Dodaj do ulubionych

Motocykl turystyczny

IP: *.telia.com 25.06.02, 08:52
Chcielibysmy z dziewczyna kupic motocykl ktory by pozwalal swobodnie wybrac sie w podroz gdziekolwiek i jednoczesnie pozwalal na spakowanie standardowego wypozaszenia np do hikingu:namiot etc.
Honda GoldWing jest idealem (tzn z tego co widzielismy a nie znamy sie za bardzo) ale cena jest odstraszajaca ok 130 000 euro.
Jakies alteratywy w miare OK i 2 razy tansze?

Dzieki wielkie
K.
Obserwuj wątek
    • geminix Re: Motocykl turystyczny 25.06.02, 09:44
      www.bmw.de
      np.
      R1150RT, K1200LT od ok.15000 - 20000 €
      ale jest jeszcze mnóstwo innych

pozdrawiam
      Rafał

• Gość: MiRAS Re: Motocykl turystyczny IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 25.06.02, 12:42
        Nie cierpię GOLDWINGÓW, na pewno nie jest to motocykl.
        A jaki motocykl to zależy gdzie i po czym chcesz jechać. Nieźle się spisują
        cieżkie terenówki, ale dla siebie jakbym mógł wybierać to raczej Yamaha FJR,
        XJR lub BMW 1150 RS lub ze starszych YAMAHA Diversion 900. Tylko dlaczego to
        wszystko tyle kosztuje.
    • Gość: m Re: Motocykl turystyczny IP: *.in-addr.btopenworld.com 25.06.02, 12:52
      dsdds@wes.com
    • Gość: Beny Re: Motocykl turystyczny IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.02, 03:26
      Witam
      Jeżeli chcesz z dziewczyną podróżować, a nie macie zbyt dużo kasy.
      To polecam YAMAHE XJ 600 (S-z obudową sportową/ N - wygląd klasyczny z
      chromowanym kloszem na światło i "solniczkami"). Ten motocykl jest w porównaniu
      tani do innych turystyków i w sam raz dla pierwszych motocyklowych podróżników.
      Oczywiście jeżeli uważasz że YAMAHA XJ 600 N/S jest za słaba (61 KM) to zawsze
      możesz wybrać XJ 900 lub droższą, ale piękną YAMAHE XJR 1300.
      Yamaha XJ 600 nowa kosztuje w granicach 23.000 zł - więc w porównaniu z innymi
      motocyklami to dość tanio.
      A na pewno będziesz z niej ucieszony.
      P.S. Jeżeli ktoś chce sprzedać jakiś motocykl - to może umieścić jego
      ogloszenie (+ fotka) na mojej stronie (www.motocykle.spec.pl).
      Cały bazar-motocyklowy znajduje się pod tym adresem:
      strony.sowa.com.pl/beny/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=1
      Z motocyklowym pozdrowieniem
      Beny z Opola
      • Gość: leziox Re: Motocykl turystyczny IP: 62.246.104.* 26.06.02, 19:11
        Wbrew twierdzeniom niektórych,również Goldwing jest motocyklem.I to bardziej
        zwrotnym niż wygląda,o niebo łatwiejszym w zakrętach niż Goldwing starszej
        generacji.Nie wiemm,skąd ta cena-130.000 euro,chyba za dużo zer ktoś dodał.
        W Niemczech nowy Goldwing Gl 1800 kosztuje 22.000 /22 tysiące/euro.+cło za
        wwiezienie do kraju,ale jak ktoś kupi Goldwinga to i na cło uzbiera.
        Jeśli się nie lubi Goldwingów,można sięgnąć po Hondę Paneuropean-tą starszej
        generacji,ST 1100,albo nową,ST 1300 ABS.Nowa kosztuje 16.000 euro,za rok będą
        tańsze używane.Yamaha i Kawasaki mają w programie niezłych turystów,ale
        osobiście przekonałem się jakoś do niezawodności Hondy i może dlatego ją
        preferuję.Aktualnie jeżdżę Hondą VFR 800,to takie rozsądne połączenie motocykla
        turystycznego i sportowego.Szybka z nieoczekiwanym komfortem-naturalnie bez
        kontenerów jak w Pan trochę trudniej podróżować,ale Polak potrafi.
        • Gość: Pytajacy Pczywiscie cena o jedno zero za duzo :) IP: *.telia.com 26.06.02, 22:43
          Dzieki za wszelkie propozycje
        • pawel.kot Re: Motocykl turystyczny 31.07.02, 01:17
          Popieram opinię o GL zarówno tym 1500 jak i 1800. Zwrotność znacznie lepsza niż
          można się spodziewać, stabilność również. Myślę, że kto nie jeździł "Goldasem"
          i twierdzi, że to nie motocykl, mówi tak najczęściej z przekory lub zazdrości.
          Czy sześć cylindrów świadczy o tym, że to nie "motocykl"? to Valkyrie też nie
          jest motocyklem?
          Może kufry są zbyt duże, a tempomat i sprzęt audio są takie jak w aucie? Więc H-
          D Electra Glide Claccic, czy Ultra Classic, Yamaha Venture, BMW K 1200 LT, BMW
          R 1200 CL też nie są motocyklami?

Myślę, że nie należy się wstydzić tego, że podobają się nam Gold Wingi, bez
          względu na to, czy nas na nie stać, czy nie.
          Komfort zaspokaja próżność człowieka, której przynajmniej odrobina jest w
          każdym z nas.

Pozdrawiam

Paweł Kot
    • cx500 Re: Motocykl turystyczny 24.07.02, 11:40
      kup goldwinga uzywanego za pol ceny. ja kupilem honde cx 500 z 1981 r i moge
      sie nia wybrac w kazda podroz bo jest niezawodna a w razie potrzeby kazdy ja
      naprawi. oczywiscie nie polecam ci az tak starego motoru ale za 7000 euro
      kupisz goldwinga w super stanie.
    • jerzy_kirstein Re: Motocykl turystyczny 25.07.02, 22:21
      Gość portalu: Krzystof napisał(a):

> Chcielibysmy z dziewczyna kupic motocykl ktory by pozwalal swobodnie wybrac
      sie
      > w podroz gdziekolwiek i jednoczesnie pozwalal na spakowanie standardowego
      wypo
      > zaszenia np do hikingu:namiot etc.
      > Honda GoldWing jest idealem (tzn z tego co widzielismy a nie znamy sie za
      bardz
      > o) ale cena jest odstraszajaca ok 130 000 euro.skad wzieliscie taką kosmiczna
      cene w Polsce Goldi kosztuje ok100tys pln (nowy ) sam jeżdżę gol wingiem 1200
      za którego dałem 13000 jest to moj 2 goldas w życiu 6 cylindrowe 1500 można
      kupić za 30000 pln i jeździć do emerytury i na emeryturze też
      > Jakies alteratywy w miare OK i 2 razy tansze?
      >
      > Dzieki wielkie
      > K.
    • ak_xj_900 Re: Motocykl turystyczny 15.04.03, 10:29
      Ja mam XJ_900 4BB, nie ma łańcuch, nic po plecach nie chlapie. mocy ma dośc,
      moment OK, jeśli nie macie zapedów na rekordy predkości to do turystyki z
      wskazaniem na zegarze 140 km/h, smiało. A jak na swoją pojemność nie jest
      łakoma. Przy 4000 rpm, mieści się spokojnie w granicach 7-8l.
      Silnik robi spoko 100 000 km bez remontu. Super moto. poczyraj na różnych
      FORACH opinie innych urzytkowników. Pozdrawiam AK
    • vlaad1 Re: Motocykl turystyczny 15.04.03, 12:47
      Jeżeli masz niewiele kasy, chcesz kupić turystyka (nowego), a nie potrzebujesz
      się śpieszyć zanadto, to polecam Hondę NT 650 V Deauville (cena ok 34 tys.
      PLN). Idealny do turystyki we dwoje, bardzo trwały i niezawodny motocykl. Do
      tego bardzo wygodny i łatwy w prowadzeniu z dużym zasięgiem. Jedyną wadą są
      integralne kufry, których nie można zdemontować (ale z większości "kredensów"
      nie można zdjąć kufrów).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka