no pewnie ze bardzo nietypowe 31.01.09, 12:43
              quleczka napisała:

> nawet na stanikomanii jest 70E
              stanikomania.blox.pl/2007/06/Biust-tygodnia-po-raz-trzeci.html

Tak, tylko czy widziałaś opis pod zdjęciem? Dziewczyna ma 72 pod biustem i
              kasica napisała, że zamierza eksperymentować z 65tkami. A notka jest sprzed 1,5
              roku, wtedy było gorzej z dostępem do 65tek i datego pewnie nosiła wtedy ta
              modelak 70tki.
              • quleczka Re: no pewnie ze bardzo nietypowe 31.01.09, 17:07
                Ok, nie wczytywalam sie :)

Ale nawet dzis dziewczyna pytala w innym watku o rade dla swojej kolezanki z
                rozmiarem 75D lub 70E i juz w tym watku sie 2 dziewczyny odezwaly... tak wiec to
                chyba nie jest az tak nietypowy rozmiar :)

Za to to 75B to juz inna bajka ;)
          • pierwszalitera Re: no pewnie ze bardzo nietypowe 31.01.09, 13:07
            agacia2025 napisała:

> Jezeli juz dziewczyna nosi rozmiar 70 po biustem, to naprawde zadko ma 70E, za
            > zwyczaj sa to od FF-K i taka jest prawda. Jak ktos jest okraglejszy to od razu
            > ma duzo wiekszy biust. Jak ja kiedys przytylam to z 75B przeszlam na 75D bo mi
            > w
            > cycki bardzo duzo poszlo, wiec wybrali sobie nietypowe rozmiary,

Obwód pod biustem nie zawsze mówi o "krągłości" nosicielki. Ja noszę 70 i uważam się za szczupłą. Mam po prostu z natury bardziej sportową sylwetkę. Jednak żadną tam ruskiej pływaczki. Kobiety na przykład jak Cameron Diaz albo Charlize Theron też są szczupłe, ale niespecjalnie wątłe w plecach. Widziałam na zdjęciach dziewczyny z nadwagą noszące mniejsze obwody ode mnie. Więc proszę nie wyciągać tu takich wniosków. I mieszczę się dokładnie w pierwszy podany rozmiar. Zmierzona na ciasno mam 74cm pod, na luźno 78, a biuście 94-95. Wchodzę w sklepowy 75D, który od razu nie podjeżdża, a noszę 70E-F (kontynentalne.) Mój biust uważam za średni, w stosunku do sylwetki nawet większy od przeciętnego. Nie rozumiem dlaczego miałabym być nietypowa. Może nietypowa dla tego forum?
            • kizombalover Re: no pewnie ze bardzo nietypowe 03.02.09, 21:40
              No popatrz, ja mam bardzo podobnie, bo pod biustem 74/78 (ciasno/luźno), a w
              biuście trochę mniej, ok. 93. I nie uważam się za szczupłą, raczej
              średniozbudowaną, ale z szerokimi plecami i małym biustem.
              • pierwszalitera Re: no pewnie ze bardzo nietypowe 03.02.09, 22:12
                Możliwe, że pozostałe parametry też mają znaczenie? Na przykład wzrost, biodra, długość nóg, stosunek tłuszczu i mięśni, i podobne rzeczy. No i sujektywne podejście do własnego ciała też. Wiele kobiet widzi się zupełnie inaczej niż wyglądają w rzeczywistości. Zwykle bardziej negatywnie. Ja jestem pewno w lepszej sytuacji wyjściowej, bo znam się na percepcji ciała i pracuję na dodatek od lat z ludźmi z nadwagą oraz zaburzeniami łaknienia. Jakoś tak dostaje się przez to dystansu do własnego wyglądu i uczy pozytywnego podejścia do figury. :-) Z tymi szerokimi plecami to na pewno strasznie przesadzasz. ;-)
          • catalinka7 Re: no pewnie ze bardzo nietypowe 31.01.09, 13:23
            agacia2025 napisała:

> Jezeli juz dziewczyna nosi rozmiar 70 po biustem, to naprawde zadko ma 70E, za
            > zwyczaj sa to od FF-K i taka jest prawda. Jak ktos jest okraglejszy to od razu
            > ma duzo wiekszy biust. Jak ja kiedys przytylam to z 75B przeszlam na 75D bo mi
            > w
            > cycki bardzo duzo poszlo, wiec wybrali sobie nietypowe rozmiary,

ja sobie wypraszam, noszę 70 i wcale nie jestem krąglejsza, jestem bardzo
            szczupłą osobą tylko mam dość szeroką budowę i nawet gdybym się odchudziła to
            myślę, że max 2 cm bym zgubiła pod biustem. Poza tym przypominam, że jesteśmy na
            LMB a nie LB i tutaj większość dziewczyn jeśli nosi 70 to C-E a nie jakieś FF
            I nie każdemu tycie idzie w biust, mnie idzie tylko w biodra,w biuście nigdy nie
            przybywa, musiałabym się chyba nieźle "spaść"
            • agacia2025 Re: no pewnie ze bardzo nietypowe 31.01.09, 14:29
              W sumie racja, chyba za bardzo patrzylam na wymiary pod siebie:/ ja jestem
              nieduza, raptem 162cm wzrostu i mam bardzo cienkie kosci, dlatego mam takie a
              nie inne wymiary. Jest mnostwo dziewczyn o innej budowie i duzo wyzszych ode
              mnie, ale ja czasami tak glupio napisze myslac ja ja bym wygladala prz takich
              wymiarach i czy takie cos wogole jest mozliwe. Zwracam honor, niechcialam nikogo
              urazic
          • plica Re: no pewnie ze bardzo nietypowe 04.02.09, 07:22
            agacia2025 napisała:

> zwyczaj sa to od FF-K i taka jest prawda.

guzik prawda. ja nosze 70E miedzy innymi. dziewczyn o podobnych wymiarach i stanikach jest mnostwo
    • zankabe Re: POSZUKUJEMY MODELEK 31.01.09, 20:35
      a ciekawe czy te modelki powinny posiadać przy tym odpowiednio "modelową"
      figurę. bo ja jestem na przykład bardzo gruszką i zapewne bym się nie wpisała. A
      pasowałabym gdyby w drugiej opcji zejść 'pod' do 75 i 'w' o chociaż centymetr. z
      Krakowa co więcej!
      ..ale to naprawdę wygląda jak poszukiwanie wśród nawróconych prawdziwej 75b!
    • 3mkm3 Napisałam im maila... 03.02.09, 01:58
      I odpisali tak:

"Dziekuje za otrzymany email i za okazane zainteresowanie.
      Obawiam sie, ze ma Pani za szczuply obwod pod biustem na posiadane przez
      nas modele pokazowe, gdyz sa one w rozmiarze 75B.
      Mimo tego jesli nie uda nam sie znalezc modelki w wymaganych rozmiarach to
      skontaktujemy sie z Pania."

Czyli ten drugi rozmiar to 75B.
      Pewnie myśleli, że z takimi modelkami nie będzie problemu ;)
      Jakby nie mogli przestudiować wątku rozmiarowego...
      • mauzonka [OT] do 3mkm 03.02.09, 04:12
        3mkm3 napisała:
        > Pewnie myśleli, że z takimi modelkami nie będzie problemu ;)
        > Jakby nie mogli przestudiować wątku rozmiarowego...

3mkm, nie każdy ma czas, by studiować wątki rozmiarowe:) Czasami łatwiej po prostu zapytać na otwartym forum - a nuż ktoś się znajdzie...
        • 3mkm3 Re: [OT] do 3mkm 03.02.09, 13:04
          No fakt, ale moim zdaniem wystarczyłoby nawet zajrzeć i rzucić okiem :)
      • joankb Re: Napisałam im maila... 03.02.09, 13:30
        Lepiej taki post po prostu umieścić na forum.... Wyszukanie dziewczyn osobiście
        nic nie daje - nie wiadomo skąd są i czy chętne.
        Tak - jest szansa, ze trafi się na w miarę "właściwe" 75B.
        A z 75B firmy żyją, to podstawa obrotu. Wyjątków trudno szukać - i do takich
        wyjątków nie należy pewnie i Panache. To rozmiar dostępny chyba w serii
        Atlantis, dla Superbra i Maskaradek testowe bedzie zapewne 70E.
        • psuj-ka Re: Napisałam im maila... 03.02.09, 13:47
          Okazało się, że z Maskaradek będzie 70dd jako ten większy rozmiar, więc ja raczej w ogóle z tego wypadam :/ a szkoda, bo chciałam sobie pooglądać te śliczności :(
          • klymenystra Re: Napisałam im maila... 03.02.09, 13:54
            Ooo, to raczej klops. Tez wypadne. A tez chcialam poogladac. Chyba, ze beda
            stawiac na seksi buly :p
            • psuj-ka Re: Napisałam im maila... 03.02.09, 13:58
              No właśnie co dziwne chyba nie, nawet się martwili, że przy 72 pod biustem 70-tki mogą być dla mnie za luźne :P Z Superbra i Cleo ma być 70E, a z Masquerade 70DD. W ogóle jakaś zupełnie inna osoba się tym zajmuje, niż pani z pierwszego posta.
          • pana.cotta Re: Napisałam im maila... 03.02.09, 13:56
            maskaradkowe 70dd by nawet pasowalo poza tym, ze za luzne ;)) o ile tez sa
            raczej malomiskowe.

a ile placa?;))
            • 3mkm3 Re: Napisałam im maila... 04.02.09, 02:17
              Jeśli 70DD, to może i na mnie by miskowo pasowało, bo w 70 z większości D
              wypływam :)...
    • klymenystra Re: POSZUKUJEMY MODELEK 03.02.09, 13:53
      Napisalam do nich ;) Bedzie smiesznie, jesli mnie wezma :p
    • magdalaena1977 Re: POSZUKUJEMY MODELEK 04.02.09, 01:21
      > Wszystkie chętne Panie zamieszkujące w okolicach w.w. miejscowości,
      > posiadające wymiary
      > 74-78cm pod biustem i 94cm w biuście
      74-78cm zmniejszamy do 70 czyli 32
      94-70=24 cm = 32E (70F/G)

> 78-83cm pod biustem i 89cm w biuście,
      czyli 78/83 zmniejszamy do 75 czyli 34
      89-75 = 14 cm = B
      wynik 34B (75B)

wrzuciłam 34B i 32E w forumową wyszukiwarkę. O ile jeszcze 32E się pojawiało, to
      34B było w znikomej ilości (część niestanikowa).
      Zgadzam się też, że dziewczyna z prawdziwym 34B najprawdopodobniej jest zbyt
      pulchna, żeby producent zakwalifikował ją jako modelkę.
      • kura_aga Re: POSZUKUJEMY MODELEK 04.02.09, 02:46
        Ja też napisałam :) Co prawda mam 65DD ale coś mi się wydaje, że będzie posucha
        z tymi rozmiarami :P
        • quleczka Re: POSZUKUJEMY MODELEK 04.02.09, 10:45
          kurcze - to jest absurdalne!

w zalozeniu modele pokazowe to powinny byc te najbardziej typowe...jak napisala
          joankb "z 75B firmy żyją, to podstawa obrotu."

chyba sie powinni zastanowic co jest grane, ze tak ciezko znalezc modelke w niby
          podstawowym dla kolekcji rozmiarze...
      • imp18 Re: POSZUKUJEMY MODELEK 04.02.09, 17:54
        magdalaena1977 napisała:

> Zgadzam się też, że dziewczyna z prawdziwym 34B najprawdopodobniej jest zbyt
        > pulchna, żeby producent zakwalifikował ją jako modelkę.
        >

wiesz wydaje mi się jednak, że skoro szukają kogoś z tyloma cm pod biustem to zdają sobie sprawę z tego że nie będzie to modelka z wybiegów tylko prawdziwa kobitka .. moze o to wlaśnie chodzi?
        • quleczka Re: POSZUKUJEMY MODELEK 04.02.09, 19:34
          albo po prostu blednie zalozyli, ze skoro wiekszosc kobiet kupuje 75B to pewnie
          maja takie wlasnie wymiary...a tu niespodzianka ;)
    • plica Re: POSZUKUJEMY MODELEK 04.02.09, 07:19
      eh. brakuje mi 2 cm do wrocławia
      • quleczka Re: POSZUKUJEMY MODELEK 04.02.09, 10:47
        a w ktorym wymiarze - nad czy pod ?

bo jesli pod to przeciez tak na dobra sprawe patrzac to wiekszosc kobiet w
        Polsce brakuje naczescie wiecej do podanych przez nie oczekiwanych wymiarow pod
        przykladowo dla 75B, a jednak to wlasnie te 75B nosza ;)
        • plica Re: POSZUKUJEMY MODELEK 04.02.09, 20:19
          nad. do tych wymaganych 94 2 cm mi brakuje :)
          • psuj-ka Re: POSZUKUJEMY MODELEK 04.02.09, 22:00
            Eee tam, pisz, skoro oni mają Maskaradki w 70DD, to już spora szansa, że będą dobre :D poza tym oni chyba uważają, że lepszy ciut za duży stanik, niż buły, co dziwne, ale godne podziwu :P
    • imp18 Re: POSZUKUJEMY MODELEK 04.02.09, 17:50
      heh ja się łapie na pierwsze wymiary (chociaż 65FF nosze, ale nowe(nierozciągnięte) 70E też od biedy dobre ) .. do wrocławia w miare blisko ... ale to prezentacja = paradowanie przed widownią w bieliźnie ? to chyba nie dla mnie :)
      ja bym chciała do zdjeć bo na zdjęciach to zawsze to i tamto można zatuszować :P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka