andzia9939 22.10.06, 11:20 czy przy każdej wymianie oleju trzeba wymieniac filtr oleju ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ghost Re: suzuki gn 400 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.06, 11:29 Zaraz nyorker napisze coś głupiego, żeby Cię ośmieszyć. Pytanie dość dziwne, bo nie ma wymiany oleju bez wymiany filtra! Podstawowa zasada! Odpowiedz Link Zgłoś
saracen1608 Re: suzuki gn 400 22.10.06, 13:19 No z tym że nie do konca bo w starszych konstrukcjach ( gn 400 to juz zabytek) czasem filtra oleju nie trzeba wymieniać tylko go wyczyścic. Ale nie wiem jak jest w tym przypadku. Polecam zkonsultowac się z kims kompetentnym - czyt. z serwisem Suzuki - mają OBOWIAZEK udzielić ci bezpłatnej porady n/t eksploatacji motocykla tej marki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghost Re: suzuki gn 400 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.06, 13:27 Co racja to racja. Ja jestem jednak zwolennikiem wymiany. Koszt nieduży i spokojna głowa. Konsultacja oczywiście jak najbardziej wskazana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s. Re: suzuki gn 400 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.10.06, 13:36 Bez wymiany filtra to tak jakby założyć czyste majtki na brudną dupę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szynszyll Re: suzuki gn 400 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.06, 14:10 yo! hmmm... majtki, dupe... hmmm... dla silnikow RFVC Honda zaleca: - przy uzytkowaniu w terenie wymiane oleju co 3 tys bez wymiany filtra - przy uzytkowaniu na szosie wymiana oleju co 6 tys z wymiana filtra wiec co rok to prorok - trzeba odnalezc instrukcje serwisowa i nia sie kierowac. amen. szynszyll Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghost Re: suzuki gn 400 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.06, 14:50 alleluja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fazer600 Re: suzuki gn 400 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.06, 07:37 To zalezy od konstrukcji filtra oleju - mialem kiedys w Yamaha SR taki filtr oleju z metalowej siatki - wystarczylo go tylko umyc przy okazji zmiany oleju. Filtry papierowe - zmiana oleju=zmiana filtra. Pozatym cena filtra to przeciez takie grosze... Odpowiedz Link Zgłoś