Gość: ralfwars IP: *.gdynia.mm.pl 13.01.09, 18:05 Mam zamiar zakupić uniwersalną 600, rocznik 2004-05. Proszę o radę co wybrać? Yamahę Fazer czy Hondę Hornet. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sarawi FAZER czy HORNET 13.01.09, 19:28 Jako posiadaczka hondy hornet, moge udzielic tylko jednej, wlasciwej odpowiedzi - HORNET :) Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_cb Re: FAZER czy HORNET 14.01.09, 13:22 Ja bym brał Hornet, sam jestem użytkownikiem od roku i jestem zadowolony.POZDRO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ralfwars Re: FAZER czy HORNET IP: *.gdynia.mm.pl 14.01.09, 16:03 Dziękuję za rady!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpak Re: FAZER czy HORNET IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 17:31 Jako posiadacz Hondy (ale nie hornet)moge doradzic tylko jedno - nie sluchaj SARAWI . :) pozdrawiam przerosniete komary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ralfwars Re: FAZER czy HORNET IP: *.gdynia.mm.pl 14.01.09, 18:14 Hm, a może Bandit 650? Odpowiedz Link Zgłoś
sarawi FAZER czy HORNET 14.01.09, 18:44 Chcialam tylko dodac, ze rad kolegi Szpaka nie nalezy sluchac, a tym bardziej brac sobie ich gleboko do serca, poniewaz nie zna on zupelnie definicji "doskonalego motocykla" - ujezdza jakas wielka hondowska krowe, nawet do motocykla to nie podobne ;) mowie Ci raz jeszcze - bierz horneta !!! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
saracen1608 Olej i Horneta i Fazera 14.01.09, 20:36 Prawdziwi maczo jezdza tylko na Kawasaki tiny.pl/vg73 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc Re: FAZER czy HORNET IP: 217.153.45.* 15.01.09, 13:56 Jedna rada na cale zycie: jesli masz wybor miedzy honda a czymkolwiek innym, nie musisz sie zastanawiac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: FAZER czy HORNET IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 15:24 nie wiem co wy widzicie w hornecie:/ nuuudny do bólu! miałem dwa sezony i jedyne co ten motocykl potrafił to sp^%*&ć się w najbardziej nieodpowiednim momencie. to regulator, to napinacz rozrządu itd... a jak bym miał do wyboru honda czy cokolwiek innego, odpowiedź jest jedna: nigdy już nie kupię hondy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: FAZER czy HORNET IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 19:09 Jak się kupuje padakę po extra dzwonie sugerując się informacjami typu jeżdżona turystycznie nówka nierdzewka to później się taki opinie wypisuje. Odpowiedz Link Zgłoś
sarawi FAZER czy HORNET 15.01.09, 19:20 Taaa, widocznie kupiles "kiepski model" - bo 90% uzytkownikow hodny hornet jest w 100% zadowolona ze swojego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: FAZER czy HORNET IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 19:30 sarawi napisała: > Taaa, widocznie kupiles "kiepski model" - bo 90% uzytkownikow hodny > hornet jest w 100% zadowolona ze swojego wyboru. sarawi, widac jetem w tych 10 procentach ;) druga sprawą jest to ze w każdym modelu może trafić się jakaś awaryjna sztuka. Pozdrawiam, i do autora textu, kupuj co zdrowe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sarawi FAZER czy HORNET 15.01.09, 22:27 Jasne, zgadzam sie. Mialam podobne doswiadczenia ze swoim suzuki - wszyscy polecali, chwalili, a moj motocykl? - psul sie regularnie :) Natomiast honda - odpukac! - pozytywnie mnie zaskakuje odkad juz kupilam - a zrobilysmy razem naprawde duuuzooo kilometrow. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas750 Re: FAZER czy HORNET 15.01.09, 22:33 sarawi napisała: > Natomiast honda - odpukac! - pozytywnie mnie zaskakuje odkad juz > kupilam - a zrobilysmy razem naprawde duuuzooo kilometrow. wiem:) kojarzę GS a następnie hornet ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sarawi FAZER czy HORNET 15.01.09, 22:42 ooo prosze ;) to musialam sie kiedys strasznie zalic, skoro pamietasz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: FAZER czy HORNET IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 19:26 Gość portalu: lolo napisał(a): > Jak się kupuje padakę po extra dzwonie sugerując się informacjami typu jeżdżona > turystycznie nówka nierdzewka to później się taki opinie wypisuje. a Ty skąd masz takie informacje, jesteś jasnowidzem, czy jestes zwyczajnym forumowym pieniaczem? miałem rocznik 98' czyli pierwszy rok produkcji, i nie sugerowałem sie żadnymi informacjami (oprócz prasy motocyklowej, testów) bo wtedy było ich jak na lekarstwo (2001), takze daruj sobie swoje opinie. miała 3 latka, to tyle co Ty stazu na motocyklu. Odpowiedz Link Zgłoś
saracen1608 Re: FAZER czy HORNET 17.01.09, 15:13 Gość portalu: andreas napisał(a): > miałem rocznik 98' czyli pierwszy rok produkcji, Mam ten sam rocznik i smigam na nim połtora roku. Regulator w poządku, napinacz i łancuszek tez ( sprawdzone przy jesiennym przegladzie). Za to padł akumulator - po jedenastu latach mial chyba prawo. Jedyne co moze denerwowac w moim modelu to fakt ze musze regulowac gazniki co 6000 mil ,czyli troche czesciej niz podaje istrukcja. Hstoria serwisowa zeznaje ze poza czesciami eksploatacyjnymi( dwa zestawy napedowe, jeden komplet swiec, corocznie filtr oleju i powietrza oraz klocki hamulcowe) wymieniono łozysko tylnej osi, napinacz łancucha napedowego z lewej strony ( moje niechlujstwo przy naciaganiu) i bezpiecznik od przedniej lampy ( robila zwarcie po slizgu). Podsumowujac - sprawuje sie calkiem przyzwoicie jak na motocykl kupiony za nieduze pieniadze ;] pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylo Re: FAZER czy HORNET IP: *.chello.pl 15.01.09, 23:59 Hello Jaki rodzaj pytania, takie odpowiedzi...zatem nie chcąc wyłamywać się z tonów innych odpowiedzi na Twoje pytanie: Jeżdżę FZ6 Fazer z 2005 roku - bierz Yamahę ...niestety po tak zadanym pytaniu będziesz co najwyżej mógł policzyć ilu właścicieli, czy fanów jednej lub drugiej marki przeczytało Twoje pytanie i na nie odpowiedziało...a, czy to ma Cię przekonać do zakupu jednego lub drugiego sprzęta, to bym się grubo zastanawiał;) Przecież nie napiszesz - na mojego posta odpowiedziało 7 właścicieli/fanów Honda i 3 właścicieli/fanów Yamaha - zatem kupuję Hondę, bo więcej osób mi ją poleciło. To sprzęty z podobnej półki, jednak wierzę, że masz w głowie rzeczy na których bardziej lub mniej Ci zależy np. wygląd, właściwości jezdne, rozkład mocy, czy inne szczegóły... Tak czy siak wierzę, że wybierzesz dobrze i będziesz zadowolony ze swojego wyboru - czego Ci naprawdę życzę...ja jak widzisz należę do rodziny Yamy;) Pozdro;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ralfwars Re: FAZER czy HORNET IP: *.gdynia.mm.pl 16.01.09, 16:50 Miałem już okazję "dopasować" się do siedzeń obu maszyn i obie bardzo mi pasują, jednak biorąc pod uwagę: wygląd, niezawodność, serwis, rady innych użytkowników itp. skłaniam się ku Fazerkowi ,tym bardziej że już kiedyś dosiadałem wiekowej XS 750. Pozdro dla wszystkich, którzy udzialają mi rad:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafał Re: FAZER czy HORNET IP: *.algo.radman.pl 17.01.09, 21:49 Wyglad i dopracowanie sczegolow zdecydowanie po stronie Hondy, chociaz starsze Hornety 98-02 to klasyczne nakedy a nowe 03-08 to juz tylko pseudo nakedy, a Fazer... jakos nidy nie grzeszyl uroda ale to moja opinia. Do do jakosci Yamahy to jest ona na mizernym poziomie - mam kumpla z Fazerem 05 wiec pisze to co widzialem /ale jest z niego jak najbardziej zadowolony ;)/ Niezawodnoc - na podobnym poziomie, wiadomo wszystko zalezy od uzytkowania i danej sztuki. Mam Horneta i jedyne co sie spier.lilo to elektryka - wina makarona, po zabezpieczeniu kabelkow bylo OK. Serwis i ceny czesci na podobnym pozionie, wszystko z Japonii wiec ceny nowych czesci do silnika nie beda tanie. Plus obu moto to to, ze jest ich sporo na polskim rynku i bez problemu znajdziesz to czego szukasz na alle. Kupuj co chcesz Twoja kasa ale ja polecam Horneta. I nie latwo bedzie znalezc jakis dobry model bo pomimo tego ze na alle jest takich sporo to duza czesc uzytkownikow kupuje je na pierwsze moto, a dodatkowo sporo jest przyglupow ktorzy nie potrafia opanoac 600. Nie wiedza tez jak odkrecic lusterka /polecam poczytac fora obu moto ;)/ itp sprawy ktore moga swiadczyc jak ciezkie zycie z takim niedouczonym posiadaczem mial byc moze Twoj przyszly Fazer lub Hornet. Udanego zakupu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafał Re: FAZER czy HORNET IP: *.algo.radman.pl 17.01.09, 22:06 I zapomnialem dodac Hornet od 05 ma juz zawiasy na upsach wiec duzy +, tylko nie wiem czy ma regulacje. Obojetnie co kupisz to zmien wydech bo obydwa na serii brzmia dupnie. No i Honda to Honda. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas750 Re: FAZER czy HORNET 17.01.09, 23:53 kupuj honde, bo to... honda, ale nie potrafię tego uzasadnić ;) Odpowiedz Link Zgłoś