patmate 29.10.03, 18:40 Gdy temperatura spada jesienią, przy ok +10C czuję że opona nie trzyma tak jak latem, o oponach zimowych do moto nie słyszałem, ale czy nie mogłyby być to opony np. torowe z bardziej miękkich mieszanek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
harley4 Re: Opony zimowe? 29.10.03, 19:03 Zmien powietrze w oponach na zimowe. Czsami pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
szymon.dziawer Re: Opony zimowe? 30.10.03, 09:46 Czołem Do jazdy zimą nieźle nadają się sportowe opony na deszcz, tak zwane wety. Ich wadą jest jednak to, że dość szybko zużywają się przy wyższej temp. powietrza i na suchym asfalcie. Pozdrawiam Szymon Odpowiedz Link Zgłoś
hiszpan25 Re: Opony zimowe? 30.10.03, 13:01 tiaa "wety" nawet mają podobną rzeźbę bierznika do samochodowych zimówek :) ale obawiam się że na drodze pokrytej śniegiem czy innymi wynalazkami zimowymi to nawet one nie pomogą :( ale na asfalcie nawet mocno mokrym powinny dawać sobie nieźle radę :) W 2002 widziałem jak kolo na wetach schodził na torze po deszczu z kolanem na winklach - wyścig amatorów :) Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: Opony zimowe? 30.10.03, 20:24 Po śniegu nie będę jeździł ale wiem że szwedzcy wojskowi gońcy motocyklowi zimą wyposażani byli w malutkie narty zabezpieczające przed upadkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: Opony zimowe? 30.10.03, 13:22 Właśnie o czymś takim myślałem, dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś