IP: *.lee.k12.fl.us 14.02.06, 16:16
dzis pierwszy raz zdarzylo mi sie ze nie moglem odpalic swojej SV-ki, jakie
moga byc przyczyny trudnego rozruchu zimnego silnika??Powiem ze swiece mam
wymienione i wszystko wyglada OK ale chyba nie jest skoro nie pali...??Prosze
o pomoc tylko tych co sie znaja a nie tych co wiedza ze dzwoni ale nie wiedza
w ktorym kosciele:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Lukasz Re: Sv650 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 18:31
      witam!
      powodów może być kilka.napisz coś więcej np. kiedy ostatnio odpalałeś swój motor,w jakim pomieszczeniu stoi(chodzi przede wszystkim o temperature w środku).
      pozdr!
      • Gość: Sv Re: Sv650 IP: *.dhcp.sprint-hsd.net 14.02.06, 20:44
        Odpalalem go ostatnio w sobote a stoi na dworzu ale ja mieszkam na florydzie
        tylko ze bylo zimno ostatniej nocy chyba cos ok.-1 stopni.Jak palil to mialem
        takze problem ostatnio z wystrzalami z rury na zimnym silniku.Jak wiesz co moze
        byc to prosze o pomoc.Z gory wielkie dzieki:)
        • Gość: Lukasz Re: Sv650 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 21:02
          sądzę że to wina świec zapłonowych.w Bandicie 600 coś takiego mi się zdarzyło.kupiłem nowe świece i jak je włożyłem przy temperaturze około -1 może 0 stopni motocykl zapalił ale po paru minutach przestał chodzićna wszystkie cylindy.kupiłem jeszcze jedna świece i z kolei padła mi druga.pojechałem do serwisu gdzie kupowałem świece i poinformowano mnie że świece te są przeznaczone do pracy w temperaturze od +5 stopni w góre.
          także spradź świece i jeżeli nie musisz to nie pal motoru.
          co do wystrzalow z rury jest to spowodowane nagromadzeniem sie paliwa ktore nie zostalo spalone w cylinrze poniewaz na swiecy nie pojawila sie iskra.w nastepnym cyklu gdy iskra byla nastopilo spalenie nadwyzki nagromadzonego paliwa i tak oto nastapil wystrzal.
          pozdr!
          • Gość: Sv Re: Sv650 IP: *.dhcp.sprint-hsd.net 14.02.06, 21:29
            dzieki za informacje tez tam myslalem ze to moga byc swiece bo tu na florydzie
            sprzedaja wszystko przystosowane do wyzszych temp.Np. na korku od oleju pisze
            ze nalezy wlewac 10W40 a tu nawet ciezko taki olej dostac wszedzie gdzie bylem
            za olejem to radzili mi lac 15W50.Jeszcze raz Wielki Dzieki.A jakie Ty swiece
            masz w swoim??
            • Gość: Lukasz Re: Sv650 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 21:39
              w Bandicie600 mialem NGK CR 9 EK lub CR 8 EK nie pamietam juz bo kupowalem je w 2003 roku,teraz mam Yamahe FZ6 Fazer i w tym modelu nie wiem jakie sa swiece ale nie mam zadnych problemow z odpalaniem w zime.
              w Bandicie mialem jeszcze problem pierwszej zimy z gaznikami.po odstawieniu na zime na 3 miesiace nie moglem odpalic go ale bylo to spowodowane tym ze nie dochodzilo paliwo.po przeczyszczeniu gaznikow bylo juz wszystko ok.
              czy moze jakis Twoj kolega jezdzi Suzuki GSX-R 1000 K1/K2?pozniewaz zamierzam zmienic motocykl i szukam uzytkownikow tego modelu ktorzy mogliby mi powiedziec cos o slabych stronach.
              pozdr!
            • Gość: Lukasz Re: Sv650 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 21:49
              sprawdzilem wlasnie jakie mialem swiece w bandicie i jednak to byly NGK CR 9 EK
              • Gość: SV Re: Sv650 IP: *.dhcp.sprint-hsd.net 14.02.06, 21:55
                Wlasnie takie same zalozylem do swoje SV-ki.Mam tylko kuzyna co jezdzi Gsxr600
                z 2004.Spytam jego moze on kogos zna co ma 1000.Pozdro
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka