Gość: pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 18:50 pisałeś w niektórych wątkach o próbie olejowej,jak sie ją robi??z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: brembo Re: do szynszyla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 19:06 bieresz łape, wsadzasz w baniak z olejem. potem na język i na węch spwrawdzasz czy rozlewany w polsce czy nie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szynszyll Re: do szynszyla IP: *.adsl.inetia.pl 31.12.05, 17:40 yo! zasadniczo polega to na wlaniu do cylindra przez otwor od swiecy niewielkiej ilosci oleju silnikowego a nastepnie mierzy sie cisnienie sprezania. olej ktory znajduje sie na tloku i w przerwach pomiedzy pierscieniami a cylindrem na krotki czas - dopuki nie splynie do silnika uszczelnia 'dol' silnika. jezeli wskazania manometru sa wyraznie wyzsze przy probie olejowej w stosunku do wyniku 'na sucho' to swiadczy to o nieszczelnosci ukladu tlok-pierscienie- cylinder, jezeli natomiast wskazania sa nadal zle to swiadczy to o nieszczelnosci w innym miejscu - wypalone gniazdo, ukruszony zawor, pekniecie glowicy, wydmuchana uszczelka. pzdr szynszyll xlv750r viertara 1.6 rocky 2.8 td na wydaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brembo Re: do szynszyla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 18:49 dodam do tej mądrej wypowiedzi kilka szczegółów: wykreć świece w innych cylindrach. wyjmij filtr powietrza. manetka gazu na maxa. dobrze naładowany akumulator! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzy musk [...] IP: *.pl 03.01.06, 23:59 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_motocyklista re 04.01.06, 16:40 to ja kliknąłem czerwony kosz :-) zrobiłem z zazdrosci o fajne IP! choćbym szukał latami to takiego Proxy ne znajdę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brembo Re: re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 17:16 ja klinelem wczoraj kole połnocy Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_motocyklista Re: re 04.01.06, 17:27 no ba! ja nawet potrafie dokłądniej określić kiedy kliknąlem! pomiędzy 0:01 a 0:02! Odpowiedz Link Zgłoś