Dodaj do ulubionych

Wózek do Jawy 350

31.03.04, 09:57
W jaki sposób ustawić poprawną geometrię bocznego wózka Velorex i Jawy-Cz 350
model 638 z roku 1982? Czy isynieje jakiś klub zrzeszający miłośników
motocykli tej marki (na pomorzu lub w innym województwie)?
Pozdrawiam wszystkich motomaniaków!
Obserwuj wątek
    • fidorek1 Re: Wózek do Jawy 350 02.04.04, 18:46
      Cześć kolego. Od '88r jeżdżę Jawą 350,a z wózkiem od '96r.Wózek kupiłem osobno i
      przykręciłem do motoru. Niestety tak jak Ty,nie miałem żadnych danych co do
      geometrji.W instrukcji znalazłem tylko wartość ciśnienia w kołach motocykla przy
      jeżdzie z wózkiem.Dochodziłem do tego metodą prób i błędów.Trochę pomogły mi w
      tym dane do innych zaprzęgów np.Junak,Pannonia no i sowiety.Odsyłam do Świata
      Motocykli 6'97 str.36, 2'00 str.58, może to Ci coś pomoże.Jeśli nie masz dostępu
      do tych numerów to się jeszcze odezwij(może jakiś E-mail) podeślę Ci to co mam
      na ten temat.Pozdrawiam Niech żyje Mixol!
      PS.
      Zastanawiam się po co Ci
      klub.Jeśli masz kumpli na solówkach to i tak będą się z Tobą liczyć,a wiesz
      dlaczego?, bo w drodze na zlot będziezs robił za furgonetkę.Więc jak by co,to
      bambetle do rowu i adie :-)
      • nowpiotr Re: Wózek do Jawy 350 05.04.04, 11:53
        Wielkie dzięki za Re do mego listu „Wózek do Jawy 350”. Na wstępie małe
        sprostowanie: Jawa 350 którą posiadam to 634-7 a nie 638.
        Jak czytam w Twoim Re, Twój „staż” z wózkiem jest imponujący, ale problemy mamy
        podobne. Moi znajomi posiadający Jawki z wózkiem ustawiają je dokładnie według
        Twojej metody: ustawka, próba i poprawka. Moja „miłość” do większych maszyn (a
        tym bardziej z wózkiem) zaczęła się dopiero dwa lata temu, kiedy zobaczyłem
        moją obecną „kochankę” 350 (jak nazywa ją moja żona) u pewnego oprawcy, u
        którego służyła za ... lepiej nie mówić. Jeździć już jeździła, ale zbliżam się
        wreszcie do szczęśliwego końca remontu (chromy, lakier itp.) i chciałbym 24
        kwietnia w Słupsku rozpocząć z innymi ich kolejny sezon motocyklowy. Najlepiej
        rozpocząć z wyremontowanym wózkiem.
        Wskazane przez Ciebie artykuły będę próbował odnaleźć, ale ze względu na mój
        ograniczony dostęp do e-mediów oraz czas może to być utrudnione.
        Mimo to jeszcze raz dzięki.

Pozdrawiam i życzę szerokich dróg bez drzew!

Piotr

P.s.
        Ten adres mailowy używam częściej: nowpiotr@op.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka