Dodaj do ulubionych

Stanikowy Matrix zginął śmiercią...?

28.02.09, 10:26
...no właśnie jaką? Może byłaby szansa reaktywacji?

Przez rok przewinęło się wiele typowo Małobiuściastych tematów, problemów -
uważam, że to dobry materiał na bardzo wiele notek.

Małobiuściaste nie mają "swojego" bloga. A szkoda.
Obserwuj wątek
    • natashka87 Popieram:) 28.02.09, 19:12
      Przydałoby się:)
      • malagracja Chyba Ty jedna :) No ze mna, 2 :) n/t 28.02.09, 22:05
        • natjulia Re: Chyba Ty jedna :) No ze mna, 2 :) n/t 28.02.09, 22:12
          wypowiem się w tonie pani "a weź se dziecko 75a i nie szalej" -> no co też pani gadasz ( albo wypisujesz).
          Tak na serio to było moje jedno z 1. spotkań z tematem dobierania stanika, no i czasem zaglądam, a tam się nic nie rusza, a rzeczywiście szkoda :-(
          • natjulia Re: Chyba Ty jedna :) No ze mna, 2 :) n/t 04.03.09, 17:45
            OT - przepraszam, przeczytałam 1.część moje wypociny mózgowej, i takie to niezrozumiałe...
            Chodziło mi o to że nie tylko jedna - jak teraz widać po ilości postów i rozgorzałej dyskusji- osoba chciałaby bloga dla MB. też bym chciała i czekam na reaktywację :-)Szkoda tylko że jeszcze niewiele wiem...
    • scarlet_agta Re: Stanikowy Matrix zginął śmiercią...? 28.02.09, 22:20
      Dziewczyny, skoro brakuje Wam małobiuściastego bloga, to może same takiego
      załóżcie? Jak już założycie, to się tu zareklamujcie. Chętnie poczytamy i
      będziemy kibicować. :)

A co do Stanikowego Matrixa i jego reaktywacji, to należałoby to pytanie zadać
      autorce. ;)
      • natashka87 Re: Stanikowy Matrix zginął śmiercią...? 01.03.09, 10:16
        Myślę, że to całkiem dobry pomysł:) Zakładamy;)?
        • malagracja Fajnie :) 01.03.09, 12:23
          Chociaz małobiuściastosc to u mnie tylko teoria..chętnie pomoge. Jestesmy juz 2 :-)
    • malagracja Blog 01.03.09, 12:58
      Od siebie moge dorzucic, ze warto byloby zalozyc bloga gdzies inndziej niz na
      blox.pl a np. na blog.pl - dotrzemy do innych czytelników :-)
      • pta-szyn Re: Blog 01.03.09, 13:08
        nawet myślałam o założeniu takiego bloga, ale brak mi doświadczenia - jestem raczej początkująca jeśli chodzi o wiedzę stanikologiczną i na razie jeszcze nie znalazłam biustonosza idealnego. mogłabym co najwyżej pozachwycać się tym, co mi dało lobby i zmiana rozmiaru, jak mnie to wyleczyło z kompleksów itp. :)
        • malagracja Re: Blog 01.03.09, 13:26
          Jak pisalam wyzej (i Natashka) pomożemy. :) Wiec jest nas 3.
    • natashka87 To co, trzeba nazwę wymyślić:) 01.03.09, 13:51
      :)
      • malagracja Re: To co, trzeba nazwę wymyślić:) 01.03.09, 17:54
        Na blog.pl jest wolna domena: malobiusciaste, malybiust...
        • natashka87 Re: To co, trzeba nazwę wymyślić:) 01.03.09, 18:19
          Może małybiust? To chyba zwiększa szanse na to, że jakieś
          niewtajemniczone znajdą tę stronę:)
          • malagracja Re: To co, trzeba nazwę wymyślić:) 02.03.09, 16:24
            A moze to takie zbyt chłodne..?
            • quleczka Re: To co, trzeba nazwę wymyślić:) 03.03.09, 14:47
              malybiust na pewno lepsze jesli chodzi o wyszukiwarki i trafienie do nowych osob :)

"Bym zaproponowała jeden dział blogu: relacje. Pisane przez dziewczyny, które
              poszukiwały/znalazły swój pierwszy (drugi, trzeci) dobry stanik. Ze szczęśliwym
              zakończeniem :P"

bardzo dobry pomysl :)

no i mile widziane zdjecia porownawcze typu "biust na zywa" stanikomanii - tam
              brakuje naprawde malobiusciastych - zreszta jak sie pojawia to moga byc i tu i
              tu ...nie chodzi o robienie konkurencji :)
    • malagracja Chetne do pisania..? n/t 01.03.09, 19:08
      • why-fall Re: Chetne do pisania..? n/t 01.03.09, 19:17
        Hm, ja jestem bardziej małoobwodziasta, wg Malhedy 63/82, na razie 60G, ale z
        chęcią wspomogłabym lobby (uwaga, jestem początkująca, tzn. uświadomiona od
        roku, nawrócona - w nowym staniku od wczoraj ;)) Teraz wyjeżdżam na 5 dni,
        wracam 6.03.
      • natashka87 Re: Chetne do pisania..? n/t 01.03.09, 20:33
        Ja oczywiście też
        • cranberry_07 Re: Chetne do pisania..? n/t 01.03.09, 22:54
          ja tez chetnie pomoge:)
          jak cos to piszcie na maila:)
          • quleczka Re: Chetne do pisania..? n/t 03.03.09, 14:50
            ja moge pomoc moze nie w pisaniu bo to nie moja dzialka... ale jak bedzie trzeba
            to w jakiejs grafice albo informatyce :)

za duzo czasu nie mam wiec nie ofiaruje jakiejs wielkiej pomocy ale jakby cos
            trzeba bylo zrobic i chetnej by nie bylo to byc moze bede mogla pomoc :)
      • 100krotna relacje 03.03.09, 08:05
        Bym zaproponowała jeden dział blogu: relacje. Pisane przez dziewczyny, które
        poszukiwały/znalazły swój pierwszy (drugi, trzeci) dobry stanik. Ze szczęśliwym
        zakończeniem :P żeby nie zrażać potencjalnych nowouświadomionych, ale żeby też
        wiedziały, co je czeka ;) O migracji też coś można wspomnieć
        I może drugi dział: "humorystycznie"
    • asiabudyn11 a może tak blog dla średniobiuściastych? 02.03.09, 00:45
      Czy już przesadzam?

Bo wiecie, tak jak ktoś wcześniej narzekał, że nazywa się jego biust małym mimo,
      że właścicielka ocenia go na duży, tak ja chyba patrzę na zdjęcia staników
      (raczej modelek w stanikach)przez pryzmat swojego biustu. W tym sensie, że
      widzę: "o, jaki duży biust" (czyli większy od mojego), albo "o, ten biust jest
      mniejszy od mojego".
      A najfajniej oczywiście byłoby "utożsamiać się" ze zbliżonymi do swojego "biustami".

Nic nie wiem o pisaniu bloga, ale jeśli ktoś by zechciał pisać o
      średniobiuściastych (czyli np. jak ja: jakieś 65 F)to bym postarała się pomóc
      jakoś (np. w szukaniu zdjęć, pisaniu tekstów, nie wiem co jeszcze trzeba robić).

Tylko mi nie piszcie, że mam mały biust bo nie uwierzę ani ja, ani moje
      koleżanki, ani mój facet :-)
      • klymenystra Re: a może tak blog dla średniobiuściastych? 02.03.09, 01:29
        Z doswiadczenia wiem, ze sredniobiusciastosc dzieli sie na dwie kategorie:
        blizsza malemu biustowi i blizsza duzemu. I nie ma to wiele wspolnego z
        wymiarami. Ja z moim 30FF zawsze mialam problemy typowe dla wiekszych biustow, a
        nigdy dla malych (freyowa zmarcha, staniki z golfem itd). Sa dziewczyny, ktore
        maja takie same wymiary i ten sam rozmiar, ale ich problemy sa odwrotne.
        Dlatego, moim zdaniem,zakladanie forum czy bloga dla sredniobiusciastych mija
        sie z celem. Tym bardziej, ze i tak mamy komfortowa sytuacje - wybor w
        rozmiarach 30E-30FF, 32DD-32F itd jest przegromny i kazda cos na siebie znajdzie.
        • kuraiko Re: a może tak blog dla średniobiuściastych? 02.03.09, 02:08
          klymenystra ----> a może być też tak, że liczy się też wzrost? tzn
          że na staniki z golfem narzekają głównie niskie dziewczyny? wydaje
          mi się, że chyba tak może być. tzn że w analogicznym rozmiarze na
          osobie wyższej o dłuższym korpusie ten sam stanik może nie piłować
          pach, nie zasłaniać połowy dekoltu.
          mam na myśli mniej więcej takie okolice rozmiarowe jak wypisałaś.
          a, jest jeszcze kwestia umiejscowienia piersi na klatce, jeśli
          chodzi o problem zabudowania...

ja na razie jako średni biust i niska osoba mogę się przyznać tylko
          do problemów z za szerokimi fiszbinami, piłowanie pach, za długie
          ramiączka, miski powiewające na górze, a wypełnione dołem. jak będę
          miała w końcu jakąś Freję to się przekonam, czy freyowa zmarcha mnie
          też dotyczy :)
          • klymenystra Re: a może tak blog dla średniobiuściastych? 02.03.09, 10:03
            Przeciez to chyba oczywiste, ze troche uogolniam?
            Jednakowoz - mam wrazenie, ze problem stanikow z golfem dotyczy tylko malych
            biustow. Ja tu nie mowie o zabudowaniu, ktore w G plusach jest wieksze, tylko
            miseczkach siegajacych obojczyka. Nie kojarze, zeby jakies 30HH na to narzekalo,
            problem sie pojawia na tym forum.
            I wedlug mnie, Twoje problemy sa teoretycznie typowe dla malobiusciastych
            (pomijam kwestie szerokosci fiszbin i miski powiewajace gora, bo to pierwsze to
            kwestia proporcji, a drugie wypelnienia biustu). Oczywiscie, pilowanie pach i za
            dlugie ramiaczka MOGA sie zdarzyc przy duzym biuscie, jesli jest wysoko
            zawieszony, statystycznie jednak czesciej ten problem pojawia sie na tym forum.
            I do tego daze - na pewne problemy sredniobiusciaste moga szukac odpowiedzi na
            obu forach, a pewne - tylko na jednym. Wydaje mi sie jednak, ze nie ma problemow
            typowych dla sredniobiusciastych. O tej mojej prywantej klasyfikacji
            sredniobiusciastosci pisalam w ramach ciekawostki.
            • maheda Re: a może tak blog dla średniobiuściastych? 02.03.09, 10:14
              klymenystra napisała:

> miseczkach siegajacych obojczyka. Nie kojarze, zeby jakies 30HH na to narzekalo

Jak to nie? :))))
              Cała masa kobiet w tych rozmiarach narzeka na golfy właśnie.
              Miseczki w wielu modelach kończą się nam na obojczykach, a do tego sprawiają
              wrażenie takie, jakby miały stanowić pancerz ochronny, nie da się tak nikomu
              pokazać, bo jest wrażenie TAAAAKIEGO biustu :(

> Oczywiscie, pilowanie pach i za dlugie ramiaczka MOGA sie zdarzyc
              > przy duzym biuscie, jesli jest wysoko zawieszony, statystycznie
              > jednak czesciej ten problem pojawia sie na tym forum.

To trochę nie tak. Owszem, za długie ramiączka są kwestią zawieszenia biustu
              oraz pewnie proporcji, spadzistości ramion i takich tam. Ja mam na przykład
              nisko zawieszony, ale ramiona mam spadziste i w większości staników mam
              ramiączka skrócone na maksa lub prawie na maksa.
              Piłowanie pach pojawia się w znakomitej większości modeli, gdy kobiety mają
              węższe ramiona. Piłowanie pach to raczej więc kwestia właśnie wąskości ramion, a
              nie wielkości biustu.

> Wydaje mi sie jednak, ze nie ma problemow typowych dla sredniobiusciastych.

Pełna zgoda!!! :))))))))))))))
              • turzyca Re: a może tak blog dla średniobiuściastych? 02.03.09, 11:15
                Tak, ale 30HH-K to juz ewidentne kiksy konstrukcyjne. Tak naprawde te staniki
                swietnie leza na biustach mniej wiecej F-GG oraz lepiej na tych o szerszym
                podobwodziu.
                Chyba na takie sylwetki zostaly uszyte, a na inne przeskalowane. :(

Ale klymenystra ma racje, niezaleznie od tego czy zroznicowanie podejscia do
                wlasnego biustu spowodowane jest wzrostem, miejscem zawieszenia biustu czy
                sylwetkami rodziny (z jakiegos watku pamietam, ze dziewczyny z ok. 30FF byly w
                jednej rodzinie wytykane jako ta z wielkim biustem, a w drugiej jako ta z
                malenkim), nie ma w zasadzie klasycznych problemow sredniobiusciastych.
                • quleczka Re: a może tak blog dla średniobiuściastych? 03.03.09, 14:44
                  > Ale klymenystra ma racje, niezaleznie od tego czy zroznicowanie podejscia do
                  > wlasnego biustu spowodowane jest wzrostem, miejscem zawieszenia biustu czy
                  > sylwetkami rodziny (z jakiegos watku pamietam, ze dziewczyny z ok. 30FF byly w
                  > jednej rodzinie wytykane jako ta z wielkim biustem, a w drugiej jako ta z
                  > malenkim), nie ma w zasadzie klasycznych problemow sredniobiusciastych.

pelna zgoda :)
              • klymenystra Re: a może tak blog dla średniobiuściastych? 02.03.09, 15:50
                Mahedo, ja z Toba polemizowac nie bede, bo Ty guru jestes :))
                Ale tak:
                co do miseczek wysokich - specjalnie rozroznilam staniki z golfem i staniki
                zabudowane - zabudowanie pojawia sie w Gplusach i jest, ze tak powiem,
                producencko zamierzone. Do G natomiast jest inaczej. I to jest innym typ problemu :)
                Ja tez mam problem za dlugich ramiaczek, bo mam biust wysoko. Powtarzam jednak:
                czesciej ten problem widuje tutaj czy w malej Galerii. Podobnie jak kwestia
                pilowania :)
                • malagracja STOP :) 02.03.09, 15:53
                  Ja jestem za tym, zeby narazie zrobic malobiusciasty a co do
                  średniobiusciastych...chetnie przyganiemy wasze problemy, zwlaszcza zabudwanie,
                  fiszbiny, zmarchy :-) Mysle, ze to sa rzeczy na malobiusciasty blog a nie na
                  biusciasty np. Stanikomanie ;-)
                • maheda hihi :) 02.03.09, 16:34
                  a moim zdaniem dzieje się tak dlatego, że na "dużym" lobby wiele jest dziewczyn
                  w gruncie rzeczy właśnie średniobiuściastych :))))
                  HHplusów jest mało, i wszystkie, ale to wszystkie narzekamy :D
                  • klymenystra Re: hihi :) 03.03.09, 12:58
                    Pax! ;)
          • mefistofelia Re: a może tak blog dla średniobiuściastych? 02.03.09, 16:01
            kuraiko napisała:

> klymenystra ----> a może być też tak, że liczy się też wzrost? tzn
            > że na staniki z golfem narzekają głównie niskie dziewczyny? wydaje
            > mi się, że chyba tak może być. tzn że w analogicznym rozmiarze na
            > osobie wyższej o dłuższym korpusie ten sam stanik może nie piłować
            > pach, nie zasłaniać połowy dekoltu.

wzrost nie ma znaczenia. zobacz sobie moje zdjęcia w galerii- mam 177cm. myślę, że większe znaczenie ma "zawieszenie" biustu i jego pełność
            • kuraiko Re: a może tak blog dla średniobiuściastych? 02.03.09, 19:32
              jak tylko dostanę dostęp... wczoraj napisałam prośbę na adres
              biusciaste@gmail.com i czekam...

na pewno racja z "zawieszeniem". co do pełności, to nie jestem
              pewna, bo co ma pełność mojego biustu do wysokich boczków pod
              pachą ;) to już wina danego stanika raczej. mnie akurat tylko
              niektóre staniki piłują pachę - mniej więcej połowa...
              • mefistofelia Re: a może tak blog dla średniobiuściastych? 03.03.09, 00:02
                w dużej galerii jestem tylko w jednej odsłonie, ale i tak widać :)
                i nie chodzi mi raczej o piłowanie pach tylko o golfiastość.
                żaden stanik moim pachom krzywdy nie zrobił jak dotąd (raczej żebra cierpią). być może to dlatego, że mam szerokie ramiona.

pełność biustu na pewno wpływa na golfiastość. ja mam niepełne i wszystkie staniki mi golfują;)
                • kuraiko Re: a może tak blog dla średniobiuściastych? 03.03.09, 01:30
                  a o to chodzi, to logiczne, niestety.
                  • quleczka Re: a może tak blog dla średniobiuściastych? 03.03.09, 14:47
                    tyle, ze pelnosc nie bezposredniego zwiazku z rozmiarem - osoby o tym samym
                    rozmiarze moga miec mniej lub bardziej pelne piersi...

tak czy inaczej mysle, ze "golfiastosc" objawia sie i na wiekszych i na
                    mniejszych biustach.... tylko po prostu inaczej wyglada :)

• kuraiko Re: a może tak blog dla średniobiuściastych? 04.03.09, 16:13
                      ja to zrozumiałam tak, że jak biust jest bardziej pełny u góry, to
                      górna część stanika jest nim "wypychana" do przodu, a na biustach
                      mniej pełnych albo się "kładzie" płasko, zasłaniając dekolt albo
                      odstaje (u mnie przypadek). pewnie to też zależy od samej pełności
                      miski, bo skoro stanik się "kładzie" to na pełniejszym biuście chyba
                      by się wrzynał na górze... sama juz nie wiem ;)
            • kuraiko nie obejrzę w galerii bo dostałam odmowę n/t 03.03.09, 17:14
      • asiabudyn11 Re: a może tak blog dla średniobiuściastych? 03.03.09, 00:23
        Widzę, że wywołałam małą dyskusję.
        Ok, może macie rację, żeby na razie przynajmniej nie "startować" z blogiem
        średniobiuściastych.

Tylko chcę Wam wytłumaczyć co skłoniło mnie do podania takiego pomysłu:
        - zastanawianie się nad tym, czy przypadkiem wskutek istnienia 2 forów: LB i LMB
        nie jest tak, że wiele z nas samodzielnie ocenia "gdzie jej miejsce", a że nie
        ma odrębnego miejsca dla średniobiuściastych to znajduje się je w LB lub LMB,
        czy i LB i LMB (oczywiście rozumiem uwagę, że wiele forumek z LB to w
        rzeczywistości średniobiuściaste);
        - piszecie, że nie ma problemów dokładnie "średniobiuściastych", ale chodziło mi
        o coś innego niż konkretne kwestie.
        Otóż: język internetu to język syntetyczny, skrótowy. Gdyby istniał blog
        średniobiuśćiastych (np. w b. dalekiej przyszłości) średniobiuściaste nie
        musiałyby czytać opini/skarg typowych dla biuściastych (czyli: poznawać
        problemów pań z dużym czy b. dużym biustem, np. o brakach w rozmiarach powyżej
        J), ani małobiuściastych (np. zbytnią skłonnością do używania push-up'ów) itp.

Dziewczyny!
        Ja broń Boże nie chcę tu robić żadnych rozłamów czy czegoś.
        Tylko sygnalizuję potrzebę i rozumiem, że uznajecie, że może ona poczekać. Ok.
        • plica Re: a może tak blog dla średniobiuściastych? 03.03.09, 08:26
          asiabudyn11 napisała:

> Otóż: język internetu to język syntetyczny, skrótowy. Gdyby
          istniał blog
          > średniobiuśćiastych (np. w b. dalekiej przyszłości)
          średniobiuściaste nie
          > musiałyby czytać opini/skarg typowych dla biuściastych (czyli:
          poznawać
          > problemów pań z dużym czy b. dużym biustem, np. o brakach w
          rozmiarach powyżej
          > J), ani małobiuściastych (np. zbytnią skłonnością do używania push-
          up'ów) itp.

hahaha, a teraz bidulki czytac muszą ? nikt nie kaze :) poza tym -
          mało to sredniobiusciastych w pusiapkach na ulicach ? cale stada
          ganiają nic tylko polowac.
          osobiscie jako zdeklarowana malobiusciasta (ok. 70e) czytam oba
          fora. staniki nosze - i te typowe malobiusciaste jak elle
          macpherson i takie lepsze dla duzobusciastych np. tango. problemy
          mam i takie i takie. mierzylam w zyciu moze jeden stanik z golfem, a
          mierzylam ich przeciez setki. nigdy nic nie piluje mi pachy,
          ramiaczka nigdy nie sa za dlugie, stanik nigdy nie siega do
          obojczyka, ale zdarza mi sie np. freyowa zmarcha. modele stanikow
          zgapiam od mniejszobiusciastych kolezanek jak i od tych
          duzobardziejbiusciastych i istnienie bloga dla tych srednich to dla
          mnie bzdura :)
        • ptysiowa_7 Re: a może tak blog dla średniobiuściastych? 03.03.09, 15:56
          A ja jestem średniobiuściasta (66/86) i korzystam i z LB, i z LMB. Z
          LB pewnie dlatego, że jak zaczynałam się interesować tematem, to nie
          było LMB. Nie wszystkie problemy mnie dotyczą, i na dużym, i na
          małym Lobby, ale nie mam problemów z czytaniem o problemach HH+ ani
          60C. Raz, że mnie to czasem interesuje, a jak nawet nie, to nie
          czytam po prostu:)
          Zgadzam się, że mało- lub dużobiuściastość definiują problemy ze
          stanikami. Również te problemy sprzed uświadomienia. Ja się bardziej
          skłaniam ku przynależności do małobiuściastych, bo przed
          uświadomieniem:
          - miałam problem ze wskakiwaniem fiszbin na biust przy podniesieniu
          rąk
          - nosiłam tylko push-upy, w miękkich czułam się płasko.
          W odróżnieniu od biuściastych, narzekających na namioty w brudnym
          beżu, biust na brzuchu itd.
          • kuraiko Re: a może tak blog dla średniobiuściastych? 04.03.09, 01:03
            aa no tak, średnim odpada ten problem "namiotów" typu Doreen... jak
            push-upy, to przecież same kolorowe, koronki, a teraz to już
            z "chińczykami" sam szał ;)
            a ja nosiłam takie 80B/C, 75C białe lub czarne padded. do designu
            nie mogłabym się przyczepić. jakoś push-upy mnie nie interesowały,
            tzn jak miałam jakiś stanik z gąbkowymi wkładkami, to zawsze je
            wyciągałam bo mnie wkurzały :P
            teraz cieszę się, że mogę sobie wybierać w różnych kolorkach. no
            właściwie to nie zależy od rozmiaru, bo pewnie z Dalii, Kostara czy
            Kingi też bym dostała ładne kolorowe 75C, a kiedyś chodziłam tylko
            do taniego bieliźniaka albo Triumpha.
            ale to nie jest jednak trauma "namiotowa" i uczulenie na staniki w
            kolorze ecru ;) (ja nie mam nic przeciw)
    • quleczka warto by zapytac katinkova ... 03.03.09, 14:54
      o ewentualne wykorzystanie czesci tekstow :)

bo czesc jest naprawde fajna i przydatna :)
      • malagracja Re: warto by zapytac katinkova ... 03.03.09, 15:30
        A moze lepiej by spytac ja czy by komus blogu nie oddala?
    • quleczka z innej bajki... 03.03.09, 14:56
      ale w temacie blogow :)

jest blog lobby ... i mial na nim chyba przewodnik po LMB tez - czy ktos sie tym
      w ogole zajmuje?

cos a la odpowiednik tego

lobby.blox.pl/2008/12/Przewodnik-po-Lobby-Biusciastych-1.html
      • agafka88 Re: z innej bajki... 03.03.09, 16:13
        quleczka napisała:

> ale w temacie blogow :)
        >
        > jest blog lobby ... i mial na nim chyba przewodnik po LMB tez - czy ktos sie ty
        > m
        > w ogole zajmuje?

Z tego co wiem, niedługo powinna się pojawić notka - przewodnik po LMB
        • quleczka Re: z innej bajki... 03.03.09, 19:37
          super :)

juz kiedys mialam o to zapytac ale nie chcialam smiecic na formum, a watek o
          blogu wydal mi sie dobrym miejscem :)
          • butters77 Re: z innej bajki... 04.03.09, 12:19
            Potwierdzam - będzie może nawet dziś:)
            • quleczka super n/t 04.03.09, 12:52
              • butters77 To ja przy okazji zaznaczę, 04.03.09, 16:21
                że blog Lobby kierowany jest do
                Lobbystek obu formatów:) Wiele notek dotyczy całej naszej społeczności (choćby
                niedawna relacja z Barcampu w Trójmieście) i myślę, że Małobiuściaste znalazłyby
                tak kilka interesujących kwestii. Myślę, że warto zaglądać - choćby po to, aby
                wiedzieć na bieżąco, w jakich wydarzeniach biorą udział lobbystki:) Zapraszam
                serdecznie!
    • nieco8 Re: Stanikowy Matrix zginął śmiercią...? 04.03.09, 11:29
      Popieram tworzenie blogu dla małobiuściastych. wydaje mi się, że najlepszym
      pomysłem byłaby kontynuacja blogu katinkovej, bo jej teksty są rewelacyjne a
      zdjęcia pouczające i żal byłoby o nich zapomnieć.
      Mam nadzieję, że nie zapomnicie na tym blogu o średniobiuściastych. Większość
      problemów mamy wspólnych, a tylko czasami przydałby się podział na problemy
      dziewczyn z miseczkami A-D i D+.
      Ja optowałabym za rozwinięciem i uporządkowaniem wątków, które pojawiały się na
      LB, typu: dobre staniki na początek, biustonosze o kroju half cup, co złego
      robią pushupy, jak dobrze wygarniać tłuszczyk spod pach do miseczki oraz
      promowanie marek mniej popularnych.
      Czekam z niecierpliwością na efekty waszej działalności:)
    • malagracja Kompletujemy grupe. 04.03.09, 16:29
      Prosze o podpinanie się pod tym postem, jezeli jestescie chetne zrobic cos (od
      pisania notek, po sprawy techniczne, graficzne itd) w imieniu Bloga
      Małobiuściastych :) Prosiłabym o wpisanie w temacie ewentualnej specjalizacji
      forumowiczki ;) A jezeli takowej brak to nic :)
      • quleczka grafika , informatyka 04.03.09, 18:57
        powtorze to co jest w innym miejscu juz:

"ja moge pomoc moze nie w pisaniu bo to nie moja dzialka... ale jak bedzie
        trzeba to w jakiejs grafice albo informatyce :)

za duzo czasu nie mam wiec nie ofiaruje jakiejs wielkiej pomocy ale jakby cos
        trzeba bylo zrobic i chetnej by nie bylo to byc moze bede mogla pomoc :) "

czyli ogolnie raczej awaryjnie bardziej :)
      • natashka87 notki, inne 05.03.09, 12:17
        Ja mogę pisać notki i inne rzeczy również w miarę moich
        umiejętności:)
      • kulki Re: Kompletujemy grupe. 05.03.09, 12:18
        malagracja napisała:

> Prosze o podpinanie się pod tym postem, jezeli jestescie chetne
        > zrobic cos (od pisania notek, po sprawy techniczne, graficzne itd)

A jakie zadania oprócz pisania notek i moderacji komentarzy byłyby do wykonania?
        • malagracja Re: Kompletujemy grupe. 05.03.09, 16:52
          Robienie grafik (rysunkow itp), poszukiwanie modelek (do cyklu perfekcyjne
          dopasowanie;)), zdjecia. Wyszkiwanie moalobiusciastych nowosci: firm, modeli
          itp. Przeprowadzanie wywiadów (bo napewno kiedys beda)! :)
      • pta-szyn strona techniczna, notki 06.03.09, 19:50
        chętnam do pomocy, chociaż do końca kwietnia niestety raczej awaryjnie - praca inżynierska jest teraz priorytetem, a jakoś sama napisać się nie chce. Lecz jeśli potrzebna by była jakaś doraźna pomoc to ja bardzo chętnie. Mogę też spróbować namówić mamę na modelowanie, sama niestety stranika idealnego jeszcze nie mam :)
      • polka_w_brukseli Zglaszam sie - zdjecia, grafiki, pisanie notek 27.05.09, 14:37
        Dziewczyny, ja bardzo chetnie sie zaangazuje w reaktywacje Matrixa. Moge nawet sprobowac w naszym imieniu namierzyc Katinkova, jesli nikt jeszcze tego nie zrobil? (prosze pisac jesli zrobil).

Jak dziennikarka z wyksztalcenia bardzo chetnie cos popisze, bo od baaardzo dawna tego nie robilam. Jako grafik z zawodu zglaszam sie do rysuneczkow, zdjec, co tam nam bedzie potrzeba.

Jestem za Matrixem, bo juz ma pozycje, jest podlinkowany w kilku miejscach, no i ma fantastyczne notki ktore trzeba uratowac od zapomnienia :)
    • maith Re: Stanikowy Matrix zginął śmiercią...? 05.03.09, 15:15
      No właśnie szkoda, bo fajny był bardzo. Swoją drogą co się stało z Katinkovą?

Piszcie piszcie dziewczyny, bo stanikowe problemy małobiuściastych są szczególne
      i warto by było je dobrze opisać. I po to, żeby upowszechnić wśród producentów
      wiedzę, że to nie takie hopsiup, że wszystko będzie pasować i po to, żeby
      pokazać dziewczynom, że to wcale nie z nimi coś jest nie tak :)
      • kuraiko Re: Stanikowy Matrix zginął śmiercią...? 06.03.09, 00:23
        ja ostatnio "widziałam" Katinkovą w komentach do notki o "pokacycki"
        na Balkonetce. pamiętam, że dziewczyny się zastanawiały czy to ona,
        bo napisała posta o dość ciekawej treści ;) ale potem się okazało,
        że to raczej ona naprawdę była ;)
        czyli Katinkova gdzieś się pojawia...
    • ucayali Re: Stanikowy Matrix zginął śmiercią...? 05.03.09, 22:43
      oj lubiłam tego bloga, szkoda go... ja jeszcze nie tracę nadziei, że nastąpi
      Matrix-Reaktywacja ;)
      A wy dziewczyny piszcie też :)
    • malagracja Gdzie? 06.03.09, 17:06
      Na blog.pl nie mozemy zalozyc, bo tam moze byc tylko 1 moderator (odpisali mi,
      ze zmiany beda za kilka tygodni - to za pozno) :-( Wiec mam pytanie: gdzie
      chcialybyscie pisac bloga? Na bloxie? Na bloggerze? Czy moze wogole gdzieś tak? :-)
    • malagracja MALYBIUST.BLOX.PL 06.03.09, 19:12
      Pozwolilam sobie zalozyc bloga :-)

Kulki, quleczka, natashka - obierzcie e-mail (gazetowy lub ten ktory
      podawalyscie przy rejestracji konta na gazecie) powinnyscie dostac dostep do
      blogu jako administratorki - musicie kliknac w otrzymany lik i juz jestescie
      administatorkami :D

• scarlet_agta Re: MALYBIUST.BLOX.PL 06.03.09, 19:43
        Może jednak nie na bloxie? Tu mamy już kilka swoich blogów. Przydałaby się jakaś
        dalsza ekspansja.
        • malagracja Re: MALYBIUST.BLOX.PL 06.03.09, 19:58
          Nie ma gdzie prawde powiedziawszy. Blog.pl nie daje takiej mozliwosci
          (powiedzieli ze za kilka tygodni), a blogi na bloggerze..no nie wiem, reklamy
          tam nie bedzie dobrej :-) A moze znasz jakies inne dobre miejsce, tego zawsze
          mozna usunac :)
        • pta-szyn Re: MALYBIUST.BLOX.PL 06.03.09, 20:04
          blox ma tą zaletę, że jest darmowy i może mieć wielu autorów, ale w sumie bogger też
          • malagracja Re: MALYBIUST.BLOX.PL 06.03.09, 20:38
            Blogger ma ten minus, ze nie jest tak popularny. Ja sie dostosuje, ogolnie to
            wole pracowac na bloggerze ale sie dostosuje.
          • malagracja pta-szyn 07.03.09, 11:47
            Odbierz maila i potwierdz zgode, klikajac w link :-)
            • pta-szyn Re: pta-szyn 07.03.09, 12:22
              zrobione:)
      • natashka87 Re: MALYBIUST.BLOX.PL 06.03.09, 20:24
        Odebrałam maiala, na serwisach z blogami nie bardzo się znam, więc
        nie pomogę w tej kwestii. Mi jest wszystko jedno.
      • natashka87 Re: MALYBIUST.BLOX.PL 07.03.09, 10:53
        Może przeniesiemy wątek gdzieś (na offtopy np) i zaczniemy
        dyskutować o szczegółach? :)
        • malagracja LINK 07.03.09, 11:44
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=86228&w=92345487
        • scarlet_agta Re: MALYBIUST.BLOX.PL 07.03.09, 11:46
          natashka87 napisała:

> Może przeniesiemy wątek gdzieś (na offtopy np) i zaczniemy
          > dyskutować o szczegółach? :)

Nie musicie przenosić się na offtopy, w końcu ten wątek dotyczy LMB, wiec
          offtopem nie jest.
      • scarlet_agta Re: MALYBIUST.BLOX.PL 26.05.09, 09:40
        Blog umarł zanim jeszcze na dobre powstał?
        • malagracja Re: MALYBIUST.BLOX.PL 26.05.09, 12:02
          Nie :-)
          Z tego co mi wiadomo, to dziewczyny mialy trooche na glowie przez ten czas. Ja
          sama dopiero od kilku dni jestem 100% po maturze :-)
          • natashka87 Re: MALYBIUST.BLOX.PL 26.05.09, 23:08
            Kurcze, mi się trochę posypało na głowę spraw pod koniec studiów,
            nie wszystko poszło tak łatwo jakbym chciała, ale jutro oddaje pracę
            i będzie luźniej. Więc myślę, że się jeszcze zbierzemy:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka