Gość: ban IP: *.range86-132.btcentralplus.com 29.04.07, 17:08 Witam Gdzie jest w bandicie 1200s zbiornik plynu hydraulicznego sprzegla. No i jaki plyn tam trzeba lac? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gsxfkatana Re: pytanie mam 29.04.07, 18:50 Zbiornik masz na kierownicy z lewej strony nad klamka. Lac trzeba taki plyn jaki pisze na wieku zbiornika. Zazwyczaj jest to zwykly plyn hamulcowy DOT-4. Pompe sprzegla masz kolo lewej kostki (jak siedzisz na moto) takie male cos okragle co wystaje z lewej strony. Na gorze znajduje sie kalamidka ktora mozesz caly uklad odpowietrzyc. PAMIETAJ!!!!! Jesli zle odpowietrzysz uklad tosprzeglo nie bedzie dokladnie wysprzeglac i szlg je trafi!!! Nie popelniaj bledu domoroslych mechanikow, SPRZEGLO ODPOWIETRZA SIE WOLNYMI I PELNYMI RUCHAMI KLAMKI!!!! Jesli myslisz ze im szybciej tym lepiej, to sprobuj. Zajmie ci to wtedy ok. 1 godz. Pozdrawiam i zycze milego majsterkowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ban Re: pytanie mam IP: *.range86-132.btcentralplus.com 29.04.07, 21:40 Dzieki za jakze cenne uwagi, zainteresowalo mnie to bo przeczytalem ze brak takowego plynu moze byc przyczyna ciezko wskakujacej jedynki. Czy moze ten model tak juz ma, jedynka ciezko a pozostale ladnie wchodza? Odpowiedz Link Zgłoś
gsxfkatana Re: pytanie mam 30.04.07, 03:38 Nie mam Bandita tylko GSX 1100 F, ale to są identyczne silniki. Niestety jedynka nie wchodzi najciszej. Zeczywiscie utrzymujac dobry stan plynu w przewodach sprzeglowych jedynka bedzie lagodniej wchodzic. Niepokojacym objawem jest gdy podczas pchniecia motocykla lekko do przodu jedynka wchodzi bezszelestnie. Znaczyc to moze ze sprzeglo nie wysprzegla juz do konca i konieczna jest wymiana tarcz. Duze znaczenie ma przedewszystkim dbanie o swiezosc i jakosc plynu hamulcowego w sprzegle. Jesli uzywamy plynow jakosciowo lepszych (czytaj. drozszych) jego wymian nie bedzie konieczna zbyt czesto. Jesli uzywamy plynow tanszych a motocykl juz nowy nie jest, istnieje koniecznosc wymiany plynu w calym ukladzie nawet dwa razy w roku. Przez nieszczelnosci w tymze ukladzie plyn mocno absorbuje wilgoc co obniza jego temperature wrzenia, a takze przez wode plyn staje sie mocniej scisliwy, co nie jest zdrowym objawem. Odpowiedz Link Zgłoś