Dodaj do ulubionych

Tlumik akcesoryjny - mapy itd

02.10.06, 23:10
witam, mam na oku puszke Leo Vince - tiny.pl/7bvm
czy po zalozeniu samej koncowki do mojej salaty zx6r 04' moge sie spodziewac
duzych zaklocen, czy od razu powinienem moto dac do ustawienia na dyno itd
itp.

dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: waps Re: Tlumik akcesoryjny - mapy itd IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 03.10.06, 07:13
      Pytalem mechanika o to samo. Podobno jest to konieczne. Jesli sie tego nie zrobi
      - niekonicznie odczujesz wzrost mocy, a na dodatek wzrosnie zuzycie paliwa.
      Ladna koncoweczka. Ale czy ten model jest street legal?
      • Gość: mrmisquamacus Re: Tlumik akcesoryjny - mapy itd IP: *.scansafe.net 03.10.06, 13:04
        wyslalem wczoraj do niemiaszka maila wlasnie z tym zapytaniem, ale wydaje mi
        sie, ze raczej tak (gdyby mi zalezalo tylko na halasie, to pewnie wyprulbym
        bebechy z obecnej puszki, a to nie o to chodzi, aby ogluchnac od bezsensownego
        huku)Leosie tak ladnie bucza basem.

co do koncowek i dyno to ktos mi powiedzial, ze jezeli zakladasz sama koncowke,
        to moze to nie byc konieczne. Co innego przy kompletnym ukladzie. Aczkolwiek
        jeszcze bede sie staral to potwierdzic.
    • Gość: Kajetan-rr Re: Tlumik akcesoryjny - mapy itd IP: *.adsl-surfen.hetnet.nl 04.10.06, 16:47
      Z mojego doswiadczenia(CBR1000RR+slip on akrapovic+k&n+powercommander+hamownia)
      wymiana samej puszki nic Ci nie da.Po zamontowaniu w CBR samych czesci nie
      odczulem zadnej roznicy.Takowa przyszla dopiero po wgraniu mapy z internetowej
      strony Dynojeta(jest tam kilka map w zaleznosci od poczynionych
      modyfikacji).Srodkowy zakres obrotow ulegl wyraznej poprawie.Jedyne co
      przeszkadzalo to szarpanie przy otwieraniu gazu(typowy mankament w
      Hondzie).Wizyta na hamowni zlikwidowala ten problem.Mechanik spytal mnie co
      jest nie tak i jaka charakterystyke mocy sobie zycze.Po dwoch godzinach
      czekania i przybyciu 60km na liczniku zdziwilem sie jak holera!!!Czulem sie jak
      na innym motocyklu.No i roznica w mocy!!Sprzet zbiera sie jak opetany a przy
      zmianach biegow okolo 10000obr na 2ce i 3ce kolo idzie w gore!!To jest to
      lubimy najbardziej.Poza tym na wyjsciu z zakretu przy 8-9000obr przy odkrecaniu
      reaguje bardziej miekko i pozwala na precyzyjne korekty toru jazdy.
      Nawet sie nie zastanawiaj i stawiaj moto na hamownie.Nie bedziesz zalowal.Pare
      groszy wydasz ale efekt murowany.Geba Ci sie od razu rozesmieje!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka