Dodaj do ulubionych

Linia 103.

IP: 94.75.121.* 27.12.09, 20:53
Bardzo chciałbym żeby ZTM przywrócił w 2010 roku linię 103 na Pragę
Północ na trasie Metro Młociny-Dw.Wschodni(Kijowska).
Obserwuj wątek
    • pesymista1596 Re: Linia 103. 27.12.09, 21:13
      Tego jeszcze tylko tu brakowało.
      • Gość: uvw Re: Linia 103. IP: 91.208.150.* 28.12.09, 10:38
        a co ci to przeszkadza?
    • Gość: Prahnitz A ja bym chciał, żeby skasować 103 IP: 212.244.73.* 28.12.09, 10:48
      a głupka Marszałka skierowano do szpitala na Nowowiejską.
      Ile można czytać wynurzenia tego niedorozwiniętego szczeniaka.
      • Gość: Jacek Marszałek Re: A ja bym chciał, żeby skasować 103 IP: 94.75.121.* 28.12.09, 12:25
        Ty jesteś niedorozwinięty i ciebie powinno się skierować do szpitala
        psychiatrycznego. Ty szczeniaku.
        • Gość: Prahnitz Re: A ja bym chciał, żeby skasować 103 IP: 212.244.73.* 28.12.09, 13:57
          > Ty jesteś niedorozwinięty i ciebie powinno się skierować do szpitala
          > psychiatrycznego. Ty szczeniaku.

Poszczułem - piesek zaskowytał :)
          • Gość: Ella Zostawcie obecną trasę 103 IP: 195.245.213.* 28.12.09, 16:24
      • Gość: Jowita Re: A ja bym chciał, żeby skasować 103 IP: 78.133.158.* 28.12.09, 16:39
        A niby czym mają dojechać ludzie z ogromnej części Bielan do szpitala
        bielańskiego?
        • Gość: Prahnitz Re: A ja bym chciał, żeby skasować 103 IP: 212.244.73.* 29.12.09, 09:19

> A niby czym mają dojechać ludzie z ogromnej części Bielan do szpitala
          > bielańskiego?

Niczym, bo niedorozwinięty pan Marszałek tak chce.
          • Gość: Jacek Marszałek Re: A ja bym chciał, żeby skasować 103 IP: 94.75.121.* 29.12.09, 15:34
            Ty jesteś niedorozwinięty. Linia 103 na Bielanach ma dobrą trasę ale
            nie jest potrzebna na Dw. Zachodni na Woli tylko jest bardziej
            potrzebna na Pradze Północ na Dw.Wschodnim. Z Bielan wystarczy jedna
            linia do Dw.Zachodniego i taką linią powinna być linia 197 a linia
            103 jest bardzo potrzebna z Bielan na Pragę bo z Bielan na Pragę
            teraz nie ma żadnej linii.
            • Gość: Prahnitz Re: A ja bym chciał, żeby skasować 103 IP: 212.244.73.* 29.12.09, 15:54
              Se wynajmij dzieciaku autobusik, załóż tablicę 103 i se pojeździj na Wschodni.

> z Bielan na Pragę teraz nie ma żadnej linii.

28
              • Gość: Jacek Marszałek Re: A ja bym chciał, żeby skasować 103 IP: 94.75.121.* 29.12.09, 16:42
                Nie rozumiem dlaczego bronisz tak ZTM. 28 jeżdzi z Koła na
                Wiatraczną. Lepsze było 103 z Bielan na Pragę bo jeżdziło się bez
                przesiadek a teraz jak jest 28 to trzeba się przesiadać. Ale ZTM nic
                to nie obchodzi.
                • Gość: x Re: A ja bym chciał, żeby skasować 103 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.09, 16:59
                  Po co musisz jechać na Dw.Wschodni (Kijowska).Nie możesz jechać na
                  Dw.Centralny lub na Dw.Zachodni.
                • pesymista1596 Re: A ja bym chciał, żeby skasować 103 29.12.09, 21:58
                  Na chłopski rozum? 28 dojeżdża do przystanku KIJOWSKA, skąd można
                  dojechać 7, 13, 120, 123, 140, 144, 146, 147, 169, 718, 738, 805 ten
                  jeden przystanek lub przejść pieszo? Mało to? Poza tym rejon Dw.
                  Wileńskiego i tak będzie rozkopany z powodu budowy 2. linii metra, więc
                  nie ma sensu tam pchać jeszcze 103, żeby po kilku miesiącach wycofać.
                  • Gość: Jacek Marszałek Re: A ja bym chciał, żeby skasować 103 IP: 94.75.121.* 29.12.09, 23:13
                    Przyznaję ci rację że jak zacznie się budowa 2 linii metra to będzie
                    sensu kierować 103 do Dw.Wschodniego. Ale jak ZTM by wycofało 170 z
                    Mostu Gdańskiego to wtedy 28 nie wystarczy na odcinku od CH Arkadia
                    do Pl.Hallera i od Pl.Hallera do CH Arkadia. To jedna linia na tym
                    odcinku nie wystarczy to wtedy ZTM powinno skierować 103 na trasę
                    Metro Młociny-Pl.Hallera. Czy w tym przyznasz mi rację.
                    • Gość: x Re: A ja bym chciał, żeby skasować 103 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 08:12
                      Można zawsze zwiększyć częstotliwość linii 28 co 5/7.5/5/7.5.
                      Autobus będzie stał w korku, a tramwaj nie stoi w korku.
                    • pesymista1596 Re: A ja bym chciał, żeby skasować 103 30.12.09, 10:44
                      Gość portalu: Jacek Marszałek napisał(a):

> Przyznaję ci rację że jak zacznie się budowa 2 linii metra to
                      będzie
                      > sensu kierować 103 do Dw.Wschodniego. Ale jak ZTM by wycofało 170 z
                      > Mostu Gdańskiego to wtedy 28 nie wystarczy na odcinku od CH Arkadia
                      > do Pl.Hallera i od Pl.Hallera do CH Arkadia. To jedna linia na tym
                      > odcinku nie wystarczy to wtedy ZTM powinno skierować 103 na trasę
                      > Metro Młociny-Pl.Hallera. Czy w tym przyznasz mi rację.

Liczba tramwajów na moście Gdańskim się wówczas zwiększy.
                      Przypominam, że do czerwca 2007 w relacji: MOST GDAŃSKI - PRAGA PŁD.
                      kursowała jedna linia autobusowa 103 co 15/20/20 obsługiwane
                      praktycznie solówkami. Nawet jeśli zniknie 170, to i tak samo 28 o
                      częstotliwości 10/15/15 obsługiwane przez składy dwuwagonowe oferuje
                      wyższą podaż. Akurat o to nie ma co się martwić. Można się jeszcze
                      kłócić, że wtedy była "szóstka", ale podczas budowy 2. linii to żadna
                      linia w relacji: Praga Płd. - most Gdański nie będzie mogła istnieć z
                      przyczyn technicznych - wielkiego wykopu przy Dw. Wileńskim.
                  • Gość: Prahnitz Re: A ja bym chciał, żeby skasować 103 IP: 212.244.73.* 30.12.09, 08:35
                    > Na chłopski rozum?

Ten leming tego nie zrozumie. Kolo ma fobie na punkcie 103 i robi mu się twardo
                    w gaciach na jego widok, a teraz pod oknem nie przejeżdża i nie ma do czego
                    robić sobie dobrze.
                    • Gość: Edie Re: A ja bym chciał, żeby skasować 103 IP: *.chello.pl 30.12.09, 09:47
                      Gość portalu: Prahnitz napisał(a):

> > Na chłopski rozum?
                      >
                      > Ten leming tego nie zrozumie. Kolo ma fobie na punkcie 103 i robi mu się twardo
                      > w gaciach na jego widok, a teraz pod oknem nie przejeżdża i nie ma do czego
                      > robić sobie dobrze.Gość portalu: Prahnitz napisał(a):

> > Na chłopski rozum?
                      >
                      > Ten leming tego nie zrozumie. Kolo ma fobie na punkcie 103 i robi mu się twardo
                      > w gaciach na jego widok, a teraz pod oknem nie przejeżdża i nie ma do czego
                      > robić sobie dobrze.

Prahnitz, widać, że tobie bardziej potrzebna jest kobieta. Choć z góry jej
                      współczuję.
                      • Gość: Rychu Re: A ja bym chciał, żeby skasować 103 IP: *.spray.net.pl 30.12.09, 10:28
                        > Prahnitz, widać, że tobie bardziej potrzebna jest kobieta. Choć z
                        > góry jej współczuję.

A ja go popieram. JM musi mieć jakąś fobię na punkcie 103. To ewidentnie
                        przypadek kliniczny.
                        • Gość: Jacek Marszałek Re: A ja bym chciał, żeby skasować 103 IP: 94.75.121.* 30.12.09, 13:12
                          Ja nie mam fobii na punkcie linii 103. Zrozumcie że ci co rządzą w
                          ZTM popsuli komunikację w Warszawie. Z linią 520 ZTM zrobił tak samo
                          jak z linią 103 że wycofał linię 520 z Żoliborza i Bielan. Dlaczego
                          tak zrobili żeby denerwować ludzi Mieszkańcy Bielan i Żoliborza nie
                          są zadowoleni że zabrano im linię 520. Przestańcie tak bronić ZTM bo
                          nie macie racji.
                          • Gość: Edie Re: A ja bym chciał, żeby skasować 103 IP: *.chello.pl 30.12.09, 13:36
                            Zgadzam się. I nie tylko na Żoliborzu, czy Bielanach.
                            Na Mokotowie również. Zlikwidowali 186 na odcinku mokotowskim, zmienili trasę
                            136, i proponowali spacerek kładkami po 500-600 metrów jako dogodną przesiadkę
                            dla tych, którym wygodniej (i logiczniej!) było dojechać do Rzymowskiego z Al.
                            Wilanowskiej. Do błędu się nie przyznali, a w odpowiedzi na protesty, uruchomili
                            218 o idiotycznej trasie, która wozi w weekendy powietrze na Służewiec; 218
                            przynajmniej zapewnia dobrą przesiadkę w przeciwieństwie do 165, ale trasa tej
                            linii jest co najmniej dziwna.
                            W efekcie 504 rano pęka w szwach, a 136 stoi w jeszcze większych korkach niż na
                            Marynarskiej. No i przymiarki do likwidacji 505...
                            ZTM wie lepiej, i niestety, nie pracują tam ludzie, którzy są życzliwie
                            nastawieni do pasażerów (= podatników, których pieniądze co miesiąc wkładają do
                            kieszeni).
                            • Gość: Jacek Marszałek Re: A ja bym chciał, żeby skasować 103 IP: 94.75.121.* 30.12.09, 14:58
                              Edie to popierasz mnie że linia 103 powinna być przywrócona na Pragę
                              Północ na trasie Metro Młociny-Dw.Wschodni(Kijowska). Jak mnie
                              popierasz to dobry z ciebie człowiek jak mnie popierasz.
                              • Gość: x Re: A ja bym chciał, żeby skasować 103 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 15:17
                                Sam stwierdziłeś że linia 103 by nie mogła jeździć na trasie Metro
                                Młociny-Dw.Wschodni (Kijowska)co najwyżej na trasie Metro Młociny-
                                Pl.Hallera.A wtedy by nie dojeżdżała do twojego ukochanego miejsca
                                jakim jest Dw.Wschodni.A poco ci poparcie?
                          • Gość: Rychu Re: A ja bym chciał, żeby skasować 103 IP: *.spray.net.pl 30.12.09, 15:29
                            > Zrozumcie że ci co rządzą w ZTM popsuli komunikację w Warszawie.

Taaaa... Dodaj, że krowy nie dają już mleka a kury nie znoszą jajek.

> Z linią 520 ZTM zrobił tak samo jak z linią 103 że wycofał linię
                            > 520 z Żoliborza i Bielan.
                            > Dlaczego tak zrobili żeby denerwować ludzi Mieszkańcy Bielan i
                            > Żoliborza nie są zadowoleni że zabrano im linię 520.

Odzyskano marnujące się autobusy na 520. Żoliborz i Bielany mają metro i ono
                            zaspokaja większość połączeń w tych dzielnicach. Do tego dochodzi sieć
                            autobusowych linii lokalnych + tramwaje.

> Przestańcie tak bronić ZTM bo nie macie racji.

Zacznij głodówkę za 103 i 520.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka