mrmisquamacus 02.10.06, 23:10 witam, mam na oku puszke Leo Vince - tiny.pl/7bvm czy po zalozeniu samej koncowki do mojej salaty zx6r 04' moge sie spodziewac duzych zaklocen, czy od razu powinienem moto dac do ustawienia na dyno itd itp. dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: waps Re: Tlumik akcesoryjny - mapy itd IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 03.10.06, 07:13 Pytalem mechanika o to samo. Podobno jest to konieczne. Jesli sie tego nie zrobi - niekonicznie odczujesz wzrost mocy, a na dodatek wzrosnie zuzycie paliwa. Ladna koncoweczka. Ale czy ten model jest street legal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrmisquamacus Re: Tlumik akcesoryjny - mapy itd IP: *.scansafe.net 03.10.06, 13:04 wyslalem wczoraj do niemiaszka maila wlasnie z tym zapytaniem, ale wydaje mi sie, ze raczej tak (gdyby mi zalezalo tylko na halasie, to pewnie wyprulbym bebechy z obecnej puszki, a to nie o to chodzi, aby ogluchnac od bezsensownego huku)Leosie tak ladnie bucza basem. co do koncowek i dyno to ktos mi powiedzial, ze jezeli zakladasz sama koncowke, to moze to nie byc konieczne. Co innego przy kompletnym ukladzie. Aczkolwiek jeszcze bede sie staral to potwierdzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajetan-rr Re: Tlumik akcesoryjny - mapy itd IP: *.adsl-surfen.hetnet.nl 04.10.06, 16:47 Z mojego doswiadczenia(CBR1000RR+slip on akrapovic+k&n+powercommander+hamownia) wymiana samej puszki nic Ci nie da.Po zamontowaniu w CBR samych czesci nie odczulem zadnej roznicy.Takowa przyszla dopiero po wgraniu mapy z internetowej strony Dynojeta(jest tam kilka map w zaleznosci od poczynionych modyfikacji).Srodkowy zakres obrotow ulegl wyraznej poprawie.Jedyne co przeszkadzalo to szarpanie przy otwieraniu gazu(typowy mankament w Hondzie).Wizyta na hamowni zlikwidowala ten problem.Mechanik spytal mnie co jest nie tak i jaka charakterystyke mocy sobie zycze.Po dwoch godzinach czekania i przybyciu 60km na liczniku zdziwilem sie jak holera!!!Czulem sie jak na innym motocyklu.No i roznica w mocy!!Sprzet zbiera sie jak opetany a przy zmianach biegow okolo 10000obr na 2ce i 3ce kolo idzie w gore!!To jest to lubimy najbardziej.Poza tym na wyjsciu z zakretu przy 8-9000obr przy odkrecaniu reaguje bardziej miekko i pozwala na precyzyjne korekty toru jazdy. Nawet sie nie zastanawiaj i stawiaj moto na hamownie.Nie bedziesz zalowal.Pare groszy wydasz ale efekt murowany.Geba Ci sie od razu rozesmieje!! Odpowiedz Link Zgłoś