Dodaj do ulubionych

16 tys obrotow

18.07.03, 15:47
Chcialem sie podzielic wrazeniami jazdy na VFR 400- na jedynce do 16 tys
obrotow alee czad! to wspaniale uczucie na swiatlach jak wszystkie zgredy w
samochodach zostaja daleko w tyle, czlowiek czuje sie jakby wznosil sie w
chmury no i ten gang- nieprawdopodobne - nigdy nie bylam taki szcesliwy-
napiszcie czy macie podbne odczucia .
Obserwuj wątek
    • madrider Re: 16 tys obrotow 19.07.03, 15:56
      ja tez jezdze motocyklem ale jezdze tez samochodem i jak stoje na swiatlach to
      jakos nie czuje sie zgredem...
    • tomekzxr Re: 16 tys obrotow 21.07.03, 12:15
      Ja mam zxr 400 i kreci 14tyś ale vfr'a z tego co wiem to po mnie wacha dym
      (tylko sie nie obrażaj)Na jedynce za duzo nie czuje bo to za krótko trwa. Mam
      80km/h i dopiero na dwojce jest zabawa 140 i na trójce 170 - wtedy jest
      najlepiej. Do trójki to po prostu wystrzał potem juz tak dobrze nie odchodzi.
      Samochodami jeżdżą buraki i najlepsi są ci co jeszcze próbują sie mierzyc spod
      świateł. A mam takie pytanie- czy ta vfr idzie Ci na laka bez uzycia sprzegła
      bo u mnie to raczej trudne. Musze mocno wyciągnąć ciałem przy 8 tyś i to noie
      jest jeszcze to co trzeba. Za długo to nim jeszce nie jezdże i bardziej
      agresywnych zagrań w tej kwestji troche sie jeszcze boje
      • tenere Re: 16 tys obrotow 21.07.03, 14:01
        tomekzxr napisał:

> Ja mam zxr 400 i kreci 14tyś ale vfr'a z tego co wiem to po mnie wacha dym
        > (tylko sie nie obrażaj)Na jedynce za duzo nie czuje bo to za krótko trwa. Mam
        > 80km/h i dopiero na dwojce jest zabawa 140 i na trójce 170 - wtedy jest
        > najlepiej. Do trójki to po prostu wystrzał potem juz tak dobrze nie odchodzi.
        > Samochodami jeżdżą buraki i najlepsi są ci co jeszcze próbują sie mierzyc
        spod
        > świateł. A mam takie pytanie- czy ta vfr idzie Ci na laka bez uzycia sprzegła
        > bo u mnie to raczej trudne. Musze mocno wyciągnąć ciałem przy 8 tyś i to noie
        > jest jeszcze to co trzeba. Za długo to nim jeszce nie jezdże i bardziej
        > agresywnych zagrań w tej kwestji troche sie jeszcze boje

Ja puszczam sprzeglo na 1 szybko i wciskam gaz do dechy- od 9 tys zaczyna sie
        dopiero efekt dopalacza- motor wbija sie w powietrze- mam wrazenie jabym lecial
        odrzutowcem- wyspokajam go dopiero jak osiagnie koncowke obrotomierza- buraki
        maja do mnie jakies 200-300 m... po prostu poezja...
        • tomekzxr Re: 16 tys obrotow 23.07.03, 10:47
          to fajnie chyba w koncu sie skusze na sprzeglo bo bez tego jest mizernie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka