Dodaj do ulubionych

KUPIŁEM NOWY ŚWIAT MOTOCYKLI I .............

14.05.04, 21:49
Znowu nuda i kicha kolejny test aprili chyba szymon jest importerem.
Każdy test co miesiąc identyczne do znudzenia zdjącia jedynych sztuczek jakie
opanował pan szymon koło,kolanko,stoppie a testowanie motoru chyba nie polega
na tym, co z jego cechami przydatnymi w codziennej eksploatacji NIE KUPUJE SIĘ
motoru by robić tylko koło stopie itd.
Czy w polsce nie ma zlotów, odlotowych imprez co ze zdjęciami co z relacjami
uczestników tych zadowolonych i tych rozczarowanych zamiast lobbować kilku
firmom i importerom ruszcie w polskę i pokażcie jak żyje motocyklowa jej
część.Czy teraz będziemy skazani co numer na wycieczki ze starą yamachą.
Czy świat motocykli będzie taki jak kobiecy "Twój Styl" ma 100 stron 85 to
reklamy a reszta zachwalanie produktów.Co miesiąc kupuje bo mam nadzieje że
coś się zmieni ale jest .......... tak jak wstawka o konfekcji BMW dla
dzieci ........... opanujcie się i tak kosicie w agorze szmal nie musicie
brać od importerów i sklepów.A nazwa tekstu"załóż gumę na instrument"
chamskie szukanie luzactwa , ten tekst nie ma sensu w odniesieniu do opon i
jest tylko obleśny,pozatym kolejny debilny test kto w Polsce kupuje lacze na
600km ostrej jazdy i to tylko przy dobrej pogodzie.Gdzie testy popularnych
używańców opinie ich uzytkowników, opisy maszyn"kultowych" itd.szkoda słów.
Pozdrawiam wszystkich i tych co za i tych co przeciw.
Obserwuj wątek
    • knf Re: KUPIŁEM NOWY ŚWIAT MOTOCYKLI I ............. 15.05.04, 11:28
      HEJ! Aż zagłosowałem na ten wątek :). Masz racje niestety. Było dobrze do
      sierpnia 2003. Już nawet wytrzymałem dziewczyny na plakatach i okładkach
      (dziewczyny jako dodatek to najgorszy chwyt marketingowy). Teraz ŚM może
      walczyć z BRAVO i Popcornem. Słowem - z czasopismem jest tak jak z jego stroną
      internetową: było super, chat, ekstra forum, a teraz miernota. Od bidy forum z
      ekspertem, który odpowiada na codziesiąte pytanie i to chyba tylko dlatego ze
      ma z tego jakas kase. Moze kiedys znowu zachce sie zmian i wroci stary ŚM.
    • miroza Re: KUPIŁEM NOWY ŚWIAT MOTOCYKLI I ............. 15.05.04, 12:33
      Dobrze, że ktoś jeszcze mówi o tym, co widzi, szkoda tylko, że to niestety
      prawda. Nie sądzę, kolego, aby ten wątek wzbudził większe zainteresowanie lub
      wzruszył sumienie (ha,ha..) tfurcow obecnej postaci ŚM, najwyżej JP EKSPERT
      bluźnie, że ktoś znów śmie krytykować. Agora to moloch do robienia kasy, co
      samo w sobie nie jest niczym złym, każdy chce zarabiać. Źle, że zowiąc
      się "największym i najlepszym" pismem motocyklistów nie widzi życia. Masz
      rację, komercja w perfekcyjnym wydaniu. Tak, kupuję co miesiąc ŚM z tą samą
      nadzieją i co miesiąc wyłuskuję drobinki przydatnych info z sterty chały. Ale
      spoko, na szczęście nasze moto jeżdżą tam, gdzie chcemy, a redaktorom - (...).
      Pzdr V
    • wojtekk1000 Re: KUPIŁEM NOWY ŚWIAT MOTOCYKLI I ............. 15.05.04, 15:25
      w/g mnie jest OK! kupowalem i bede kupowal!! (no chyba ze zaczna pisac tylko
      o "klasykach")!! hehe!!

Wojtek ZXr 750 (high speed)!!
    • emce23 Re: KUPIŁEM NOWY ŚWIAT MOTOCYKLI I ............. 15.05.04, 16:39
      Mi też się nawet podoba, może bez rewelacji, ale źle nie jest....
      PS. Fajny był dzisiejszy Jednoślad-polecam :)))
    • wojtekk1000 Re: KUPIŁEM NOWY ŚWIAT MOTOCYKLI I ............. 15.05.04, 17:37
      no fakt!! byl spoko!! oby tak dalej!!

Wojtek ZXR 750 (high speed)
    • mirkomz Nie zgadzam się. 15.05.04, 20:20
      Nie jest źle, fakt że mogłoby być lepiej. Szczególnie nie rozumiem zarzutów do
      testu Aprili. Większość nawet nie usiądzie na tym motocyklu, więc chyba warto
      poczytać jak się na nim jeździ. Raczej nie kupię Aston Martina, jednak wolę
      wiedzieć jak jeździ to auto niż np. siedemnasta wersja Octawi z nowym modelem
      kratki i szykownym kołpakami. Zdjęcia też są dobre - a jakie miałyby być?
      Jakieś propozycje?
      Zloty są imprezami towarzyskimi, więc realacje mogą interesować tylko wąskie
      grono tychże zlotowiczów. Przecież to ogólnopolski miesięcznik a nie biuletyn
      jakiejś grupy. Zresztą relacje z imprez które mogą być interesujące także dla
      nie-uczestników pojawiają się.
      Co do reszty częściowo zgadzam się.
      Jeszcze jedno - w wątkach dot. SM niektórzy w kółko i obsesyjnie walczą z
      kobitkami na/przy moto (nie tylko na tym forum). Ja rozumiem że są "inaczej
      zorientowani", że są wśród motocyklistów osoby objęte celibatem, że niektórym
      własna kobita (brzydka) nie da te 6,80 zł na gazetę, w której jest kawałek
      odkrytego ciała - ale już nie przynudzajcie. Kobitki dawno zniknęły, a wy dalej
      jak głodny o chlebie.
      • knf Re: Nie zgadzam się. z przedmówcą 17.05.04, 14:08
        > Jeszcze jedno - w wątkach dot. SM niektórzy w kółko i obsesyjnie walczą z
        > kobitkami na/przy moto (nie tylko na tym forum). Ja rozumiem że są "inaczej
        > zorientowani", że są wśród motocyklistów osoby objęte celibatem, że niektórym
        > własna kobita (brzydka) nie da te 6,80 zł na gazetę, w której jest kawałek
        > odkrytego ciała - ale już nie przynudzajcie. Kobitki dawno zniknęły, a wy
        dalej
        >
        > jak głodny o chlebie.

Dno. Nie jak głodny o chlebie. Ja rzygam z przejedzenia. Radze trafniej
        dobierać słowa, bo "(brzydka)" jest przeze mnie źle odbierane. No ale cóż... TS
        350 to nie to co ZXR 750 i na mnie takie piękne dziewczyny nie biją... a raczej
        nie ze względu na moto.
        • hayabusa68 Re: Nie zgadzam się. z przedmówcą 17.05.04, 20:32
          Moja Zona jest akurat jak na okładkę więć to że niektórym kolegom nie pasi baba
          w gazecie to dobry objaw bo świat jest motocykli a nie erotomanów jak ktoś
          kupuje go dla modelek lub między innymi dla tego to powinien łykać playboya,
          ckm,lub innego gniota ja bym wolał zdjęcia i testy popularnych opon,ładny
          bieżnik to jest to.
      • knf Re: Nie zgadzam się. 17.05.04, 14:10
        Przepraszam za tą ZXR 750 - pomyłka
    • jakk3 Re: KUPIŁEM NOWY ŚWIAT MOTOCYKLI I ............. 17.05.04, 16:52
      nowy SM jest beznadziejny, najbardziej mi żal że nie ma już "JOE BAR". zmiany
      które zaszły w gazecie w wakacje zeszłego roku napewno nie były zmianami na
      lepsze. gazeta zrobiła sie nudna i tyle, juz nawet mi sie nie chce jej czytać...
      kicha...
      • pluto9 Re: KUPIŁEM NOWY ŚM I ......pewnie kupię następny 21.05.04, 15:28
        Mam wrażenie, że zebrało się tu Stowrzyszenie Krytyków Świata
        Motocykli..........
        Przecież do każdej redakcji jest mail, jeśli ktoś ma KONSTRUKTYWNE uwagi może
        je zgłosić do redakcji albo do innego Szymona.........Uświadomcie sobie, że
        przez samo gadanie, że gazeta jest nieciekawa i nudna, nie stanie się ona
        ciekawsza. Jak ktoś ma pomysły niech zgłosi.
        Poza tym zarzuty, że na okładkach pokazywane są panienki na motorach i przez to
        gazeta beeee........są po prostu śmieszne. Myślę, że zdecydowana wiekszość
        facetów lubi zarówno motocykle jak i kobiety:) a po za tym bez przesady: co
        mają dać na okładkę zdjęcie bieżnika opony???
        Równie absurdalny jest zarzut, że znowu jest test Aprilii. Jakby testowali
        Yamahę, to byście powiedzieli, że pewnie Dziawer albo jego rodzina importuje
        Yamahy.............

Osobiście chetnie bym poczytał wiecej felietonów bo jeden L.Potyńskiego to
        zamało jak na miesięcznik. Miesięcznik ten na pewno może być lepszy i myślę, że
        redakcja zdaje sobie z tego sprawę ale to nie znaczy, że mamy ich teraz
        zmieszać z błotem. Na pewno nie zaczną dzięki temu robić lepszej gazety.
        pozdrawiam
        • kebart Re: Laski na zdjęciach 21.05.04, 16:00
          Odnośnie tego co napisałeś:
          "...zarzuty, że na okładkach pokazywane są panienki na motorach i przez to
          gazeta beeee........są po prostu śmieszne. Myślę, że zdecydowana wiekszość
          facetów lubi zarówno motocykle jak i kobiety..."
          Zgadzam się z Twoim stwierdzeniem że większość lubi kobiety i motocykle ale
          jeśli chcem sobie poczytać fachową gazetkę o tematyce motocyklowej to
          spodziewam się przede wszystkim czasopisma z motocyklami i zdjęć bez lasek.
          Już kiedyś ktoś napisał tu albo na innym forum: "jeśli chcem sobie pooglądać
          fajne moto to biorę gazete o moto, a jeśli chcem sobie pooglądać fajne laski
          to biore Playboya albo co innego". Także wnerwia mnie jeśli na fajnym plakacie
          np. nowej yamahy R1 pojawaia się "fajna" laska, która zasłania więcej niż pół
          sprzęta, nie po to kupuje się takie gazety. Owszem od czasu do czasu nie
          przeszkadza mi jeśli pojawi się gdzieś w środku gazety zdjęcie z dziewczyną
          przy motocyklu, ale głównie chodzi o to by nie zmieniać tematyki czasopisma
          i zachować jego profesionalną formę. Tu nie chodzi mi głównie o
          "Świat Motocykli" lecz o czasopisma zagraniczne typu "Fast Bike",z których
          redakcja "Świata Motocykli" zaczyna brać przykład.

Z poważaniem Bart...
    • piotrmoto A mnie się podoba...... 21.05.04, 18:50
      Cóż zawsze miałem poglądy różne od znajomych. Uważam, że trzeba jakoś zdjęcia
      urozmajcić, Aprilię promować bo zaczyna robić ciekawe sprzęty, lecz za
      pieniądze..które się robią coraz większe..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka