Gość: next IP: *.acn.waw.pl 20.11.09, 10:41 jaki on tam atrakcyjnie polozony? nieciekawy budynek, schowany w podworku, niewidoczny z ulicy. szanowna WADZO - odp*** sie w koncu od udanych przedsiweziec obywatelskich! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Konrad Liceum z Nowowiejskiej ma kłopoty. Musi oddać b... IP: 83.238.164.* 20.11.09, 10:56 Po co komu liceum, przecież ludzie wykształceni są przeszkodą w rozwoju Waltz i jej kolesi. Widać to każdego dnia jak "edukowani" przez nią i dla niej i ją samą w działaniu dla dobra mieszkańców. Lepiej rządzić matołami... Widać, że mało zburzyła zabytków to teraz zabiera się za niszczenie edukacji w mieście. Za to będzie wysokościowiec. Szpitala może nie być. Za to będzie Świątynia Opatrzności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Relatywizm IP: 195.85.249.* 20.11.09, 11:51 Kilka lat temu do tej szkoły dostał się mój syn (do gimnazjum). Zapłaciłam wpisowe (w wyznaczonym terminie, ale przed złożeniem dokumentów syna i podpisaniem umowy, które były jednoznaczne z przyjęciem na siebie obowiązków finansowych). Pech chciał, że było to na dzien przed pogrzebem bliskiej mi i mojemu synowi osoby, nie było głowy do zimnego analizowania decyzji. Ostatecznie, m.in. ze względu na zmiane sytuacji rodzinnej, zdecydowalismy sie na rezygnacje miejsca w gimnazjum Dwójki i wybór szkoły koło domu. Pisemnie wyjaśniłam sytuację i uprzejmie poprosiłam o zwrot wpisowego (lista rezerwowa liczyła kilkadziesiąt osób, szkoła nie byłaby stratna). W odpowiedzi otrzymałam bezduszny list od pani dyrektor, która pisała coś o zasadach praworządności i sprawiedliwośći, którymi bez cienia dobrej woli uzasadniła decyzję, ze wpisowego (1500 zł) nie zwróci - nawet w częsci. Łyknełam te bezduszne słowa oraz zdawkowe "przykro nam" i postanowiłam zapomnieć o całej sprawie, stan żałoby nie sprzyjał działaniu. Dzis ta sama pani dyrektor usiłuje wymóc na urzędnikach zmiane prawomocnych decyzji i domaga się dobrej woli. Oczywiście nie ma co porównywać wagi obydwu spraw - przynajmniej w ogólnym odbiorze, tym bardziej, ze szkoła jest bardzo dobra. Ale czasami warto wykonać gest dobrej woli, tym bardziej, ze nic on nie kosztuje (przypominam, lista rezerwowych była długa...), a wierzę, że zrozumienie, które okazujemy innym wraca do nas gdy go potrzebujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Re: Relatywizm IP: *.acn.waw.pl 20.11.09, 13:05 Gość portalu: mama napisał(a): > Łyknełam te > bezduszne słowa oraz zdawkowe "przykro nam" i postanowiłam zapomnieć > o całej sprawie,(...) lyknela Pani ale chyba cos sie jeszcze odbija... Odpowiedz Link Zgłoś
okrach Re: Relatywizm 20.11.09, 13:53 Wstyd tak pisac (ta uwaga o odbijaniu). Wstyd namawiac do klamstwa (to o szczurach w szkole) I chyba ten wstyd jest nieobcy niektorym zaangazowanym aktywistom skoro nie wystepuja nawet z (pol)otwarta przylbica (to o braku zalogowania). Odpowiedz Link Zgłoś
tramonto Re: Relatywizm 23.11.09, 23:11 przykro ze takie nie mile doswiadczenia. Pani dyrektor zachowywala sie gorzej i to nie tylko jesli chodzi o pieniadze. osobiscie uwazam, ze szkola traci na takiej dyrektorce. ale z drugiej strony ona musi pilnowac kasy, bo pomimo, ze za 2slo sie placi, to jej nigdy nie ma za duzo. kazdy pieniadz idzie na nauke. dlatego, jesli w umowie bylo, ze nie musi zwrocic, to nie o sentymenty idzie. ale przykro mi, ze taka sytuacja Pania spotkala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orient Liceum z Nowowiejskiej ma kłopoty. Musi oddać b... IP: *.ichf.edu.pl 20.11.09, 13:40 Handlarzom z KDT miasto ma zapewnić miejsca pracy, prywatnej szkole budynek... a poszli w pi'zdu poszukać coś na wolnym rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kapitalizm Prywatnej szkółce W-wa ma dostarczyć budynek???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 14:12 W imię czego?Oni biorą wysokie czesne i jeszcze państwową dotację(na ucznia dokładnie tyle ile szkoły publiczne).Mieli 20 lat żeby sobie wybudować, kupić czy wynająć budynek.Przez te 20 lat pasożytowali na państwowym budynku, który mieli, jak Bednarska, za darmo!!! Miasto nie ma budynków dla publicznych szkół (bo właściciele się zgłaszają itp.itd.), a ma się zajmować prywatną szkółką.Tylko dlatego,że dziecię wicenaczelnego GW Pacewicza tam chodzi???;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Publiczny Hipokryzja Paszyńskiego!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 16:27 >Czy ratusz wesprze szkołę? Włodzimierz Paszyński, zastępca prezydenta Warszawy odpowiedzialny za edukację, wczoraj był za granicą. Zapewnia, że nie wiedział o tym, że liceum znalazło się w tak trudnej sytuacji. Podkreśla, że "dwójka" to ważna szkoła< Oczywiście - Zbroszczakowa od roku "wszystkich świętych" W-wy już obeszła, pisma też do wszystkich śle, gazety(w tym GW!) już o tym nie raz pisały, a on,biedaczek,wiceprezydent miasta odpowiedzialny za edukację, o niczym nie wie...;-))))) Do admina Co w tym niezgodnego z czymkolwiek?A już 2 takie posty skasowaliście!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuyek Liceum z Nowowiejskiej ma kłopoty. Musi oddać b... IP: *.knc.pl 20.11.09, 17:01 Szkoda ,bo to dobra szkoła. Zupełnie inna od "państwowych"; szkoła, w której uczeń jest podmiotem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-23 Pacewicz(wiceszef GW)walczy o nizsze czesne!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 20:22 Za swoje dziecię, rzecz jasna!!!;-)Bo ono akurat chodzi do tej szkólki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
an.t Liceum z Nowowiejskiej ma kłopoty. Musi oddać b... 21.11.09, 02:44 to nie jest szkoła prywatna, a społeczna. czyli nie fabryka pieniędzy a placówka z tzw "misją". cudowna, wspaniała placówka, jedna z najlepszych w stolicy i w kraju. moje własne dawne liceum nota bene, które wspominam jak najlepiej. autorom niektórych idiotycznych komentarzy życzyłabym, żeby mogli cofnąć się w czasie i w takiej szkole spędzić lata przed studiami- może mielibyście wtedy w sobie mniej goryczy, a więcej radości życia, bo ta szkoła nie tylko kształci ludzi wrażliwych, bardzo dobrych i wybitnych, ale przede wszystkim uczy radości z nauki i miłości do świata, ludzi, kultury, sztuki, edukacji. MEN zamiast próbować na niej zarobić powiniem uczynić z niej swoją popisową placówkę i chwalić się nią na świecie. absolwenci studiujący i pracujący na prestiżowych uczelniach i innych stanowiskach w polsce i za granica na pewno chętnie pomogą.... Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Liceum z Nowowiejskiej ma kłopoty. Musi oddać 21.11.09, 09:16 absolwenci mogą zrobic ZRZUTKĘ / czyli ściepę/. kupic, wybudowac,wynając cóś.-tak w ramach tej RADOŚCI ŻYCIA. Odpowiedz Link Zgłoś
tramonto Re: Liceum z Nowowiejskiej ma kłopoty. Musi oddać 23.11.09, 23:07 w tej szkole pracuja swietni nauczyciele, stworzyli rewelacyjne warunki nauki, osoby ktore koncza 2slo laduja na studiach tam gdzie chca i wygrywaja wiele olimpiad przy malej ilosci uczniow - kazdy bardzo chetnie sie dolozy, ale nikt tu nie ma kasy, zeby wybudowac budynek. licea nie sa od budowania budynkow tylko od uczenia - a to 2slo robi swietnie. -poza nowy budynek bylby daleko od centrum a to przesadza o atrakcyjnosci szkoly. to czego teraz ministerstwo wymaga za metr to jest zart - podniesli cene wielokrotnie. 2slo wyksztalcilo mnostwo ludzi na bardzo wysokim poziomie. i przez to nie powinno byc traktowane gorzej niz inne szkoly, ktorych sie nie zamyka, chociaz maja dlugi, etc. takie liceum to jest najlepszy biznes dla miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kijwoko Liceum z Nowowiejskiej ma kłopoty. Musi oddać b... IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.09, 18:24 Szkoda że te szczury w szkole to nie ściema, tylko fakt :< Ale kto może cokolwiek wiedzieć na ten temat, jeżeli nie ma nic wspólnego z tą szkołą :~) Autor źle to ujął, proszę wierzyć na słowo. A do krzykaczy: społeczna =/= prywatna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja "Społeczna" = prywatna"!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.09, 18:47 Tylko kasę inaczej wyciągają.Taki Wróbel czy inna Zbroszczak zamiast dywidendy dostaje odpowiednio dużą kasę jako pensję/nagrodę/honorarium z dodatkowych umów.I szafa gra...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
klara551 Re: "Społeczna" = prywatna"!!! 26.11.09, 03:53 A co to za sformułowanie,że muszą oddać budynek?Właściciel WYMÓWIŁ umowę najmu i już.Przez tyle lat mieli czas ,żeby wybudować lokum.To nie czasy komuny,że meldunek,to jak prawo własności.To nie pierwszy cyrk z dzierżawcami.Ćwiczyliśmy to ze stadionem 10 lecia,halą pod pałacem kultury i innymi wynajmowanymi obiektami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znikomek Re: "Społeczna" = prywatna"!!! IP: *.icm.edu.pl 27.11.09, 14:13 Greed Kills !!! Chciwość Zabija !!! A miało być jak za komuny.... czyli przejmujemy budynki w których mamy szkoły przez zasiedzenie. Nie wyszło.... Ups ale co forsa to forsa i nie musimy nic zwracać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pola Liceum z Nowowiejskiej ma kłopoty. Musi oddać b... IP: *.szeryf.waw.pl 29.03.10, 00:23 Jakie będą dalsze losy tej szkoły? Odpowiedz Link Zgłoś