Dodaj do ulubionych

Kawasaki ER-5 olej

IP: 213.199.253.* 16.10.10, 07:18

Witam forumowiczów. Może poradzi mi ktoś jaki olej mam zalać przy najbliższej wymianie. Jadąc do serwisu z zamiarem kupna 10W40, właściciel owego serwisu poradził mi, abym kupił 20W50. Przypominam, że motocykl to kawasaki ER 5 z przebiegiem 25000. w sezonie nie jeżdżę bardzo dużo, a jeśli już to głownie poruszam się na miejscu, tj. po mieście i częste wyjazdy ok. 20 km za miasto. Proszę o szybką odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • Gość: Piotr Re: Kawasaki ER-5 olej IP: 213.199.253.* 16.10.10, 07:22
      Dodam, że olej, który poradził mi ten Pan jest firmy Bel-Ray.
      • Gość: nick Re: Kawasaki ER-5 olej IP: *.piotrkow.pilicka.pl 16.10.10, 09:34
        Wlej taki jaki zaleca producent,
        pan Kawałsuki przewidział że będziesz jeździł swoim moto po mieście i wycieczki po za nie też uwzględnił, olej przez niego zalecany da radę.
        A pan Maryjan z serwisu chce to wszystko ulepszyć, wszyscy jednak wiemy, że lepsze jest wrogiem dobrego ;)
        A wybór jak zwykle należy do Ciebie
    • weekenda Re: Kawasaki ER-5 olej 16.10.10, 16:27
      jeśli chodzi o motocykle to jestem zielona ale generalnie kilka "przejechanych" samochodów dało mi na tyle wiedzy, że z pełna odpowiedzialnością mogę powiedzieć: lej to co kazał producent. Każdy pan Kazio, Zdzisio czy Jasio w takim czy innym warsztacie będzie wiedział najlepiej co wlewać i reszta świata wg niego nie ma pojęcia i na pewno się myli.
      • Gość: Piotr Re: Kawasaki ER-5 olej IP: 213.199.253.* 18.10.10, 17:46
        No i dzięki wam wielkie bo od początku chciałem kupić ten, który zalecił producent, ale tamten facet trochę mi namieszał w głowie dlatego wolałem napisać i poznać Wasze zdanie;) A jeszcze tak nawiasem mówiąc: MOTUL czy BEL-RAY ?
        • Gość: onkel pyjter Re: Kawasaki ER-5 olej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.10, 10:20
          producent nie ma tu znaczenia. Kup to, co chcesz/na co Cię stać.
        • Gość: nick Re: Kawasaki ER-5 olej IP: *.piotrkow.pilicka.pl 20.10.10, 09:17
          > MOTUL czy BEL-RAY ?

ja zawsze lałem motul, (bo ma fajny zapach ;) )
          i tak z 10 lat ;) i nie miałem z jego powodu żadnych przykrych niespodzianek
          inne na pewno też są dobre, ale ten nie jest zły
          siła przyzwyczajenia chyba,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka