altocellist 26.12.09, 18:30 "Miał taki mały pistolecik wielkości pudełka papierosów" -MAŁY PISTOLECIK? Czyżby Jarosław? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wezyr Re: Miał taki mały pistolecik IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.12.09, 20:09 altocellist - maly "instrumencik"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zupa_szczwiowa Kto chroni banki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.09, 18:58 Jeszcze więksi nieudacznicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy Re: Kto chroni banki? IP: *.wroclaw.mm.pl 26.12.09, 22:08 Gość portalu: zupa_szczwiowa napisał(a): > Jeszcze więksi nieudacznicy? Zarządy banków doskonale wiedzą co robią (wbrew pozorom). Teraz, gdy w kasach jest niewiele gotówki bo większość operacji jest bezgotówkowa (sam jak wypłacałem 18 000 PLN to musiałem na chyba 3 dni wcześniej "zaanonsować" się z taką wypłatą - nie wiem czy tak jest do tej pory, ale parę lat temu tak było) po prostu nie opłaca się trzymać uzbrojonego strażnika (ani tym bardziej nieuzbrojonego). Jakie mogą być maksymalne straty banku w przypadku napadu - czytałeś w artykule, a taki strażnik nawet jak zarabia tylko 2000 brutto to po doliczeniu ZUS-u wychodzi jakieś 2,5 tys. czyli jakieś 30 tys. rocznie - i to na każdy odział! Więc do kupy to już będą miliony. Nie ma się co więc dziwić, że banki prowadzą taka politykę a nie inną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Kto napada na banki? "Mafia trzepakowa" i nie IP: 89.108.253.* 26.12.09, 18:58 Korytarzowy? Czemu od razu nie kapciowy pana naczelnika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg nieudacznicy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.09, 19:11 No to pogratulować kompetencji panom i paniom policjantom. Skoro uważają, ze na banki napadają "NIEUDACZNICY" to dlaczego są bezradni??? Czyżby dlatego, że są jeszcze większymi NIEYDACZNIKAMI? Zawsze zastanawia mnie jak można bezkarnie wygadywać bzdury. Czy dlatego, ze liczy się, że słuchający to jeszcze więksi kretyni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beno teraz 90% narodu to nieudacznicy!!! IP: *.dip.t-dialin.net 26.12.09, 22:59 niech sie zastanowia co mowia! w polsce tyle sie zarabia miesiecznie ,ze 90% ludu pracujacego moglaby byc potencjalnym delikwentem,co napada na bank!takze prosze sie z szacunkiem o tych osobach wypowiadac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Kto napada na banki? "Mafia trzepakowa" i nieud... IP: *.med.nyu.edu 26.12.09, 19:14 Zarabiał 10 tys. zł miesięcznie, a potem napadal na banki. Artykul brzmi jak zmyslony w wiekszej czesci chyba po to by uspokoic spoleczenstwo, ze nasi przestepcy sa beznadziejnymi przypadkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kid Re: Kto napada na banki? "Mafia trzepakowa" i nie IP: *.adsl.inetia.pl 26.12.09, 19:32 im więcej zarabiasz tym na więcej rzeczy cię stać, ale na coraz droższe rzeczy wciąż ci brakuje. banki chętnie dają kredyty takim ludziom. a w momencie kiedy przestajesz dobrze zarabiać zostajesz z kredytami których nie jesteś w stanie spłacić. kółko się zamyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: Kto napada na banki? "Mafia trzepakowa" i nie IP: *.med.nyu.edu 28.12.09, 02:02 no to w takim razie grupe podejrzanych sprawcow napadow na banki mozna zawezic do osob zarabiajacych 10tys zl miesiecznie; pewnie to jakies 200 osob w Krakowie; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Kto napada na banki? "Mafia trzepakowa" i nieud... IP: *.lublin.enterpol.pl 26.12.09, 19:25 jaki kraj taka mafia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mixer Ale zachęcają do tych napadów IP: *.icpnet.pl 26.12.09, 22:11 Z artykułu wynika że jak ktoś nie jest notowany, to nie ma dla niego większej różnicy czy idzie wypłacić pieniądze z okienka, czy też może je zrabować, ha, ha, haaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the bil banki same się IP: *.ver.abpl.pl 26.12.09, 19:25 proszę aby je napaść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karamba Re: banki same się IP: *.icpnet.pl 26.12.09, 19:53 Prawda jest taka,że na banki nie warto napadać. Poza nielicznymi wyjątkami- nazw nie podam z oczywistych względów, zabezpieczenia są bdb , a w samych placówkach kasy niewiele. CXzęsto więcej kasy jest w małych delikatesach niż w kasie dużego banku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruby Re: banki same się IP: 91.123.169.* 26.12.09, 20:15 W bankomatach podobno swieżo po włożeniu jest 200 - 300 tys. Problem wyrwać to cholerstwo ze ściany i pozniej na spokojnie otworzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
kibic_rudego Czy Piotr Machajski moze powiedziec gdzie on widzi 26.12.09, 19:26 polskie banki ? Banki w Polsce sa, ale ile z nich jest polskich to jest pytanie. W Niemczech 90% bankow jest niemieckich. Odpowiedz Link Zgłoś
kat.2 Re: Czy Piotr Machajski moze powiedziec gdzie on 26.12.09, 19:47 banki narodowe to banki typu NBP i ich odpowiedniki. Znaczna większość to grupy kapitałowe. Zresztą, kto jest udziałowcem mało kto wie. Znana niemiecka marka Opel jest tego najlepszym przykładem. Globalizacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donawan Re: Czy Piotr Machajski moze powiedziec gdzie on IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.09, 20:38 W większości zachodnich krajów są specjalne ustawy mówiące ile procent kapitału bankowego może należeć do obcego kapitału, w niemczech jest to coś ok. kilkunastu procent natomiast w Polsce 90% to zagraniczne banki, nic dziwnego że kredyty i różnorakie opłaty bankowe należą w Polsce do jednych z najwyższych w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prostychłop Re: Czy Piotr Machajski moze powiedziec gdzie on IP: *.gl.digi.pl 27.12.09, 07:40 w minute se wyguglałem, że 20 lat temu był 1 polski bank. Teraz są cztery - obracające 7 krotnie większą forsą. To jest ruina polskiej bankowości??? No, ale ja tam jestem prosty chłop, to biere i se poczytam zanim cóś pieprze. Inni są tacy mądrzy, że wiedzą wszystko lepiej sami i sprawdzać im niepotrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikon Niemogli doczekac sie cudow Tuska!!! IP: *.midd.cable.ntl.com 26.12.09, 19:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Re: Niemogli doczekac sie cudow Tuska!!! IP: 94.254.233.* 26.12.09, 21:43 A może weź sobie tabletkę na uspokojenie nerwów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Kto napada na banki? "Mafia trzepakowa" i nieud... IP: *.pools.arcor-ip.net 26.12.09, 20:00 jaka policja, taka mafia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jopek Re: Kto napada na banki? "Mafia trzepakowa" i nie IP: 217.153.242.* 26.12.09, 20:09 Policja nie potrafi złapać przestępców nieudaczników napadających na banki i dlatego poprawia sobie statystyki zatrzymywaniem rowerzystów po piwku o jadących pustym chodnikiem o pierwszej w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolores Kto napada na banki? "Mafia trzepakowa" i nieud... IP: *.xdsl.centertel.pl 26.12.09, 20:15 To chyba dobrze ze nie napadaja wyksztalceni i na stanowiskach. W americe chyba nie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wardog1 Kto napada na banki? "Mafia trzepakowa" i nieud... IP: *.versanet.de 26.12.09, 20:51 ciekawe spostrzeżenie świata macie wy wszyscy się tu wpisujący. czy ktoś pomyślał o przypadkowych ofiarach napadu? co by było gdyby banzior wzioł was albo kogoś wam bliskiego za zakładnika, czy postawa pani kasjerki i pana kierownika byłaby przykładna? w czasie takiego stressu jaki tam powstaje, jako pracownik banku napewno nie zaryzykowałbym śmierci osób postronnych. a za tym: bierz i sp...laj. wesołej reszty świąt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Kto napada na banki? "Mafia trzepakowa" i nie IP: 77.252.18.* 26.12.09, 21:01 To jednak mafia trzepakowa wychowana na grach komputerowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozak z miasta Kto napada na banki? "Mafia trzepakowa" DOBRE IP: *.chello.pl 26.12.09, 21:09 mało jest fachowców ostatnio w tej branży :) w Warszawie giną auta jak z nut, to są fachowcy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc z Kaliforni Kto napada na banki? "Mafia trzepakowa" i nieud... IP: *.socal.res.rr.com 26.12.09, 22:18 Polacy to taka nacja zlodzie ,bandytow i oszustow.w jednym miesiacu w jednym miescie skradl okolo 300 samochodow, ja mam nowe Mercedesa i BMW, mieszkam w USA i samochody mam na ulicy i ich nie zamykam, ale macie zlodziejstwo w tej Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość z Warszawy I jakiż jesteś samotny! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.09, 00:07 Popatrz chłopcze, pojechałeś do tego Eldorado, kupiłeś dwa samochody produkowane w Europie i nawet psa nie masz za towarzystwo i swoje frustracje związane z samotnością musisz wylewać na polskim forum internetowym. Żal mi ciebie. Idź, złóż życzenia świąteczne Mercedesowi i BMW. Odpowiedz Link Zgłoś
alik666 kilka spraw... 26.12.09, 22:22 Mężczyzna(...) pyta o wpłatę na konto w innym banku. - Prowizja wynosi 30 zł - słyszy w odpowiedzi. Pomijając czy to konto walutowe czy nie - g*wno mnie to obchodzi - to ja wcale się nie dziwię, że banki się nie przejmują. To one w tej sytuacji są prawdziwymi złodziejami, to one kradną i to ich należałoby ścigać. Skończył studia w Kielcach, wykształcił się na nauczyciela wf. Jeszcze na początku roku pracował u koleżanki w firmie zajmującej się rozwożeniem prasy i zbieraniem pieniędzy z punktów jej sprzedaży. Zarabiał 10 tys. zł miesięcznie. Też bym chciał mieć takie koleżanki. Widać, że Polska to kraj mlekiem i miodem płynący. Kryzys, jaki kryzys ? Od pucybuta do milionera, itp. Grupy przestępcze mamy rozpracowane. Lepsze lub gorsze, ale jakieś informacje zawsze są. Zawsze ktoś się rozsypie [podczas przesłuchania], ktoś strzeli z ucha [doniesie]. Pozostaje kwestia zebrania dowodów dla sądu. Najtrudniej złapać przestępcę z przypadku. A to właśnie oni dziś napadają najczęściej. A to ja się wcale nie dziwię, że wszystko trudno, źle i niewygodnie. Przecież policja to służy do tego, aby złapać cwaniaka, odstawić na króciutki wyroczek na koszt podatników i wypuścić, by szkodził z powrotem. Wszystko według zasady: Trzymać w okładce ! Nie giąć ! Nie niszczyć ! Dwa lata będzie służyć. Przecież łatwiej łapać ciągle tych samych cwaniaków. W dodatku ta padlina będzie zakłócać spokój normalnym ludziom, więc ludzie zobaczą, że coś robimy niby-walcząc z przestępczością. Nie zabiorą nam przywilejów szlacheckich. Emeryturka wczesna będzie i wszystko będzie. A jak zabraknie cwaniaków do łapania to trzeba będzie iść do biedronki "na kasę". Do takiej sytuacji absolutnie nie można dopuścić. I dlatego jest tak jak jest i jeszcze długo tak będzie. A jak ktoś by chciał coś zmienić i bronić się sam, to zamknie się go do paki. Liczba skazanych musi się zgadzać. Tak samo jak wykrywalność przestępstw. Reszta ch*j. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy wreszcie wiem, ze w polsce pelen kapitalizm... 26.12.09, 22:26 tylko w kapitalizmie ci, ktorzy maja fatalna sytuacje finansowa to sami sobie winni nieudacznicy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abdank Re: wreszcie wiem, ze w polsce pelen kapitalizm.. IP: 83.1.104.* 29.07.10, 22:58 debil!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marych Kto napada na banki? "Mafia trzepakowa" i nieud... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.12.09, 23:47 Zawodowcy wrócą gdy w PL wprowadzi się euro - dla złotówek nie warto się narażać przy tak niskim kursie wymiany :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misz3 Kto napada na banki? "Mafia trzepakowa" i nieud... IP: *.blutmagie.de 27.12.09, 13:29 tak ładnie piszą że sam jako rasowy nieudacznik mam ochote jakiś bank albo inną żabkę opie...ć. No bo niby jak mieli by mnie, normalnego normalsa zlokalizować? motto: jeśli nigdy nie kradłeś być może ten czas to teraz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winckler Kto napada na banki? "Mafia trzepakowa" i nieud... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.01.10, 21:37 tylko dyletanci zlodzieje napadaja na banki.., prawdziwi fachowcy w tej branzy otwieraja wlasne..! Odpowiedz Link Zgłoś
acer0 Re: Kto napada na banki? "Mafia trzepakowa" i nie 02.01.10, 23:33 altocellist napisała: > "Miał taki mały pistolecik wielkości pudełka papierosów" -MAŁY PISTOLECIK? > Czyżby Jarosław? ------------------------------------------------------------------- Twa wypowiedz jest nie tylko prymitywna ale pokazuje że jesteś skorumpowany jak Premier i jesteś na jego gaży jako alfons doprowadzający do nędzy naród. Cytuję: "Policja jest często bezradna, bo napadający na banki to najczęściej nienotowani nieudacznicy amatorzy popchnięci do przestępstwa katastrofalnym stanem domowego budżetu." Więc pytam się jak rządzi ten POrąbany złodziejski rząd? Splot PISU był super trafiony by kolesiom żyło się lepiej a naród żył w nędzy i w skrajnym ubóstwie. By dzieci do szkoły chodziły głodne a emeryci szukali chleba w śmietnikach. Panie Kaczyński wracaj Pan do rządzenia jako premier a Pan Ziobro niech wreszcie posadzi wszystkich złodziei z PO. Jak tak może być że ci co walczyli z najeżdzcą niemieckim z SS i wermachtem dziadkami premiera teraz przymierają głodem? Jak tak może być że wnuk wermachtowców, którzy zabijali Polaków jest premierem? To skandal chyba takiego premiera wybrali potomkowie SS i wermachtu bo polki naród by takiego nie wybrał. Odpowiedz Link Zgłoś
50v Re: Kto napada na banki? "Mafia trzepakowa" i nie 01.07.10, 13:41 czasem pewni ludzie jakby mniej szczęścia miewają, a głód jest w stanie wymusić na nich wiele nieobliczalnego Odpowiedz Link Zgłoś