Dodaj do ulubionych

Doradźcie mi

10.01.05, 14:14
Witam. Sprawa jest taka: Chce kupic w najblizszym czasie motocykl (Bandit
600 '97/'98) tyle, że nie wiem sie za bardzo na co zwracac uwage i jak
odroznic kicz od fajnego sprzeta. Nie znam tez osoby ktora sie zna na prawde
dobrze na tym. Wpadlem wiec na pomyl zeby jechac oglądanym motocyklem do
jakiegos serwisu, stacji diagnostycznej, warsztatu czy czegos w tym stylu. I
pytanie do Was: Czy to dobry pomysl, czy w takim serwisie sprawdza mi
wszystko na prawde dobrze(zawieszenie, silnik, rame) i jaki jest koszt
takiego badania? A i jeszcze jedno (wiem ze juz nie raz bylo walkowane na tym
forum) Po czym poznać ze moto jest do dupy a nie do jazdy? Pozdrwiam i dzieki
i z gory za odp.
Obserwuj wątek
    • motowicher Re: Doradźcie mi 10.01.05, 14:23
      A skąd jesteś robaczku??;-) Może będe Ci mógł pomóc nieco konkretniej ;-)
      • Gość: blade Re: Doradźcie mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 14:54
        z czewy, no jakbys mi mogl pomoc to bylbym BAAAAARDZO wdzieczny
        • Gość: blaade Re: Doradźcie mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 14:58
          no ale moto kit wie gdzie bedzie do sprzedania sa fajne 1 w wlkp a drugi w zach-
          pomorskim
        • Gość: blade Re: Doradźcie mi IP: *.taboo-inc.com 10.01.05, 18:22
          A czewa to Częstochowa jakby kto nie wiedzial:-))
    • kollector Re: Doradźcie mi 10.01.05, 14:33
      Wiem, ze sunshine ma Takiego bandziorka na zbyciu
      nie wiem czy on jeszcze odwiedza to 4um, ale jeśli tak to pewnie sie odezwie
    • motofil Re: Doradźcie mi 10.01.05, 18:49
      Dobra rada: podjedź ze swoim potencjalnym nabytkiem do ASO Suzuki - oni mogą Ci
      wiele powiedziec na temat obiektu Twojego pożądania i oszacować, ile +- musisz
      jeszcze wsadzić w maszynę, aby była dobrze przygotowana do sezonu.
      • patmate Re: Doradźcie mi 10.01.05, 20:01
        Jak jeden z tych bandytów w Szczecinie to mogę wstępnie obejrzeć.
        Pzdr
        • Gość: blade Re: Doradźcie mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 13:02
          No nie wiem gdzie dokladnie, ale widze ze moge liczyc na wasza pomoc. Takze
          odezwe sie. Fajnie ze moglbys mi pomoc wstepnie ogladajac. Pozdr
        • Gość: blade Re: Doradźcie mi IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.05, 13:49
          Juz wiem, nie jest w szczecinie. Jest w Barlinku. Ale fajny, zobaczcie sami
          moto.allegro.pl/show_item.php?item=38563366 tyko cholernie daleko...
          • Gość: cień1100 Re: Doradźcie mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 16:59
            Bardzo ładny,a może interesuje Cię taki,tylko 1200? Nawet taki sam kolor,ale
            lekko przerobiony na streetfightera
          • patmate Re: Doradźcie mi 11.01.05, 18:34
            Jak się zdecydujesz to daj znać, w ramach rozprostowania kości wyskoczę.
            Pzdr
            • Gość: blade Re: Doradźcie mi IP: 80.49.114.* 12.01.05, 07:52
              Ok, zadzwonie tam, pogadam z gosciem i dam Ci znac. Wielkie dzieki za pomoc.
            • Gość: blade Re: Doradźcie mi IP: 80.49.114.* 12.01.05, 09:34
              Patmate moglbys wrzucic tu swoj nr gg? Skoantaktowalbm sie z Toba jakby co. Jest
              maly problem :) Moto jest nie rejestrowane w Polsce jeszcze a koszt rejestracji
              wedlug tego sprzedajacego to ok 700zl. Z ceny bandita moze troche zjechac
              powiedzial ale... mam 11700 - nie starczy mi na rejestracje. Ale bedziemy w
              kontakcie jakby co.
            • Gość: blade Re: Doradźcie mi IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 12.01.05, 12:17
              No nie, przeliczylem sie co do kasy, nie wyrobie na ten motor, rejestracja kolo
              700(bo pierwsza w kraju) + ubezpieczenie + podatek + transport = w h... kasy.
              Musze poszukac jakiegos tanszego. Ale wielkie dzieki Patmate za szczere checi,
              bede pamietal, mozesz liczyc na moja pomoc jesli bedziesz jej kiedys
              potrzebowal w okolicach Czewy. PZDR
              • patmate Re: Doradźcie mi 12.01.05, 17:37
                Nie ma sprawy, a próbowałeś potargować przez telefon? Ode mnie parę lat temu
                kupił samochód gość z Warszawy.
                Pzdr
                • patmate Re: Doradźcie mi 12.01.05, 17:42
                  Gość zatelefonował i wręcz wymusił podanie ceny ostatecznej-byłem na kacu więc
                  podałem i o sprawie zapomniałem (myślałem że to z jakiegoś Eurotaxu bada tzw
                  ceny rynkowe). Po tygodniu facet zjawił się z kasą, obejrzał i kupił.
                  Pzdr
                  PS Moja babiczka z Myszkowa.
                  • Gość: b Re: Doradźcie mi IP: 80.53.239.* 13.01.05, 16:45
                    babiczka z Myszkowa? Fajnie ja mieszkam 20 km od myszkowa:) Kiedys sie moze spotkamy jak babiczke odwiedzisz..
      • Gość: blade Re: Doradźcie mi IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.05, 13:49
        A nie wiesz ile w ASO biara za takie cos?
    • sunshine600 Re: Doradźcie mi 12.01.05, 18:15
      Pomysl z pojechaniem do serwisu to zasadniczo bardzo dobry pomysl. Nie wiem ile
      taka mała diagnostyka moze kosztowac ale chyba warto zaplacic, zreszta moze ci
      sie to latwo zwrocic jak okaze sie ze moto to zwykly zlom. Jakbys mial gdzies
      mozliwosc zbadania tez ramy to tez osobiscie polecam. Spokojna glowa ze kupilo
      sie naprawde prosty sprzet warta jest chyba pieniedzy na badanie.
      Bandit ma te wade/zalete ze ma stalowa lakierowana rame po ktorej wizualnie
      ciezko ocenic czy przezyla kiedys wypadek.

Ps. Swojego Bantyty (600N-97) niestety nie sprzedaje bo musze jeszcze troszke
      pieniazkow w niego wladowac.
      Aha.. jak bedziesz mnial, nie daj Boze, wypadek to oslaniaj bak wlasnym cialem.
      Ja cholerstwa od 4 miechow nie moge nigdzie znalesc. Juz mnie ku..ca trafia.

A tak w ogole to zycze powodzenia w zakupie bo mimo wszystko Bandyta fajnym
      motorkiem jest..

PZDR

• mr_x Może ktoś jednak wie ile za badanie? 12.01.05, 18:44
        ... takie wnikliwe i fachowe? wiem że cena w ASO pewnie będzie większa niż w jakimś prywatnym zakładzie... ale może ktoś się orientuje i tu i tu ile by to kosztowało?
        Dzięki
      • motowicher Re: Doradźcie mi 12.01.05, 18:48
        Hej blade, moja panna jest z Częstochowy:) Mieszka na północy na
        Wyzwolenia.Jestem tam praktycznie co tydzień:)
        Ja mieszkam w Zabrzu i jak coś to przy najbliższej okazji moge się porozglądać
        u mnie w okolicy :)A jakbyś znalazł coś w Cz-wie, to też chętnie zobaczę :)

A nie myślałeś,żeby kupić może XJ 600 S??Za pieniążki, które masz możesz
        znaleźć dosyć miodny egzemplarz :)
        • Gość: wojtekk1000 Re: Doradźcie mi IP: *.wroclaw.mm.pl 12.01.05, 18:53
          W ASO Suzuki koszt całkowitego sprawdzenia motocykla wacha się pomiędzy
          300/400zł. (we Wrocławiu).
          • motowicher Re: Doradźcie mi 12.01.05, 22:48
            blade w Częstochowie też jest serwis Suzuki na ul.Rocha. Nie wiem jakie są
            opinie na jego temat, ale zapewne na czymś się znają:) No i mają tam chyba tez
            komis,takze moze coś sie tam znajdzie:)Podskocz tam i zapytaj jakie są ceny za
            sprawdzenie motocykla:)
            • Gość: Jacolix Re: Doradźcie mi IP: *.crowley.pl 13.01.05, 11:54
              Cześć

Mam namierzoną Suzuki GSX-R 750 2002r.
              Potrzebuję informacji o jakimś rozsądnym ubezpieczeniu OC i AC (także na
              wypadek kradziezy). Największą składkę jaką usłyszałem to było 9.500,00 SZOK.
              Proszę pomóżcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pozdrawiam
              • patmate Re: Doradźcie mi 13.01.05, 14:38
                W PZU AC wynosi 17% minus ulgi jeżeli takowe posiadasz.
                pzdr
            • Gość: blade Re: Doradźcie mi IP: 80.53.239.* 13.01.05, 16:43
              CZesc, no wiem ze jest w Czewie komis, serwis Suzuki itp, bylem tam w komisie nic nie ma. A co do serwisu to ja chce skoczyc motorkiem ktory bede ogladal, a nie koniecznie w Czewie go bede ogladal ( a raczej nia pewno bo w moich okolicach nigdy nie ma nic fajnego do sprzedania). To jakbys widzial jakis fajny sprzet w naszej czesci Polski to pisz cos tu na forum to obejrzymy go wspolnie :-) Mam nadzieje ze nie cofasz swojej oferty pomocy? :) A czym jezdzisz moze Cie kiedys widzialem w tych okolicach... A co do XJ to nie... nie w moim guscie... PZDR
            • Gość: blade Re: Doradźcie mi IP: 80.53.239.* 13.01.05, 16:43
              CZesc, no wiem ze jest w Czewie komis, serwis Suzuki itp, bylem tam w komisie nic nie ma. A co do serwisu to ja chce skoczyc motorkiem ktory bede ogladal, a nie koniecznie w Czewie go bede ogladal ( a raczej nia pewno bo w moich okolicach nigdy nie ma nic fajnego do sprzedania). To jakbys widzial jakis fajny sprzet w naszej czesci Polski to pisz cos tu na forum to obejrzymy go wspolnie :-) Mam nadzieje ze nie cofasz swojej oferty pomocy? :) A czym jezdzisz moze Cie kiedys widzialem w tych okolicach... A co do XJ to nie... nie w moim guscie... PZDR
              • Gość: blade Re: Doradźcie mi IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.01.05, 18:23
                Wo9gole jakbuy ktokolwiek z was widzial jakiegos bandita sensownego z okolic
                slaska to piszcie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka