Dodaj do ulubionych

ŚCIERWA - EKOLODZY!

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.02.04, 11:11

Ekolodzy chcą zatrzymać budowę Centrum Olimpijskiego...

Dzięki wczorajszemu wyrokowi sądu mają na to spore szanse. Jeśli dopną swego,
pokrzyżują plany pożegnania polskiej ekipy wylatującej na olimpiadę w
Atenach. Centrum powstaje przy ul. Wybrzeże Gdyńskie na Żoliborzu. Będzie tu
siedziba PKOL, Centrum Edukacji Olimpijskiej, Muzeum Sportu oraz kilka
punktów handlowych. Wartą 38 mln zł budowę prowadzi spółka Echo Investment,
która zaraz za Centrum stawia cztery biurowce. Inwestycja nie podoba się
Ogólnopolskiemu Towarzystwu Ochrony Ptaków i Stowarzyszeniu "Przyjazne
Miasto". Twierdzą, że tam jest klin napowietrzający miasto i pas przyrodniczy
Wisły. Jeśli cały ten teren będzie zabudowany, to zmieni się klimat w
mieście. Będzie więcej spalin i lata będą bardziej gorące. Wczoraj wojewódzki
sąd administracyjny uchylił warunki, bo dopatrzył się błędów proceduralnych,
jakie popełnili przy podejmowaniu decyzji urzędnicy, m.in. pominęli w sprawie
udział stowarzyszenia. Nie oznacza to, że budowa od razu stanie, bo wyrok
jest nieprawomocny. Sąd na wniosek Przyjaznego Miasta skontroluje jeszcze
pozwolenie na budowę. Poza tym, jeśli wyrok zacznie obowiązywać, sprawą
powinni zająć się urzędnicy.

Obserwuj wątek
    • Gość: jangcy Ekolodzy to moze nie scierwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.04, 12:58
      Ale stowarzyszenie "Przyjazne Miasto" chyba zapewne tak. Przypomnijcie mi czy
      to nie abu bohaterowie opisywanego kiedys skandalu z przekupnymi "ekologami"
      blokujacymi kolejne inwestycje w celu realizacji korzysci finansowych.
      • warzaw_bike_killerz Re: Ekolodzy to moze nie scierwa 05.02.04, 13:03
        Gość portalu: jangcy napisał(a):

> Ale stowarzyszenie "Przyjazne Miasto" chyba zapewne tak. Przypomnijcie mi czy
        > to nie abu bohaterowie opisywanego kiedys skandalu z przekupnymi "ekologami"
        > blokujacymi kolejne inwestycje w celu realizacji korzysci finansowych.

No tak, inni federasci, sa spoko - oni charytatywnie, i wcale nie "za kase"

Zaskoczylo mnie umieszczenie tak antyekologicznej informacji w tak pro zielonym
        GS-ie. Ale tera wszystko jasne - tylko jedyni ekolodzy sa cacy, kazdy inny to
        ble i fe.

A ja sadze, ze wszyscu sa tacy sami, tylko przy dotacjach od UE trzeba sie
        czyms wykazac, jedni beda sie wykazywac blokowaniem inwestycji w trosce o muchy
        i komary inni beda pokazywac, jak to dbaja o silowe wprowadzenie restrykcji dla
        pojazdow spalinowych, podkladajac wycinki z GS o tych drugich "zlych".
        • Gość: jangcy bez przesady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.04, 13:12
          Chyba jednak istnieja jeszcze ludzie ktorym zalezy nie tylko na kasce ale
          wylacznie na tym by moje wnuki mogly kiedys ogladac zywe zwierzeta w Warszawie
          i zielone klomby a nie tylko szare miasto i ludzi w maskach gazowych na twarzy.
          Przeceniasz chyba takze wplyw UE na mobilizacje ekologow. W tym kraju nigdy nie
          bedziemy budowali wiaduktow dla zab.
          • Gość: ping_pong te jangcy ty to może powalcz przeciwko IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.02.04, 13:15
            tamie na jangcy bo to podobno swiat zmieni i sie nie martw w naszym zaścianku
            zwierzęta przeżyją i ludzie też a na maski i tak kasy nie bedzie.
            • Gość: jangcy chyba niezbyt jasno sie wyrazilem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.04, 13:44
              Ja rowniez pieprze skunksow ktorzy dla kaski sa w stanie umoczyc kazda rozsadna
              inwestycje/inicjatywe. Nie wiem czy tam rzeczywiscie jest jakis klin
              napowietrzajacy Warszawe i czy rzeczywiscie te niezbyt wysokie budyneczki beda
              mialy taki zly na niego wplyw. Opinia stowarzyszenia "Przyjazne Miasto" to
              jedno a plan zabudowy uwzgleniajacy opinie ekologiczne to drugie. Jezeli ktos
              tam cos stawia to zapewne czyni to zgodnie z prawem.
              Zdecydowaniae oponuje jednak przeciw wrzucania wszystkich z ekologia w nazwie
              do jednego worka pod nazwa "lenie i zlodzieje"
              Wiem natomiast tyle ze cale to Olimpijskie costam-costam jest gowno warte i nie
              ma nic wspolnego z rozsadna inwestycja! Jest wylacznie po to by Kwach z banda
              jakis SLDowskich palantow mieli cieple gniazdko i mile synekurki z pieniedzy
              pochodzacych z moich podatkow a przeznaczonych na finansowanie sportu w tym
              kraju.
          • warzaw_bike_killerz Re: bez przesady 05.02.04, 13:24
            > Chyba jednak istnieja jeszcze ludzie ktorym zalezy nie tylko na kasce ale
            > wylacznie na tym by moje wnuki mogly kiedys ogladac zywe zwierzeta w
            Warszawie
            > i zielone klomby a nie tylko szare miasto i ludzi w maskach gazowych na
            twarzy.

Nie, istnieja maniacy, co wierza w inteligentne futurystyczne wizje swiata
            poparte ciaglym lekiem o "armageddonie". Calosc dzieli sie na tych, co slowem
            potrafia zmanipulowac ofiarami, tak, by uwierzyly, ze za 100 lat bedzie sodoma
            i gomora na calym swiecie. Tak dzialaja swiadkowie jehowy, tak dziala kazda
            sekta, tak dzialaja wszystkie wysoce psychologiczne organizacje wzbudzajace lek
            w podswiadomych potrzebach owieczek.

Owieczki sa po to, zeby statuowali byt wladz tych organizacji. Owieczki czasami
            wyprowadza sie na front dzialan "wojennych" wciskajac im swoje ideologie.

Rzesza wladz sama soba czesto manipuluje, bo kazdy wie o co chodzi, ale nikt
            glosno o tym nie powie.

Nie przeceniam roli UE, wlasnie z tego powodu, ze nie bedzie
            kontrolowala "masters of puppets" Ale jesli siedzisz przy tym blizej, to pewnie
            juz wiesz, jakie to wielkosci tych funduszy sa. One wlasnie maja na celu
            finansowac te struktury "masters of puppets", nie przeceniam roli UE,
            przeceniam tylko te finanse. A odpowiedzialny za ich dyspozycje (miedzy innymi
            wlasnie moga sobie wymyslec "kladki dla zab") beda: no wlasnie kto?
            Tak jedni albo drudzy albo trzeci, w zaleznosci od tego, ktorzy sie wykaza
            wieksza skutecznoscia.

Master of puppets walcza, wysylajac ufne owieczki (i czesciowo zaprogramowane)
            na fronty wojen - tym razem o kaske. Bo tylko kaska pozwala im zyc. A cala ta
            ideologia o maskach gazowych i wnukach.. no coz, indianie pewnie tez straszyli
            swoich ludzi o "bialych przybyszach co ich wymorduja" nie.. to mieli
            byc "bogowie" ale nie wyszlo...
    • oblesnik Beton stezal? 05.02.04, 13:17
      Oby nie za mocno, bo peknie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka