deviant.rr 06.02.06, 11:12 www.ruiner.pwp.blueyonder.co.uk/howclose.mpg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: olo222 Re: Myśl... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 11:35 szkoda moto....a filmik przydałby się w TV publicznej !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
africa21 Re: Myśl... 06.02.06, 11:51 Niestety mialem bardzo podobną sytuację. Na szczęście dobrze się skończyło. Powinni to puszczac w publicznej telewizji tak jak puszczają wiosną i latem filmiki przestrzegające przed skakaniem na bańkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: potas Re: Myśl... IP: 195.128.228.* 06.02.06, 12:06 Ja też miałem podobna sytuację, tylko niestety nie skończyła się szczęśliwie. To znaczy o tyle szczęśliwie, że ja przeżyłem, ale moto nie! a gość małym fiatkiem wyjechał z podporządkowanej szutrówki, a nie z asfaltu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macias Re: Myśl... IP: 213.134.152.* 06.02.06, 13:23 Witam. Kto u nich (UK?) finansuje takie reklamy? Co trzeba zrobić u nas żeby były emitowane? Jak rozumiem kasę dają jakieś organizacje poza-rządowe.. Byłoby miło zobaczyć to w godzinach najlepszej oglądalności. Pewnie znalazłoby się tez wielu chętnych na dofinansowanie "projektu". Mam nadzieję że zmieniłoby się również ogólne postrzeganie ludzi jeżdżących na moto. "Oooo masz motor! Zaraz się zabijesz!" nie nastraja najlepiej ;-) Pozdrawiam, M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Myśl... IP: *.crowley.pl 06.02.06, 14:26 chyba TV nie kasuje za to jak za normalną reklamę, IMO puszczają to za free w porozumieniu z jakąś organizacją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macias Re: Myśl... IP: 213.134.152.* 06.02.06, 14:34 Widziałem już kilka razy różne "reklamy użyteczności publicznej", często z logo KGP, poruszające problem bezpieczeństwa na drodze. W takim razie istnieją organizacje zajmujące się tym tematem.. Nie są świadome istnienia motocykli?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macias Re: Myśl... DO REDAKCJI IP: 213.134.152.* 06.02.06, 14:39 PS. Czy redakcja "ŚM" (albo jakakolwiek inna) podejmowała próby zwiększenia w ten sposób (emisją takich spotów) bezpieczeństwa motocyklistów na drodze? W sumie to w pewnym sensie nasza reprezentacja w mediach.. Odpowiedz Link Zgłoś
bartekexc Re: Myśl... DO REDAKCJI 06.02.06, 15:04 kilka razy miałem taką sytuację(rónież z panami w niebieskiej "R") ale palce na klamce hamulca mnie uratowały, na wiosne powinno być coś takiego w polskiej TV Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sly11 Re: Myśl... DO REDAKCJI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 16:21 robi wrażenie,nasuwa wspomnienia (sierpień 2003 identyczna sytuacja ,pani za kierownicą,i zabrakło jej nawet "look" nie mówiąc już o "again", w efekcie szpital,gips,suzuki mocno obite eeeeeech,szkoda gadać). pocieszające jest to iż w Poznaniu widziałem forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=508&w=36049486 ale widać że motocykliści są tylko w Poznaniu, gdzie indziej natomiast nie. film powinien pojawic sie w tv trwam !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yamasz Re: Myśl... DO REDAKCJI 06.02.06, 17:00 no właśnie taki spot by się przydał, przcież red. ŚM (i nie tylko) mogła by wyjśc na przeciwko TVP ( lub jakiejś innej) z prośboą nakręcenia i emitowania takiej reklamówki postrafiam redakcyje :::LSD pomaga mi::: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brembo spójrz w lewo, spójrz w prawo.MOTOCYKLE SĄ WSZEDZI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 18:57 widze to drugi raz na przestrzeni kilku dni na tym forum w polsce rządzą mohery. w polsce ginie 600 osob rocznie na rowerze w wypadkach. większosc z nich bo jezdza po ciemku bez swiatełek. czy u nas mozna liczyc na filmy propagandowe, przedstwiajace podobne sytuacje jak ta na tym filmie , tylko z udzialem roweru. ja bym sie nie łudził.. chyba ze za 30 lat..;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrmisquamacus Re: Myśl... IP: *.server.ntli.net 06.02.06, 19:31 te filmy sa sponsorowane przez DSA - Driving Standards Agency. ale sa one tu emitowane pewnie dlatego, iz jest tak duzo motocykli i wszelkiego rodzaju pierdopedow na drogach. generalnie mota sa tu traktowane z lekkim uprzywilejowaniem, nie placimy c-charge za wjazd do city, za parkowanie. malo tego w city wlasnie, sa miejsca parkingowe tylko i wylacznie dla jednosladow, to jest super rozwiazanie. Kolo mojej pracy, wlasnie zrobili dwa dodatkowe pasy na mota. ale najfajniejsze jest to ze nie ma zimy :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brembo Re: Myśl... to jest to ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 19:41 Maciek z tą zima to jest naprawde extra. ponoc mało który angol wie ze istnjieje cos takiego jak opony ziomowe...LOL:D co do city to mieszkałem pół roku w Sztokholmie. tam też super jest miasto przystosowane dwa rowerów i wszystkiego na dwóch kołach. nawet pasy specjalne dla bus/taxi mozna jezdzić motocyklem. jest w od huja parkingów, a dla rowerów trasy są lepeij oznaczoe niz ulice! z dokaldnosc do 100m są podawane odległosći w kazdą strone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrmisquamacus Re: Myśl... to jest to ! IP: *.server.ntli.net 06.02.06, 21:07 hehe, no tu jak spadnie pare gramow sniegu to jest katastrofa narodowa. dwa lata temu jak sypnelo, to byl taki karambol ze Blackwall Tunnel byl zablokowany 2 dni :) w zeszla srode, przez caly dzien i noc, temperatura nie wzrosla powyzej 0st, gazety radio i tv krzyczeli to pierwszy raz od 1963, dramat :D ice day :) heh, w ogole koles z pracki mi dzis powiedzial, ze u nas juz po zimie :) teraz juz od 8-10 w gore. co do pasow dla autobusow, to niestety jeszcze sie nad tym zastanawiaja. gdzies w westminsterze testuja czy nie powoduje to korkow/czy nie zwieksza wypadkow itd. ja i tak jezdze, bo stanie w korkach mnie nie bawi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzakas Zajebisty filmik deviant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 23:03 Ogladalem go 30razy i ciagle nie moge sie napatrzec nie wiem mzoe ze mialem taka sama sytuacje w kazdym bardz razie dracham sie non stop tym filmikiem Odpowiedz Link Zgłoś
deviant.rr Re: Zajebisty filmik deviant 07.02.06, 10:19 może dobrze jest zassać ten film i porozsyłać go do znajomych mailami. W telewizji raczej nie ma szans, żeby coś takiego puścili. Musiało by nas ginąć jeszcze więcej, żeby ktoś w końcu coś zrobił. Więc może gdy poprostu powysyła się ludziom ten film w mailach oni mogą go przesłać dalej. Ktoś weźmie to do siebie i spojrzy jeszcze raz... akurat to jeszcze jedno spojrzenie może kogoś z nas uratować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo222 Re: Zajebisty filmik deviant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 10:58 A może jest szansa,poprosić właściciela filmu o udostępnienie praw autorskich,pogadać ze stacjami TV,moze coś by z tego wyszło.Najlepiej to organizować przy udziale jakieś organizacji motocyklowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lufa Re: Zajebisty filmik deviant IP: *.crowley.pl 07.02.06, 11:25 tylko dla polaczkow trzeba by jakiś polski dubbing dorobić, albo napisy dodać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzakas Pomysł nie głupi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 17:23 Ale czy ma szanse Odpowiedz Link Zgłoś
lodz85 Re: Myśl... 11.02.06, 00:25 tego sie boje na drodze chyba najbardziej... nie ja a ktos inny zawini pozdro cb500 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYorker Re: Myśl... IP: *.dyn.optonline.net 11.02.06, 01:14 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=508&w=27357059&a=27436297 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czub? Re: Myśl... IP: *.itpp.pl 11.02.06, 16:21 Zgadza, się absolutnie!!! Film jest świetny, pomysł rozsyłania tego choćny do znajomych także. Ja tak zamierzam zrobić i zachęcam do tego. Taki filmik powinien się znaleźć choćby na płytce załączonej do jakiegoś czasopisma typu Auto... coś tam. Walczmy o swoje bezpieczeństwo! Odpowiedz Link Zgłoś
africa21 Re: Myśl... 13.02.06, 19:18 A ja jade po swoim podworku i wrzucilem link do filmiku na forum swojego miasta, moze to niewiele ale jak kazdy w swoim miescie walnie taka akcje to moze razem uratujemy czyjes zycie. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś