Dodaj do ulubionych

problem z dobraniem moto :(

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 22:08
czolem,
mam nie lada problem,
nie moge dobrac pod siebie ani jednego motocykla,
ogladalem dostepne w tym roku suzuki, honda i ktm
oraz bmw i moto guzzi
nie znam sie specjalnie na modelach i rozgraniczeniach klas motorow, w kazdym
razie nic z tego co zobaczylem nie bylo na tyle wygodne zeby to kupic
i teraz pytanie,
czy tak powinno byc?
siedziska sa za waskie, badz za szerokie, niefortunne przetloczenia na baku,
etc. ,
usredniajac to niepasuja mi kanapay, miesca na piszczele nie ma, kolana sa za
szeroko i sie zsuwam, badz zapadam do tylu :(
proponowali mi zamontowanie torowych podnozkow, tak ze sobie moge je mocno
opuscic i modyfikacje siedziska.
tyle ze chcialbym miec tkai zupelnie zwykly motor bez modyfikacji i z gwarancja
pytanie; dlaczego montowanie nowego siodla i stopek zabiera gwarancje?
to ma byc moj pierwszy zakup,
sprzedawcy sa mili, poswiecaja duzo czasu, przymiarki przebiegaja w
przyjazdnej atmosferze
mozliwym jest takie dobranie, zeby nic nie pilo, obcieralo, moze mam sie
nastawic, ze wszystko sie pouklada podczas sezonu
jestem; przyznam; zupelnie tym faktem skolowany, bardzo bym juz chcial miec
swoj motur :|
moj wzrost to 192-194 zaleznie czy sie wyspie czy nie ;-)
kazda wskazowka sie przyda

howgh!
Obserwuj wątek
    • Gość: szynszyll Re: problem z dobraniem moto :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.05, 10:23
      yo!

jak piszesz ze chcesz montowac torowe podnozki to zapewne rozgladasz sie za
      jakims sportem ;) coz - zobacz jakim wielkoludem jest Rossi i jego koledzy z
      toru ;) Super Sporty projektuje sie tak by mialy jak najmniejszy rozstaw osi. Z
      takimi gabarytami radzilbym pomyslec o jakims soft - enduro ze sportowym
      zacieciem - DL 650 V strom, TDM 900, xt 660. Na nich powinienes sie zmiescic -
      a mocy maja tyle ze ho, ho...

pozdrawiam!

szynszyll
      xlv750r
      • zephir Re: problem z dobraniem moto :( 03.06.05, 11:27
        A może tak coś dużego jak np :CBR1100XX ???Albo coś z kuferkami?Tam napewno jest
        duuuużo miejsca.Pozdrawiam.

P.S.Szynszyll-daj ludziom spokój z endurkami-ludzie mają inne potrzeby;P.
        • Gość: szynszyll Re: problem z dobraniem moto :( IP: *.prz.rzeszow.pl 03.06.05, 13:26
          yo!

zdefiniujmy sobie raz na zawsze slowo enduro. jak dla mnie motocykl taki jak
          TDM czy V-strom ma niewiele wspolnego z enduro - nie sadzisz?! nie proponuje
          czlowiekowi KTM-a czy Yamahy WR - bo to sa motocykle enduro wlasnie lecz duze
          wygodne motocykle o olbrzymich mocach - DL 1000 ma silnik z typowo sportowego
          SV 1000, Varadero z VTR 1000 - poczytaj sobie o ich parametrach technicznych -
          to sa autostradowe bolidy a nie motocykle terenowe. Jak czlowiek ma 195 cm to
          trudno wymagac zeby sie upchal na R1. amen.

szynszyll
          xlv750r

p.s. jaka to frajda jezdzic duzym motocyklem na ktorym jest masa miejsca wie
          tylko ten kto jezdzi duzym motocyklem na ktorym jest masa miejsca ;)
          p.p.s. stawialbym na DL 1000 V Strom - zbiera swietne opinie na swiecie
          • Gość: wojtekk1000 Re: problem z dobraniem moto :( IP: *.wroclaw.mm.pl 03.06.05, 13:31
            Ale jak koleś chce "sporta", to nie "przerobisz" jego decyzji tak, aby
            ukierunkować go na V-Stroma - choć silnik ma fantastyczny.
            Pozostaje mu klimat XX 1100, Hayabusa, ZX-12R - tylko, że to nie są motocykle
            dla początkujących. A jeździć na siłe, na czymś co jest za małe to też lipa.
            Znam paru wysokich co na R1 latają i nie narzekają! Wiele zależy od człowieka,
            który będzie tym latał.
            • Gość: szynszyll Re: problem z dobraniem moto :( IP: *.prz.rzeszow.pl 03.06.05, 13:34
              yo!

pieknie - na razie jednak puki co kolega zachowuje sie jak ksiezniczka na
              ziarnku grochu ;) czarno to widze. ;)

szynszyll
              xlv750r
              • Gość: szynszyll Re: problem z dobraniem moto :( IP: *.prz.rzeszow.pl 03.06.05, 13:57
                yo!

czy to nie jest sportowy motocykl?!?! jak koles jest zielony to mu to rece
                pourywa ;)

www.zcz.de/suzuki/2002/vstrom/dl1000_motor.jpg
                www.motorcycle.com/mo/mcsuz/mcphotos/02dl100009.html
                www.motorcycle.com/mo/mcsuz/mcphotos/02dl1000dyno.html
                www.horst-dieter.de/fileadmin/images/dl1000.jpg
                szynszyll
                xlv750r

• Gość: Piotrmoto Re: problem z dobraniem moto :( IP: 193.29.207.* 03.06.05, 15:19
      Racja, DL 1000 zdaje się być mocarnym motocyklem, a gdy go zobaczyłem pierwszy raz to się aż zdziwiłem, że sprzęt nie przewraca się na podnóżku (taki tyci tyci :)) A jak nie "pasuje" na R1 to szkoda, że 60 tys złotówek poszło się.
      Wielki wzrost ma też zaletę- łatwiej się zdecydować, bo jest mniejszy wybór :).
      PZDR
    • Gość: Rudy Re: problem z dobraniem moto :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 16:05
      Szynszyl ma rację marudzisz jak baba.

Mam 184 cm (wzrostu) mój motocykl jest o numer mniejszy niż powinien aby był
      wygodny,ale jest to mój wymarzony model, długo przed zakupem wiedziałem co chce
      mieć.Kupiłem to o czym marzyłem. Po kilku latach nadal jestem nim zachwycony.

Wygodna pozycja na motocyklu to nie jedyne kryterium. Pomyśl o innych zaletach
      i wadach poszczególnych modeli.Sięgnij do swoich marzeń, pomyśl jak go chcesz
      użytkować, wygodny choper czy turystyk nie sprawdza się w terenie i na
      torze,enduro nie zaszpanujesz przed knajpą.Myśl i nie spiesz się, wyboru
      dokonaj osobiście.
    • saracen1608 Re: problem z dobraniem moto :( 03.06.05, 16:43
      Gość portalu: proxy napisał(a):

> siedziska sa za waskie, badz za szerokie, niefortunne przetloczenia na baku,
      > etc. ,
      > usredniajac to niepasuja mi kanapay, miesca na piszczele nie ma, kolana sa za
      > szeroko i sie zsuwam, badz zapadam do tylu :(

No , a do tego jak jedziesz to wiatr wieje prosto w oczy , deszcz pada na
      głowe i ogólnie to tak jakos zimno i niewygodnie, no a poza tym to mówią ze to
      niebezpieczne. Sorka, ale moze ty powinienes tramwajem jezdzic??

Pozdrawiam :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka