Gość: Harlista IP: *.cable.mindspring.com 25.08.06, 04:26 No i od wczoraj w garazu stoi 2007 Road Glide FLTR 1573 cc, 6 biegow, FI, radio, CD, tempomat Kolor -pewter (srebrny z lekkim odcieniem zlota) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: waps Re: Nowy nabytek IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 25.08.06, 04:57 Gratulacje! Podeslij foty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lysy Re: Nowy nabytek IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 25.08.06, 06:27 gratulacje czy to prawda ze te nowe 96 nie pojada wiecej jak 85? (kumpel ostatnio testowal flstf i twierdzi ze nie byl w stanie jej wiecej rozpedzic) nie to zebym lubil jezdzic z takimi predkosciami ale z 96 to sie wydaje troche malo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmarcinn Re: Nowy nabytek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 07:11 Gratulacje, dla Ciekawych chyba o to chodzi:) www.harley-davidson.com/PR/MOT/2007/07_model_wallpaper.asp?locale=en_US&bmLocale=en_US&market=US&family=to&model=fltr&imgid=dom_c12&wheelop tion=opw&size=w1024 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harlista Re: Nowy nabytek IP: *.38.91-5.newsouth.net 25.08.06, 14:07 Tak, to ten model. Tylko nie wiem skad im sie wziol taki kolor. Ten nie ma nic wspolnego a rzeczywistoscia Najblizszy mozna powiedziec bylby kolor "szampan" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nyorker Re: Nowy nabytek IP: *.dyn.optonline.net 25.08.06, 14:09 "Najblizszy mozna powiedziec bylby kolor "szampan"" szampon. masz na mysli szampon, oczywiscie.:) Odpowiedz Link Zgłoś
ireo Re: Nowy nabytek 26.08.06, 21:01 jest też kolor "chambeaux", może to taki? (ciemny odcień brązowego) fajny motocykl, najładniej się prezentuje kiedy stoi. albo jedzie wolno, max. 40/h wygląda jak sexbomba w średnim wieku z duużym biustem i kanciastą pupą która najlepsze lata ma dawno za sobą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nyorker Re: Nowy nabytek IP: *.dyn.optonline.net 28.08.06, 14:10 "która najlepsze lata ma dawno za sobą" no ale juz sie nie starzeje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nyorker Re: Nowy nabytek IP: *.dyn.optonline.net 25.08.06, 07:28 "No i od wczoraj w garazu stoi 2007 Road Glide FLTR" ledwie kupil i juz stoi. "1573 cc, 6 biegow, FI, radio, CD, tempomat" teraz hd podaje pojemnosc w cc, bo to lepiej wyglada na papierze. biegow pewnie mialby siedem, ale nie starczyloby najdluzszej prostej w stanach, by sie tam wspiac. FI - 'frequent irritation'. radio - musi byc, by harleyowiec mogl sluchac prognozy i schowac sie w pore przed deszczem. CD - 'continuous disaster'. tempomat - 'quick self-inflating matress', by bylo na czym lezec w oczekiwaniu na 'road assistance'. "Kolor -pewter (srebrny z lekkim odcieniem zlota)" zeby pasowal do zebow. s3.amazonaws.com/advrider/lol8.gif (gratulacje!) Odpowiedz Link Zgłoś
zarskismyk Re: Nowy nabytek 25.08.06, 08:20 też kupiłem grabie ogrodowe <stoją> również ale bez cd i takiego lakieru nie będę nimi robił bo mi ich szkoda zużywać rączek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harlista Re: Nowy nabytek IP: *.38.91-5.newsouth.net 25.08.06, 14:17 "ledwie kupil i juz stoi" Zazdroscisz ze posrod mebli w livingu (garazu) nie ma juz miejsca na Twoj motocykl i dodatkowo tobie nie stoi? "zeby pasowal do zebow" Masz racje, teraz to mnie stac tylko na N8 nie to co ciebie konesera i trendy na N77 www.brunsonjewelry.com/goldteeth.html Dzieki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nyorker Re: Nowy nabytek IP: *.dyn.optonline.net 25.08.06, 14:18 psia jucha, musze sprawdzic, co to n8 i n77. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harlista Re: Nowy nabytek IP: *.38.91-5.newsouth.net 25.08.06, 14:52 N8 na moje wszystkie trzy zeby. A ty mowisz ze nie masz N77 tylko N88 ? Nie badz tak brutalny dla mnie , przypominajac mi non stop ktory z nas ma klase Yes Master :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nyorker silaczha IP: 70.19.14.* 25.08.06, 15:40 ok, sprawdzilem. widzi mi sie, ze n54 by ci pasowalo, byle tylko zamiast KISS bylo wypisane FLTR. co do klasy, to nie mam zadnej, bo nie mam cierpliwosci do dzieci (co nie raz na tym forum widac), stad nauczyciel bylby ze mnie zaden. a jesli chodzi o to, na co mnie stac, to moj apartament jakby zywcem wyjety z najtanszego skrzydla ikei, a w szafie mam tylko dwie pary dzinsow i tanie t- shirty z 'american apparel'. mam ciagoty do drogich zegarkow, ale na ciagotach sie konczy. nawet na bmw nie bylo mnie stac i musialem sprzedac. mysle, ze teraz jeszcze bardziej bedziesz mial napakowane bicepsy i tricepsy - bardziej, niz windsurfingowiec. ta owiewka na widelcu wazy pewnie tyle, co moj caly priller. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harlista Re: silaczha IP: *.38.91-5.newsouth.net 25.08.06, 18:44 ta owiewka na widelcu wazy pewnie tyle, co moj > caly priller. Nic bardziej blednego. Ta owiewka zamontowana jest do ramy. I to wlasnie byl glowny powod dlaczego wybralem ten model. szba w moim poprzednim zamontowana byla do widelca, co doskonale czulem przy wyprzedzaniu truck-ow. I moze wlasnie stad mam te "napakowane bicepsy i tricepsy - bardziej, niz windsurfingowiec" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waps Re: Nowy nabytek IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 25.08.06, 20:31 V FOR VENDETTA Jesli nie masz caponord, to jestes czeresniak i lepiej nie zaczynaj rozmowy z NYorkerem alias tajemniczym ADV riderem z Brooklynu: www.imdb.com/gallery/ss/0434409/Ss/0434409/27.jpg?path=gallery&path_key=0434409 Jesli nie masz takich super fajnych miesni jak NYorker, to jestes kolek i nawet nie mysl o dyskusjach na ten temat Twoich racji. Wszelka polemika ze zdaniem wyroczni jest bezcelowa. Jesli nie jestes zagadkowym NYorkerem z Brooklynu, to jestes mientki i ogolnie spadaj. Jesli nie wiesz wszystkiego o wszystkim i potrafisz respektowac zdanie innych, to niewatpliwie nie jestes NYorkerem, czyli wszystko z Toba OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harlista Re: Nowy nabytek IP: *.38.91-5.newsouth.net 25.08.06, 20:58 Widocznie nie wiesz jak rozmawiac z NY. Czasami trzeba go zyeb.c jak burka Czasami wziasc pod siusiu (byle nie za dlugo bo too much fun dla niego) Czasami usmiechnac sie i mozna sie z nim dogadac. PS Hmmm, co to jest "caponord"? Jakos nigdy nie slyszalem :)))) (na dowod ze nie wiem wszystkiego o wszystkim) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waps Re: Nowy nabytek IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 25.08.06, 22:43 No co Ty, nie wiesz czym jezdzi NYorker? www.apriliausa.com/modelli/adventure/modello.asp?id=110 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harlista Re: Nowy nabytek IP: *.cable.mindspring.com 26.08.06, 00:03 Moj sasiad tez ma jakas wloszczyzne-nawet dwa zestawy Jakies tam Dukaty czy inne Talary :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nyorker Re: Nowy nabytek IP: *.dyn.optonline.net 26.08.06, 05:08 czekaj, chromowany fajansie, moze jeszcze na jesieni znow zrobie kreske na poludnie. poza tym pusc wici, jesli bedziesz jechal tym amerykanskim patiomkinem gdzies na polnoc. nc, md, va, wv etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nyorker zbytek IP: *.dyn.optonline.net 26.08.06, 05:05 a ja ciebie mialem za nieco znerwicowanego, ale nieglupiego faceta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waps Re: Nowy nabytek IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 26.08.06, 20:49 NYorker, jesli to ostatnie to do mnie, to juz odpowiadam. Jestes nerwus, prowokator i egocentryk, ale i oryginal. Wniosek jest taki, ze masz charakter i w sumie dasz sie lubic. Tylko to wiecznie negatywne ocenianie innych... To, ze Cie to wali co sadza inni, to juz wiemy. Tylko wlasciwie po co to? To, ze latasz tym czym latasz w najmniejszym stopniu mi nie przeszkadza, a wrecz przeciwnie. Chyba wszyscy juz zauwazyli, ze wspieram roznorodnosc i indywidualizm. V czyli NYorker: imdb.com/gallery/ss/0434409/C54.jpg?seq=22 A jesli juz jestesmy przy temacie ADV: Wlasnie obejrzalem LONG WAY ROUND (1 dvd z dwoch dostepnych, episody 1-3). Chodzi oczywiscie o wyczyny w wykonaniu: Ewan McGregor, Charley Boorman. Widzial juz ktos ten film? Ciekaw jestem opinii. Mam mieszane odczucia, ale uwazam, ze warto ten film zobaczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waps Re: Nowy nabytek IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 26.08.06, 20:53 Czy ja dobrze kleje, ze Harlista mieszka w Stanach? W takim razie chyba umknelo mi kilka kluczowych postow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harlista Re: Nowy nabytek IP: *.cable.mindspring.com 27.08.06, 01:11 Yepp, harlista mieszka w stanie South Carolina. Ok 25 mil w linii prostej od miejsca gdzie zaczela sie najwieksza amerykanska "awantura", wojna pomiedzy poludniem i polnoca - Fort Sumpter. A wczesniej mieszkal w najlepiej rozpoznawalnym stanie -Texas, w okolicach najlepiej znanego miasta Dallas . Dla tych co kiedykolwiek widzieli serial Dallas-mieszkalem ok 6 mil od tego "rancho" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waps Re: Nowy nabytek IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 27.08.06, 01:27 Cool! Ja mieszkam w San Francisco. Dla tych, ktorzy nie wiedza co to za miasto - to tam, gdzie toczy sie akcja filmow "Bullitt", "Dirty Harry", "Escape from Alcatraz", "The Rock", "Basic Instinct", "Vertigo"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harlista Re: Nowy nabytek IP: *.cable.mindspring.com 27.08.06, 02:56 Bylem na kilkutygodniowym treningu w San Jose. Mieszkalem w Milpitas (chyba tak sie pisalo) Mialem okazje pojezdzic po okolicy ale samochodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nyorker Re: Nowy nabytek IP: *.dyn.optonline.net 27.08.06, 03:49 "wczesniej mieszkal w najlepiej rozpoznawalnym stanie -Texas" ueee, to dlatego jestes taki skrzywiony na punkcie harleyow. lyknales amerykanizm w skondensowanej pigulce. swoja droga, w kategorii 'najbardziej rozpoznawalny stan' na szczycie umiescilbym kalifornie. posrod miast - nowy jork. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harlista Re: Nowy nabytek IP: *.cable.mindspring.com 27.08.06, 15:51 Oj NY, Ty jestes facet od wloszczyzny. Wloskie wino, wloska kuchnia, wloskie kobiety, wloska stylistyka, same aj waj. dlatego New York stoi dla ciebie na gorze. Ja jestem prosty facet od tych Bad Ass Boys. Czarna skora, dluga broda, trzy zeby, duzy brzuch, odrapany sled, co drugie slowo F**k i dlatego nasze kryteria pieknosci sa inne. Jak w Polsce ktos chce negatywnie wyrazic o ktoryms ze Stanow to co wybierze ? Montane? Idaho? TEXAS ! A jak juz Texas to co ? San Antonio? Austin? Nie, Dallas no bo tam wlasnie zastrzelono kiedy faceta, odpowiedzialnego w duzej mierze za to ze USA ma takie klopoty jak ma Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: Nowy nabytek 28.08.06, 00:43 Chyba Fort Sumter, jeśli o historię chodzi? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harlista Re: Nowy nabytek IP: *.cable.mindspring.com 28.08.06, 00:55 OCZYWISCIE! NIE WIEM SKAD MI SIE "P" WZIELO ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waps Re: Nowy nabytek IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 27.08.06, 07:57 NYorker - widziales LONG WAY ROUND? KTM wycykal ich w popisowym stylu. Juz wiem, ze zobacze druga czesc. Rosja mnie nie pociaga, ale lubie klimat i chetnie zrobie kreske wzdluz obu Ameryk, na poczatek moze byc polnoc. W New Yorku bylem raz, przez tydzien. Bardzo klimatyczne miasto. Pelen kult. Kto nie byl niech zaluje. Na dodatek spotkalem bardzo milych ludzi. Moze za wyjatkiem obslugi w polskich sklepach na Green Poincie, gdzie latwiej o skwaszona gebe i piache miedzy oczy niz o usmiech. Przynajmniej tak to odebralem. Wierzcie albo nie, ale w New Yorku jest kilka muzeow, do ktorych nie umywaja sie zadne inne. Pare kolekcji calkiem mnie zmiekczylo. Mam porownanie z kilkunastoma innymi krajami. Wniosek: Jeszcze tam pojade. Za kilka tygodni wybieram sie do Santa Barbara - przez Holister (chyba widzieliscie The wild one z Marlonem Brando i wiecie o czym mowie?). Zazdroszcze Ci pogody, Harlista. U mnie raczej zimno. Dobowa rozpietosc temperatur 10-25 C. Ale w ciagu dnia przewaznie jest gdzies w polowie. W zeszlym tygodniu bylem w Yosemitach. Jesli tam jeszcze nie byles, to z cala odpowiedzialnoscia maksymalnie polecam! Tylko wez jakis plecaczek z woda, bo goraco. Marzy mi sie passage: Mono Lake - Death Valley - Grand Canyon, ale to dopiero chyba na poczatku przyszlego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lysy Re: Nowy nabytek IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 27.08.06, 19:56 Panowie skoro nas tu tak wielu to proponuje zrobic jakis maly zlot. Proponuje zebrac sie gdzies blisko srodka moze okolice lake eufaula, ok? co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nyorker Re: Nowy nabytek IP: *.dyn.optonline.net 28.08.06, 14:08 skads ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lysy Re: Nowy nabytek IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 28.08.06, 17:20 z nowego sacza ale ostatnio spedzam czas na poludniu wisconsin (znaczy sie polnocne przedmiescia chicago cos jak connecticut dla was tyle ze schludniej, czysciej i co najwazniejsze od cholery taniej) a lake eufaula to oczywiscie w oklahomie (jakies 2 godziny na polnoc od dallas tx) nie wiem co jest w tym miejscu ale strasznie je lubie szczegolnie noca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nyorker Re: Nowy nabytek IP: 70.19.14.* 28.08.06, 17:28 heh, juz cie lubie. i nowa zelandie lubie. o kazdej porze dnia, nocy i roku. te lake cos tam, to na pewno nie na weekend. jesli mialbym myslec o jakiejs weekendowej jezdzie, to cos w promieniu va, wv, ky, pa, vt jest dla mnie max. inaczej sie zarzne i w wyniku tego zabije. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lysy Re: Nowy nabytek IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 28.08.06, 17:36 w przyszly weekend wybieram sie do ky moze tez tn i nc (dragon) jak starczy czasu ale pewnie nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nyorker Re: Nowy nabytek IP: 70.19.14.* 28.08.06, 17:51 slyszalem, ze deal's gap w weekend to madejowe loze. bylem w srode wczesnym, majowym popoludniem i widzialem moze z 50 motocykli (z tego ok 15 na dragonie, a reszta przy 'cycle resort i przy koncu) i do tego ze dwa samochody. nie wiem, czym jezdzisz, ale polecam wyckoff run. taki dragon, ale do przejechania 2 biegi wyzej. i do tego blizej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waps Re: Nowy nabytek IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 28.08.06, 09:14 eufa-co? Moze lepiej Bonneville? Przypierdylimy ile fabryka dala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lysy Re: Nowy nabytek IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 28.08.06, 17:31 to tez jest niezly pomysl mozna by sie zaczymac w west wendover - niezle kasyna plus kobiety z utah (czy wy tez zauwazyliscie jakie fajne laski w ut mieszkaja ?) potem sobie pojezdzic po gorkach kolo salt lake city, provo i etc brzmi jak niezly plan jedno co by koniecznie w tym przypadku czebabylo zrobic to sie spieszyc, bo jazda po gorach w sniegu na motorze to nie koniecznie to co ja lubie robic najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nyorker Re: Nowy nabytek IP: 70.19.14.* 28.08.06, 18:16 "niezle kasyna plus kobiety z utah (czy wy tez zauwazyliscie jakie fajne laski w ut mieszkaja ?)" mormonite chicks are hot. Odpowiedz Link Zgłoś