Gość: Potek IP: *.mofnet.gov.pl 06.03.07, 11:04 Jak prawidłowo mierzy się poziom oleju w s-ku z bagneccikiem? Śruba ma byc wkręcona do oporu, czy tylko włożona w otwór. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: NC Re: Poziom oleju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 18:01 W ksiazke obslugi zawsze dokladnie jest sprecyzowane, jak mierzyc poziom oleju z danym motocyklu. Z tego co wiem, w wiekszosci pomiar odbywa sie wedlug ponizszsej procedury: 1. wlaczyc silnik, troche zagrzac i wylaczyc; 2. odczekac 1 min. 3. wykrecic bagnet, przetrzec go, ponownie wsadzic bez wkrecania 4. poziom oleju powinien zawierac sie pomiedzy znakami min i max 5. wkrecic bagnet 6. w droge:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzakas Ja zawsze patrzylem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 18:16 Na wkreconym korku. Ogolnie krazy 1000wersji an ten temat.pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
edwin.sk Re: Poziom oleju 06.03.07, 19:28 na wykręconym....ale dla pewności sprawdziłbym w instrukcji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobson666 Re: Poziom oleju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 15:26 Ja nigdy nie wkręcam i z tego co wiem to lepiej bo wtedy uzyskujemy minimalnie wyzszy poziom oleju a to chyba lepiej niż mialby być niższy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Potek Re: Poziom oleju IP: *.mofnet.gov.pl 07.03.07, 20:54 Dzięki ale dalej nie jestem pewny jak ma być zgodnie z instrukcją, są dwie różne podpowiedzi, a w instrukcji po przetłumaczeniu nie mogę się doszukać. Przez dwa lata mierzyłem na odkręconym/bez awarii/ i chyba niech tak zostanie. Pozdrawiam, dzisiaj po Bieszczadach przelatałem 200 km/+18 stopni/i zapraszam do obejżenia stronki; www.moto-twierdza.pl Odpowiedz Link Zgłoś