Dodaj do ulubionych

FZ6 kontra CB600 !!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.04, 11:59
PRosze napisać jak się jeździ tymi sprzęcikami!! Kasiorke już mam i chciałbym
coś w przeciągu 2 tyg zakupić!! Naprawde mam wielki dylemat - który z tych
motocykli wybrać!! Więc co doradzacie: Yamahe czy Honde!!!
Obserwuj wątek
    • speedone Re: FZ6 kontra CB600 !!! 26.09.04, 12:05
      moim zdanien yamaha jest lepsza

• Gość: stefan fan Re: FZ6 kontra CB600 !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.04, 21:25
        Ale jeździłeś którymś z tych motocykli?? Aha i jeszcze bardzo ważne! To będzie
        mój pierwszy jednoślad nie licząc roweru!!
    • Gość: piekny tomasz Re: FZ6 kontra CB600 !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.04, 09:47
      Ja miałem przyjemność jeździź tylko yamahą z wymienionych przezc ciebie
      motocykli!
      Według mnie w tej klasie cenowej to najlepszy motorek!!! Jedyny z aluminiową
      ramą itaaakim wyglądem!!!
      • tomcyk Re: FZ6 kontra CB600 !!! 27.09.04, 10:07
        A jak wygląda w Polsce temat jazd próbnych motocyklem? Czy tak samo jak w
        salonach samochodowych (z pracownikiem jako pasażerem)?? Prosze o odpowiedź
        osoby, które miały doświadczenie jazd próbnych!! Dzięki!
        • Gość: vrod2003 Re: FZ6 kontra CB600 !!! IP: *.centertel.pl 28.09.04, 11:51
          tomcyk, na yamahę FZ6 możesz się umówić np w Piasecznie k. Warszawy, w UHMA
          BIKE, ja tam testowałem.
          Sa dosyć podejrzliwi, bo im już ktoś raz gwizdnął nową R1, ale jak już się
          umówią, to dają motor na samodzielną jazdę na ok. 1 godzinę.
        • hun660 Re: FZ6 kontra CB600 !!! 11.10.04, 12:25
          tomcyk napisał:
          A jak wygląda w Polsce temat jazd próbnych motocyklem?
          U Yamahy na Połczyńskiej w W-wce jedzie pracownik salonu drugim motocyklem z
          dokumentam od tego którym Ty jedziesz.
    • hun660 Re: FZ6 kontra CB600 !!! 27.09.04, 09:56
      Jak nowy, to idź do salonu i zapytaj o jazdę próbną. Nadmień przy okazji że na
      tym drugim juz jeździłeś i bardzo Ci przypasował. A może trafisz jakąś "small
      promotion"?. Pozdr.
    • Gość: vrod2003 Re: FZ6 kontra CB600 !!! IP: *.centertel.pl 27.09.04, 10:10
      Mam od kilku miesięcy FZ6, motor jest naprawdę super. I bardzo łatwy w
      prowadzeniu - dla początkującego idealny, niezależnie od tego, co tam za bzdury
      wypisują w różnych magazynach (sam jeżdżę dopiero 2 lata). Mam też HD v-roda.
      Zgadnij, którym częściej jeżdżę?
      CB600 nie jeździłem, ale nie podoba mi się design, nie ma aluminiowej ramy, nie
      ma wtrysku, jest wolniejszy. Nie ma kwestii, że jest o wiele słabszy niż FZ6.
      Zresztą wypróbuj oba motocykle, to sam zobaczysz. Ja jak siadłem na testową
      jazdę FZ6, to wiedziałem, że muszę go mieć!.
    • tomcyk Re: FZ6 kontra CB600 !!! 28.09.04, 10:32
      ZLitujcie się - ludziska - odpiszcie coś na tego posta!!!
    • roberthom Re: FZ6 kontra CB600 !!! 28.09.04, 16:40
      Ja mam swoja fz6 OD CZERWCA nakresilem juz 9200km i jest
      super ,wygodnapozycja za kierownica , zwinna i naprawde ma kopniecie polecam
      jest poprostu super !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Marian Re: FZ6 kontra CB600 !!! IP: *.e-plan.pl 02.10.04, 16:52
        uwazam ze honda jest lepsza.
    • Gość: fz6fazer Re: FZ6 kontra CB600 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 22:39
      Witam!
      Mam obecnie FZ6 Fazer i jestem bardzo zadowolony z tej maszyny.Jest to motor
      bardzo zwrotny.Jak na 600-tke ma tez niezłe pociągnięcie.Jak na te osiągi
      spalanie jest umiarkowane.Prawdopodobnie przy spokojnej jeździe na trasie uda
      się osiągnąc spalanie poniżej 5l/100km.Ja narazie nie mogę uzyskać takiego
      wyniku :) bo chyba bym zasnął.Przy jeździe wg mnie spokojnej spalił mi
      5,2l/100km.Przy szybszej jeździe(160-200km/h) mieszanej trasa-miasto ok
      6,1l/100km a przy pałowaniu w mieście (częste starty ze świateł,latanie na
      gumie itp.) 7,0l/100km.Motor ten pokazjue pazurki po przekroczeniu 7tys.obr.Do
      4tys.obr. jest niemrawy.Nie wiem co jeszcze chciałbyś wiedzieć na temat
      FZ6.Przymierz się do CB600 i FZ6.To jest Twój wybór bo to Ty będziesz nim
      jeździł.
      Pozdr!
    • Gość: jareka Re: FZ6 kontra CB600 !!! IP: *.e-plan.pl 05.10.04, 00:00
      a co ty nie powiesz ja bym brał honde zawsze honda!!!!!!!!
    • Gość: xtras Re: FZ6 kontra CB600 !!! IP: 213.17.178.* 05.10.04, 19:03
      Polecam z całą odpowiedzialnością yamaszke!! Mam ten motorek od lipca tego roku
      (kupiona w salonie) i jak dotąd sprawuje sie totalnie bezpropblemowo!! Jazda na
      tym sprzęcie to naprawde extra sprawa i wielka przyjemność!! Przed zakupem
      namawiam do odbycia jazd próbnych !!!! Pozdawiam!

P.S.
      Hondy niestety nie ujeżdżałem!
      • Gość: Hornetino FZ6 kontra CB600 !!! IP: 195.116.251.* 08.10.04, 20:13
        Jaz kolei od 1999 jezdze hornetem. Przejechalem juz 45 kkm, zwiedzajac pol
        Europy (Grecja, Chorwacja, Norwegia itp.). Motocykl nigdy mnie nie zawiodl,
        zawsze dowozil mnie tam gdzie chcialem. Poza normalnym serwisowaniem wymienilem
        w nim tylko opony, zebatki i lancuch. Mysle, ze uwagi w stylu FZ6 jest szybszy
        nie maja zadnego sensu, bo powyzej 200 dlugo w Polsce nie pojedziesz, a
        dynamike ma wcale nie gorsza od FZ6 (osiagi horneta i FZ6 sa prawie
        identyczne). Uzywam horneta na co dzien. Pali okolo 6l/100 oczywiscie przy
        spokojnej jezdzie. Hornet jak kazdy motocykl ma tez wady przede wszystkim maly
        zbiornik 17l wystarcza na 250km, maly rozstaw lusterek, brak wskaznika zyzycia
        paliwa, ale za to nadrabia charakterem i wygladem. Wysoko poprowadzony tlumik
        ulatwia jazde w miescie, a i w przypadku gleby straty sa mniejsze. Jezeli ma to
        byc Twoj pierwszy motocykl to gratuluje odwagi. 96KM na pierwszy raz, bez
        doswiadczenia? Porywajac sie na cos takiego trzeba miec naprawde duzo, duzo
        rozwagi. To nie sa przelewki. Jezeli jestes takim czlowiekiem to postawilbym na
        sprawdzona technike i kupil Horneta.
        Polecam strone www.cb600.com
        • tomcyk Re: FZ6 kontra CB600 !!! 10.10.04, 13:36
          Dzięki za odpowiedź (chyba najlepszą ze wszystkich)!!! Motocykl kupie chyba
          dopiero na wiosne!! Chyba że znajde jakąś ciekawą oferte wcześniej!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka