Gość: Spid500 IP: *.falter.com.pl 30.03.05, 15:29 Potrzebuje informacji gdzie dostanę w Poznaniu oponę do ER - 5 130/70 Nową ale jak naj taniej.Co sądzicie o oponach Heidenau do mojego moto .Dziękuję za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hun660 Re: Nowa opona IP: 212.69.75.* 30.03.05, 16:03 zajrzyj tu:opony na licencji Continentala www.mitas.motocykle.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Nowa opona IP: *.chello.pl 30.03.05, 18:06 Heidenau ok, o mitasach słyszałem, że nie lubią wody (twarda i się ślizga) Odpowiedz Link Zgłoś
dabitdm850 Re: Znaczniki na oponach 30.03.05, 22:30 Sorry Spid że wykorzystam Twój post,ale mam małe pytanie w sprawie opon,a mianowiecie-czy opona kwalifikuje sie do wymiany w momencie zrównania sie znacznika z powierzchnią jezdną gumy,czy jak już tego znacznika nie widać? Odpowiedz Link Zgłoś
hun660 Re: Znaczniki na oponach 31.03.05, 08:21 "w momencie zrównania sie znacznika z powierzchnią jezdną gumy" - chodzi o wysokość bieżnika, tak? To oznaczenie producenta poniżej którego opona przestaje spełniać normy związane z odkształcaniem się i odprowadzaniem wody spod opony. Dla własnego bezpieczeństwa warto zmienić gdy "dotrzesz" oponę do tego znacznika (TWI), pomijam obowiązkową głębokość rowków bieżnika, zgodną z przepisami ruchu drogowego. Znam takich co jeźdżą, aż osnowa pojawi się na wierzchu, ale dla mnie to jazda na bombie. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
dabitdm850 Re: Znaczniki na oponach 01.04.05, 22:19 Dzieki Hun,widzisz w moich Metzelerach ten znacznik jest strasznie mały,w zasadzie gdyby nie oznaczenia na boku gumy to ciężko było by go gojrzec.I teraz sie zastanawiam czy czekać aż do niego dotre bieżnik,czy wymieniać już teraz kiedy głębokośc bieżnika ma jakieś 1,3 mm. Odpowiedz Link Zgłoś
teoysta Re: Nowa opona 02.04.05, 10:36 Nie kupuj nowych opon szzcegolnie do takiego sprzeta jesli zalezy Ci na cenie. Za uzywke w dobrym stanie zaplacisz mniej a bedziesz mial markowego laka ktory napewno bedzie sie lepiej trzymal. Ja mam CBRke 600, jezdze dosc ostoro, nigdy jeszcze nie kupilem nowej opony. Jezdzilem tez na latanych i nie bylo nigdy problemu. Jesli chcesz miec naprawde dobra gume to kup sobie uzywke z toru. Jesli to ma byc do tylu do er5 to mozesz kupic przednia od jakiegos duzego sciga. Czytalem ze tak robia na pucharze GS500. Odpowiedz Link Zgłoś