megiddo0 a o jakiej porze? 28.05.09, 18:39 sie pojawi dostawa, bo ja kiedys spac musze, a koniecznie chce upolowac moj rozmiar (o ile w ogole bedzie 65FF) bo nie mam aktualnie ani jednego dobrego stanika a przy okazji te czarno-biale beda mialy ramiaczka biale czy w jakims innym kolorze?;> Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak @ megiddo0: Dostawa wg planu ok. 18:00-19:00, ale 28.05.09, 21:27 to zależy też od tego, o której pojawi się kurier. Pozdrawiam, Ula Odpowiedz Link
ewusia132 a ja... 28.05.09, 19:27 a ja dalej mam problem z dobraniem rozmiaru.. z tabel wychodzi mi 60C/D lub 65B dla przykładu mam M&S 65B ale sterczy mi w miskach - ewidentnie za duża miska na górze do tego asymetria rzędu ok 1-1,5 cm :/ wymiary ciasno pod 67 luźno pod 69 w biuście normalnie (zmigrowało mi do 80 z 77!!!) w biuscie "nienormalnie" ;P [w zwisie ale to tak bardzo luźno] 82 w jaki rozm. effuniaka celować :] ps. dlaczego nie mogę dopisać nic na blogu? :( Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak @ ewusia132 28.05.09, 21:26 Nie wiem, dlaczego nie możesz nic dopisać :( Mam w ustawieniach, że każdy może dodać komentarz, nawet bez rejestrowania czy logowania się. Może to sprawka jakiś niecnych ustawień Twojej przeglądarki, ale zupełnie się na tym nie znam! Może spróbuj z innego komputera?.....:/ Odpowiedz Link
kulki ja nie :) 28.05.09, 19:44 Ja się nie boję, zamówiłam już plunge, choć zupełnie nie w mojej wersji kolorystycznej, ale co robić ;) Ale plunge plungem (w tych okolicach rozmiarowych to nie wierzę w jakieś rewelacje i dolinki) a ja czekam na te osławione HALFCUPY Ach kiedy, kiedy się pojawią? I do tego bordowe lub śliwkowe :) mniam Odpowiedz Link
golew Re: ja nie :) 28.05.09, 20:01 kulki napisała: > Ale plunge plungem (w tych okolicach rozmiarowych to nie wierzę w jakieś > rewelacje i dolinki) a ja czekam na te osławione HALFCUPY Skoro masz 69/86 to masz taką samą różnicę jak ja między 74 a 91. I uwierz mi, w fioletowym plunge'u dolinka jak ta lala ;) no może nieco przesadziłam, ale w niektórych bluzkach naprawdę widać zarysy dolinki, sama byłam mocno zaskoczona :) Odpowiedz Link
malagracja O nie, o nie! 28.05.09, 22:15 Zadnych bordowych i śliwkowych :P Maja byc różowe ;) A tak na serio, ja tez czekam na halfcupy ;) Odpowiedz Link
n_nika malagracja - jak zdobyc halfcupa? 31.05.09, 22:24 ja tez marze o halfcupach, najlepiej mieciutkich koronkowych... tylko jak taki zdobuc? dzis zamowiłam czarnego plandża 65B i 65C na probe:) zobaczymy:))) Odpowiedz Link
sangria21 Re: O nie, o nie! 04.06.09, 01:34 Tylko bordo, czerwony, śliwka i czarny, i bez pianki..! ;) Odpowiedz Link
malagracja :D 04.06.09, 23:32 Rozumiem, że nie chcecie się przyznawać publicznie na forum do Waszego "Drugiego (RÓŻOWEGO) Ja" :P :P Odpowiedz Link
mooh Wychodzi na to, że ja się boję :) 28.05.09, 23:22 Zabieram się do nich jak pies do jeża, na dodatek nie załapałam się na żaden Effuniakowy zlot i nie jestem porządnie zwymiarowana. Do własnych pomiarów nie mam zaufania, a wszystkie posiadane przeze mnie staniki pasują mi tak sobie, więc nie wiem, co i w jakim rozmiarze zamawiać. Koło się zamyka. Zastanawiam się ... W czerwcu będę przez kilka dni w Łodzi. Dałoby się jakoś umówić na zmierzenie i dobranie optymalnego kroju? Odpowiedz Link
nivaliss Re: Kto się boi effuniaka ? :)) 31.05.09, 16:51 Pojawił się piękny effuniak w moim effuniakowym rozmiarze (65F) i spóźniłam się 7 minut z rezerwacją! A ja nie mam zupełnie w czym chodzić ;( Odpowiedz Link
nivaliss Re: Kto się boi effuniaka ? :)) 31.05.09, 16:55 i dowiedziałam się, że takich samych już nie będzie idę się powiesić... Odpowiedz Link
scarlet_agta Re: Kto się boi effuniaka ? :)) 31.05.09, 16:59 Wieszać się z powodu stanika? Eeeee... Chyba lekka przesada. Na pewno będą inne, które Ci się spodobają. Odpowiedz Link
nivaliss Re: Kto się boi effuniaka ? :)) 31.05.09, 17:02 Ja jestem bardzo wybredna... Nie wiem czy jest sens ryzykować rozmiar większy? mam 67/91-92 (w zwisie), 65FF chyba będzie zdecydowanie za duże? Odpowiedz Link
scarlet_agta Re: Kto się boi effuniaka ? :)) 31.05.09, 17:06 Spróbować zawsze możesz, istnieje szansa, że będzie dobry. Odpowiedz Link
megiddo0 Re: Kto się boi effuniaka ? :)) 31.05.09, 17:19 normalnie mam wyrzuty sumienia:( ale w sumie mam identyczna sytuacje no i moze bedzie za maly bo zdecydowalam sie wziac 65F a nie 65FF ze wzgledu na w miare waskie fiszbiny(jestem miedzy rozmiarami) chociaz w razie czego zanim odesle to pewnie bedzie juz nowa dostawa effuniakow Odpowiedz Link
nivaliss Re: Kto się boi effuniaka ? :)) 31.05.09, 17:33 Nie przejmuj się:) Wzięłam już 65FF z innego modelu (też mi się bardzo podoba), może będzie dobry... Ale jakby ten na ciebie nie pasował, to proszę, skontaktuj się ze mną, chętnie bym wtedy odkupiła:) Odpowiedz Link
nivaliss Re: nie ma sprawy;) n/t 31.05.09, 23:18 dzięki wielkie:) ale mam nadzieję że będzie na nas po prostu pasować to co sobie zamówiłyśmy:) Odpowiedz Link
malagracja PYTANIA zadajemy TU 31.05.09, 21:57 ewamichalak.blogspot.com/2009/05/masz-pytania.html#comments Odpowiedz Link
caroline.1 Odważyłam się :D 06.06.09, 21:16 Wzornictwo mnie urzekło. Normalnie, ta kratunia i te kwiateczki po bokach - kolana się pode mną ugięły. Oby był dobry rozmiarowo! Odpowiedz Link
pollny_mak Zaczynam się obawiać, że... 07.06.09, 15:56 ...nigdy nie uda mi się upolować 70E, co wejdę do "szuflady" to już sprzedane. Nic tylko buczeć, buuuuu... tym bardziej że ostatnie modele w kropki i kratkę całkiem niezłe. Buuuu... Odpowiedz Link
indigo-rose Re: Kto się boi effuniaka ? :)) 07.06.09, 22:29 Ja się chyba boję ;) Po pierwsze, poczekam sobie na miękkie, bo na razie widziałam same plandże na piance. Po drugie, boję się tych luźnych obwodów - teraz 65 byłby ok, ale skoro cały czas migruje mi spod obwodu (jak widać w podpisie)... poza tym ja jestem z tych, które lubią się ścisnąć ;) Chyba nie umiałabym dobrze obliczyć rozmiaru, a na mierzenie też się nigdzie nie załapałam. Odpowiedz Link
kubanon boję się przymierzyć ;-) 08.06.09, 11:51 właśnie przyjechał mój pierwszy i boję się przymierzyć, bo jeśli nie będzie pasował to buu... ale długo nie wytrzymam :-) Odpowiedz Link
kubanon Re: boję się przymierzyć ;-) 08.06.09, 12:52 no to się wykąpałam (randka w ciemno ze stanikiem, hihi), wzięłam oddech i przymierzyłam. Wnioski: a) dopiero zaczynam stanikowanie i do tej pory zmierzyłam kilkanaście przyzwoitych staników stacjonarnie i kilka kostarów wysyłkowo, ale żaden nie był jak effuniak wygodny od pierwszego włożenia, b) obwód 70 na moje bardzo ściśle mierzone chuderlawe (beztłuszczowe) 69 - idealny, żadne pajacyki i wykrętne skłony nie robią na nim wrażenia, choć odciągając włożę pod niego dwie dłonie i jeszcze by się dało, c) miski gdy je położyć na płask - ogromne ;-) d) gąbka misek mięciutka, ale charakterna, e) wzór minimalnie inny niż na zdjęciu - haha, wytęż wzrok. f) wiem że facet raczej rozbierając ze stanika nie wczytuje się weń, ale potrafię sobie wyobrazić że się zdziwi widząc nie moje imię i nazwisko na bieliźnie ;-)) g) w mostek nic się nie wbija, h) wzięłam ZA MAŁY, no bo przecież "co ja w te miski włożę" :(( Na wyniki pomiarów: standardowy 69/84, effuniakowy 70/87-88 effuniak 70C jest za mały. To znaczy jeślibym nie wgarniała wałeczka przypachowego, a zdaniem pani braffiterki nie mam tam nic do wzięcia, to byłby prawie dobry, jednak nie chcę takich pipek przy pasze zostawiać. Za mały. O ja głupia ;-) Odpowiedz Link
kiwinka1 Re: boję się przymierzyć ;-) 08.06.09, 13:01 kubanon napisała: > Za mały. Jeżeli masz ochotę go sprzedać to mogę być zainteresowana poluję na 70C :D Jeżeli chcesz to napisz na maila Odpowiedz Link
witoska Re: boję się przymierzyć ;-) 09.06.09, 16:09 O rany! nie strasz mnie nawet! Mam podobne wymiary do twoich - Effuniakowy 69/88 i wzielam 70C - bo ktoras dziewczyna z moimi rozmiarami przymierzala 70D i byl za duzy. No to zaczynam sie bac.. Odpowiedz Link
kubanon Re: boję się przymierzyć ;-) 09.06.09, 16:53 nie bój nic, ja mam właściwy stanik dopiero od kilku dni, migracji jeszcze na horyzoncie nie widzę, więc wygarniam na razie z połowy organizmu ;-) Przecież Ewa pisała, że "Pamiętaj, że rozmiar wyznaczony wg tabeli jest tylko rozmiarem wyjściowym, który wskazuje on, od jakiego rozmiaru powinnaś zacząć poszukiwania. Najważniejsze jest, aby stanik przymierzyć i upewnić się, że dobrze leży i dobrze się w nim czujesz." Odpowiedz Link
kasia_grubasia Mostek - powiedzcie że nie będzie cisnął proooszę 08.06.09, 11:59 Jedyne, czego się boję, to masakrowanie mostka. Od pół roku szukam jakiegokolwiek stanika i prawie wszystkie mnie cisną na mostku, więc dlaczego Effuniak miałby być inny? Sukcesywnie stanikuję wszystkie koleżanki, a sama cierpię stanikową posuchę. Zamówiłam, a jeśli odeślę, to możliwy jest tylko ten jeden powód. Odpowiedz Link
malagracja Re: Mostek - powiedzcie że nie będzie cisnął proo 08.06.09, 12:56 Jeżeli mostek ciśnie to: a) nie Twoj model i daruj sobie :) (np. cisnie w balkonikach freji, to probuj plungów freji, jak cisnie w plungu panache to probuj balkonika panache) b) zły rozmiar Odpowiedz Link
malagracja Re: Mostek - powiedzcie że nie będzie cisnął proo 08.06.09, 12:57 Poza tym to co inne cisnie, nie znaczy ze będzie Ciebie. Odpowiedz Link
kasia_grubasia Re: Mostek - powiedzcie że nie będzie cisnął proo 08.06.09, 13:44 O rany ja tam uważam, że to ma zupełnie inne przyczyny. Po pierwsze, budowa osobnicza ;] A po drugie, chyba jestem troszkę przewrażliwiona, bo nie ciśnie mnie tylko wtedy, gdy ledwo dotyka skóry. Malagracja, tylko nie mów, że to nie mój rozmiar albo nie mój fason, bo doskonale o tym WIEM. Cały czas szukam odpowiedniego i temu również miał służyć mój post. A więc wracając do tematu: czy Effuniakowy plunge kiedykolwiek kogoś uwierał w mostek? Odpowiedz Link
kika_t Re: Mostek - powiedzcie że nie będzie cisnął proo 08.06.09, 14:12 Mnie trochę cisnął na początku w mostek effuniakowy plunge, dobrany na zlocie, więc rozmiar na pewno ok. Uparłam się, żeby go i tak kupić, bo mi się straasznie podoba; Ewa powiedziała, że jak nie przestanie cisnąć to mogę odesłać i zwróci mi pieniądze - miły gest, dobrze widzieć, że choć raz dla sprzedającego nie tylko kasa się liczy;) Na szczęście po kilku dniach z wacikiem i paru praniach roznosił się i dopasował fiszbinowo, więc teraz nic mnie już nie gniecie:D A problem z gniotącym mostkiem też mam w wielu stanikach, to prawdopodobnie kwestia kształtu mojego mostka:/ Odpowiedz Link
malagracja Re: Mostek - powiedzcie że nie będzie cisnął proo 08.06.09, 15:29 Jezeli wykluczylas: a) fason b) rozmiar To potrzebujesz wezszego (zwez) mostka :-) Albo i szerszego, ale u Malobiusciastych raczej to nie występuje. Odpowiedz Link
kasia_grubasia Re: Mostek - powiedzcie że nie będzie cisnął proo 08.06.09, 17:23 Kurczę, a może by od razu napisać do Ewy, że część dziewczyn tak ma, to niech wypuści całą serię z węższym mostkiem. Bo to naprawdę działa, tylko ja własnoręcznie nie potrafię tego zrobić ładnie - nazwałabym efekt swoich wysiłków "no okej, przynajmniej działa, jak stanik jest w ciapki to nie widać aż tak bardzo" ;), a obcej gorseciarce poza Ewą nie oddam na zmarnowanie... Odpowiedz Link
m.mada Re: Mostek - powiedzcie że nie będzie cisnął proo 08.06.09, 13:45 70E mnie nie cisnęło, ale miało dużo za dużą miseczkę, za to 70Dd było w sam raz i cisnęło niemiłosiernie, do wytrzymania kilka minut. Odesłałam do Ewy, bo jak zapytałam co zrobić, to napisała, że przesłać do niej i naprawi, na razie czekam wciąż na przesyłkę zwrotną. Jak dojdzie to napiszę Ci czy pomogło. Ale mój przykład pokazuje, że nawet effuniak effuniakowi nierówny i trzeba zmierzyć kilka. Odpowiedz Link
kasia_grubasia Re: Mostek - powiedzcie że nie będzie cisnął proo 08.06.09, 13:57 Czyli jak coś to Ewa poprawi mostek? Hura! Alleluja! Dzięki :) Odpowiedz Link
n_nika Re: Mostek - powiedzcie że nie będzie cisnął proo 09.06.09, 21:36 hej, a co dokładnie z mozna z tym mostkiem zrobic zeby nie cisnął? bo mnie troche cisnie... Odpowiedz Link
kika_t Re: Mostek - powiedzcie że nie będzie cisnął proo 09.06.09, 22:02 Mi pomogło chodzenie w płatkiem kosmetycznym przez parę dni, kilka prań, lekkie wyginanie fiszbin. Albo może po prostu sam się roznosił i przystosował do ciała, a to moje cudowanie niepotrzebne było;P No i jak założę stanik za nisko/za wysoko/za nisko obciągnę boczki to wtedy mnie ciśnie, tylko w dobrze ułożonym na ciele jest w porządku, więc może też zobacz czy u Ciebie leży na pewno ok. Odpowiedz Link
n_nika Re: Mostek - powiedzcie że nie będzie cisnął proo 09.06.09, 22:45 patent z wacikiem pomaga troche:) co do ułozenia stanika - masz racje, sciska bardziej jak jest zle ułozony, tylko, ze ja mam taki problem ze wydaje mi sie, ze on jest ciut za nisko w obwodzie (fiszbiny misek są ok 1,5-2 cm na około piersi i pod tez), ale to dlatego, ze nie moge go wyzej podniesc. obwod jest tak ciasny... jest to moj pierwszy dobry stanik, wiec moze musze sie przyzwyczaic? tak jest w 65B. a w 65C w miskach luzno i jeszcze bardziej cisnie mostek... Odpowiedz Link
kika_t Re: Mostek - powiedzcie że nie będzie cisnął proo 10.06.09, 00:54 Pewnie to rzeczywiście kwestia przyzwyczajenia, ale lepiej noś na razie z przedłużką, bo nie ma sensu się męczyć, stanik ma być wygodny;) A możliwe, że jak go podniesiesz, żeby fiszbiny były dokładnie pod biustem, to przestanie gnieść, a przynajmniej u mnie za niskie założenie sprawia, że gniecie w mostek. Odpowiedz Link
n_nika Re: Mostek - powiedzcie że nie będzie cisnął proo 11.06.09, 19:39 dzieki za porade. probowalam zalozyc oba staniki troche wyzej - tak aby fiszbiny były dokładnie pod piersiami. mostek faktycznie był mniej odczuwalny, ale za to poczułam fiszbiny na zebrach, pod pachami, tak sie tez wytrzymac nie da. Ewa doradziła mi na blogu rozmiar 70A lub B, ale jakos tak obawiam sie troche, ze moze byc za luzny... a moze po prostu to sa staniki nie dla mnie? Odpowiedz Link
plica Re: Mostek - powiedzcie że nie będzie cisnął proo 09.06.09, 07:34 niektore sztuki cisnely. Ewa mowila juz, ze cos tam poprawila i nie cisna Odpowiedz Link
megiddo0 Kto się boi effuniaka-siedze jak na szpilkach... 08.06.09, 13:32 bo nie dosc ze do dziewczyn zaczely dochodzic te czarne effuniaki, to wlasnie naczytalam sie na duzym forum, jak bardzo scisliwe sa te staniki i teraz zastanawiam sie czy przypadkiem za ciasno sie nie zmierzylam (65cm na duszaco i trzeszczaco) i czy nie lepiej bylo wziac 70tke pomijam ze ciagle sie zastanawiam czy miska nie bedzie za mala no i tak czekam sobie (zamist pisac prace mgr;), a potem pewnie okaze sie ze i tak musze wymieniac i jeszcze troche poczekac... ja chce effuniaki stacjonarnie;D Odpowiedz Link
ametyst89 Re: Kto się boi effuniaka-siedze jak na szpilkach 08.06.09, 13:36 Pocieszyłaś mnie z tą ściśliwością, bo się obawiam, że 65-tka na moje 64 pod będzie za luźna :D I wiem, że 65D będzie na mnie najprawdpodobniej za małe, więc pewnie 65DD koleżanki będzie bliższe... Odpowiedz Link
kubanon Re: ściśliwość 08.06.09, 14:06 na próbę effuniaka 70 wziętego na te moje bardzo ścisłe 69 zapięłam na trzecie haftki i też mogłam spokojnie obwód odciągnąć, a jednak pajacyki nie spowodowały żadnych prze/wysunięć. A elizę panache mam 60 i zaraz będę na drugie haftki przepinać. Czyli tak jak Ewa i Ula w szufladzie pisały. Wierz Konstruktorowi swojemu :-) Odpowiedz Link
ametyst89 Doszły :D :D 08.06.09, 17:16 Aha ta, ja się obawiałam, że będą za luźne xD Są boskie, to po pierwsze. Najściśliwsze jakie w życiu miałam (nie wierze!). Natomiast różnica między 65D i 65DD jest na moim biuście bardzo minimalna. Obfocę się zaraz i podeślę :D Jeden z plungów (roboczo zwany "mech") ma wzorki takie jakby zamszowe, a na żywo prezentuje się dużo lepiej niż na zdjęciu :D O matko jakie one piękne :DDD Odpowiedz Link
hejtojaa Re: Doszły :D :D 08.06.09, 18:04 A wrzuciłabyś też tutaj, a nie tylko do galerii?:) Odpowiedz Link
megiddo0 siedze jak na szpilkach-jest:) 08.06.09, 15:36 przed chwila listonosz dziwnie mi sie przygladajac obdarzyl mnie wielkim nareczem przesylek min effuniakiem:) rozmiar jest chyba dobry, dolinke mi robi fenomenalna jak na moje 65F z tym ze dziobuje:( (no i ta gabeczka pasqdnie wyglada i ohydnie sie blyszczy;) mam nadzieje ze sie ulezy bo mam zamiar go zostawic;) wysle dzisiaj wieczorem zdjecia do galerii bo na razie smigam do dentysty:| Odpowiedz Link
nivaliss Re: siedze jak na szpilkach-jest:) 08.06.09, 18:14 no prosze, do mnie tez doszedł dzisiaj, i tez dziobuje - rozmiar wydaje mi się dobry, choć dziewczyny mówią że za duży... balkonetka.pl/katalog/bra/effuniak-plunge-12#respond?c=7287 Odpowiedz Link
megiddo0 Re: siedze jak na szpilkach-jest:) 09.06.09, 16:05 a dziobuje ci na calej dlugosci szwu? bo mi tylko w gornej czesci, nie jakos bardzo, ale troche - zastanawiam sie czy to nie jest np pomarancza w szklance? albo po prostu niekompatybilnosc Odpowiedz Link
megiddo0 no i od czego to cholerne dziobowanie moze byc:( 09.06.09, 15:55 zdjecia wyslalam do galerii dopiero dzisiaj przed chwila zalozylam znowu effuniaka i sie przyjrzalam dokladnie temu odstawaniu na szwie-w dolnej czesci nie ma czegos takiego, dopiero w gornej, od centralnego zszycia, tak jakbym miala za malo pelna piers zeby wypenic gorna czesc miseczki:( (co prawda jestem akurat w fazie, kiedy mam najmniej cm w biuscie, ale nie wiem czy to tak duzo zmienia) no i niestety boki wylaza mi z dekoltow-po ok centymetrze z kazdej strony:( no i co z tym fantem zrobic? Odpowiedz Link
aksanti nie boję;) czekam na 'moje' kolory ;) 08.06.09, 22:53 Taki effuniak mi się marzy: balkonetka.pl/katalog/bra/effuniak-plunge Ewo jeśli to czytasz..;) plisss..:) 65DD/E :D Odpowiedz Link
ametyst89 Re: nie boję;) czekam na 'moje' kolory ;) 08.06.09, 23:22 AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA :D Odpowiedz Link
aksanti już się cieszę;D 09.06.09, 00:09 dziękuję za tak szybkie i pozytywne info:D mam nadzieję, że nie przegapię jego obecności na blogu- chyba, że pojawi się już w sklepie:) Odpowiedz Link
kubanon jeśli chcesz odesłać 70D - daj znać :-) 09.06.09, 09:49 jeśli chcesz odesłać 70D - daj znać, bo chcę kupić, a po co tracić czas na podwójną wysyłkę (zamiast odesłać do Szuflady, możesz sprzedać mi) :-) Odpowiedz Link
kasica7402 Re: Kto się boi effuniaka ? :)) 09.06.09, 10:53 w końcu i mój effuniak w rozm. 70B dotarł i okazał się za duży w miskach:( obwód fajny ścisły, przy tym nieuwierający, fiszbiny jak trzeba sięgają pod pachę i wszystko ładnie się trzyma, co z tego jak u góry w miskach braki, jak się nie ruszam przylega, ale jak się ruszę to odstaje. Mogłabym jeszcze spróbować 70A ale obawiam się po prostu, że plunge to nie mój fason... Odpowiedz Link
kasica7402 Re: kasica 09.06.09, 12:55 69 pod biustem, w 82, a w zwisie 84, ale piersi niepełne od góry i to widzę, że raczej kwestia właśnie tego Odpowiedz Link
kasia_j Re: kasica 09.06.09, 13:04 Nie koniecznie, ja też mam pierś nie pełną od góry a wszystko leży dobrze. Może to kwestia założenia? Może założyłaś za nisko? Wygarnęłaś ciałko do misek? Najlepiej załóż jeszcze raz stanik nie zakładając ramiączek i odegnij mocno miseczki, zobacz czy fiszbiny są dokładnie pod piersiami. Potem załóż ramiączka. Pochyl się odegnij fiszbinę, włóż rękę pod obwód daleko na plecy i zdecydowanym ruchem wygarnij ciałko, (ale delikatnie). Przytrzymaj pierś, przyciśnij fiszbinę pionowo do klatki piersiowej i dopiero wyjmij rękę ze stanika. I zobacz jak wyszło? Odpowiedz Link
kasica7402 Re: kasica 09.06.09, 13:16 za nisko raczej nie, bo podciągnełam tak, że fiszbiny były dokładnie pod piersiami, wygarnęłam też, ale może spróbuję jeszcze raz ściśle wg Twojej instrukcji i zrobię zdjęcia do galerii. U mnie za dużo do wygarniania to nie ma, szczuplak raczej jestem,ale jeszcze spróbuję i dam znać jutro (może nawet wyślę zdjęcia do galerii) Odpowiedz Link
kasia_j Re: kasica 09.06.09, 14:19 Wyślij zdjęcia. Ja też sama skóra i kości, ale to działa instrukcja prosto od Ewy. Odpowiedz Link
madlenna19 Re: kasica 09.06.09, 15:36 zapytałam bo sama wczoraj kupiłam 70B, przy 69/83, czyli prawie takie same wymiary. I jestem ciekawa od czego zależy kompatybilność. U mnie zobaczymy pewnie za jakiś tydzień. Odpowiedz Link
kasica7402 Re: kasica 10.06.09, 09:06 wczoraj porządnie wygarnełam, ściśle wg wskazówek i mój effuniak jest jednak na mnie dobry:)i nawet jakaś nieśmiała dolinka jakby się zarysowuje:)te staniki są jakieś czarodziejskie:)mąż nawet powiedział,że leży najlepiej ze wszystkich biustonoszy, które mam:) Odpowiedz Link
chamsin2 Re: Kto się boi effuniaka ? :)) 09.06.09, 17:28 Ja się boję :( bo zamówiłam 65c na moje wymiary (81 w zwisie) a wg tabelki 65c jest na 81,5 w biuście. Jest też możliwość że za słabo ścisnęłam miarkę i tak naprawdę mam w biuście jeszcze mniej... Odpowiedz Link
ametyst89 Re: Kto się boi effuniaka ? :)) 09.06.09, 17:53 Nie bój się, wątpię żeby był za duży ;) Mój 65D okazał się ciut za mały (chociaż na specjalne okazje idealny chyba :D), a mam ledwo 4 cm w zwisie więcej od Ciebie. Odpowiedz Link
chamsin2 Re: Kto się boi effuniaka ? :)) 09.06.09, 22:31 Uff, oby, oby :D swoją drogą chciałabym, żeby effuniaki leżały tak na mnie, jak na Tobie, oba rozmiary świetnie wyglądały ;) Odpowiedz Link
ametyst89 Re: Kto się boi effuniaka ? :)) 09.06.09, 23:25 To w końcu effuniaki ;) Żadne biustonosze czegoś takiego z mymi biustami nie robiły ;) Odpowiedz Link
juannita Re: Kto się boi effuniaka ? :)) 10.06.09, 22:17 Ja przyznam, ze czekam, az bedzie prawdziwy sklep. Stanikow juz troche mam, to nie jest tak, ze musze natychmiast miec effuniaka. Chcialabym miec mozliwosc wybrania modelu i koloru. Bardzo mi sie podoba kroj plungow effuniaka, ale kolory obecnie dostepne troszke mniej. Ja jenak najbardziej lubie czern, wiec chcialabym dostac w moim rozmiarze czarnego plunga. I marze, ze effuniak w przyszlosci wypusci swojego plunga z tasiemkami nie bialymi, ale moze szarymi albo brazowymi;) I zalezy mi tez na platnosci karta albo paypalem, bo po prostu mieszkam za granica i nie mam konta w zlotowkach. Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak PAYPAL 10.06.09, 23:14 Juannito, od wczoraj można u nas płacić paypalem - jeśli byłabyś zainteresowana, to po prostu proszę o maila po zakupie. Pozdrawiam, U. Odpowiedz Link
aggunia1 a ja czekam na cos pod jasne ubrania 11.06.09, 19:47 i na rozmiar 75B :-) bo dramatu u mnie ze stanikami ciemnymi nie ma (choc nosze glownie moja Ruby Pink Bridgette, bo lezy super), ale z jasnymi - bryndza kompletna. A u Ewy kolorow pastelowych nie ma za wiele :-( przynajmniej dotychczas, zreszta w moim rozmiarze nie ma tez i czarno-kolorowych :-( Odpowiedz Link
juannita Re: PAYPAL 11.06.09, 19:52 No to swietnie! To zaraz zobacze, czy cos by mi podpasowalo! pozdrawiam rowniez J. Odpowiedz Link
indigo-rose mały czarny :) 11.06.09, 21:26 Hm... a czy ten ładny czarny plunge 4.bp.blogspot.com/_LeTn3kxDCVo/SigJGH1FrJI/AAAAAAAAA9g/3nNaNEdhwL0/s1600-h/kwiaty.jpg będzie też w jakimś malutkim rozmiarze? Na mnie może 65F, sama nie wiem... i czy będzie wersja z czarną/białą różyczką zamiast czerwonej? :) Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak Re: mały czarny :) 11.06.09, 22:50 indigo-rose napisała: > i czy będzie wersja z czarną/białą różyczką zamiast czerwonej? :) Takie rzeczy, to tylko w Erze.. U. Odpowiedz Link
madaa86 Re: mały czarny :) 11.06.09, 23:15 Hm... a czy ten ładny czarny plunge 4.bp.blogspot.com/_LeTn3kxDCVo/SigJGH1FrJI/AAAAAAAAA9g/3nNaNEdhwL0/s1600-h/kwiaty.jpg będzie też w jakimś malutkim rozmiarze? Na mnie może 65F, sama nie wiem... i czy będzie wersja z czarną/białą różyczką zamiast czerwonej? :) Mał to może byc A,B, no ale F nazywasz małym ??? ;> No to ja jestem płaska ;) Odpowiedz Link
indigo-rose Re: mały czarny :) 11.06.09, 23:31 No bo te czarne plandże widzę tam w rozmiarach typu 80J, przy takich to moje 65F to maleństwo ;) Odpowiedz Link
elmilinden Ale fajna szuflada! 12.06.09, 10:56 Dziewczyny, chwilę mnie nie było a tutaj taka szuflada:) No no. Ale pewnie też się będę trochę bała, bo ostatnio sama nie wiem, jaki rozmiar noszę, we wszystkim mi niewygodnie i każdy stanik mnie wkurza. Zostałam w sumie z dwiema Arabelkami i tyle, chociaż po 14 godzinach w staniku czuję się jak w chomącie;) Ale będę zaglądać do szuflady. Widzę, że rozrosła się kolekcja plunge'ów. Odpowiedz Link
witoska Wbijający się mostek :( ktoś tak miał? 16.06.09, 10:44 No i przyszedł mój upragniony Effuniak!! Na moje 69/86 (88 w zwisie) zamówiłam 70C. Wydaje mi się że rozmiar trafiony, bo na biuście staniczek układa się pieknie, w końcu mam wymarzoną dolinkę i piękny kształt półkul. Obwód jest przyjemnie ścisły. Jednak przeokropnie wbijają mi się końcówki fiszbin w mostek. Nie wiem czy to jest winą tego, że ja coś źle założyłam, czy może wada staniczka?? Odpowiedz Link
zooba Re: Wbijający się mostek :( ktoś tak miał? 16.06.09, 11:07 Ja mam, z tego powodu odsyłam. Najpierw myślałam, że to z powodu za ciasnego obwodu, ale przedłużka nie pomogła. Odpowiedz Link
kasia_grubasia Re: Wbijający się mostek :( ktoś tak miał? 16.06.09, 11:11 Odsyłaj. A jaki zamówiłaś kolor? Odpowiedz Link
witoska Re: Wbijający się mostek :( ktoś tak miał? 16.06.09, 11:14 Mam ślicznego, błękitnego plunge :), mowicie ze odsylac?? A tak długo na niego polowalam... :( Odpowiedz Link
kasica7402 Re: Wbijający się mostek :( ktoś tak miał? 16.06.09, 11:47 mam dokładnie to samo w rozmiarze 70B, nie da sie wytrzymac, odsylam, ale strasznie tez mi zal, miski super leza i wogole :( w dodatku u mnie jeszcze mi sie wbijaja ramiaczka tuz nad miskami powodujac zaczerwienienia Odpowiedz Link
aksanti wbijającym się fiszbinom-stanowcze nie. 16.06.09, 12:02 Effuniaki są dla mnie wyczekiwanym wybawieniem od utrapienia wbijających się fiszbin, a piszecie, że się wbijają? buu.. to ja już nie wiem, co jest ze mną nie tak, że niamal wszystko mi się wbija powodując gratis ból kręgosłupa:/ Odpowiedz Link
kasica7402 Re: wbijającym się fiszbinom-stanowcze nie. 16.06.09, 12:08 mi się nie wbijaja wszystkie fiszbiny, z drugiej strony Effuniak to moj pierwszy biustonosz z ciasnym obwodem i tak niskim mostkiem, inne mam z wyzszym mostkiem i fiszbiny sobie na nim leza. poza tym wiekszosci dziewczyn jednak fiszbiny od Effuniaka sie nie wbijaja, wiec trzeba mierzyc i tyle Odpowiedz Link
effuniak Re: wbijającym się fiszbinom-stanowcze nie. 16.06.09, 12:21 I ja też! Poprawie to natychmiast w nowych wykrojach a w tych stanikach które macie mogę to poprawic - jeśli któras chce sobie zostawić kupiony model Odpowiedz Link
ametyst89 Wbijające się fiszbiny? 16.06.09, 12:53 To czy ja w takim razie jestem dziwna, że mi się nic nie wbija? Pierwszy raz szczęście mi chyba dopisało :P Effuniak jest aktualnie najwygodniejszym stanikiem jaki mierzyłam (posiadam dwa staniki więc pisanie o najwygodniejszym jaki posiadam byłoby nieadekwatne :P). Odpowiedz Link
kasica7402 Re: wbijającym się fiszbinom-stanowcze nie. 16.06.09, 13:00 Ewuniu, a w moim przypadku da sie to poprawic ? bo to by byly te fiszbiny i ramiaczka do poprawki , Ula mi odpisala, ze wyglada na to, ze powinnam miec 75A, ale ja mam tak bez sciskania pod biustem 70 cm, poza tym miska w 75A to patrzylam, ze jest na 86,5 cm w biuscie, a ja tyle to nie mam absolutnie... Odpowiedz Link
witoska Re: wbijającym się fiszbinom-stanowcze nie. 16.06.09, 13:14 Jeśli chodzi o mnie to wolalabym odeslac do naprawy, bo wszystko jest ok za wyjatkiem tego mostka Odpowiedz Link
aksanti effuniaku dzięki;))))) 16.06.09, 13:50 w takim razie będę polować na najbliższą dostawę:D Odpowiedz Link
n_nika @witoska 16.06.09, 12:19 ja tez tak miałam 65B i 65C. Ula i Ewa poradziły zeby odesłac, bo u mnie był dodatkowo za ciasny obwod. teraz czekam na 70A moze masz za nisko załozony stanik pod biustem? czasem to tez powoduje, ze uciska na mostek... sproboj jescze włozyc wacik kosmetyczny w miejscu ucisku, powinno ulżyc Odpowiedz Link
witoska Re: @witoska 16.06.09, 12:58 Próbowałam zakładac na wszystkie mozliwe sposoby, regulowalam ramiaczka itd. itp., wczoraj caly dzien chodzilam z wacikiem kosmetycznym - myslalam ze moze cos pomoze ale niestety nie. Odpowiedz Link
yarshiva Re: Wbijający się mostek :( ktoś tak miał? 16.06.09, 14:06 Mnie na początku też się mostek wbijał przez kilka dni. Przestał, jak stwierdziłam, że chyba stanik zakładam źle i zaczęłam uważniej go układać. Chwytam za końcówki fiszbin bądź za obwód tuż za nimi pod pachami i podciągam maksymalnie, tak, żeby obwód był równolegle do podłogi i fiszbiny okalały piersi, no i tak, żeby było wygodnie. Może to jest kwestia ułożenia stanika? Odpowiedz Link
effuniak Możecie odesłać do mnie na łódzki adres 17.06.09, 08:02 tylko dodajcie karteczkę z info , że to wredny,gryzący mostek :) Odpowiedz Link
asiabudyn11 Jestem pod wrażeniem 17.06.09, 08:30 ...obsługi Effuniak. Nikt z Panache'a nigdy się nie odezwał i nie zaproponował sam naprawy niewygodnego stanika :-P. Ani uwzględnienia tego w nowych wykrojach. Koleżanka mi też chwaliła wymiany w effunikach, że w ogóle były lepsze te nowe. Odpowiedz Link
kasica7402 Re: Jestem pod wrażeniem 17.06.09, 09:20 ja sie dolaczam, zaangazowanie Pani Ewy w to co robi jest naprawde niesamowite i godne podziwu:) Odpowiedz Link
kasia_grubasia Re: Możecie odesłać do mnie na łódzki adres 17.06.09, 09:06 Chyba też muszę odesłać, bo siostra narzeka na mostek i ogólną ścisłość nie do wytrzymania. Czy na adres który mam na paczce też mogę odsyłać? Bo ten łódzki gdzieś mi przepadł. Sorry za być może głupie pytania, ale nigdy nic nie zwracałam: co mam napisać na paczce, żeby było wiadomo, że to ode mnie? I czy też mam wysyłać jako polecony z zadeklarowaną wartością 200 zł? Ktoś już odsyłał i może mi powiedzieć? Ja taka nieuczona :) Odpowiedz Link
effuniak Kasia_grubasia 17.06.09, 09:45 Jeśli chcesz oddać, lub wymienic na inny to do Sulejówka - tam jest kwatera główna dystrybucji i tam rządzi zua Babajaga zwana dla zmyłki Sekretariatem :) Jesli chcesz mieć poprawiony - to na adres łódzki - tam załatwiamy reklamacje i dokonujemy napraw - sie znaczy ja :) Ale gdziekolwiek byś nie słała to LISTEM WARTOŚCIOWYM w pudełku o wymiarach, jakie poda Ci Ula (przepraszam, ale ja tego nie wiem) Dzięki podawaniu wartości wyeliminowałysmy do minimum tajemnicze znikniecia przesyłek . Zdarzają się ale nie jest to nagminne i nie obciąża żadnej ze stron czyli ani mnie ani wysyłajacej tylko poczte Odpowiedz Link
effuniak PANI EWA - bleeeee 17.06.09, 09:48 Jak mi jeszcze raz ktoś powie "PANI EWA" to chyba zacznę gryźć i warczeć Bleeee.... :DDD Odpowiedz Link
kasica7402 Re: PANI EWA - bleeeee 17.06.09, 09:55 juz nie bede :) to z mojej naprawy chyba nici :((( bo wczoraj wyslalam do Sulejowka, bylo to zanim wywiazala sie dyskusja o gryzacym mostku i mozliwosci naprawy. bu :( Odpowiedz Link
kasica7402 Re: Kasica7402 17.06.09, 10:30 super:) dzieki wielkie... Ewuniu ;), mysle, ze warto poczekac Odpowiedz Link
ametyst89 :D 17.06.09, 10:05 "Powodzie dla którego z przyjemnością bankrutuję" - może być? Odpowiedz Link
kasia_grubasia Dzięki, wysłałam maila do Uli :) 17.06.09, 09:49 Wyślę wg wszystkich wytycznych :) Odpowiedz Link
plica Re: Kasia_grubasia 17.06.09, 21:13 o kurdens, a ja poleconym wyslalam. mam nadzieje ze dojszlo? Odpowiedz Link
megiddo0 przesylka 17.06.09, 22:27 o kurcze a ja wyslalam dzisiaj zwyklym poleconym pozytywnie nastawiona do poczty (nic mi jeszcze nie zjadla) i teraz bede sie stresowac:( mam nadzieje ze dojdzie... Odpowiedz Link
alitea Mój biust polubił się z plungami :) 23.06.09, 21:09 Dzisiaj znalazłam w skrzynce awizo i z tej radości nie doczytałam, na której poczcie mam odebrać przesyłkę i dopiero za drugim razem trafiłam :) Jestem pozytywnie zaskoczona, biustonosz robi mi ładną dolinkę i nie wystaje spod fajnej bluzki, która od pół roku leży w szafie, bo nie miałam do niej stanika. Po zlocie wrocławskim byłam święcie przekonana, że żadne plunge mi nie będą pasować, bo nawet Effuniak leżał źle. Plunge, który mierzyłam na zlocie miał sztywniejszą piankę i nie chciał się dopasować do mojego niekompresowalnego biustu. Ten brzoskwiniowy jest mięciutki i dobrze się układa, w trakcie noszenia pewnie się jeszcze wyrobi. No, ale żeby nie było za wesoło, to przyczepię się kilku rzeczy. Po pierwsze ramiączka - nie cierpię białych ramiączek, zwłaszcza w kolorowych stanikach :P Chciałabym plunge z ramiączkami w innych kolorach, bo białe mi się szybko brudzą i żółkną, z czasem coraz trudniej je doprać. Najbardziej by mi pasowały czerwone, bo większość bluzek mam w tym kolorze. Ramiączka sprawiają wrażenie za bardzo rozciągliwych, ale ciężko powiedzieć, bo na razie miałam ten stanik na sobie przez 15 minut. Drugi problem jest z fiszbinami, końcówki wyglądają, jakby chciały mi się wbijać w mostek, ale na razie też nie mogę tego potwierdzić. Czytałam, że takie staniki można odsyłać do przeróbki, więc jak mnie będzie kłuł, to oddam go do naprawy. Odpowiedz Link
agniecha2008 Re: Mój biust polubił się z plungami :) 24.06.09, 00:26 ooo..to robisz mi nadzieję, że i na mnie plunge Effuniakowe będą pasowały :) Na zlocie też żaden nie leżał na mnie dobrze, ale chyba jednak spróbuję..jak tylko pojawią się "moje" kolorki :) Odpowiedz Link
alitea Nowa dostawa 28.06.09, 21:55 To ja sobie trochę pomarudzę. Napaliłam się na tego czerwonego Effuniaka jak głupia, czekałam grzecznie, odwieżałam stronę no i w końcu się pojawił. Pierwsza myśl, jaka mi przez głowę przemknęła na jego widok to "brzyyydaaal". Miałam nadzieję, że te czerwone to będą w stylu kusidełek, jakie widziałam na zlocie, w jakieś serduszka, kwiatki na obwodzie jak ten zielony w grochy, albo coś... no ewentualnie gładkie po prostu całe czerwone. A ten nie dość, że grochy na miskach, to jeszcze jakaś kratka na obwodzie, nie przepadam ani za jednym ani za drugim, a w połączeniu to już zupełnie nie mój styl. Jeszcze rano się zastanawiałam, czy go jednak nie zamówić, bo by mi się przydał czerwony, ale w końcu zrezygnowałam. Dużo bardziej podoba mi się akwarela, mimo że zupełnie nie moje kolory, to jednak ma jakiś taki urok... i ładny wzorek na obwodzie. Ale nie ma go w moim rozmiarze, więc też nie dla mnie. Ogólnie jestem trochę zawiedziona, liczę na to, że następnym razem pojawi się coś bardziej w moim stylu. No ale jeszcze się taki nie narodził, co by każdemu dogodził :) Odpowiedz Link
indigo-rose Re: Nowa dostawa 28.06.09, 23:53 Czerwone zupełnie nie dla mnie, bo niewiele mam czerwonych ciuchów. Straszna szkoda też, że czarny nie był w moim rozmiarze. Ale Ula mówiła, że niedługo ma być coś cielistego, a ja trzymam za słowo i mam nadzieję na swój rozmiar :) Odpowiedz Link
patagarza Re: Kto się boi effuniaka ? :)) 12.07.09, 23:44 ja bym sobie chętnie takiego effuniaka sprwila, ale neistety, 70 A brak :( Odpowiedz Link
madlenna19 Re: Kto się boi effuniaka ? :)) 13.07.09, 10:40 No właśnie, d kilku dostaw brak 70A.. a chciałabym sprobować , po tym jak 70B okazało się podobno za duże. Czekam cierpliwie, mam nadzieję, że pojawi się więcej niż jedna sztuka... Odpowiedz Link
kasica7402 Re: Kto się boi effuniaka ? :)) 13.07.09, 11:30 a ja czekam na 75A, może ktoś to przeczyta i w końcu się nad nami zlituje;)już prawie inne wszystkie rozmiary są w szufladzie i to tak,że nie trzeba się o nie bić. Odpowiedz Link