Dodaj do ulubionych

Kawasaki KLE500 czy Honda NX650Dominator?

IP: 217.153.196.* 08.02.07, 13:03
Chciałbym sobie kupić jeden z tych motorków tylko nie wiem,który byłby lepszy.
Interesuje mnie rocznik od 92-96.Na jaki się zdecydować i jak stoją cenowo te
motorki.
Obserwuj wątek
    • Gość: rychoo Re: Kawasaki KLE500 czy Honda NX650Dominator? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 17:30
      KLE ma soikojniejsza prace , jest zrywniejszy (2R) , ale opoinie o nim sa mieszane , Domino to stary singiel rodem z XL, klepie , telepie , trzesie , ale tani w naprawie , IMHO jak na moto turystyczne - oba sa za slabe , moze XTZ 750 ?? znacznie mocniejsza.
    • Gość: szynszyll Re: Kawasaki KLE500 czy Honda NX650Dominator? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 21:15
      yo!

dwa nieco rozne motocykle - KLE niebralbym wogole pod uwage - nie wybacze
      Kawasaki tego idiotycznego lancucha na napedzie pierwotnym, ktory wymaga
      wymiany czyli rozrycia calego silnika. NX to taki nieco wygodniejszy wol
      roboczy. prosty jak robota ktora wykonuje. niestety trudno znalezc nie
      skatowane sztuki - a na zachodzie bardzo trzyma swoja cene. jezeli szukasz dla
      siebie singla to w mojej opini jest to najlepszy singiel enduro dostepny na
      rynku. jezeli chcesz motocykl wielocylindrowy - przez to nieco ciezszy, to
      wybor jest spory od TA po XTZ, skupilbym sie na stanie motocykla a nie na
      konkretnym typie.

pzdr

szynszyll
      • Gość: rychoo Re: Kawasaki KLE500 czy Honda NX650Dominator? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 21:42
        niby silnik od GPZ 500 - chawolny w GPZ , ale w KLE cos sie im nie sprawdza. Co do singla, to wolal bym DR BIG 800 od NX - rownie trwaly, a mocniejszi ma wiekszy moment, no i ten wyglad NX wyglada normalnie, DR -ka to dzielo sztuki :).
        • Gość: Trap Re: Kawasaki KLE500 czy Honda NX650Dominator? IP: 217.153.196.* 09.02.07, 08:37
          Tak tylko moj motocykl nie moze byc za ciezki,chcialbym nim wjechac w teren a w
          dodatku sam niewiele waze.Dzieki za opinie,wiec Kawa odpada zastanawiam sie
          jeszcze nad translapem...hm...
          • Gość: rychooo Re: Kawasaki KLE500 czy Honda NX650Dominator? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 21:04
            Bigiem czy ST w teren tez da rade, ale oczywiscie to walka z masa i wlasnymi slabosciami :). Jeli jestes postury koguciej , to chyba tylko 600,650 by ci pasowaly , ale tam juz nie pogonisz za mocno , najlepiej LC4 620/640 Adventer 55/60 kunia daje rade , swietna zawiecha, ale niestety drogi.
    • Gość: guest Re: Kawasaki KLE500 czy Honda NX650Dominator? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 13:02
      Opis obu motorow na www.pc800.prv.pl
      Osobiscie wybralbym NX650. KLE500 tylko na szose.
      • Gość: Trap Re: Kawasaki KLE500 czy Honda NX650Dominator? IP: *.telsat.wroc.pl 11.02.07, 17:45
        Poczytalem i chyba wybiore hondziaka tylko dlaczego na allegro ceny domina z '92
        a 94-96 sa prawie identyczne?
    • jagiel500 Re: Kawasaki KLE500 czy Honda NX650Dominator? 11.02.07, 18:21
      czesc
      jesli kle to tylko powyzej 1995 roku
      wszystko zalezy od tego co bedziesz robil z motocyklem tzn. przeznaczenie, przy
      kle 500 zapomnij o terenie , jest za ciezki i jesli sie obalisz to .. no
      wiadomo co:) za to mozna go eksplatowac jako lekkiego turystyka, sam mam taki
      motor i jest cool, wymaga troche innej techniki jazdy bo wkoncu 2cylindrowy.
      Honda to inny zawodnik tak na oko to latwiejszy w manewrowaniu i wydaje mi sie
      ze lepszy w miasto do codziennej jazdy, od strony technicznej nie wiem bo nie
      mialem stycznosci z tym modelem.

Pozdro
      jagiel
    • kelpi80 cos na temat XTZ 11.02.07, 21:10
      czolem.
      jakis rok temu bylo w jednosladzie na temat dominatora cos. mam to zgrane na
      kompie. ogolnie polecali jako zwinne, tanie w uzytku moto na miasto i okolice.

jesli chcesz cos na temat XTZ tenere 660 to mozesz zajzec tutaj
      www.tenere.blox.pl wiem, ze pytasz o inne motocykle ale cala ta wymiana watkow
      zahacza tez o inne modele, wiec moze tez warto na to zwrocic uwage.
      pozdrawiam.
      jesli masz jakies pytania to szybsza smialo na maila (czesciej sprawdzam poczte
      niz zagladam na forum).
      pozdrawiam

• Gość: rychoo Re: cos na temat XTZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 21:59
        600 do wyboru , do koloru , KLR 650 Tengai tez daje rade, jesli zadbany model.
    • transplant Re: Kawasaki KLE500 czy Honda NX650Dominator? 12.02.07, 22:34
      A ja bym Ci polecal Transalpa. Sprzet sprawdzony, dopracowany i nadal w
      produkcji. Singiel pod wzgledem osiagow i trwalosci nie dorownuje silnikowi
      wielocylindrowemu. A co do predkosci to V podrozna w przypadku trampka- 120
      km/h. Wiem ze nie wydaje sie to duzo ale wracajac dzisiaj z Klodzka w strone
      Wrocka (droga nr 8) nie spotkalem kozaka ktory dal by mi rade ;) Wedlug mnie w
      motocyklu przyspieszenie wiecej znaczy niz V-max. A poza tym jak jest spory
      ruch na drodze to i tak nie pogonisz nawet jesli masz litra pod tylkiem. Tak
      samo jazda bocznymi, kretymi drogami. No chyba ze planujesz przeloty autostrada-
      ale to juz inna bajka. Troche nie na temat ale jakos samo tak wyszlo ;)
      • Gość: rychoo Re: Kawasaki KLE500 czy Honda NX650Dominator? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 23:15
        A ile wazy Trampek ?? bo jak juz mowa o ciezkim enduro to lepiej XTZ 750. Ale fakt faktem ze Trampki zywotne.
        • Gość: transplant Re: Kawasaki KLE500 czy Honda NX650Dominator? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 10:24
          zatankowany pod korek ponad 210 kg. A jak dojda do tego graty to jeszcze
          wiecej. Czytalem ze duza tenerka ma niezlego kopa i postawienie jej na kolo z
          biegu to zaden wyczyn. Sam sie przymiezalem do tego sprzetu ale wyszlo inaczej.
          chetnie bym sprawdzil jak sie jezdzi na takiej kozie ;) Nastepny sprzet- TDM,
          ale to temat na przyszlosc ;)
          • Gość: Trap Re: Kawasaki KLE500 czy Honda NX650Dominator? IP: 62.87.136.* 13.02.07, 13:04
            trampek sie nie nadaje,jest za ciezki jak wjade nim w pole to 210 kg utonie w
            miekkim gruncie:)
    • Gość: ALI Re: Kawasaki KLE500 czy Honda NX650Dominator? IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.02.07, 14:46
      Kup XT
      • Gość: rychoo Re: Kawasaki KLE500 czy Honda NX650Dominator? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 18:22
        xt - najbardziej mulasta 600 na rynku, a wagowo podobnie z mocniejszymi 600
        • Gość: adam Re: Kawasaki KLE500 czy Honda NX650Dominator? IP: *.ppp.tiscali.fr 16.04.07, 17:45
          Kupilem dominatora model.97 w 2005 roku za 1400 euro . w 2006 znalazłem
          dominatora i oczywiście kupiłem dla kolegi za 600 euro z 93 roku. Miesiąc temu
          kupiłem jeszcze jednego za 250 euro z 91 roku ( niby na części ale okazało sie
          ze to tylko uszczelka pod głowicą do wymiany wiec zostaje u mnie . ) motorki
          sie sprawują świetnie . Teren gdzie jeżdżę to wieś , pola i trochę asfalt )
          Siedzenie nie wygodne na dłuższe trasy i pali 6 litrów . to jego wady . Ale nie
          wszystkim podoba sie jazda tym motorem . Troszkę prostacki motor (mnie to
          odpowiada ) pozdrowienia . A!!! jeśli ktoś wie jek zmienić uszczelki w amorkach
          z przodu to chętnie poczytam .
          • Gość: rychoo Re: Kawasaki KLE500 czy Honda NX650Dominator? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 19:11
            ja sie zastanawiam nad zmiana kozy wybor padl na dominatora albo xtz 750 , jeszcze nie zdecydowalem co wezme , w xtz przeraza mnie waga i szerokosc , bo czasem lubie sobie po lesie polatac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka