Dodaj do ulubionych

olej do dwusuwa

IP: *.lubin.dialog.net.pl 25.08.05, 20:34
Czy nic zlego sie nie stanie, jak wleje do mojej Jawy 350 olej "Shell Nautilus
TC-W3"? Top jest jakis olej do silnikow do motorowek, rozni sie czyms od tych
motocyklowych?
Do tej pory lalem miksol, slyszalem rozne potworne historie, ze nie powinno
sie zmieniac oleju na lepszy, ale ile jest w tym prawdy?

pozdro
Obserwuj wątek
    • Gość: lechcbr6 Re: olej do dwusuwa IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 25.08.05, 21:19
      jak zmienisz olej na lepszy to poza tym ze juz bedzie za toba cos widac mysle
      ze silnikowi tez bedzie lzej bo zacznie wkoncu przepalac to co dostanie-
      rozmawiamy oczywiscie o olejach 2T do motocykli natomiast z innymi olejami moze
      byc roznie- w ciezkich czasach kiedy nawet mixolu bylo brak nalalem w ilosci
      zalecanej przez producenta motocykla(CZ) oleju do pil spalinowych po 10km tloki
      juz rozpaczliwie piszczaly ale sie nie zatarly
      • bartekexc Re: olej do dwusuwa 25.08.05, 22:06
        ja bym nie robił takich patentów, silnik w motorówce dużo mniej się grzeje, jak
        nie masz kasy na olej to kup midlanda, przejechałem na nim już 1,5 sezonu bez
        remontu i nie leje go Cz czy Jawy tylko do bardziej nowoczesnego sprzętu z
        • Gość: songo Re: olej do dwusuwa IP: *.lubin.dialog.net.pl 26.08.05, 00:26
          ale jak to jest z tym grzaniem, na mixolu mniej sie grzeje?
          tamten olej to jest chyba jakis jeden z lepszych do dwusuwow (syntetyk?) w ogole
          wie ktos co to za olej? mam ponad pol butelki, glupio by bylo go wyrzucic.

najbardziej boje sie o to, ze rozpuszczajac nagar zepsuje kompresje, czy cos w
          tym rodzaju?
          • bartekexc Re: olej do dwusuwa 26.08.05, 01:16
            silniki w motorówkach są cały czas omywane wodą, dlatego ich temp jest niższa,
            no i są to silniki wolnoobrotowe, w silniku merkury miałem max 4000 obr
    • Gość: Dzakas Nierzoumiem Cię powód porsty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 10:53
      Porównaj cene Mixolu a jakiegoś innego oleju niebagatelna rożnica gdy wziąść
      jeszcze do tego cene mixolu z beczki. Pierwsza rzecz napewno z silnikiem Ci sie
      nic nie stanie nie oplaca się kupować drogiego oleju do takich silników róznicy
      nie ma po 2000Km masz nowe pierśceienie tłoki cylinder do Jawy za cene oleju, a
      pozatym Ci się i tak niezużyją. Zadużo głupot się nacyztałeć po sieci.
    • Gość: Dzakas Dodam jeszcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 10:54
      Że miałem Simsona 3 lata, któru dostawał potwornie w dupe i nic mi się nie
      zjebało na mixolu, a zawsze był tak zgrzany, że na cylindrze byś spalił
      jajecznice.
      • bartekexc Re: Dodam jeszcze 26.08.05, 14:45
        odpowiedziałem na ten post gdyż miałem motorówke prawie 6 lat , a jajecznice
        można zrobic na blasze rozgrzanej do 50 st btw
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka