Dodaj do ulubionych

polskie prawo jazdy - rejestracja moto w UKjach

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.06, 21:25
Mam zamiar kupić moto na wyspie i tam nim śmigać przez kilka lat. Zastanawiam
się jednak czy moje polskie prawo jazdy będzie tam honorowane przy
rejestracji jako pełno wartościowy, wymagany dokument. Prosze o opinie
zwłaszcza od osób , które śmigają po UK i miały z tym tematem do czynienia.
Obserwuj wątek
    • Gość: bumfank Re: polskie prawo jazdy - rejestracja moto w UKja IP: *.162.wmc.com.pl 02.01.06, 21:43
      a powiem ci ze polskie pr.jazdy jest honorowane,ale nie jestem pewna.moze ktos
      bedzie lepiej poinformowany
      • Gość: kogut Re: polskie prawo jazdy - rejestracja moto w UKja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.06, 21:49
        honorowane jako driver to tak ale czy jako właściciel oto jest pytanie !!!
        • Gość: mrmisquamacus Re: polskie prawo jazdy - rejestracja moto w UKja IP: *.server.ntli.net 02.01.06, 22:05
          hej tu pisalem troche na ten temat.
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=508&w=34142319&v=2&s=0
          prawko jak najbardziej honorowane, obojetnie czy jako wlasciciel/uzytkownik.
          ale rejestracja i ubezpieczenie sie tu nie oplaca.
          tax £96 rocznie
          MOT £60
          ubezpieczenie jak juz pisalem od £700-£1400
          no i wszystkie przewinienia musisz placic (kamerki, radary i inne takie)

takze tylko PL (sam tak zrobilem i sobie chwale)

pozdro
    • Gość: jarjar Re: polskie prawo jazdy - rejestracja moto w UKja IP: *.lns5-c11.dsl.pol.co.uk 03.01.06, 02:18
      Zgadzam sie z przedmowca. Jezeli chcesz jezdzic na moto to tylko na polskich
      blachach i ubezpieczeniu. Ja mam Ducati 749 i zaoszczedzilem na tym interesie
      okolo 2000 funtow ,a zabawa jest ta sama :)))) A prawko jest honorowane jak
      kazdy inny dokument tozsamosci.
      Powodzenia !!!!!!!
      • Gość: mrmisquamacus Re: polskie prawo jazdy - rejestracja moto w UKja IP: *.scansafe.net 03.01.06, 10:02
        ewentualnie jakbys sie kogut uparl aby miec brytyjskie prawko, to za £38 (tak
        bylo przynajmniej w zeszlym roku), to DVLA Ci wymieni na prawko brytyjskie (z
        uznaniem dat uzyskania prawka w PL).

ot co
    • yamasz Re: polskie prawo jazdy - rejestracja moto w UKja 03.01.06, 10:10
      ja słyszałem ze jak ktoś ma prawko kat.B w polce i jedzie do GB i chce wymienić
      to od razu wymieniają mu na kat. B i dostaje też A, to możliwe??
      • Gość: mrmisquamacus Re: polskie prawo jazdy - rejestracja moto w UKja IP: *.scansafe.net 03.01.06, 10:13
        to bylo by piekne ale tak nie jest.
        ja mam brytyjskie prawko A i B (B zrobione w 98 w Pl) ale na moto zdawalem
        tutaj.
        • yamasz aha... 03.01.06, 10:16
        • Gość: kogut Re: polskie prawo jazdy - rejestracja moto w UKja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.06, 12:55
          Bardzo wam dziękuje ludzie ,że zobrazowaliście mi ten temat. Nie pozostaje mi
          nic innego jak powiedzieć: Do zobaczenia gdzieś na wyspie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: PVT Re: polskie prawo jazdy - rejestracja moto w UKja IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 08.01.06, 16:34
            a jak juz bedziesz w londynku wpadnij do ACE Cafe ,
            • Gość: mrmisquamacus Re: polskie prawo jazdy - rejestracja moto w UKja IP: *.server.ntli.net 08.01.06, 17:49
              czytalem artykul o tej knajpie, naprawde warto?
              z tego co pamietam to nawet niedaleko ode mnie.
              • alter100 Ace cafe 08.01.06, 18:46
                www.ace-cafe-london.com
                • Gość: mrmisquamacus Re: Ace cafe IP: *.server.ntli.net 08.01.06, 18:53
                  ja juz kiedys bylem na tej stronce i czytalem, pytanie co za ludzie tam teraz
                  przyjezdzaja.

a znajac londyn to...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka